HTML

A támla nélküli szék

Amikor véget ért a rendszerváltás, és kialakult a Magyar Köztársaság közjogi rendszere, és Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, akkor sokan, akik részt vettünk ebben a kalandban, nyugodtan hátradőltünk a székünkben. Most a földről látjuk csak tisztán, hogy nem volt támla. (Moderálási elv: Hörgő-morgó kisebbrendűségben szenvedő trollok repülnek. Csúnyán lehet beszélni, de a gyalázkodó repül. Ez a blog nem köpőcsésze. Aki a blogger személyét cinkeli, az nem azért repül, mert nem szívelem a kritikát, hanem azért, mert ez a blog a posztokról szól és nem az írójáról. )

Friss topikok

  • white999: @a nagy hohohorgász: Miből kellene nagyokos? Az analfabta cigányokat pénzért szavazni vivő kocsik ... (2022.04.04. 20:56) Az ellenzék Orbán szuszpenzora
  • ez a nevem senki: index.hu/belfold/2022/03/08/zavecz-orban-a-legnepszerubb-marki-zayt-a-szovetsegesei-is-elozik/ (2022.03.08. 18:08) Csikorgó szélpáva
  • tapló II.: Éljen dr. Orbán Viktor! (2021.04.20. 10:50) Cvikipuszi
  • mojoking77: @jozsef_4: Na és? Téged zavar, ha egy általad nem is ismert ember homoszexuális? Nem mondta még se... (2020.12.06. 11:23) Hitler, Gestapo, fedáksári
  • Belagar: Nézd, a szerzői joggal kapcsolatos problémák ismertek. Mondok egy életszerűt is: metálban utazó ko... (2019.04.17. 17:43) A nagy szellemi tulajdon humbug

Mondhatta volna szebben kis lovag!

2020.12.11. 19:02 Annyátok

Orbán, az augsburgi lókupec

Címkék: lókupec Orbán Augsburg

 

  orbanlehelmutti.jpg Orbán pucéran dzsiggelt, sztepptáncolt és szellentett Brüsszelben. Kommunikálni próbált. Ezen kínos produkció elhessegetésére inkább adtak neki papírt arról, hogy az apa férfi, az anya meg nő. Mondjuk, nem egy nagy győzelem. Annak érdekében, hogy figyeljenek rá, kénytelen volt leplezetlenül kitárulkozni, és immár mindenki előtt világossá tenni, hogy egy francot zseniális stratéga ő, hanem egy szemtelen piaci kofa, egy agresszív lókupec és egy ravaszkodó sárkányfűárus keveréke. Ezt az élményt tudta adni fizetségül azért a comig outért, amelyben bevallotta, hogy amikor megszólítják, ő biz’ azonnal rávágja, hogy „Milyen libát?!”

   A civilizált világ retinájába végletesen beleégett ez a biciklitolvaj figura. Most, hogy lebukott, és visszvették tőle a jóhiszeműen neki ajándékozott hatalmat, az egyenragú feleket megillető vétó jogát, hogy lenyugtassák, ráírták neki egy félcédulára, hogy „Aki ezt a cetlit megmutatja önnek, egy rosszindulatú hülye fajankó. Csak bottal piszkálják.” És most mutogatja.

 

Ellenzéki siratóasszonyok és -férfiak

 

  Azt nagyon helyesen látják a most elkeseredettek, hogy a magyarországi viszonyok megváltoztatásában csak egyetlen tényezőre nem számíthatunk, saját magunkra. Mindig így volt ez a történelemben, Magyarország minden társadalmi változása a külföldnek volt köszönhető. Az összelegózott koronától, az importált szabadságharcainkon át, az ölünkbe dobott szabadságig. Azt látják kevesen, hogy Orbán mostani pürrhoszi győzelme után kiterítve fekszik. Egy senki ő. Hatalmát már csak ellenfeleinek félelme, nyámnyilasága és butasága élteti.

   Pedig az EU egyértelműen kijelölte a magyar ellenzék útját. Adjuk a pénzt, és egyedül rajtatok múlik, hogy Orbán ebből megássa-e nektek a 22-es csapdát. Merthogy a pénz így is, úgy is jön, vagy éppen visszatartódik, annak függvényében, hogy a magyar ellenzék be tudja-e mutatni a csalásokat és a korrupciót a kifizetőhelyeken. A következő két év erről fog szólni. Na, ez most sokkal könnyebb lesz. Már nem kell Orbán rosszhiszeműségét bizonygatnia senkinek, azt a minap megtette helyettük ő maga. A kontraszelektált zsarnoki apparátus pedig nem képes leplezni a lopást, mert arra képezték ki, hogy büszke legyen rá. Most kell fullba lenyomni a kretént. Hadházy Ákos, az Átlátszó a többi független sajtó, meg a megalkudni nem akaró politikusok korszaka jött el. Európa szomjazza a tényfeltárást, a leleplezéseket. Szüksége is van rá, mert tanulni akar az új-barbárok harci trükkjeiről. Készülnek Augsburgra.

A hívek persze vízen járni látják az istenségüket. Lehet, hogy dzsiggel, lehet, hogy szteppel, lehet, hogy szellent, de a szemükben a vízen teszi. Akit az egyházi pompa és hivalkodás elvakít, vagy éppen megfélemlít, megérdemli a sorsát.

Augsburgban is győztünk, persze ezzel vége lett a tréfásan csak kalandozásnak hívott rabló magyarságnak.

Na, dőljünk hátra.

 

Augsburg és a Következmények (WikipédiA)

A közhiedelemmel ellentétben a magyar sereg nem szenvedett hatalmas vereséget: a harcosok nagy része élve hazatért, ám a kudarc mégis elgondolkodtatta a vezetőiket a zsákmányszerző hadjáratok további folytatását illetően. A magyar csapatok vezéreit BulcsútLehelt és Súrt Ottó kivégeztette. Ez volt a magyarok utolsó Nyugat-Európa felé vezetett hadjárata. Kapcsolódó mondák: Lehel kürtjegyászmagyarok.

  • 957Bíborbanszületett Konstantinbizánci császár az augsburgi csata hatására a még érvényes ötéves békeszerződés ellenére beszüntette az adófizetést a magyaroknak.
  • 958: A magyarok hadjáratot indítottak Bizánc ellen és április 11-éna város falai alatt álltak Apor vezetésével. Ennek a hadjáratnak az emlékét őrizhette meg a Botond-monda. Eszerint a hadjárat sikertelen volt. A pontos történteket Theophanész (Theophanes Continuatus) 963-ban készült világkrónikája mondja el, miszerint a Thrákiát végigrabló, Bizáncig száguldó magyarokat egy éjjel a táborukra törve támadta meg egy bizánci sereg, szétverte és a zsákmányuktól megfosztotta őket. A sereg vezére Pothosz Argürosz patricius, az őrségek domesztikosza volt, és csatlakozott hozzá három bizánci thema (Bukellarioi, Opszikion és Thrakeszion) hadvezére is.[4]

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tamlanelkuliszek.blog.hu/api/trackback/id/tr1116328912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása