HTML

A támla nélküli szék

Amikor véget ért a rendszerváltás, és kialakult a Magyar Köztársaság közjogi rendszere, és Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, akkor sokan, akik részt vettünk ebben a kalandban, nyugodtan hátradőltünk a székünkben. Most a földről látjuk csak tisztán, hogy nem volt támla. (Moderálási elv: Hörgő-morgó kisebbrendűségben szenvedő trollok repülnek. Csúnyán lehet beszélni, de a gyalázkodó repül. Ez a blog nem köpőcsésze. Aki a blogger személyét cinkeli, az nem azért repül, mert nem szívelem a kritikát, hanem azért, mert ez a blog a posztokról szól és nem az írójáról. )

Friss topikok

  • white999: @a nagy hohohorgász: Miből kellene nagyokos? Az analfabta cigányokat pénzért szavazni vivő kocsik ... (2022.04.04. 20:56) Az ellenzék Orbán szuszpenzora
  • ez a nevem senki: index.hu/belfold/2022/03/08/zavecz-orban-a-legnepszerubb-marki-zayt-a-szovetsegesei-is-elozik/ (2022.03.08. 18:08) Csikorgó szélpáva
  • tapló II.: Éljen dr. Orbán Viktor! (2021.04.20. 10:50) Cvikipuszi
  • mojoking77: @jozsef_4: Na és? Téged zavar, ha egy általad nem is ismert ember homoszexuális? Nem mondta még se... (2020.12.06. 11:23) Hitler, Gestapo, fedáksári
  • Belagar: Nézd, a szerzői joggal kapcsolatos problémák ismertek. Mondok egy életszerűt is: metálban utazó ko... (2019.04.17. 17:43) A nagy szellemi tulajdon humbug

Mondhatta volna szebben kis lovag!

2022.04.04. 00:01 Annyátok

Az ellenzék Orbán szuszpenzora

Címkék: Ellenzék Szuszpenzor

   orban_es_lenin.png

Na, akkor most dőljünk hátra. Az Orbán rendszer megbukott. Nem, nem nyert Orbán és rendszere a választáson, hanem ármánnyal, csalással és zsarolással hatalmat lopott. Ezt bizonyítja az eredmény és nem többet.  Soha nem volt ilyen gyenge a zsarnok. Az egész tákolmányt gyufaszálakkal kiékelt pöckök tartják egyensúlyban. Orbán most már lényegtelen. Ami lényeges, az az ellenzék és annak lehetséges árulása. Persze ez is csak annyiban fontos, hogy az átmenetet mennyire húzza el. És ez még akkor is igaz, ha a magyarok többsége őszintén hiszi, hogy Orbánra kellett szavaznia.

     Ha az ellenzék most beül a Parlamentbe és nem alakul át az ellenállás vezetőjévé, akkor az ellenzéki szavazóknak tudniuk kell, hogy a legnagyobb ellenségük már nem Orbán és aljas rendszere, hanem az ezen élősködő hajdani ellenzék. Ők azok, akik nem felelnek meg a kor kihívásainak, nem értik és nem érzik a helyzet történelmi súlyát. Ők azok, akik nem ellenlábasai, hanem részei az orbáni vircsaftnak. A politika április 3-tól az utcán zajlik és nem a kupolás bábszínházban.

 Persze, hogy dühös vagyok, és nem ma kezdtem. Ha valamelyik ellenzéki képviselő most azzal jön, hogy:

  • Nem hagyhatjuk cserben a választóinkat, be kell ülnünk;
  • Ott legalább jelen leszünk és tudjuk ellenőrizni, befolyásolni a dolgokat;
  • A Parlament publicitást ad a politikánknak stb.,

akkor nyugodtan verjék fejbe egy redőnyhúzóval. Ezeket a hazugságokat mantrázzák évek, évtizedek óta. Ezekből semmi sem igaz. Az ellenzék fügefalevél Orbán falloszán. Még azt sem volt képes elhitetni az átlagnál kicsit okosabb emberekkel, hogy nem erre az opportunista pozícióra keresnek jelölteket. A kampányt ostoba fajankók vezérelték, bornírt üzenetekkel, csapongó baromságokkal. Megjelenése dilettáns, kivitelezése szánalmasra sikerült. De ezen rágódni már kár, majd elemzik, hogy hogyan tudták sikeresen távoltartani az értelmesebb, tenni akaró embereket a pártok a kampánytól.

