HTML

A támla nélküli szék

Amikor véget ért a rendszerváltás, és kialakult a Magyar Köztársaság közjogi rendszere, és Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, akkor sokan, akik részt vettünk ebben a kalandban, nyugodtan hátradőltünk a székünkben. Most a földről látjuk csak tisztán, hogy nem volt támla. (Moderálási elv: Hörgő-morgó kisebbrendűségben szenvedő trollok repülnek. Csúnyán lehet beszélni, de a gyalázkodó repül. Ez a blog nem köpőcsésze. Aki a blogger személyét cinkeli, az nem azért repül, mert nem szívelem a kritikát, hanem azért, mert ez a blog a posztokról szól és nem az írójáról. )

Friss topikok

  • white999: @a nagy hohohorgász: Miből kellene nagyokos? Az analfabta cigányokat pénzért szavazni vivő kocsik ... (2022.04.04. 20:56) Az ellenzék Orbán szuszpenzora
  • ez a nevem senki: index.hu/belfold/2022/03/08/zavecz-orban-a-legnepszerubb-marki-zayt-a-szovetsegesei-is-elozik/ (2022.03.08. 18:08) Csikorgó szélpáva
  • tapló II.: Éljen dr. Orbán Viktor! (2021.04.20. 10:50) Cvikipuszi
  • mojoking77: @jozsef_4: Na és? Téged zavar, ha egy általad nem is ismert ember homoszexuális? Nem mondta még se... (2020.12.06. 11:23) Hitler, Gestapo, fedáksári
  • Belagar: Nézd, a szerzői joggal kapcsolatos problémák ismertek. Mondok egy életszerűt is: metálban utazó ko... (2019.04.17. 17:43) A nagy szellemi tulajdon humbug

Mondhatta volna szebben kis lovag!

2014.07.13. 20:08 Annyátok

Gyurcsánynak sikerült

Címkék: gyurcsány DK Cigány

  GYurcsány középen_1.jpg
   Már úgy nézett ki, hogy ez soha nem jön össze. Hogy nem lesz a baloldalon semmiféle szélsőség, ami megtámasztaná, és középen tartaná a nyugatos baloldalt. Ha ugyanis nincs ezen a lejtős, síkos terepen semmilyen akadály, akkor, akit balra löknek, az egyből a szélen találja magát Rákosival, Sztálinnal és a letépett körmökkel egy gyékényen. Így sikerült Orbánnak magát annak ellenére középre pozícionálnia, hogy még a Szíriuszról láthatóan is szélsőjobbos, populista rezsimet melenget az ország keblén. Csakhogy tőle jobbra valóban van egy virtigli fasiszta banda, méghozzá a saját kreálmánya, hiszen Vona Orbán polgári körös kiküldetési rendelvényére szervezte szarkupacba a szkinhedeket meg a B-közepet. Ha ők nem tornyosulnának a hülyeség egyenesének végén, akkor bizony csak Orbán meg a Fidesz árválkodna ott Széles, Grespik, meg az érpataki hülye társaságában. Mivel eddig nem volt ilyen gátja a baloldalnak, ezért akire Orbán rámutatott, hogy balos, arról mindenki tudhatta, maffiabalos, szemkilövető, országrarontó, buzi-, zsidó- és cigánybarát.

   Eddig a túlképzett anarchisták, punkok, kommunisták az MSZP-t, a DK-t, és Együtt-PM-et próbálták, hol holdudvarként, hol belső lelkiismeretként ráncigálni a baloldal szélére. Merthogy ezek a pártok minden ízükben inkább nyugatos középpártok, polgári értékrenddel, gyerekszobával, liberális alapvetésekkel. Élharcosai a kapitalizmusnak. A szélsőbalos erős emberek meg állandóan „baloldali válaszokat” követeltek a gátlástalanul populista Fideszes bornírtságokra. Ismerős a helyzet.

 

Elpusztulhat-e kétszer is az SZDSZ?

 

   Sommásan, a Rendszerváltáskor, ami jó, az az SZDSZ miatt, ami rossz, az az SZDSZ ellenében történt. Sokan állítják, hogy a Szabaddemokraták elhülyülését nem a kezdetektől meglévő liberális-szetás (kapitalista-balos) ellentét okozta, azonban ez nem így van. Okos és baráti viszonyt ápoló kiválóságok alkották az SZDSZ alapító gárdáját. Amikor világossá vált, hogy a politikában a „nép jólétére” törekvés két útja között állandóan választani kell, hogy t.i. az állam vagy hagyja boldogulni az embereket, vagy inkább boldogítani akarja őket, akkor az így kialakult viták miatt és elöl, az SZDSZ alapítói elkezdtek elszivárogni a pártból. Helyüket a „nézzünk inkább magunkba” önmarcangoló jellegű fodoristák, illetve a carpediem-dolcevita típusú kókisták töltötték fel. Ugyanezen két archetípus aktivizálódása érhető tetten az elmúl évek MSZP-s változásaiban is, amikor a megfáradt alapítók inkább bedobták a gyeplőt. Az LMP is lejátszotta a meccset, ott pártszakadáshoz vezetett. Az Együtt, meg meg sem érte igazából ezt a konfliktust, mert a béranya idejekorán elvetélt.

   Szóval úgy tűnik egyedül Gyurcsánynak sikerült, pedig biztos, hogy nem akarta, nem így akarta, csak egyszerűen következett abból a politikából, amit jó ideje következetesen folytat. Az ultrabalos barátai, támogatói nem belső ellenzékbe vonulva, szét publicisztálva esnek neki, hanem nyíltan kiválnak a DK-ból és elfoglalják hídfőállásaikat a balszélen, ezzel mintegy középre tolva a DK-t. Hatalmas esély ez Gyurcsánynak, Kunhalminak, hogy a modern európai Magyarországot képviselő pártjaikat ne lehessen odalökni a balszélre.

