HTML

A támla nélküli szék

Amikor véget ért a rendszerváltás, és kialakult a Magyar Köztársaság közjogi rendszere, és Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, akkor sokan, akik részt vettünk ebben a kalandban, nyugodtan hátradőltünk a székünkben. Most a földről látjuk csak tisztán, hogy nem volt támla. (Moderálási elv: Hörgő-morgó kisebbrendűségben szenvedő trollok repülnek. Csúnyán lehet beszélni, de a gyalázkodó repül. Ez a blog nem köpőcsésze. Aki a blogger személyét cinkeli, az nem azért repül, mert nem szívelem a kritikát, hanem azért, mert ez a blog a posztokról szól és nem az írójáról. )

Friss topikok

  • white999: @a nagy hohohorgász: Miből kellene nagyokos? Az analfabta cigányokat pénzért szavazni vivő kocsik ... (2022.04.04. 20:56) Az ellenzék Orbán szuszpenzora
  • ez a nevem senki: index.hu/belfold/2022/03/08/zavecz-orban-a-legnepszerubb-marki-zayt-a-szovetsegesei-is-elozik/ (2022.03.08. 18:08) Csikorgó szélpáva
  • tapló II.: Éljen dr. Orbán Viktor! (2021.04.20. 10:50) Cvikipuszi
  • mojoking77: @jozsef_4: Na és? Téged zavar, ha egy általad nem is ismert ember homoszexuális? Nem mondta még se... (2020.12.06. 11:23) Hitler, Gestapo, fedáksári
  • Belagar: Nézd, a szerzői joggal kapcsolatos problémák ismertek. Mondok egy életszerűt is: metálban utazó ko... (2019.04.17. 17:43) A nagy szellemi tulajdon humbug

Mondhatta volna szebben kis lovag!

2013.06.03. 16:07 Annyátok

Schiffer, a hülyeség Noé bárkája

Címkék: LMP Schiffer Ángyán Sólyom Róna

28be81fa347abc917aa674ea6dd45ec1.png„mi vagyunk a hősök és mi vagyunk a holtak

a nácik és a komcsik is magyarok voltak

mi voltunk Koppány és Kun Béla

mi vagyunk magunk a probléma” (Kozmosz)

 

 

   A Don Quijote, a Primadonna és a Sunyi is fellépett a nagyvárosi jakobinus, Schiffer András harmadik típusú találkozóján. Meglepő, hogy a tehetetlen jobboldali mamelukok mindig újratermelik Orbánt, újra és újra meg akarják építeni a Gólemet.

OPERETT LMP.jpg

   Nekik vezér kell, potenciahelyettesítő ököl, akit kiküldhetnek a barbárok ellen. Navracsics és Orbán óta tudjuk, hogy ezek a barbárok évszázadok óta (sic!) a baloldalból rontanak ki/rá a nemzetre, persze valószínűbb, hogy a baloldal maga a romlás. Bullába adják a vezénylő tábornoknak a „licence to kill” felhatalmazást, hogy bevégezze azt, amivel ők – az úriemberek – nem bírnak. Semmisítse meg az ellent, állja útját mindannak, amit más képvisel. Teremtsen változatos változatlanságot, ha már ez a módi. Így dörzsölhették anno Róma patríciusai a tenyerüket, amikor diktátort küldtek rendet vágni a végeken. Hanem, amikor hazajött a diadalból, akkor lett igazán nagy a córesz. Merthogy a Gólemek már csak olyanok, hogy önjárni kezdenek. Először az ellenséggel számolnak le, aztán meg a teremtőikkel. Orbán, akit saját bevallása szerint is rugdosott az apja és a „kulturálatlanságból jött”, öregurak parancsára nem fog lemondani a revánsról, a világ megbüntetéséről.

   A lankadt fütyijű bácsik meg azt teszik, amit mindig is tettek. Új Gólemet keresnek, amelyik legyőzné a régit úgy, hogy még a barbárokkal is végezne. Ezt az igény látta meg Schiffer és láttatta meg a mostani LMP-vel. Rájött arra, hogy a Fidesznek nem csak hívei vannak, hanem mozgatói is. Azok meg szabadulnának már a fejükre nőtt zsarnoki burjánzástól. De mégsem szaladhatnak a gonoszhoz gyógyírért. Az LMP nekik kínál alternatívát. Schiffer rátolta minden zsetonját a „szalonképesebb vagyok, mint Orbán” mezőre. Se nem jobb, se nem bal, hanem előremutató!  Gyertek ide libuskáim! - hirdetheti az új LMP képzeletbeli plakátja. Ha a komcsik egy tömb lesznek, akkor ott nincs keresnivalója becsületes Fideszesnek. Ha a Fideszesség miatt otthon verés jár, akkor nincs maradás a rablóbandában. A szabad ég alá meg csak nem vágyhat köztiszteletben álló polgár. Így lett az LMP megint tűzlépcső, mint 2010-ben a választásokon. Menekülő út! – ez Schiffer régi-új ajánlata.

   2010-ben a szocialistáktól besokallt, Orbántól viszolygó fiatalos gondolkodók választották, most a Fideszből kiábrándult Fideszeseknek kínál óvóhelyet. Jelesül a vén hülyéknek, professzorostól, operettestől, mániákus megváltótól az önámító színi direktorig. Ezért hat az LMP szélütöttek kompániájának, mert próbál vonzó lenni a célközönségének. Schiffer abban reménykedik, hogy ha szakad a Fidesz, akkor ő azon szakít. Özönlik majd hozzá a sok Batthyány körös, akadémikus, de még bel- és külügyér is lesz köztük. Egy egész politikai elitecske.

   Csakhogy ebben a stratégiában van pár hiba. Az egyik, hogy a Kövér-Orbán hatalom-mérnökség a számító rohadtkodásban sokkal jobb. Nem zavarja őket a hajdani gyerekszoba nyomasztó vidámsága. A saját terepükön megverni őket még egy Török Zsoltnak sem megy. A másik, hogy ha sikeres az ilyen akció, akkor konzerválja a szellemi szegregációt, miszerint a revansista, idióta, korosztály független öregurak átmentése később csak arra lesz jó, hogy újabb Bonapartékat keressenek kisded játékukhoz, a sosemvolt restaurálásához.

   Na, dőljünk hátra.

2 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://tamlanelkuliszek.blog.hu/api/trackback/id/tr415342081

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.06.04. 14:39:06

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szpal 2013.06.04. 21:36:23

Nem félek attól, hogy az LMP adja a következő kormányfőt, vagy esetleg az utána következőt. Az LMP célja hogy az 5%-os parlamenti küszöböt megugorja, és esetleg a mérleg nyelve, mondjuk ki, komoly politikai zsarolópotenciállal rendelkező tényező legyen. Ehhez mindenképp hasznos a mérsékelt jobboldal híveinek megnyerése. A volt államfő Sólyom László és Ángyán József olyan nevek, akik ha rákerülnek bármelyik párt választási plakátjaira, jópár bizonytalan szavazót rögvest az illető párt mellé állítanának.

Szúrófény 2013.06.22. 08:14:13

Magyarország jobban teljesít!
1.Nagy kotkodácsolás, kicsi, vékony tojás!
Ha a gazda változik is rajta marad a nyereg a szamáron! Az emberek sorsuk jobbrafordulásáért, könnyen váltanak uralkodót! Metternich!
süti beállítások módosítása