HTML

A támla nélküli szék

Amikor véget ért a rendszerváltás, és kialakult a Magyar Köztársaság közjogi rendszere, és Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, akkor sokan, akik részt vettünk ebben a kalandban, nyugodtan hátradőltünk a székünkben. Most a földről látjuk csak tisztán, hogy nem volt támla. (Moderálási elv: Hörgő-morgó kisebbrendűségben szenvedő trollok repülnek. Csúnyán lehet beszélni, de a gyalázkodó repül. Ez a blog nem köpőcsésze. Aki a blogger személyét cinkeli, az nem azért repül, mert nem szívelem a kritikát, hanem azért, mert ez a blog a posztokról szól és nem az írójáról. )

Friss topikok

  • white999: @a nagy hohohorgász: Miből kellene nagyokos? Az analfabta cigányokat pénzért szavazni vivő kocsik ... (2022.04.04. 20:56) Az ellenzék Orbán szuszpenzora
  • ez a nevem senki: index.hu/belfold/2022/03/08/zavecz-orban-a-legnepszerubb-marki-zayt-a-szovetsegesei-is-elozik/ (2022.03.08. 18:08) Csikorgó szélpáva
  • tapló II.: Éljen dr. Orbán Viktor! (2021.04.20. 10:50) Cvikipuszi
  • mojoking77: @jozsef_4: Na és? Téged zavar, ha egy általad nem is ismert ember homoszexuális? Nem mondta még se... (2020.12.06. 11:23) Hitler, Gestapo, fedáksári
  • Belagar: Nézd, a szerzői joggal kapcsolatos problémák ismertek. Mondok egy életszerűt is: metálban utazó ko... (2019.04.17. 17:43) A nagy szellemi tulajdon humbug

Mondhatta volna szebben kis lovag!

2013.08.24. 18:41 Annyátok

Magyar rulett

Címkék: LMP Orbán Bajnai Mesterházy

      


obivan2.jpg   A magyar rulett az, amikor két párbajpisztollyal egy lépésről fejbe lövik egymást a felek háromra. Most már bizonyosság is van a nagy sejtés mögött, hogy az ellenzéki erők összefogásán munkálkodó alakok reménytelenül ostobák és tehetségtelenek. Ugyanaz a kór sújtja őket, mint ami megtizedelte az állam működésére felesküdött Fideszes haszonlesők hadát is. Politikai demenciában szenvednek.

   Képzeljük el, hogy Kádár azt javasolja Kis Jánosnak, hogy ne legyen Ellenzéki Kerekasztal, meg rendszerváltás, hanem csináljanak egy cuki kis előválasztást az MSZMP és a Demokratikus Ellenzék között, mondván döntsön a nép. Persze, hogy a mai napig Pozsgay lenne a Losonczi. A helyzeti előnyt összekeverni az alkalmassággal és a képességgel minden kókler alapkészsége. Enyém a vár, tied a lekvár!

   Mesterházy most iratkozott fel az Orbán-félék rendjébe. Bajnai most iratkozott le A Jedi visszatér stáblistájáról. Mindenki látta, hogy ott a világítótorony, mégis vadul rádióztak, hogy azonnal térjen ki, mert ők cirkálóval vannak. Pedig olyan szépen indult. Bajnai a rá nehezedő nyomásnak engedve visszatért, meggyőzte az éppen letargiában sínylődő ellenzéket, kiváltképp az MSZP-t, hogy van remény, a zsarnok legyőzhető. Persze azt mondta, hogy ez vele a legkézenfekvőbb, aki már bizonyított és elismert válságmenedzser. Amikor az Együtt adrenalin sokkjától mindenkinek kinyílt a csipája, akkor Mesterházynak meg az jutott az eszébe, hogy akár ő is lehetne az új remény, mert ilyenkor az szokott lenni. Nem fog ő kapargatni gesztenyét a liberáloknak. Erre Bajnai, ahelyett, hogy azt mondta volna, „Attila kapd be!”, azt gondolta, hogy az Együtt népszerűség növekedése majd térdre kényszeríti az MSZP-t. Csakhogy a Gyurcsánynál már bizonyított rutinos nyíró élek beindultak. Az MSZP a belső csatornáin riadózta szét, hogy ez a Bajnai mégismitképzel?! Orbán meg a buszok hátuljáról rémisztette halálra a népet a libás ördöggel. Persze a népszerűség növekedés elmaradt, Szigetvári Viktor stratégiája megbukott, az Együtt meg egy lett a sok ellenzéki pártocska közül, aki verseng az összefogásban betöltendő domináns szerepért. Schmuck Andorral, Fodor Gáborral, Kuncze Gáborral és a többiekkel árulhatta megváltó ötleteit egy gyékényen.

   Nyilván ez az előválasztásos ötlet egy kétségbeesett lépés. Mesterházynak és az MSZP-nek esze ágában sem volt megegyezni tisztességes feltételek mentén. Enyém a vár, tied a lekvár! Azt gondolták, hogy a rendszert váltani akarók úgyis az ellenzék jelöltjére szavaznak, és valljuk be, az végül is akárki lehet. A jelölt személye Magyarországon sem számít sokat, esetleg rontani tud valamennyit a párt esélyein, ha durván alávaló figura, de trendet fordítani csak kivételes esetben képes. Azaz, ha az ellenzéknek gurul a labda, akkor mindegy ki indul, az valószínűleg nyer. Akkor meg miért is mondanának le ezek a főállású karrierpolitikusok a megélhetésükről, holmi egyforintos miniszterelnök javára.

   A Bajnai mögött összeverődött másod- és harmadvonalbeli figurák meg revansot akarnak, mániáikat kiélni, partikuláris bolondériákat képviselni atomerőműtől a hajléktalanokig. A minden tekintetben botrányossá vált LMP-ből  távózók meg csak most vették észre, hogy csak ott érdemes kimenni levegőzni az erkélyre, ahol van erkély.

Szóval, ahogy Gyurcsány mondta „Ennek nagyjából most vége van.”

  Persze a hátralévő nyolc hónapban még valószínűleg előkerül a csősz, aki kizavarja ezeket a hisztis lurkókat az erdőből. Túl fontos ez az ország ahhoz, hogy gyakorló sültbolondok, kétes képességű muftik játszótere legyen.

Esetleg egyáltalán nem fontos. Akkor viszont sok mókának nézünk még elébe.

Na, dőljünk hátra.

 

41 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tamlanelkuliszek.blog.hu/api/trackback/id/tr845475079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kalmik 2013.08.24. 21:25:24

Ez a hvg.hu-n már megszokott tömény baromság, amivel sikeresen butítják a politikában kevésbé tájékozott nagyérdeműt, már több mint tíz éve. És ezek Gyurcsányoznak, MSZP-znek.

Mária 2013.08.25. 17:51:19

Mivel Bajnai nem lehet miniszterelnök-jelölt, a pártja, aminek még neve sincsen, elkezdte a wannabe szövetséges párt elnökének a mocskolását.

Csak majd ne picsogjanak, ha nem hogy azt a harmincöt kerületet nem kapják meg tőle a választásra a noname jelöltjeiknek, amit eddig kaphattak volna, hanem majd semennyit se kapnak, oszt nem jutnak be egyen se a Parlamentbe, hanem eltűnnek a süllyesztőbe, ahol a helyük van, oszt jónapot.

Lesz még Magyar Köztársaság 2013.08.25. 17:59:33

"1.A választáson részt vehetnének kormánypártiak is, akik befolyásolhatják a végeredményt."

A közvéleménykutatónak pedig bárki bármit bemondhat.

A többi aggály meg egyszerűen nevetséges.

malanya 2013.08.25. 18:06:13

@Mária: így van, eltűnnek a süllyesztőben, ebben igazad van, ez egyébként várható volt, valahogy nagyon meg lettem volna lepve, ha Bajnai mögé tényleg besorakozott volna egy MSZP szerű kakihegy, ami tele van Szanyi féle kínos alakokkal, akiknek ha kinyitják a szájukat, akkor annyi butaság jön ki rajta, hogy az ember szégyelli magát ha hallja... és Mesterházy féle izékkel. Ő egy olyan izé, nem tudok rá mit írni. "Oké, oszt jó napot." :) Akkor az ellenzéknek szerintem nagyjából ennyi volt, szerintem Orbán még 8 évig marad, ugyanis ha minden igaz és az európai gazdaság elkezd nőni, akkor onnantól kezdve a magyar is növekedni fog :) és egy ilyen féltudású ellenzéki politikai elit, ha az eddigi óriási Fideszes gazdasági baklövéseket nem tudta előnyére fordítani, akkor egy már minimálisan növekedésbe forduló gazdaság is olyan hatással lesz a 2014-es és az utána következő választásokra, megtűzdelve egy kis osztogatással.... hogy öröm lesz nézni. Szóval lehet örülni tovább Bajnai süllyesztőbe kerülésének... mondjuk ő legalább a gazdasághoz értett, de ez mellékes, Szanyi Tibcsi nagy dumája sokkal jobban bejön majd az MSZP-re szomjazó népnek. :D Szerintem egyébként ha az MSZP nyerni akarna, vagy legalábbis megszorongatni Orbánt, akkor Gyurcsányt kéne nekik visszarakni miniszterelnök jelöltnek, mert sárkány ellen sárkányfű... :D Orbánt jelenleg más nem tudná megmogyorózni... Gyurcsányból meg még azt is kinézem, hogy képes lenne rá. Na persze ez csak fikció, vicc :D

Mária 2013.08.25. 18:12:14

@malanya:

"valahogy nagyon meg lettem volna lepve, ha Bajnai mögé tényleg besorakozott volna egy MSZP szerű kakihegy, "

Én meg azon lettem volna meglepve, ha a másfél milliós szimpatizánsi táborral rendelkező MSZP elkezdett volna úgy táncolni, ahogy a csupán VIRTUÁLISAN létező, a valóságban 4% alatti támogatottsággal is alig bíró NEVE SINCS, arrogáns, szerepét tévesztett, helyét nem tudó pártocska fütyül.

Abban egyetértek, hogy Szanyi valóban igen kínos alak abból a szempontból, hogy megnyilvánulásaival taszítja a párttól a neten tájékozódó fiatalabb korosztályt.

Mária 2013.08.25. 18:18:05

@malanya:

"Szóval lehet örülni tovább Bajnai süllyesztőbe kerülésének... "

Ezt fogom tenni.

*

"mondjuk ő legalább a gazdasághoz értett"

A politikához viszont síkhülye. Menjen vissza az üzleti szférába, ne akarjon politikus lenni. A politikában stratégákra lenne szükség, nem határozatlan, döntésképtelen, médiaképtelen Excel-bubusokra.

*

"Szerintem egyébként ha az MSZP nyerni akarna, vagy legalábbis megszorongatni Orbánt, akkor Gyurcsányt kéne nekik visszarakni miniszterelnök jelöltnek"

Szerintem nem akar nyerni. Semmi jelét nem látom.

E.Csaba 2013.08.25. 18:21:53

@Mária: +1 Nyugodjunk meg, az MSZP profibb ennél.Ez már az E14 agóniájának kezdete.Ha Bajnai nem lép vissza, neki politikailag nem csak most de végérvényesen vége.Jobb is lesz ha az MSZP a DK-val fog össze.Mivel Gyurcsány jelenleg(még) nem alternatíva, de hatalomba tudná segíteni Mesterházyt, aki megérdemelné az elmúlt 10 éves munkájáért cserébe.Ez is lesz...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.08.25. 18:31:34

A jól kezdő Bajnai népszerűségét a millás drogosok és az LMP-s elvtelen szakadárok kezdetben csak a harmadára vitték le, de ez nem volt elég: most már a cél a parlamenti küszöb alá vitel.

A kezdeti liberális programcélokból lett egy balos-sötétzöld fideszes ízű zagyvaság, ami senkinek sem kell.

Dehát Bajnai a hibás, ha valaki ennyire nem ért a politikához, akkor ne menjen politikusnak.

A Bajnai-lufi kipukkandt.

