HTML

A támla nélküli szék

Amikor véget ért a rendszerváltás, és kialakult a Magyar Köztársaság közjogi rendszere, és Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, akkor sokan, akik részt vettünk ebben a kalandban, nyugodtan hátradőltünk a székünkben. Most a földről látjuk csak tisztán, hogy nem volt támla. (Moderálási elv: Hörgő-morgó kisebbrendűségben szenvedő trollok repülnek. Csúnyán lehet beszélni, de a gyalázkodó repül. Ez a blog nem köpőcsésze. Aki a blogger személyét cinkeli, az nem azért repül, mert nem szívelem a kritikát, hanem azért, mert ez a blog a posztokról szól és nem az írójáról. )

Friss topikok

  • white999: @a nagy hohohorgász: Miből kellene nagyokos? Az analfabta cigányokat pénzért szavazni vivő kocsik ... (2022.04.04. 20:56) Az ellenzék Orbán szuszpenzora
  • ez a nevem senki: index.hu/belfold/2022/03/08/zavecz-orban-a-legnepszerubb-marki-zayt-a-szovetsegesei-is-elozik/ (2022.03.08. 18:08) Csikorgó szélpáva
  • tapló II.: Éljen dr. Orbán Viktor! (2021.04.20. 10:50) Cvikipuszi
  • mojoking77: @jozsef_4: Na és? Téged zavar, ha egy általad nem is ismert ember homoszexuális? Nem mondta még se... (2020.12.06. 11:23) Hitler, Gestapo, fedáksári
  • Belagar: Nézd, a szerzői joggal kapcsolatos problémák ismertek. Mondok egy életszerűt is: metálban utazó ko... (2019.04.17. 17:43) A nagy szellemi tulajdon humbug

Mondhatta volna szebben kis lovag!

2013.04.03. 18:30 Annyátok

Mesterházy és Bajnai ne védjen meg

 

save_yourself_ian_stevenson.jpgNem szeretem azokat a politikusokat, akik boldogítani szeretnének. Azokat meg szeretem, akik hagynak boldogulni. Elég egyszerű képlet. A szomszédomban meg lakik egy férfi, aki azt szereti, ha boldogítják, mert nem boldogul magától sehogy sem. Ez is egyszerű képlet. Ez a férfi azt szokta nekem mondani, hogy dögöljek meg, mert ő miattam nem tud boldogulni. Kérdeztem tőle, hogy miféle boldogulását akadályoztam meg én, mert azért menten bocsánatot kérek. Felém köpött és vicsorogva azt sziszegte, hogy szívom a vérét. Nem vagyok orvosi pióca, bankár, vagy efféle, egyszerű alkalmazott vagyok, ráadásul nem egy vérszívásra szakosodott cégnél. Kiderült, hogy azért gyűlöl, mert megtudta, hogy a választásokon az ördögre szavaztam, és most is ilyesmire készülök.

Azt sem szeretem, ha megvédenek. Egyik az egyiktől, másik a másiktól. Ki nem állom Orbán hadiállapotát, amire hivatkozva statáriális politizálást művel, de dühít az MSZP és Bajnai Gordon országvédő roadshowja is, amit a világban művel.

A minap az MSZP elnöke végigrohanta az európai politikusokat, hogy ne bántsák a magyart, ha a kormánnyal van bajuk. Nekem meg ezzel van bajom.

Méghozzá az, hogy azt üzeni a választóknak, hogy semmi baj, nem a ti hibátok, ehhez a kormányhoz nincs közötök, mi megvédünk titeket Orbán bűneinek következményeitől.

Ez egy nagy disznó hazugság. A fasiszta Magyarország lelkiismeretét nyugtatgatta így a kommunista diktatúra, miközben átvette a kisnyilasokat. Aztán a rendszerváltás politikusai nyugtatgatták a Kádár rendszer kollaboránsait hasonlóval. Hogy nem felelősek, hanem áldozatok. Akkor, a német és a szovjet fegyverek árnyékában még volt is erre hivatkozási alap. Hogy nem volt demokrácia, hanem megszállás. Ma Magyarország demokrácia, de a 2010-es választásokon biztosan az volt. Azaz demokratikusan, a többség akaratából megválasztott miniszterelnöke van az országnak. A tetteiért ő felel, de őérte Magyarország áll jót.

