HTML

A támla nélküli szék

Amikor véget ért a rendszerváltás, és kialakult a Magyar Köztársaság közjogi rendszere, és Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, akkor sokan, akik részt vettünk ebben a kalandban, nyugodtan hátradőltünk a székünkben. Most a földről látjuk csak tisztán, hogy nem volt támla. (Moderálási elv: Hörgő-morgó kisebbrendűségben szenvedő trollok repülnek. Csúnyán lehet beszélni, de a gyalázkodó repül. Ez a blog nem köpőcsésze. Aki a blogger személyét cinkeli, az nem azért repül, mert nem szívelem a kritikát, hanem azért, mert ez a blog a posztokról szól és nem az írójáról. )

Friss topikok

  • white999: @a nagy hohohorgász: Miből kellene nagyokos? Az analfabta cigányokat pénzért szavazni vivő kocsik ... (2022.04.04. 20:56) Az ellenzék Orbán szuszpenzora
  • ez a nevem senki: index.hu/belfold/2022/03/08/zavecz-orban-a-legnepszerubb-marki-zayt-a-szovetsegesei-is-elozik/ (2022.03.08. 18:08) Csikorgó szélpáva
  • tapló II.: Éljen dr. Orbán Viktor! (2021.04.20. 10:50) Cvikipuszi
  • mojoking77: @jozsef_4: Na és? Téged zavar, ha egy általad nem is ismert ember homoszexuális? Nem mondta még se... (2020.12.06. 11:23) Hitler, Gestapo, fedáksári
  • Belagar: Nézd, a szerzői joggal kapcsolatos problémák ismertek. Mondok egy életszerűt is: metálban utazó ko... (2019.04.17. 17:43) A nagy szellemi tulajdon humbug

Mondhatta volna szebben kis lovag!

2013.04.19. 10:26 Annyátok

Magyar mércét!

Címkék: Orbán Kettős mérce

   Olyan ez a kettős mérce a Fidesz kommunikációjában, mint az én mentám a kertben. Kibújik a liliom, a rózsa, meg a zsálya mellett, átmászik a szomszédba, és ha bárhol egy kis zöld hajtás megjelenik, már az egész család azon rémüldözik, hogy már megint menta.

   Édes dolog, hogy ha Orbán Viktort rajtakapják valamin, akkor azonnal görbül lefele a szája és méltatlankodó pityergéssel kettős mércét kiált. A kóristák meg dettó.

  Bár lenne végre kettős mércéje a nyugati világnak! Akkor nem képezte volna ki Bin Ladent, nem támogatta volna Szaddám rezsimjét, nem engedte volna Ciprus és Görögország trükkjeit és így tovább. Ahol ugyanis más a mértékegység, oda másféle beosztású mérőeszközt kell alkalmazni. Más a mérce. Ha nem így teszünk, akkor Orbán eredményesen védekezhet azzal, hogy miért nem adnak neki pénzt a bankban, amikor ugyanúgy ott áll pénztár előtt, mint az előtte lévő keménykalapos pasas. Igaz, az egyiknél csekkfüzet van, míg őrajta maszk és kezében hátralövő íj, de ne legyen már kettős mérce. Nála van slukker.

Mérleg kaméleonnal_1.jpg

   A világ meg összenéz, hogy: mi van? Pedig a megoldás rém egyszerű: kettős mérce. Mert Orbán leghatékonyabb fegyvere a tisztességes civilizáció ellen a végtelen számú mércéje. Ha valamiről azt akarja mondani, hogy egy, akkor előveszi azt a mércét, amin jól látható, hogy a dolog magassága, súlya stb, egy. Ha ugyanerről máskor, másnak azt akarja mutatni, hogy száz, akkor azt a vonalzóját veszi elő teljes természetességgel és büszkeséggel. Nem csak a skálát, hanem az előjelet is képes az ő csoda colstokja változtatni. A negatív növekedés is növekedés, az elrablás megvédés, , az elutasítás az elfogadással válik így egyenlővé. Ő tudja a legjobban, hogy hogyan működik a többes mérce, ezért feszeng ha meglátja más kezében.

   Pedig ez az egyetlen eszköz, amivel értelmezhető mennyiségi és minőségi adatokat kapunk Magyarország közállapotairól. Ehhez nem az EU, vagy az USA mércéit kell használni, hanem egy gátlástalanság, trükk- és lódításfaktorral korrigált magyar-mércét. Amikor egy ilyen eszközt odaállítunk Szájer József mellé, amikor azt mondja, hogy az Alaptörvény negyedik módosítása miatt lehetett betiltani a mégis engedélyezett náci felvonulást, akkor a magyar-mérce egyből megmutatja, hogy az állítás igazságtartalma nulla. Amikor azt mondja Orbán Viktor, hogy csökkenti a rezsit, akkor Fideszre szabott mérce azonnal kimutatja, hogy nem csökkennek, hanem nőnek a megélhetési költségek, azaz a rezsi, tehát az állítás igazságértéke nulla.

   Persze félő, hogy ha minden állítás igazságtartalma, ami Orbán és kormánya dialektikus logikájából fakad, a rájuk szabott mérce szerint nulla, akkor merő tapasztalati úton eljutnak oda a vitapartnerei, hogy már semmilyen mércét nem fognak használni, mert a becsült hibahatáron belül nem találnak mérhető értelmet az állításokban. Ami nincs, arra meg nem érdemes időt pazarolni.

   Na, dőljünk hátra.

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://tamlanelkuliszek.blog.hu/api/trackback/id/tr725234512

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.04.19. 10:52:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása