HTML

A támla nélküli szék

Amikor véget ért a rendszerváltás, és kialakult a Magyar Köztársaság közjogi rendszere, és Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, akkor sokan, akik részt vettünk ebben a kalandban, nyugodtan hátradőltünk a székünkben. Most a földről látjuk csak tisztán, hogy nem volt támla. (Moderálási elv: Hörgő-morgó kisebbrendűségben szenvedő trollok repülnek. Csúnyán lehet beszélni, de a gyalázkodó repül. Ez a blog nem köpőcsésze. Aki a blogger személyét cinkeli, az nem azért repül, mert nem szívelem a kritikát, hanem azért, mert ez a blog a posztokról szól és nem az írójáról. )

Friss topikok

  • white999: @a nagy hohohorgász: Miből kellene nagyokos? Az analfabta cigányokat pénzért szavazni vivő kocsik ... (2022.04.04. 20:56) Az ellenzék Orbán szuszpenzora
  • ez a nevem senki: index.hu/belfold/2022/03/08/zavecz-orban-a-legnepszerubb-marki-zayt-a-szovetsegesei-is-elozik/ (2022.03.08. 18:08) Csikorgó szélpáva
  • tapló II.: Éljen dr. Orbán Viktor! (2021.04.20. 10:50) Cvikipuszi
  • mojoking77: @jozsef_4: Na és? Téged zavar, ha egy általad nem is ismert ember homoszexuális? Nem mondta még se... (2020.12.06. 11:23) Hitler, Gestapo, fedáksári
  • Belagar: Nézd, a szerzői joggal kapcsolatos problémák ismertek. Mondok egy életszerűt is: metálban utazó ko... (2019.04.17. 17:43) A nagy szellemi tulajdon humbug

Mondhatta volna szebben kis lovag!

2013.09.30. 23:44 Annyátok

A zsúrfiúk lázadása

Címkék: Orbán Szolidaritás Fodor Tóbiás Szobor döntés

Gömbös OV szobor.jpg

„Jás ti kócipor had, láttam az anyátok!

Volna puskaporunk, tudom megbánnátok!

Itt lövöldöznénk le, az utolsó lábig,

Sosem érnétek el az akasztófáig!”

Arany János: A nagyidai cigányok

 

   

   Csak legörbült a szája Fodor Gábornak, Tóbiásnak, meg a sok kényes pubinak, amikor a Szolidaritás egy diktátor kultuszzsáner szobrát faragta Orbán Viktorról, és naná, hogy porba zúzta azt egy könnyed performansszal, majd Tefus autót játszva a Terror Házáig vonszolta a trófeát. Tán, hogy egyesüljenek a borzalomban a giccsek, tán, hogy egyesüljenek e giccsben a borzalmak. Mindegy is. A Fidesz parlamenti önkéntes virágporzó és balett egylete meg feszt csuklott az impertinencia efféle buja tobzódásától. Szinte tapintani lehetett a közélet harmatos nektárjában lebegő mimóza lelkek összerándulását a jó ízlés ilyen csorbítása láttán. Még Schmuck Andor is hüledezett egyet, hogy ez a Bajnai nevű arra járt, mégsem ugrott a Dunába. Csupa derék, szép érzésű erkölcscsősz. Elmennek a picsába.

   Aznap megválasztják Orbánt 100%-os támogatással pártelnöknek, aki harcot hirdet a külső és belső ellenség ellen. Sztálini beszédet tart, de mondhatta volna a Duce is. Előtte a háborús helyzetre való hivatkozással bevezeti a statáriális törvénykezést, megpendíti a rendeleti kormányzás lehetőségét, felszámolja a jogbiztonságot, a sajtószabadságot, a független intézményeket, kiépíti a zsarnokság intézményét, elrabolja a pénzeket, fabrikálja a totális államot.

   A zsúrfiúk mondogatják is, hogy nono. Ez olyan, mintha diktatúra lenne, de nem lehet az, hiszen nem haltak meg tízmilliók. Vajon, ha a keresztes háborúk idején, az inkvizíció idején, a harmincas, vagy az ötvenes években él e gondolat, a szellemi elődeinek korában, akkor sem halnak meg tízmilliók? A kornak, vagy Orbánnak tartozunk-e hálával, hogy nincs fizikai terror? Szóval a pubik elfogadják Orbánt zsarnoknak, de véreskezűnek nem. Akkor lássuk mi lehetett a baj a szobordöntéssel:

  1. Az, hogy felállították. Az nem lehetett baj, mert a zsarnokról szobrot mintázni szokás, sőt kötelező. Készült már róla festmény is jó néhány. Tehát a szobor ok.
  2. Az, hogy ledöntötték. Most akkor kedves finnya matyik, el kell dönteni, hogy a zsarnok szobra úgy szép-e, ha áll, vagy úgy, ha kötelet kap a nyakába és a forradalmárok ledöntik. Eddig közmegegyezés volt arról, hogy az utóbbit szokták a rendes emberek tenni. Tehát a döntés ok.
  3. Az, hogy élő ember szobrát döntötték le. Ugye nem az a baja Fodor Gábornak, hogy Orbán Viktor él? Ez kicsit perverz lenne. Érdemes lenne megtanulni a szimbolikus kommunikációt, felfogni, akarni felfogni, hogy a diktátor ruhás személy a zsarnokságot képviseli, és nem a sok gyermekes családapát. Bizony, amikor azt mondjuk, hogy Tóbiás ne égesse magát, akkor nem azt állítjuk, hogy hagyjon fel önmaga benzinnel locsolgatásával a tábortűz körül. Szóval lárifári, elő a szimbólákkal és tessék gyakorolni.

 

Na, így ágaskodik az impotencia. Az az impotencia, ami valami provinciális széplelkűségtől hajtva nem állja útját a gaznak, és a maga felsőbbrendűségének tudja be saját magasztos erőtlenségét. Nem az erőszak kultuszát tagadja ezzel, hanem a tehetetlenség dicséretét zengi. Gyengék és gyávák ahhoz, hogy a valódi veszéllyel valaha is szembe nézzenek, helyette hátulról gáncsolják az övéiket, mondván, hogy azok milyen undorító módon szurkálgatnak ott az első sorban.

   Felelősségük a kialakult helyzetért, a zsarnokság térnyeréséért kézzelfogható. Ők azok, akik arra bátorítottak mindenkit, hogy ugyan gyalázatos és felháborító, de emelt fővel vonuljunk abba gettóba, amit kijelöltek nekünk, hiszen az úgy rendes, ha nem küzdünk, sőt, helyes, ha önként adjuk át a hőbörgőket.

   Az a rossz hír, hogy minden jel szerint nem lesznek szabályok (Baja), hogy lökdösődés lesz, hogy már szólnak a harci dobok (CÖF) és pont az ilyen hülyéket fogják először fejbe dobni. És nem mártírok lesznek az utókor szemében, hanem gyávák, akik nem mertek szembenézni semmivel, csak állandóan másokat oktattak ki addig, amíg pofán nem verték őket.

   „Ez a szobor jelképezett mindent, ami Magyarországon az elmúlt huszonöt évben aljas volt, dagályos, kapzsi, hazugan sovén, lelkendezően és fenyegetően öntelt.” – írta naplójában 1944-ben Márai Sándor. Igaz, Gömbös Gyula felrobbantott szobráról.

 Na, dőljünk hátra.

41 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://tamlanelkuliszek.blog.hu/api/trackback/id/tr365542846

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: MTI Hírcentrum: Hajdú János rulez! 2013.10.01. 16:47:29

A közszolgálati magyar televíziózás legújabb mélypontját produkálta az m1 Híradója október 1-jén, kedden. Ezen a hűvöskés őszi napon a jótét magyar polgár ebédjéhez egy két nappal ezelőtti, vasárnapi hír újrafeldolgozását szervíro...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.10.01. 13:00:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.10.01. 12:52:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.01. 16:03:39

"Akkor lássuk mi lehetett a baj a szobordöntéssel"

Pl. az, hogy primitív bunkóság. S mellékesen nevetséges és szánalmas is.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.01. 16:04:47

"írta naplójában 1944-ben Márai Sándor. Igaz, Gömbös Gyula felrobbantott szobráról"

Azt is úgy csinálták, hogy előtte csináltak egy papírszobrot, majd azt felrobbantották és örültek a nagy tettnek?

s 2013.10.01. 16:04:50

Valaki látja a lényeget. Te vagy az a valaki. Minden másra ott a MasterCard.

s 2013.10.01. 16:07:17

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Te nem birka vagy, hanem hülye.

Akkor mit mondasz, ha orbánt magát robbantják fel? Ha ez bunkóság? Érteni kellene a jelekből. Úgy tűnik, kezd betelni a pohár.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.01. 16:10:49

@s:

"Akkor mit mondasz, ha orbánt magát robbantják fel?"

Az gyilkosság, nem bunkóság.

"Érteni kellene a jelekből. Úgy tűnik, kezd betelni a pohár."

Kiment 200 hülyegyerek, bunkón viselkedtek, ez már a forradalom?

nu pagagyí 2013.10.01. 16:18:09

Végre már egy normális poszt. Lassan épült ki a diktatúra, mindig csak egy picivel csorbultak a jogok, apránként fogyott a levegő. Észre kéne már venni, hogy honnan hova jutottunk. Ezzel a hatalommal jó érzésű ember nem egyezik ki. El kell őket zavarni. Ha lehetséges, persze vér nélkül, de nem vagyok biztos benne, hogy lesz még szabad választás. A szaporodó titkosszolgálatok, a nyilvánosság teljes hiánya, az államot megszálló pártkatonák nem becsületes választásra készülnek. Baja főpróbája volt a választói akarat meghamisításának.

nu pagagyí 2013.10.01. 16:21:20

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Igyekezz a gondolkodással, mert le vagy maradva. Egyelőre Orbán csak azt kapja vissza amit adott. Abban a stílusban, amit Ő annyira szeret.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.01. 16:26:19

@nu pagagyí:

Hát, akkor ez a akció nem sikerült a te kritériumaid szerint sem.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.10.01. 16:27:18

hát ezért kár volt posztot írni...

unionista (törölt) 2013.10.01. 16:29:11

ez a szobordöntés arra volt jó, hogy fodor gábor kiírta magát az ellenzékből.

s 2013.10.01. 16:33:04

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

""Akkor mit mondasz, ha orbánt magát robbantják fel?"

Az gyilkosság, nem bunkóság."

mussolinit egy Esso kútnál akasztották fel fejjel lefelé és bicskákkal szétvágták. Formálisan ez persze gyilkosság, de lényegét tekintve a rend helyreállítása volt.

"Kiment 200 hülyegyerek, bunkón viselkedtek, ez már a forradalom?"

Nem. Ez csak a jel, amiből érteni kellene.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.01. 16:37:29

@s:

Értem, legyen polgárháború?

Jel valóban, arra jel, hogy a bajnais agytröszt idiótákból áll.

Zoltan777 2013.10.01. 16:40:33

@s: komcsik minden évben felvonulnak, ők is vannak vagy 200-an, akkor ez is egy jel?

CM2131 2013.10.01. 16:45:06

A hír a következő pontig érdekes: "Bajnai Gordon a Dopeman névre hallgató rapperrel közösen, szobrot állított Orbán Viktornak."

Valószínű az elsők voltak, de nem az utolsók.

wirth6 2013.10.01. 17:06:14

A probléma az, hogy nekik kellett felállítani a szobrot, hogy ledönthessék. Mert nincs az a személyi kultusz, ami a szobrot felállította volna, hát kitalálták. Mert Orbán messze nem Sztálin, akár mennyire könnyebb jófiúnak lenni, ha az ellenfelet Sztálinnak festik (nem véletlen gondolom, hogy úgy fogták a szobrot, hogy a lábánál törjön, és ott maradjon utána a csizma).
Választási küzdelem lesz 2014-ben, nem a jó és a rossz nagy összecsapása Mordornál. Kampányeseménynek meg ez elég ízléstelen és barbár. Ha elfogadjuk a poszt harci retorikáját, akkor viszont elég kevés ahhoz, hogy erőt mutasson. Ez lenne az erő, hogy vudu babákat szurkálnak? Így állnák útját a gaznak?

s 2013.10.01. 17:13:05

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: @Zoltan777:

Nekem nem számít, hogy ki miről mit gondol. Nekem csak az számít, hogy én jól gondoljam, hogy mi lesz.
Ne legyél devizahiteles, az nem sokat segít. Ha valaki meg is ment, másvalaki leszúrna, mert az ő pénzét adják neked. Érteni kellene az összefüggéseket, de ez nem nagyon megy nektek.

Annyátok 2013.10.01. 17:14:55

@wirth6: Azért a felcsúti stadiont nehéz lenne a bokájánál elvágni és ledönteni. Van itt elég szobor, amit a vezér állított, amit a vezérnek állítottak.

unionista (törölt) 2013.10.01. 17:20:13

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
ne legyen, de magyar történelemben elég sok polgárháború volt. mindjárt az államalapítás. alföldi rendezése azért vágta a biztosítékot, mert azt nem fáklyásmenetként mutatja be. az istván királyból székelyföldön egy az összetartozást jelképező vígoperettet csináltak. ami rendben is lenne. csakhogy vajk az erdélyi gyula és ajtony ellen harcolt. a székelyekkel szemben.

jelzem 1848 is egy polgárháború volt. a derék székelyek akkor is a magyar szabadságharccal szemben álltak. védve a feudális jogaikat. most én még csak azt se állítom, hogy feltétlen mindenben petőfiéknek volt igazuk, hanem csak azt, hogy ez egy polgárháború volt. és az összes szabadságharc. bocskai, zrínyi, rákóczi esetén is. a törökök kiűzése sem egyszerűen egy diadal. hanem egy polgárháború. mert volt aki azt mondta, hogy inkább a szultán, mint a császár. és 1956 is egy polgárháború. ez az egész a magyar néplélektől nem idegen.

itt nem nagyon vannak szakszervezeti típusú tüntetések. hanem rendesen gulyáskommunizmushoz hasonló állapot van, amit időnként megszakít egy polgárháború.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2013.10.01. 17:22:49

Ha már szobor téma... :)

A DIKTÁTOR SZOBRA

Lovas Horthymikiegér
Szobrot kap most Budapest is.
Ez a látvány sok pénzt megér,
S szép lesz, mint a bubópestis.

Avítt elit büszkén avat,
Vivátot zeng sok száz torok,
S szónok zagyvál hetet-havat...
Éljenek a diktátorok!

Ellentengernagyé a Vár,
Népé csendes Don kanyaró,
S Kádár is a szobrára vár...
Gyagya ország, ülj le! Karó!

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2012/05/diktator-szobra.html

panelburzsuj 2013.10.01. 17:23:30

@unionista:

Alacsony kondérállásnál szoktak előbukkanni ezek a polgárháborús zátonyok...

Mária 2013.10.01. 17:55:59

Ennek a posztnak nincs értelme.

unionista (törölt) 2013.10.01. 18:00:25

@panelburzsuj:
igen. és összefügg a külpolitikával.

a nagy imre újratemetés se úgy zajlott, hogy egyszer csak kitalálták ezt a politikai vezetők. július második hetére bejelentkezett az amerikai elnök. akkor előtte temessük újra a mártírhalált halt miniszterelnököt. és ott a tömeg többek között azért demonstrált, hogy ez a bush hátha bejelent valami marshall tervet.

a taxis blokád se úgy lett, hogy a kormány szimplán hazudott. az öböl háborús előkészületek miatt szökött felfelé az olaj ára. nem merték bevállalni a folyamatos emelést. majd be kellett volna jelenti egy másfélszerest. de azt meg nem lehetett előre elárulni. mert akkor a magyarok óriás sorokba állva az olajtartalék felét kannákban hazavitték volna. a minisztériumban elővették az ismert szólamokat: "a válság nem gyűrűzik be".

a gyurcsány ellenes tüntetés idején ha nincs budapesten a számtalan európai vezető, akkor biztosan nem lett volna ilyen brutális oszlatás. gergényi egész egyszerűen rendet akart tenni.

minden ilyen eseménynek van valamilyen külpolitikai vonatkozása. ha a fideszt kizárnák az európai néppártból, akkor abból szinte biztosan ribillió lenne. mert nem lehetne mondani, hogy bezzeg az mszp.

Mária 2013.10.01. 18:01:04

A Kónya-féle Szoli meg jobban tenné, ha visszaadná a lopott nevet meg a lopott logót annak, akiket illet.

Mocskos idióta csürhe.

Mária 2013.10.01. 18:02:36

A bloggernek egyébként mifasz baja van az avatarokkal, hogy letiltotta?

stoppos76 2013.10.01. 18:05:47

Nem tudok nem egyetérteni a poszt írójával.

Ráadásul még jókat is röhögtem közben.

Gratulálok.

szanalmas 2013.10.01. 18:12:55

@Mária:

Hát, nem egy tipikus blog.hu-s vartyogás, az tény. Nem is baj, hogy a 95% nem érti, vagy csak külön-külön mondatokat képes értelmezni, és kijön belőlük az egyszerűség, mint a kloákából. Nem kár ért/ük/ted/tetek!

Mária 2013.10.01. 18:21:55

@szanalmas:

Angyalom! Ennek a posztnak nincs értelme. Ennyi.

Bálint Anna 2013.10.01. 18:31:46

Dopeman sokkal gázabb volt, mint a szobordöntés. Inkább arról írnátok, hogy ki az az ütődött, aki egy ekkorra fasszal kampányol?

susu64 2013.10.01. 18:56:53

@unionista: Ez arra volt jó, hogy az ellenzék kírta magát az ellenzékből. Ugyanis ez nem ellenzék, ez az egész, ami ellenzéknek gondolja, tartja, nevezi magát végtelenül gyönge, szánalmas és tehetségtelen társaság. Egytől egyig, nincs egyetlen épelméjű, karizmatikus, bármiféle vízióval rendelkező alakja. Esélyük sincs semmi komoly megnyilvánulásra, az orbán takarodjon meg néhány vaskos trágárságon és röhejes performanszon kívül. Éppen ezért ez a poszt is teljesen értelmetlen.

szanalmas 2013.10.01. 19:02:53

@Mária:

Nekem nem tisztem eldönteni, hogy kinek mi az értelmes dolog, hála a Teremtőnek /legyen is az bármiféle izé/! De randizhatunk ha jó csaj vagy!

unionista (törölt) 2013.10.01. 19:07:54

@susu64:
elvben budapest lehet az a hely, ahol egy tüntetésen a nép az összes ellen vonulhatna. de arra jelenleg végképp semmi esély. nekem úgy tűnik, hogy a főváros lett az országnak a polgárosodni legkevésbé sem akaró leggyengébb láncszeme. aztán ez lehet, hogy majd hirtelen megváltozik.

conmorientes 2013.10.01. 19:25:09

A hatás ellenhatás elve határoz meg mindent.
Amekkora a hatás, pont olyan mértékű ellenhatás szükséges a lebírásához. Amennyire rohadt volt a rezsim annyira brutális lesz a vége ha azt ki kell erőszakolni és nem rendül meg magától, mint pl. a Franco rezsim.
Abban egyet lehet érteni a posztíróval ennek alapján hogy én sem szeretnék úgy bő 40 évet várni egy élhetően normális hazára, vagy a zombik meggyógyítására.
Ebből a szempontból ez a "performance" a véleményalkotás egyik formája, és hasonló ahhoz amikor a jelenlegi végrehajtó hatalom prominensei élükön Orbán Viktorral kordont bontottak a Parlamentnél, aztán nem büntette őket senki, holott az ténylegesen jogellenes volt.
Ma mások így tiltakoznak, akinek nem tetszik sem vonhat le ebből mélyebb következtetéseket.
Ezzel együtt stratégiailag rosszkor tették, mert így elsikkadhatott az igenis jelentős bajai választási csalás ügye, emellett a jelentéktelen ügy mellett...

vakablak 2013.10.01. 19:53:55

Jó írás, gratula.

trendo+ 2013.10.02. 09:27:31

Lehet fanyalogni, de úri jó ízlést elvárni egy olyan országban, ahol a Jóban, rosszban, Barátok közt, valóságshow, celebek főzőműsora, lakodalmas rock és társai dominálják a kulturális sodorvonalat, de legfőképpen, amelyik egy ilyen horthysta-rákosista, émelyítően giccses politikát művel és tűr el, meddő reménykedés. Előbb tessenek a politikai elitet kollektíven elzavarni, helyettük tisztességes, becsületes, építő szándékú civileket állítani, aztán akkor majd okafogyottak lesznek az ilyen és hasonló ordenáré performanszok.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2013.10.02. 09:44:58

ez egy kurva jó poszt, csak így tovább.

Independent1956 2013.10.07. 08:10:22

Míg kiadják a "magyar" földet a műkörmösnek, a trafikot a havernak, míg rendeleti kormányzás van meglebegtetve, míg kirúgással van fenyegetve, aki tiltakozni akar, míg kisvasút és stadion épül a Nagyfőnök szűkebb pátriájában, míg a hangosan csipogó siserehadban fehér holló aki a király meztelenségét pedzegeti addig a derék honpolgár otthon egy kis sörike és ropi mellett nézi a plazmatévében a tudósítást az aktuális demonstrációról, és igazolva látja magát: ugye milyen kevesek voltak kint?
=====
Gratula, és nagyon egyetértek.

Independent 2013.10.07. 08:36:04

Mi ezt a rendszerváltásnak csúfolt időszakot a Kelling - Rudi Giuliani féle "betört ablakok elmélete" összefüggés mentén csesztük el, nem kicsit, nagyon. Megengedtük a betört ablakokat, aztán az ajtókat, aztán telehordta a szél szeméttel az előszobát, és lassan nincs házunk.
Dőljünk hátra?....
süti beállítások módosítása