A lényeg, hogy ha beülnek, elveszik a lehetőséget és a reményt újabb négy évre. Az nem kérdés, hogy az Orbán korszaknak csúnya vége lesz, a kérdés az, hogy a mostani ellenzék képes lesz-e lerövidíteni az agóniáját. Ha beülnek, meghosszabbítják azt Bicskéig.

 Mi a teendő?

 

Ha nem ülnek be az ellenzéki képviselők, nem esküdnek fel a hazug Alaptörvényre, akkor ők lehetnek az ellenállás vezérei. A követeléseiknek világosnak kell lenniük:

  • Szabad sajtót! A közszolgálat azonnali független felügyelet alá helyezése az ellenzék paritásos részvételével. A Médiatanács paritásos újra alakítása, a frekvenciák újra osztása, a Fideszes média trösztök feldarabolása.
  • Semleges szervezetet az Uniós támogatások elosztására! A kormány, az ellenzék és az EU képviselő által egyenlő arányban működtetett szervezet bírálja el az Uniós támogatások elosztását.
  • Világnézetileg semleges oktatást! Az egyházi privilégiumok azonnali megszüntetését, a közoktatást működtető-felügyelő semleges, független szervezet létrehozását.
  • Törvényt, hogy az EU-ból és a NATO-ból csak olyan népszavazás útján léphessünk ki, ahol a választók több mint a fele igennel voksol.
  • A levélszavazás biztonságossá és általánossá tételét!

 Ameddig ezek a követelések nem teljesülnek, az ellenzéknek nincs értelme beülni a parlamentbe, ha megteszi, olyan bűnt követ el, ami miatt a társadalom ellenálló része jogosan tekintheti első számú problémájának.

Világos, hogy először az ellenzéki szuszpenzort kell lekapni ahhoz, hogy Orbánt ott üssék, ahol annak értelme van.

 

De ha mégis beleülnek a tutiba maszatolni?

 

   Akkor nincs más hátra, meg kell vonni a támogatást a kollaboráns pártoktól és minden erőforrást és szimpátiát a parlamenten kívüli erőkre kell fordítani. A támogatásoknak elsősorban a szabad sajtó megteremtését kell célozniuk, mert az minden változás alapja. Ha az ellenzék nem nő fel a feladathoz, akkor ideje figyelmen kívül hagyni.

Na, dőljünk hátra.

23 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tamlanelkuliszek.blog.hu/api/trackback/id/tr6217796865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnightcoder2 2022.04.04. 07:02:47

Na most, egy-két szavazatot valóban lehetett volna csalni, de az ellenzék itt akkorát bukott, mint az ólajtó.

Durci és hiszti helyett jobban tennék, ha az okokkal néznének szembe. Pl. azzal, hogy amíg Gyurcsány és a DK létezik, addig Orbán is hatalmon marad. Mert bárki is jönne fehér kalapban mint a westernben a főhős, a hatalom felé vezető úton azzal találkozik, hogy Gyurcsányék nélkül nincs esélye. Csakhogy, ha valaki velük szövetkezik, akkor már nem fehér többé a kalap, mert besározódott.

midnightcoder2 2022.04.04. 07:09:51

Aztán az is ok lehet amit mondtam már: az MSZP/SZDSZ a Jobbikot kb. a megalapítása óta keni szarral. Az ő identitásuk kb. az volt, hogy mi vagyunk akik megakadályozzák, hogy a nácikok koncentrációs tábort állítsanak fel a Kossuth téren. A DK pedig ebből az MSZP/SZDSZ-ből rágta ki anno magát, mint az Alien. Ezek után azt várni, hogy a hívek majd jól átszavaznak a Jobbikról a DK-ra és fordítva, csak azért mert fenn a vezérek együtt szeretnének tocsikolni a húsosfazék mellett, finoman szólva naivitás volt.

Aztán valljuk be, MZP csak a magyar Klingonnéhez képest volt jó választás. Amúgy viszont buta mint a föld. Nem lett volna szabad mikrofont adni a kezébe.

Igazából amúgy az ellenzéknek szerencséje volt. Akkor lettek volna a nagy bajban, ha nyernek.

DFK 2022.04.04. 08:30:24

Semmi önreflexiótok sincs? Talán a kormányzást is adjuk át?

leponex 2022.04.04. 09:01:10

Jó ötlet, tényleg nem szabadna ennek a mai ellenzéknek beülnie a parlamentbe.