E.Csaba 2013.08.25. 18:38:16

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: " A Bajnai-lufi kipukkandt."
Sokféleképpen lehetne értékelni az eseményeket, de ez így frappáns és lényegretörően festi le a helyzetet.Respect

1055 2013.08.25. 18:58:40

@malanya: Ja igen , ez a Feri egy nagy mogyorózó bajnok. Egyébként tudod hány százalékon áll a DK? Nézz utána légyszíves ahelyett hogy hülyeségeket írsz.

kpityu2 2013.08.25. 19:14:19

Most őszintén: nem tök mindegy? Dobjanak fel egy ötforintost.

kulcsar2011 2013.08.25. 20:02:06

Bajnaiék kaptak volna kb. 35 helyet.
Érdemes lenne arról is beszélni, hogy ebből a 35-ből hány ismert, rutinos képviselő/-jelölt van. Gyanítom, hogy sok csak most jelentkezett be a politikába. De gondolom az Együtt is csak most találkozott velük az elmúlt pár hónapban.

Mike36 2013.08.25. 20:39:54

Nem kell ennyire magatoktól elájulni mszpsek, keményen dolgoztatok azon hogy a felcsúti 2/3ot kapjon és tönkrebassza az országot. Mindez a ti felelősségetek. És az újabb 4 év is a ti lelketeken szárad majd.

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2013.08.25. 20:42:48

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Te, ha ennyire gyenge a Bajnai, akkor miért indított írtóhadjáratott ellene a fidesz? Miért féltek ennyire tőle, ha csak ennyit ér?
A nicked alapján igyekszel gondolkodni, de mint látjuk ez nem mindig sikerül.
Áruld már el ki lesz a következő célpont, akit mocskolni fogtok, ha már Bajnai kifújt?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.08.25. 20:48:47

@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.:

"Te, ha ennyire gyenge a Bajnai, akkor miért indított írtóhadjáratott ellene a fidesz?"

S a teljesen esélytelen Gyurcsány ellen miért volt hadjárat?

"Miért féltek ennyire tőle, ha csak ennyit ér?"

Én egy ember vagyok, így nem értem a többes számot mondatodban.

Mike36 2013.08.25. 20:49:23

Igy van, nehogy már egy senki dirigáljon! Mennyivel jobb Orbán.

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2013.08.25. 20:52:49

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Te megint nem válaszoltál a kérdésre és mellébeszélsz.
Miért hozakodsz most elő Gyurcsánnyal? Ki beszélt róla?

jet set 2013.08.25. 21:09:09

Milyen ellenzéki összefogás? Az mszp-ből kiszakadt részek próbálnak ismét beférkőzni az mszp szárnya alá.

csorsza 2013.08.25. 21:27:03

@Mária: Olyat már láttun, amikor a másfél milliós MSZP-t a farkára húzta egy 4%-os pártocska. Jó sokáig jó volt az nekik.

Az üzleti szférában sem élnek meg a határozatlan, döntésképtelen alakok. Legfeljebb apuci cégeiben...

Melee 2013.08.25. 21:28:22

A Fidesz és az MSZP másfél évtizede szépen megegyezik a háttérben, csak a hülye gondolja, hogy ezek ketten csak úgy megadják az esélyt egy kiszámíthatatlan Bajnainak, egy Kiss Péter marionettbábu Mesterházy helyett. Közös érdek, hogy Bajnai eltűnjön, és a nagy ellenszélben el is fog.

csorsza 2013.08.25. 21:29:12

@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.: Mindig kell egy ellenség, a saját csapat kohéziójának megtartása érdekében. Ennyi.

Peterpapo 2013.08.25. 23:11:31

@Mária:

Itt a baj kedves Mária! Mesterházy kezdi felvenni az orbáni ritmust. Nagy tévedésben vagy! Nem stratégákra lenne szükség, mert egy ilyen idióta épp most vezeti az országot. Bizony oda szakemberek kellenének, akik értenek a gazdasághoz. Ha valaki arrogáns az a Viktor, meg az Attila. Az MSZP-nek pedig nincs másfél milliós szavazói tábora, mert ha lenne, el sem kellett volna kezdeni a tárgyalásokat az E14-gyel. Egyedül is lenyomnák a Fideszt. Még a Fidesznek sincs másfél milliós fix szavazói bázisa, az MSZP-nek honnan lenne?

