HTML

A támla nélküli szék

Amikor véget ért a rendszerváltás, és kialakult a Magyar Köztársaság közjogi rendszere, és Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, akkor sokan, akik részt vettünk ebben a kalandban, nyugodtan hátradőltünk a székünkben. Most a földről látjuk csak tisztán, hogy nem volt támla. (Moderálási elv: Hörgő-morgó kisebbrendűségben szenvedő trollok repülnek. Csúnyán lehet beszélni, de a gyalázkodó repül. Ez a blog nem köpőcsésze. Aki a blogger személyét cinkeli, az nem azért repül, mert nem szívelem a kritikát, hanem azért, mert ez a blog a posztokról szól és nem az írójáról. )

Friss topikok

  • white999: @a nagy hohohorgász: Miből kellene nagyokos? Az analfabta cigányokat pénzért szavazni vivő kocsik ... (2022.04.04. 20:56) Az ellenzék Orbán szuszpenzora
  • ez a nevem senki: index.hu/belfold/2022/03/08/zavecz-orban-a-legnepszerubb-marki-zayt-a-szovetsegesei-is-elozik/ (2022.03.08. 18:08) Csikorgó szélpáva
  • tapló II.: Éljen dr. Orbán Viktor! (2021.04.20. 10:50) Cvikipuszi
  • mojoking77: @jozsef_4: Na és? Téged zavar, ha egy általad nem is ismert ember homoszexuális? Nem mondta még se... (2020.12.06. 11:23) Hitler, Gestapo, fedáksári
  • Belagar: Nézd, a szerzői joggal kapcsolatos problémák ismertek. Mondok egy életszerűt is: metálban utazó ko... (2019.04.17. 17:43) A nagy szellemi tulajdon humbug

Mondhatta volna szebben kis lovag!

2017.08.30. 18:05 Annyátok

Botka nem érti

Címkék: Orbán Botka Nem kormány- rendszerváltás

 botka.jpg

   Szegény Botka László. Ok, értem én, hogy nem elég ostobának lenni, annak is kell látszani és ehhez az MSZP áll a legjobban, mint bohócsipka, ám ez a Baja Ferencbe oltott Fodor Gábor-i butáskodás nem túlzás?  Ráadásul a legnagyobb baj, hogy Botka győzni akar, de még azt sem képes felfogni, hogy mire megy ki a játék, sőt, azt sem, hogy ez nem egy cizellált versenyszám szabályokkal, bíróval, sportszerű küzdőtársakkal és közönséggel. Teljesen el van tévedve és azt ordítja a megafonba, hogy tévelygők hozzám!

   Botka előállt egy jelszószintű kormányprogrammal. Azzal igazából nincs is baj. Csak éppen olyan ez, mint amikor az ütközés után a Titanicon a kapitány kiadná a parancsot, hogy na jó, akkor  irány New York!

   A baj egyszerűen szólva azzal van, hogy Botka kormányváltást akar. Azaz azt állítja, hogy a rendszer teljesen rendben van, csak nem helyes ez a nagy korrupció, kicsit több nyugdíj befigyelhetne, meg jobb oktatás is mennyivel menőbb lenne etc. etc.... Ha ő lesz a kormányfő, akkor mindez majd jól megváltozik.

   Hát ezt nem érti Botka meg az MSZP. Hogy aki kormányváltással kampányol, az a rendszert elfogadhatónak, legitimnek tartja. Nem érti, hogy mi az ok, meg az okozat. Ha egy agresszív részeg tör-zúz egy szobában, akkor a tulajdonos nem törhetetlen lámpákon és lecsavarozott hokedlin töri a fejét, hanem azon, hogy kidobja a garázdát és hozzákezdjen a rendrakáshoz. Jól is néznénk ki, ha a kihívott rendőr egy pillanatragasztós flakonnal rohanna be és azt kiabálná, hogy „Úristen, itt egy dühöngő barom, azonnal oda kell ragasztani a tányérokat az asztalhoz!” Márpedig Botka kb. eddig jutott el.

   Hol van már Horn Gyula kompromisszumkereső ravaszsága, Kovács László bölcsessége, Lendvai Ildikó éleseszűsége? De még Hiller szalon-opportunizmusa is semmivé foszlott a szocialisták Botkává sorvadása alatt.

   Nehéz elképzelni, hogy Botka László azért tudta megőrizni Szegeden polgármesteri székét, mert a város baloldali lenne, vagy azért, mert Botka lenne a legkiválóbb városvezető. Szeged nyilván nem baloldalibb, mint mondjuk mint Szolnok, Botka pedig azt tudta nyújtani szocialista színekben, amiről a Fideszes politikusok is csak álmodozni mernek. Keménykezű, rendpárti, autokrata városvezetést, kíméletlen és akarnok hatalomgyakorlást. Ezzel a vidékies gőggel rúgta rá az elfekvőben politikai rokkantkocsikban nyáladzó szocikra az ajtót, mondván megjött a felmentősereg, mindenki haptákba. És mivel az ön-reanimációban jártas MSZP-sek értenek a szóból, mankóikat eldobva rohantak a vizitre. Itt mindenki megtudta, hogy vannak a nem-barátok és vannak az ellenségek. Velünk kooperálhat mindenki, akinek megengedjük, de mi nem közösködünk senkivel. Csak vezetünk, mert erősek vagyunk. És így tovább és így tovább.

   Botka László a dzsolidzsóker Orbán kezében.  Azon a pályán, ahol minden kommunikációs eszköz, minden pénz és minden hatalom a Fidesz kezében van, Orbán nyilván verhetetlen. Aki progresszív adórendszerrel, átfogó bérlakás-programmal fordul rá a 2018-as választásokra, annak annyi esze sincs, mint egy elhamvasztott németszilárdnak. Ugyanis nem lehet jobban csinálni azt, amit Orbán csinál. Meg nincs is értelme ebben a rendszerben arról vitázni, hogy progresszív legyen-e az adórendszer, mert a rendszerszintű ficamok és csűrcsavarok miatt kizárólag csak a zsarnok céljai és a manipulált tömegek delejezése számít. A szavak már régen nem jelentenek semmit. Ceterum censeo, nem kormányt, rendszert kell váltani.

   Ezt persze egy Botka szintű figurának nehéz megérteni, hát még elmagyarázni.

   Na, dőljünk hátra.

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tamlanelkuliszek.blog.hu/api/trackback/id/tr4612791080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.30. 19:09:38

Botka pozitív személyiség. Ezt csak erősíti az a szennyhalmaz, amit liberálisok rázúdítanak.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.08.31. 16:35:46

Az átlag választópolgár nem érti, mi a különbség rendszer- és kormányváltás között. Ebben a szerencsétlen országban választást nem cizellákkal és érvekkel lehet nyerni, hanem sajnos csak zsigeri indulatokra ható hazug ígéretekkel.
Európa egyre messzebb van...

Én már látom az alagút végét, mindjárt beérünk...

Trackers 2017.08.31. 17:05:53

Meglepő olvasni, hogy a gyűlöletkeltű 5% körüli Gyurcsnyista had már nem is akar már választáson nyerni, hanem valamilyen (vélhetően külföldi) segítséggel szeretne kormányra kerülni erővel.

A meglepő persze egyedül az, hogy már ezt le is írják.

A választópolgárok meggyőzéséről már letettek, és Botkát hülyézik, mert a marhája választásokon akar nyerni.

morph on deer 2017.08.31. 18:10:54

@Trackers:
"Botkát hülyézik, mert a marhája választásokon akar nyerni."

Az a szépséghiba, hogy a marhája úgy akar választást nyerni, hogy kizárólag a pontenciális támogatói oldalt (demokratikus ellenzéket) gyepálja, és a leváltani szánt oldallal nem is foglalkozik!

A marhája úgy akar választást nyerni egy 8-10-12%-os párt jelöltjeként meg sem gordul a fejében, hogy megegyezést keressen a többi politikai erővel, hanem kijelenti, hogy lehet őt támogatni, mert ő tudja a tutit..!

Szerinted mennyi realitásérzék áll Botka rendelkezésére?

DFK 2017.08.31. 19:14:22

@morph on deer: az mszpben még emlékeznek hogyan puccsolta meg Feri a Megyót és Kiss Pétert. Nem szívesen szeretnék a hátuk mögött tudni Fletót.

konrada 2017.08.31. 19:38:41

@morph on deer:
Mind a kettőtöknek igaza van: a blogger is hülye, de Botka is...

2017.08.31. 19:49:38

"Hol van már Horn Gyula kompromisszumkereső ravaszsága, Kovács László bölcsessége, Lendvai Ildikó éleseszűsége?"

Ezen jót nevettem, köszi :)

morph on deer 2017.08.31. 19:50:36

@DFK:
"... hogyan puccsolta meg Feri a Megyót és Kiss Pétert."

Egymaga, mi?
Amit neked nem kéne elfelejtened, az MSZP-ben mindig a "párt" puccsolta meg azokat, akik nem úgy táncoltak, ahogy a párt döntéshozói elvárták!
A Gyurcsányt is így tették el az útból, akár arra is lehetne emlékezni, ha már így benne vagyunk..!
Mit gondolsz?

akist 2017.08.31. 20:03:59

@Gaspen: Lendvai Ildikó éleseszűsége...hát ezt ma Kunhalmi Ágnes jelenti...

Ad Dio 2017.08.31. 21:40:46

Botka (vagy helyesebben akik mögötte állnak) nem 2018-ban akarnak választást nyerni. Az a hajó minden bizonnyal elment. Az MSZP 2022-re, esetleg egy előrehozott választásra gyúr. Addigra viszont lehetőleg egyedül szeretne lenni a baloldalon, mert ezzel a mai állapottal csak veszteni lehet. Igaza van.

Jakab.gipsz 2017.08.31. 23:33:55

"Hol van már Horn Gyula kompromisszumkereső ravaszsága, Kovács László bölcsessége, Lendvai Ildikó éleseszűsége?"

Nos pontosan őket a balos-szocikat, szúrták hátba, az Szabad Demokraták a (libsik) az gondolván bár mit megtehetnek.
Emlékezzünk vissza: Sólyom-Szili köztársaság elnöki választósdit játszottak a parlamentben, a civil-nyilvánosság bevonásával.

metax 2017.09.01. 00:05:07

"Ceterum censeo, nem kormányt, rendszert kell váltani."

Stimm. Ennek ellenére mindegyik díszellenzéki gyülekezet (nem csak az mszp) folyamatosan kormányváltásról fecseg.

A legfontosabb teendők pedig ezek lennének:

- Az új országgyűlés hatályon kívül helyezi az Alaptörvényt, visszaállítja akár ideiglenes jelleggel a '89-es Alkotmányt, és arra esküszik fel. Az ország sorsáért felelős, a dolgokon valóban változtatni kívánó képviselő nem esküdhet föl az Orbán önkényuralmát jelképező Alaptörvényére. Ha megteszi, Orbán művének az örökösévé válik. Ezt amúgy a jelenlegi parlamenti ellenzék 2014-ben már egyszer megtette.

- eltörli, illetve módosítja a jogállamcsorbító összes korábbi törvényt és kormányrendeletet.

- visszaállítja az Alkotmánybíróság korábbi jogkörét.

- visszaadja a népnek a normális sztrájkjogot, módosítja a Munka törvénykönyvét (pl. ne lehessen indoklás nélkül kirúgni a közszolgát, amit a Fidesz alatt vezettek be).

- kidolgoz egy új, valóban előremutató köz-és felsőoktatási törvényt (eltörli az egyentantervet, visszaadja a tanárok szabad tankönyválasztási jogát, stb.).

- eltörli a gyalázatos egyházügyi törvényt. Ne a hatalom kénye-kedve döntse el, mi minősül egyháznak és mi nem.

- módosítja a választási törvényt, visszaállítja a 2012. 01.01 előtti választási rendszert.

- új legfőbb ügyészt választ, a VIP páholyban Orbánnal szotyizó Polt Péter ellen eljárást indít. Megteszi a szükséges lépéseket az országot szisztematikusan kifosztó, politikusoknak álcázott narancsos köztörvényes bűnözők jogi felelősségre vonásához. A bűn nem maradhat büntetlenül.

- Az új kormány és az országgyűlés nyilatkozatban tesz hitet az emberi szabadságjogok tiszteletben tartása mellett, törvényt módosít és szavatolja az egynemű párok házassághoz való jogát. Elkötelezi magát a mind szorosabb európai integráció mellett. Ha addigra a kétsebességes Európa hátsó sorába kerülnénk, az ország képességeihez és lehetőségeihez képest mindent megtesz az uniós fősodorhoz való mihamarabbi integrálódásért.