Elemzői, közvéleménykutatói, bloggerei munka nélkül maradnának, helyükre végre jöhetnének azok, akik hajlandók a valósággal is szorosabb kapcsolatot kialakítani. Ami ugye a tényleges politizálás alapkövetelménye.

Nnna, akkor talán lenne esély arra, hogy egy valódi, életképes, komolyan vehető politikai formáció alakuljon ki.

ÉS akkor a 2026-os választás utáni Orbán kormányt követő 2030-as, vélhetően egy Lázár-kormánnyal kezdődő még néhány választási ciklusra korlátozódó polgári kormányzattal szemben egy sokak számára is vállalható mérsékelten konzervatív alternatívára is lehet majd szavazni jó szívvel.
Hajrá!
De ha nem, hát nem.

B.U.É.K. 2022.04.04. 09:09:08

O1GY - Orbán egy győztes. Ennyi.

eßemfaßom meg áll 2022.04.04. 09:15:22

És indul a bizonyítványmagyarázateső...

:)

midnight coder 2022.04.04. 09:18:32

Mindenesetre egy biztos: MZP-nél szánalmasabb fazont nemigen találhatott volna az ellenzék vezetõnek.

ben2 2022.04.04. 09:20:52

"Nem, nem nyert Orbán és rendszere a választáson, hanem ármánnyal, csalással és zsarolással hatalmat lopott."

Országos listán 1 millió szavazattal többet?
Úgy, hogy több volt az ellenzéki megfigyelő a szavazókörökben, mint a fideszes?

A felsorolt követelések közül melyek vezettek volna más választási eredményre? Elárulom: egyik sem.

Most persze mindent a kétségtelenül agyhalott fideszes agitpropot toló közmédiára akarnak fogni, de ez szánalmas terelés.
Állítólag az ellenzéki média nagyságrendekkel népszerűbb az emberek körében, de az ellenzék a kormánypárti média miatt nem tud nyerni? Komolyan?

A NATO és EU népszavazás: a NATO és EU belépés miatt vitte le az akkori baloldali kormánytöbbség a részvételi határt 25%-ra, különben érdeklődés hiányában se NATO, se EU tagok nem lennénk.
Ehhez képest a mostani kormánytöbbség szigorított a népszavazás feltételein, jól láthatóan ellehetetlenítve a saját kezdeményezéseit is.
Az ilyen feltételek mellett meghozott döntések visszavonását mégis milyen alapon kötnénk még ennél is szigorúbb feltételekhez?

konrada 2022.04.04. 10:00:04

Azért kitehetett volna bl.gger egy szmájlit, hogy másnak is lejöjjön az, hogy a bevezetője szarkazmus, mintegy bemutatása, mekkora blődliséget akarnak majd nekünk beadni a zakó magyarázatának!;)))

eßemfaßom meg áll 2022.04.04. 10:23:38

@ben2: "Most persze mindent a kétségtelenül agyhalott fideszes agitpropot toló közmédiára akarnak fogni,"

Biztos vagyok benne, hogy hamarosan elő fog kerülni a felmérés amiből kiderült, hogy a (z egyébként alacsony nézettségű) közmédiát leginkább az idősek és az alacsony végzettségűek nézik, az viszont ki fog maradni ugyanebből a fejtegetésből, hogy a legmagasabb nézettségű RTL-t is leginkább az idősek és alacsony végzettségűen nézik :)

bandiras2 2022.04.04. 12:01:57

Lássuk akkor azokat a követeléseket...

Szabad sajtót!:
-Magyarországon az indít vagy vesz TV-t újságot weblapot aki akar, és azt ír bele amit akar. Nyitott kapukat döngetsz.

Semleges szervezetet az Uniós támogatások elosztására!:
-Támogatom. Valamint ugyanilyen szervezetet az IMPEX és privatizációs nyúlások felderítésére, generációkon, határokon átnyúló behajtására, lefoglalására. Hetedíziglen is akár, amíg nincs meg a pénz. Nézd a jó oldalát! Megvan az államadósság fedezete!

Világnézetileg semleges oktatást!:
-Rendben, de a L'auder lesz az első amit ledózerolunk jó?
Az egyház rombolását láttuk már a Lenin fiúktól eleget. És tudjuk az indítékokat, tudjuk a végcélt. Most se változott semmi. A nép akkor kezelhető ha nem hisz semmiben, hát vegyük el tőle a hitét, ami kötelezné az uralkodó kasztot is a felsőbb, isteni rend betartására. (Yutubba:"pirula fekete Miért akarnak minket lecserélni más népekkel") Mindjárt más, ha a párásztok nem kérik számon a felsőbbrendű igazmondó libziket ha nem tudják hogy miért is kellene/lehetne ugye?

Törvényt, hogy az EU-ból és a NATO-ból csak olyan népszavazás útján léphessünk ki, ahol a választók több mint a fele igennel voksol.
-Támogatom. Ha demokrácia, akkor demokrácia.

A levélszavazás biztonságossá és általánossá tételét!
-Valamint akár 20 kék cédulát is lehessen a borítékba tenni ugye? Láttuk a Zusában hogy mi történik a levélszavazásnál. Azt kell tarkón lőni aki ezt kitalálta, meg azt is aki segíti.

Tudod mit kellene inkább?
Megszüntetni az általános választójogot! Csak az szóljon bele, aki tesz is a közösbe! Az szavazhasson, aki az elmúlt 4 év alatt minimum 36 hónap munkavégzésről tud bizonylatot felmutatni az adóhivataltól. Gondolj bele, a zórbán akciónyugdíjasai nem szavazhatnának! A C-kategóriásai se! De BÁRKI aki DOLGOZIK! Szavazni akarsz? Húzzál dolgozni!
De jaj! mit kapnak a nyugdíjasok egy élet munka után?!?!
Megmondom: NYUGDÍJAT.

Szabad fegyvertartást: A bűnözés nagy probléma, rendőr meg alig van. Mindjárt kisebb lesz a bűnözés, ha elkezdenek kihalni állampolgári agyonlövés által. Fegyverkultúra, és biztonsági oktatás 10 éves kortól profikkal iskolában heti 3 órában. Hidd el, a zórbánnak se lenne olyan nagy a szája, ha 6-8 millió szabad, fegyveres polgáron kellene uralkodnia.

Rubasov et. 2022.04.04. 12:03:17

Először is coming out: nem mentem el szavazni, mert egyik társaságra sem szeretnék bízni, még egy lyukas ötforintost sem.

Másodszor a bloghoz:

Az önreflexió teljes hiánya miatt van negyedszer is 2/3. Olvasom nem csak ezt a blogot, de úgy általában az ellenzéki véleményformálókat és mint a Bourbonok, semmit sem tanultak és semmit sem felejtettek el abból, amit már rég el kellett volna. Tudom egyszerűbb bunkózni, mint kiállni és azt mondani, hogy ezt bizony elkúrtuk nem kicsit nagyon. Mert félreértés ne essék, ezt a választást sem a fidesz nyerte 2/3-al, hanem az ellenzék veszítette el 2/3-al. Talán magába kéne mélyen szállnia mindenkinek akár véleményformáló, akár elemző, akár politikusnak, hogy ezt bizony ők hozták össze, hiába a hat PhD fokozat és a tizenkét felsőfokú nyelvvizsga.
Amúgy van egy bölcs mondás: az egyetem diplomát adhat, de intelligenciát nem. Önök lebőgtek az állandóan lesajnált csúti focistával szemben. Ez pedig csak úgy lehet, hogy önök nála is sötétebb senkiházi bunkók. Ez az igazság. Az ország megszívja, de önöknek csurran-cseppen egy-két jutimilliárd nem kell siránkozni.

a nagy hohohorgász 2022.04.04. 12:17:37

@Rubasov et.: respekt, így gondolom én is!!!!

body_andras 2022.04.04. 13:49:23

Ne üljenek be a parlamentbe, de azért a Médiatanácsot kérik szépen újraosztani? Hogy is van ez?
Üljenek be nyugodtan, csak a listás helyeket adják át azoknak, akik:
- nem kaptak ki egyéniben,
- nem kaptak ki előválasztáson,
- nem voltak kormánytagok Gyurcsánnyal;
és persze Gyurcsány vonuljon vissza.

parttalan 2022.04.04. 16:32:34

Bartus László sem írhatta volna szebben. Mindamellett káros. Amiket posztoló említ, egy marginális kisebbségen kívül senkit nem foglalkoztat. Lehet a jogállamiságot zászlóra tűzni, de kellene még amellé ezernyi más. Viszont a hazugságokkal felvértezett, kútba vezető harciasság erőltetése a következő fidesz 2/3-nak alapoz meg.

Az ellenzék tartson önvizsgálatot, ne kenje a buktát egyedül a félnótásra. Újuljon meg személyi állományban, változtasson retorikában és mondanivalóban egyaránt, mert az amit eddig csináltak, tegnap a korábbinál még nagyobb süllyesztőbe vezette őket. Lehet, fene ünnepélyesen hangzik, de a választások utáni napon még kijár a jó szándékú hozzáállás az ellenzékhez. Határponthoz érkeztek. Most még megérdemlik a tanácsot, később már nem.

Szabó Emma 2022.04.04. 18:04:42

@parttalan: Köszönjük, hogy leereszkedik a szerencsétlen ellenzékiekhez, még ha csak időlegesen is.
Annyi a bökkenő, ami posztból is kitűnik, hogy ebben a diskurzusban a fasisztáknak nem osztottak lapot. A Fidesz 2/3-a a tolvaj vagyona. Nem kell tanács, hogy hogyan kéne visszalopni, mert az sem érne semmit. Tartsa meg annak a körnek, akinek az erkölcstelen észosztására szüksége lehet. Ez nem a gazemberek játéka lesz, ami következik. Az már a múlt.

white999 2022.04.04. 18:19:50

Akkor nézzük tényszerűen. 2010-hez képest pár %-al több listás szavazatot szerzett a fidesz. Mindezt úgy, hogy a a választási osztogatáson 2000 milliárdot elégettek hangulatjavító intézkedés gyanánt, plusz a háború mindig a hatalmon levőnek kedvez, mert nem zavaros időben a legjobb kipróbálni egy új kormányt, ráadásul ami nem is egységes hanem egy összetákolt koalíció. Az lett volna a csoda és a lúzerség teteje ha nem nyernek. A reálbér növekedés alapján pont ekkora győzelem volt várható.
3-4% plusz csak a keleten megvásárolt cigány szavazatokban benne van.
Ilyen a rendszer, gyakorlatilag leválthatatlan. A Fidesz magát buktatja meg majd egyszer bár az agyhalott magyar szavazók miatt már ebben sem vagyok biztos, hogy ez valaha is létre fog jönni, hiszen Észak-Koreában sem nagyon van váltás.
Egyébként sokszor elmondtam, Orbán nem hibás, sem a zseni. A népnek erre van igénye Rákosira Kádárra és Orbánra. Orbán csak ráérzett, hogy itt nem nagyon kell a demokrácia és mivel elvei nem nagyon vannak ezért szívesen tetszeleg ebben a szerepkörben. Ez egy életképtelen nemzet. A boldog fidesz szavazóknak fogalmuk sincs róla, hogy a leszakadásra szavaznak ami jól látszik a gazdasági mutatókból és ahogy húznak el mellettünk akikkel együtt indultunk. A sok kretén most ünnepli az orosz utat. Minimális növekedés és jólét, viszont legalább mérgező hangulat és levegő. Szuper lesz. Az összes életképes fiatal húz majd ki nyugatra itt meg maradnak az egymás faxát szopogat fidesz ájtatos nyuggerek meg a képztlen összeszerelők akiken majd uralkodnak a szerencsés seggnyaló Ner huszárok. Tényleg pazar jövőkép. Legalább Putyinnak tetszik, ez is valami.

parttalan 2022.04.04. 18:45:24

@Szabó Emma: Én is köszönöm az "építő" jellegű hozzászólását. A polgári radikálisok egy marginális kisebbség a választói népességen belül.

Ha ez a szellem lesz az irányadó, érik a 2026-os orbáni kétharmad. Meg a '30-as, és a '34-es is.

Jó éjt.

eßemfaßom meg áll 2022.04.04. 19:53:50

@white999: Tulajdonképpen kimondhatjuk, hogy a választást elvesztette a fidesz és a nyertes az ellenzéki összefogás.

white999 2022.04.04. 20:50:22

@eßemfaßom meg áll: Ez az ország soha nem nyertes Mohács óta. Pillanatra felcsillant a remény gengszterváltáskor de lehet tényleg genetikailag nem alkalmas rá a nemzet, hogy értelmes vezetőket kövessen. Ezt sokkal szarabb helyzetben levő nemzetek megtették és előttünk vannak. Ennek az országnak kampó.

white999 2022.04.04. 20:56:14

@a nagy hohohorgász: Miből kellene nagyokos? Az analfabta cigányokat pénzért szavazni vivő kocsik látványából kellene a szenzációs jövőképet tanulnom. Hogy a fidesz pont azt csinálja mint az mszp a 90"s években csak még hányingerkeltőbben. Tényleg ebből kellene tanulni? Vagy a hitelből osztogatást mint Fletónál?
süti beállítások módosítása