Képzeljük el, hogy egy részvénytársaság menedzsmentje eltőzsdézi a részvényesek vagyonát. Vagy elissza. A részvényesek meg mennének a behajtóhoz, hogy nehogy mi fizessünk a vezérigazgató hibáiért, bűneiért. Ilyenkor az üzleti életben jót mosolyognak és a brit királynő bankját is felszámolják, akár egyetlen bróker miatt. 


A politikai közösség egyfajta kockázatközösség is. Együtt sírunk, együtt nevetünk, még akkor is, ha egyesek jobban sírnak, mások meg hangosabban röhögnek. A politikára adott reakciók elszenvedése, függetlenül attól, hogy igazságtalan, vagy igazságos, bűnösöket, vagy „ártatlanokat” sujt: közteher. Amikor Bajnai és Mesterházy urak azt kérik, hogy a Liberátorok forduljanak vissza, mert ártatlanokat készülnek bombázni, akkor nem egyebet tesznek, mint alkudoznak a közös felelősség alóli kibújásra, készítik elő a „nem a te hibád” egérutakat, folytatják a felmentés osztogatást, a következmények elsimításának politikáját. Na, ez például egyfajta magyar átok.

Nem arról van szó, hogy a „minél rosszabb annál jobb” orbáni elvét kellene ellenzékben követni, de falakat mozgatni csak azért, hogy ne adják a másikat, ebben a helyzetben felelőtlenség. Elmismásolni a büntetést nem más, mint bagatellizálni a bűnt. Gyereknek néznek egy gyerekesen viselkedő társadalmat, pedig az csak egy kicsit speciális igényű, szíriuszi, de semmi esetre sem cselekvőképességet kizáró okok miatt gondnokság alá helyezett. Adja csak az a fal a másikat. A józanító kúra nem szép látvány, de az orvosok szerint hasznos. Például életet menthet.

32 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tamlanelkuliszek.blog.hu/api/trackback/id/tr875193467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

luis5 2013.04.04. 16:17:58

"Amikor Bajnai és Mesterházy urak azt kérik, hogy a Liberátorok forduljanak vissza,"
Hát elnézve az ő külföldi és brüsszeli képviselőik, holdudvaruk (incl. Kopits György) tevékenységét sokkal inkább újratöltik nap mint nap a Liberátorok tankját, mintsem visszafordulásra kényszerítik. És ha azok bombáznak ( és bombáznak minden nap) akkor a bombáik mindenkit sújtanak, jobb és baloldali szavazókat egyaránt. És a legkevésbé azokat, akiknek eredetileg szánták.... és az átlag szavazónak tele van a hócipője azzal hogy külföldről mondják meg a frankót. Szvsz ez nagy öngól mindkét párt részéről.

Jolka40 2013.04.04. 16:29:47

A magyar szavazópolgárok 53 %-ának a bűne. És mindannyian bűnhődünk miattuk. És ez a helyzet 2014-ben csak rosszabb lesz. Tudom, ez így törvényes. De hogy szó nélkül le kelljen nyelni, azt nem követelheti senki meg!!!

konzer(vativ) 2013.04.04. 16:33:56

Teljesen egyetertek a leirtakkal!

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.04.04. 16:35:09

@kennyking:

Olvasva a posztot nem hiszem hogy a patásra szavazott volna.

Szerintem MSZP-re voksolt a csóka, csak azért sír, mert az MSZP nem támogatja a Magyarország elleni szankciókat.

Magyarul egy vérbeli Gyurcsanyista posztját olvashatta a tisztelt közérdemű.

pedig ok nélkül gyűlöli az MSZP-t ezokból.

Göncz és Tabajdi saját kezűleg fogalmazták országunkat elítélő EU-s határozatot, és az MSZP által delegált EU biztos is támogatta a kohéziós pénzek megvonását.