Belátható, mindez nem megy puszta kormányváltással, az Orbán teremtette környezetben, a fideszes jogi gyűjtemény és a fontos állami posztokon nyüzsgő fideszes pártkatonák közepette.

Ide rendszerváltás kell. Orbán 2010-es győzelme után beígért egy "több, mint kormányváltást, kevesebb, mint rendszerváltást". Így is történt. Autoriternek becézett, illiberális demokráciának hazudott fasiszta önkényt épített ki a demokrácia leple alatt - 4 évenkénti országgyűlési választásokkal, AB-vel, látszólag autonóm önkormányzatokkal, megint csak látszólagos sajtószabadsággal, ombudsmannal, satöbbivel. Csak közben mindenből a lényeget ölte ki. A jogállami keretek ma csupán üres vázként meredeznek. A demokrácia hamis látszata alatt a bűnöző Orbán és csapata a két vh. közötti időkre hajazó, de bolsevik reflexekkel működtetett saját birodalmat épített ki az állam mindenhatóságával, az egyéni-és közösségi autonómiák elnyomásával. A kommunista, és horthy-időkön is túllépve valóságos posztfeudális viszonyokat teremtett, ahol újra vannak az urak és vannak a jobbágyok, akiktől még a trágyát is el lehet venni, ha az úr azt akarja. Uralják a médiát, övék a termőföld, a szerencsejáték, a tőzsde, az uniós fejlesztési pénzek...

Valódi demokratikus jogállamot építeni az orbáni romhalmazból a rendszer megváltoztatása nélkül már nem lehetséges. De a Fidesz kétharmadát újra-és újra szavatoló csaló választási törvény miatt az sem választások útján fog megtörténni. Előbb kell rendszert váltani. Csak az ideje és módja kérdéses. Nincsenek illúzióim, erre még várni kell, lehet igen sokáig.

Zsoltbacsi 2017.09.01. 08:57:29

@metax: Nincs ezzel semmi gond. Nyerjetek 18ban 2/3-dal, és olyan választási rendszert csináltok, amilyet csak akartok (meg amit az EU enged). De előtte nem ártana szavazókat is szerezni, mert anélkül nem megy.

patyuka 2017.09.03. 11:59:15

Nem a fellegekben, hanem a földön kell járni!
Egy "sima" győzelem is megalapozhatja a gyökeres változásokat, amire pedig - igen, a választási matematika alapján! - még mindig van/lenne esély, holott...

Meggyőződésem, hogy mostanra már meg lehetett volna egyezniük a változást akaró demokratikus pártoknak/mozgalmaknak mind a 106 körzet egy-egy egyetlen, közös jelöltjének személyében, ha...

Sajnos, aligha vitatható, hogy most sokkal nyomasztóbb a választási körkép, mint akkor volt, amikor az éppen alakulgató egyezkedések szétverettek, mert míg azóta a szétverők ereje, elfogadottsága még a legjobb indulattal is csak stagnálónak minősíthető, a szétforgácsoltság viszont az újabb alakulatokkal még nőtt is, a rengeteg idő meg elpazarlódott...

Kell-e folytatni/befejezni a két gondolatsort?

Nem hiszem, mert befejezni egyszer s mindenkorra a eddigi önkényeskedést és különcködést kell, folytatni pedig a változást akaró demokraták év elején szétzilált erejének összehangolását kell, miként erre éppen a napokban csillant fel némi remény!
Viszont kell/muszáj ezerrel nyomni a köztudatba,
- hogy azok, akik mindezekre nem hajlanak, a regnálók szekerét tolják, ezért a rájuk való figyelés nem csupán haszontalan, de kifejezetten káros;
- hogy a morgolódás semmire sem jó, el kell menni szavazni!

pomázi olga 2017.09.03. 16:01:41

@Jakab.gipsz: Csak az Mszp-t emlegesd, ugyanis az SzDSz nem vett részt a szavazásban, mert előre megmondta, hogy így lesz, de az Mszp úgy ragaszkodott Szilihez mint manapság Botkához.

gaboca41 2017.09.06. 12:07:14

@morph on deer: teljes mértékben egyetértek!
süti beállítások módosítása