Peterpapo 2013.08.25. 23:22:03

@kulcsar2011:

A ma ismert politikusok is elkezdték egyszer nem? Vagy ők rögtön ismertek voltak és értettek hozzá? :)

ostvan2 2013.08.25. 23:33:25

Szerintem - 2010 óta a parlamenti és parlamenten kívüli aktivitásukat látva - a fidesz megvette kilóra az mszp-s politikusokat. Van az a pénz (és a fidesznek van!), amiért megéri hallgatni és megéri hülyeségeket csinálni. Könnyebb, mint az országot gatyába rázni. Csak jöjjön az a havi fix.

Mária 2013.08.25. 23:46:49

@Peterpapo:

"Az MSZP-nek pedig nincs másfél milliós szavazói tábora, "

Bármelyik közvéleménykutató cég adatait megnézed, ennyire jön ki a teljes népességre vetítve a biztos szavazóik száma.

Peterpapo 2013.08.26. 00:00:42

@Mária:

2010-ben országosan 990 428 ember szavazott rájuk. Hol van az másfél millió???

www.ma.hu/belfold/145110/Tarki_a_Fidesz_a_DK_es_az_MSZP_szavazoi_a_legelkotelezettebbek

"az MSZP szavazói a leginkább elkötelezettek pártjuk mellett, hiszen tízből hat választójuk tekinthető biztos szavazónak."

Peterpapo 2013.08.26. 00:06:00

@Mária:

"Az Ipsos adatai szerint a szocialisták tábora is stabil, az utóbbi fél évben 14-16 százalék között alakult, jelenleg 15 százalékos."

Tehát ha a választásra jogosultak közül biztosra vesszük, hogy mindenki elmegy szavazni, akkor a 8 millió szavazó 15 százaléka is csak 1,2 millió. Legutóbb 2010-ben csak a 60 százalékuk ment el választani.

Peterpapo 2013.08.26. 00:08:06

@Mária:

"Nőtt a választói aktivitás: az egy hónappal korábbi 38 helyett 44 százalék ígéri biztosra választási részvételét,..."

Kelta6725 2013.08.26. 00:15:47

Teljesen rosszul látjátok a dolgokat.

Az ellenzék nem akar választást nyerni jövőre, majd hülék lennének....kapja meg a káoszt és szétcseszett dolgokat? meg egy erős ellenzéket, háta mögött a jobbos csürhékkel?, akik persze megint mennének gyújtogatni, törni-zúzni?? dehogy akar nyerni...csak szorosan akar veszteni..nyerjen csak a fidesz, de ne legyen 2/3-a, és akkor megbéníthatják a kormányzást, és teljesen megbuktathatják a fideszt végleg.

ki fogad hogy jövőre a fidesz nyer szorosan, és kb 1 éven belül új választások lesznek????

wilson77 2013.08.26. 00:57:49

Ez az írás ökörség, bocsánat.
Talán Juhászról, Szigetváriról, és a mérhetetlen PM-esekről, Jávor és Karácsony húzásairól is érdemes lenne értekezni.

-wilson

BKV reszelő 2013.08.26. 05:50:47

@Mária: " A politikában stratégákra lenne szükség, nem határozatlan, döntésképtelen, médiaképtelen Excel-bubusokra."

Az üzleti élet azért menekül Magyarországtól, mert nem tud rövid-, közép- és hosszútávon tervezni. Érted...tervezés, stratégia. Ez az üzleti élethez kell. A politikához önértékelési zavar, simulékony modor (a tartás hiánya) kell, valamint hajlam a bűnözésre. Ez a Bajnai nem egy karizmatikus figura, de Mesterházi sem az, tehát együtt kéne távozniuk.

BKV reszelő 2013.08.26. 05:52:44

@Kelta67: Fogadok, hogy a fidesz nyer, nem lesz 2/3 és nem lesz 2015-ben választás. A kommunisták csak a parlamenti patkó nagyobb szeletére játszanak, ebben igazad van. Pénz.