Szóval a posztert megzavarta az MSZP jelenlegi hazudozása, és azt hiszi nem támadják hátba saját országukat, és ez fáj neki.

Pedig dehogynem.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.04.04. 16:36:10

@Jolka40:

Már a szónélküliség kapcsán arra célzol, hogy az index blogketrec ontja magából a véleményeiteket ?

blah 2013.04.04. 16:36:52

egyetértek hokedlival, fel kéne már nőni

Jolka40 2013.04.04. 16:43:34

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:"Már a szónélküliség kapcsán arra célzol, hogy az index blogketrec ontja magából a véleményeiteket ?"
Bizony ontja, és ez nem véletlen.

teknős 2013.04.04. 16:48:30

@Jolka40: Egy fenét. Mi bűnhődünk a ti bűneitek miatt! Ha 2002-ben nem választjátok meg az emeszpét, akkor nincs a gyönyörű osztogatrások időszaka (D 209-es és kormánya) akkor marad a polgári kormányzás és nem nyögnénk a terheket. Szóval az ősbűn nem a fideszé. A hazaárulás baloldali szép szokás.

behin 2013.04.04. 16:55:35

Hazaárulás: pénzért gyilkost eladni, Gazpromnak céget venni, alkotmányos rendet megdönteni, pénzért állampolgárságot árulni lator államok polgárainak stb. Szép hazaáruló szokás. Csak azért nem mondom, hogy jobboldali, mert ez a rablóbanda nem a jobb oldal. A jobb oldal az beszari alakok gyűjtőhelye, akik most kussolnak. Igaz, egyszer valóban elárulták a hazát a náciknak.

Balt 2013.04.04. 17:15:17

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Én is így sejtem: Fletó lesz az az ördög. De elkésett (ebben is): ezt már sokkalta régebben kisajátította Orbán. :)

Fejesrob 2013.04.04. 17:18:18

Mesterházyék mondhatnak amit akarnak.

A libsik gondoskodtak arról, hogy az MSZP egyhamar ne keljen fel, szépen magukkal rántották a volt kommereket is magukkal együtt a kukába.

Végül is csak jóvátették 94-es a bűnüket.

Hefebier 2013.04.04. 17:27:58

"Nem arról van szó, hogy a „minél rosszabb annál jobb” orbáni elvét kellene ellenzékben követni, de falakat mozgatni csak azért, hogy ne adják a másikat, ebben a helyzetben felelőtlenség. Elmismásolni a büntetést nem más, mint bagatellizálni a bűnt. Gyereknek néznek egy gyerekesen viselkedő társadalmat, pedig az csak egy kicsit speciális igényű, szíriuszi, de semmi esetre sem cselekvőképességet kizáró okok miatt gondnokság alá helyezett. Adja csak az a fal a másikat. A józanító kúra nem szép látvány, de az orvosok szerint hasznos. Például életet menthet."

Itt nagyon sok ember életéről van szó. Ha a falat rögzítik, sokan meghalnak egy ütközéskor .

pástétom 2013.04.04. 17:33:42

Lehetne mondani, a fidesz szavazók egyék meg azt, amit kifőztek maguknak. A gond ezzel az, hogy bár 2,7 millió ember végzetes hibájáról van szó, az országban mégiscsak nem egészen 10 millióan élünk. Az esetleges eu-s politikai-pénzügyi szankciókkal egy egész ország szív. Szívna a társadalom, a gazdaság. Viszont az is szívás, hogy látva a külföld lagymatag szóbeli tiltakozását, Orbánék joggal érezhetik úgy, amíg nincsennek szankciók, mindent megtehetnek. Végeredményben így-is úgy is süllyedünk a mocsárban.

alfax 2013.04.04. 17:43:40

@Jolka40: igen, múltkor is néztem az üzenőfüzet című blogot, ami 2 hete szombaton indult, és hétfőn már kint volt a semmitmondó posztja az indexen. Meg kedden. Meg szerdán. Meg csütörtökön. Meg pénteken...

Fejesrob 2013.04.04. 17:44:27

@pástétom: Elképzelheted mekkora szívás lenne akkor, ha Bajnaiék lennének.

Mert hogy Bajnai ugyanúgy nem csengetné ki saját zsebből az IMF hitelt mint Orbán, az tuti. Csakhogy ott nincs bankadó, multiadó, mind te fizeted.

Hefebier 2013.04.04. 17:59:25

@Fejesrob:

Most is mi fizetjük.

De mi az amit nem a zemberek fizetnek meg?

poor 2013.04.04. 18:00:36

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Baromarcú orbán seggében lévő fidesznyik! Sajnálatos modó Én is ezekre a haramiákra szavaztam. Csak kiderült hogy csak a hazudozáshoz értenek, minden mást tönkretesznek amihez hozzányúlnak. Takarodjál a vezéreddel együtt, és az adó emelések kormányát is vidd magaddal.

poor 2013.04.04. 18:02:58

@Fejesrob:
Miért most kifizeti? Jó duma. Mindent tönkretenni utána államosítani. Na akkor majd meg lehet nézni az árakat, hacsak nem azt is titkosítják. Nem erre szavaztunk.

Orbán Diktor (törölt) 2013.04.04. 18:07:03

@teknős: "A hazaárulás baloldali szép szokás."

Tényleg? Magyarország kétharmada az alső és a második világháború alatt veszett el. Pontosabban a "nemzeti jobboldal" veszítette el mindkettőt, és a mai napig nem kért bocsánatot érte. Lehet mondani bármit a baloldalra, de ekkora hazaárulást ők sem tudtak elkövetni. Óvatosabban bánjál az ilyen kijelentésekkel, ha nem akarod teherbe ejteni az anyukádat. Éppen elég baj az neki, hogy egy ilyen genetikai hulladékot hozott a világra.

poor 2013.04.04. 18:07:16

@teknős:
Úgy látom még mindig nem látjátok hogy amit orbán és bandája művel az a hazaárulás. Hol van itt jobboldali kormány. Jelenleg egy bolsevik módszereket alkalmazó bűnbanda irányítja az országot.

Orbán Diktor (törölt) 2013.04.04. 18:11:01

@Fejesrob: "Mert hogy Bajnai ugyanúgy nem csengetné ki saját zsebből az IMF hitelt mint Orbán, az tuti."

Hazudsz. A vezéred sem a saját zsebéből fizeti a fülkeforradalmat, hanem az enyémből. Egyél szárított tehénszart, szaros Viktor-szopó.

regress 2013.04.04. 18:40:14

@Fejesrob: hülyegyerek,mit osztod itt az észt?most is te fizetsz,csak azért nem látod mert a fejed belenőtt orbán seggébe.neked már 3 évesen is annyi eszed volt mint most.milyen bankadó,barom?kuszaszem most pumpálja tele a bankokat,a mi zsebünkből

Kalmár 2013.04.04. 18:50:45

@Orbán Diktor: Ők voltak a nemzeti szocialisták...nem?

Jó látni,hogy milyen szinten van az ellenzék.
Már vitázni sem érdemes veletek. Ez a vereség és reménytelenség sótlanná tesz titket.

Unalmas, kevés, fantáziátlan.
Nem csoda, hogy már megint nőtt a Fidesz előnye.

panelburzsuj 2013.04.04. 19:18:13

@Hefebier: @pástétom:

Orbánia önnön nagyszerűségének minden újabb hírére leissza magát.

Detox vagy májzsugor?

Orbán Diktor (törölt) 2013.04.04. 19:21:08

@Kalmár: Ki mondta neked, hogy vitapartner vagy? Legfeljebb csak egy szerencsétlen Orbán-troll.

Murugya 2013.04.22. 17:43:55

Amíg ilyen emberek és ennyi ésszel tolonganak az ellenzék mögött, addig Orbán és a többi mosolyogva hátradőlhet (támlára vigyázni!!), mert ha meg is szorítják őket '14-ben, a kormányzás marad náluk!
süti beállítások módosítása