Nemzeti Dohányos 2013.08.26. 07:51:34

Nem értem, hogy gondolja bárki is az MSZP-ben, hogy a Mesterházy gyerek életképes közös jelölt. MSZP-s, nulla karizma, MSZP-s, pocok fej, ja és mondtam, hogy MSZP-s?

irónika 2013.08.26. 08:16:03

A helyzet szerintem nem rózsás, kiváltképp azért, mert a jelenleg regnáló hatalom a 2/3-át is "csak" 53%-os támogatottság mellett szerezte meg, mármint 53%-os támogatottsága volt a választók között, ami persze távolról sem jelentette a választásra jogosultakat, de ez már egy másik kérdés.
Az új választási törvényből következően 53%-kal majd 80%-os parlamenti többséget lehet szerezni, azaz a Fidesz még akár 40% alá is bőven benézhet, azzal is marad 2/3-ban és azt tesz újra, amit akar.
Szerintem ma 5 nagy csoportra oszthatóak a választók.
1. A politikát nem érti, nem is érdekli, nem is választ
2. Elégedetlenek, de a politikától meogcsömörlött, elege van, senkinek sem hisz, mostantól nem választ.
3. Elégedett, Viktor hívő, bármit tehet rá szavaz - MSZP-re sose szavazna
4. Elégedetlen. MSZP hívő, bármit tehet, rá szavaz - Fideszre sose szavazna
5. Elégedetlen, párt nélküli, se az MSZP-re, se a Fideszre nem szavazna, de el akarja kergetni a Fideszt, de nagyon és a múlt hét vége óta elveszett a hite abban, hogy esetleg valami lehet az ellenzéki oldalon, és kezdenek egyre többen átmenni a 2. csoportba innen.
Sajnos aki nem szavaz, az a győztest támogatja, igaz persze, ha nincs alternnatíva, nincs kire szavazni, marad a csendes apátia és az ebből fakadó támogatás.

Én ma nem látok más megoldást, mint egy olyan célzott csoport létrehozását, amelyik egy célt tűz ki maga elé. Leváltani a teljes elitet, MSZP-stől, Fideszetstűl, Bajnaistúl, Orbánostúl, Gyursányostúl, meg a többiek, kidobni az össze idióta törvényüket és újraindulni az alapoktól.
Önkéntes jelentkezést követően véletleszerűen választunk 106 egyéni jelöltet, a ki nem választottakból létrejön egy listás csapat sszintén véletlenül választva. A kinyilvánított célja az új szerveződésnek egy új, népszavazással megerősített alkotmány létrehozása és egy új, arányos választási törvény megalkotása, majd a parlament feloszlatja magát. És ezt követően lehet - talán - valóban választani, ha akkor és ott kidugja a fejét néhány új szerveződés.
A 2-es csoportból néhány %-ot, a 4-esből összefogás hiján akár 5-8%-ot és szinte a teljes 5. csoportot meg lehet nyerni. Ez biztos több, mint a 3-as csoport! Nincs jobb, meg bal oldal, meg liberális, meg bármilyen elvi poltizálás, csak egy cél van, elzavarni az elitet, de örökre!
Tudom, naiv, meg lehetetlen, meg honnan lesz rá pénz, meg ... - de van jobb ötlet?

Mária 2013.08.26. 08:23:31

@BKV reszelő:

Hol írtam én, hogy Orbánék stratégák lennének?

Orbánék nagyszerű vulgármarketingesek, de csapnivaló üzletemberek lennének. Nem is töltöttek egyetlen percet se abban a világban.

Ellenben Bajnai az üzleti világból jött, mégis csapnivaló stratéga.

gmower (törölt) 2013.08.26. 09:39:00

". A minden tekintetben botrányossá vált LMP-ből"

Inkább úgy mondanám, hogy az LMP végre megszabadult a beépített szdsz-es figuráktól, akiknek mejdnem sikerült átvenniük a hatalmat a pártban. És akkor nem bonthatnék pezsgőt a szülő szdsz megszűnésére, de mivel a maradékaik egyre inkább úgy tűnik tényleg végleg távol maradnak a parlamenttől, már kezdek bizakodni :)

"Ellenben Bajnai az üzleti világból jött, mégis csapnivaló stratéga."

Hát ugye legfeljebb az apjára lehet mondani, hogy jó üzletember, merthogy a kis gordonka csak beült az apuci által összehozott jóságba.
süti beállítások módosítása