 

Az LMP utolsó esélye

 

   A szélsőbal meg remélhetően megerősödik. Nagy szükség lenne rá, már csak az egyensúly végett is, hogy az anarchista lurkók megkergessenek néhány bőrfejű nácit, mint ahogy az a sikeres demokráciákban szokás. Az, hogy a szélsőbal megerősödésében Schiffernek milyen szerepe lesz még nem tudni. Az LMP elnöke két kérdést hagy állandóan nyitva: Nem lehet eldönteni, hogy csak nem olyan aljas, mint amilyen buta, vagy éppen nem olyan buta, mint amilyen aljas. Az a hülye gondolat, hogy ő majd a baloldal Orbánja lesz (nyilván rendesebben, tisztességesebben, mint ahogy tényleg rendesebb, tisztességesebb is) onnan jött, hogy Orbán 94-ben azt vette észre, hogy a jobboldal romokban hever és szabad a pálya. Schiffer azt hitte, hogy analógiával áll szemben. Vadul álbaloldalazni kezdett, sejtetvén, hogy ő az igazi baloldal, neki jár a váltópárti státusz. Csakhogy a baloldalon nem vákuum van, hanem törmelék túltengés. Oda egy Shulzot sem lehetne már letenni. Viszont egy öko-anarchista pártnak a szélsőbalon komoly szerepe lehetne.

 

A cigánybűnözésről

  Hogy a bili a „cigánybűnözésen” borult ki, mert az egyik rendőri vezető, aki most éppen jelölt egy városban, amely rendőrért kiált korábban azt találta mondani, hogy bizonyos bűncselekmények esetén az elkövetők jellemzően romák, bizonyára casus belli. Azonban nem árt néha kihúzni a méltatlankodóknak a fejüket onnan ahol tartani szokták:

 

  • A rasszjegyek használata profilírozásra komoly aggályokat vet fel világszerte. A rendőrség általában azzal védekezik, hogy a bűnelkövetők nyilvántartásba vételénél beazonosításra alkalmas adatokat kell használni. Az, hogy valaki szőke, barna, kékszemű, nő, vagy férfi ugyanolyan jegy, mint az, hogy kínai, arab, cigány, fehér, fekete. Ezt az álláspontot az állam tiszteletben tartja, mert nagyobb érdek fűződik a bűn üldözéséhez, mint a bűnelkövető azonosításra alkalmas jegyeinek tiszteletben tartásához. Képzeljük el, ha már a rasszjegyeit, a nemét, a magasságát, a szemszínét sem szabad majd lejegyezni egy bűnözőnek, akkor egy körözés úgy nézne ki, hogy: keresünk egy humanoidot, pénzt kap a nyomravezető! A „vállalhatatlan” ember rendőrként nyilatkozott, Eörsi Mátyás, meg statisztikai adatokról beszélt, hogy ilyen adatok léteznek, kutathatók és szociológia következtetések levonására alkalmasak. Nem Cesare Lombroso tanait hangoztatták, mint ahogy azt az aggodalmaskodók hallani szerették volna.

 

  • Az eufemizmusok semmit nem oldanak meg, főleg társadalmi problémákat nem. Nem attól nem lesz valaki rasszista, hogy álságos kifejezéseket használ, vagy komilfó módon kommunikál, hanem azért, mert belső indíttatásból undorodik az ilyesmitől. Mi még négereket láttunk a tévében, aztán feketéket a moziban, majd színes bőrűekről  hallottunk a hírekben, aztán afrikai-amerikaiak lettek mára, de a rasszista bűnözők még mindig büdös niggerekre vadásznak a mélydélen. Minden a szavakkal kezdődik, de ha a szavak jelentését eltérítjük és elkezdünk teátrálisan mást mondani helyettük, vagy mást érteni alattuk, akkor csak a megértést nehezítjük. Nem attól lesz demokrata a náci, hogy romát mond cigány, füstös, cigó, kisebbségi, etnikum, dzsipszi, dzsipó, brazil, svéd, norvég, bantu, római, keoma, indián, dakota, irokéz, feketelábú, sárgalábú, komancs, piréz, cipi, roméró, dakesz, kokeró, korvald, testvér, mokka, bokszos, csoki, kétszersült, bagarol, rézbőrű, mozdonyszőke, füstifecske, negro, feketeretek, széntabletta, genetikailag szoláriumozott, nem idén barnult, piritott magyar, romacseszkij, kolompár, indiai turista, meszkaléró, családi vállalkozásban garázdálkodó, becsületes aljanép helyett. Attól lesz demokrata, ha nem is akar így beszélni más emberekről, mert a közösség nem jókat röhög ezen, hanem csendben elsomfordál, mint egy lapos fing hatására. 

 

   Szóval tessék nekem megmondani, hogy hogy a fenébe kell arra a társadalmunkat mélyen érintő statisztikai adatra hivatkozni illedelmesen egy magamfajta nem rasszista bumburnyáknak, hogy bizonyos bűncselekmény típusoknál az elkövetők rasszjegyei azok cigány származására engednek következtetni. Minden választ elfogadok, csak azt nem, hogy sehogy!

Na, dőljünk hátra!

75 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tamlanelkuliszek.blog.hu/api/trackback/id/tr646505675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csodatévő dzsagodar 2014.07.14. 00:09:47

Jópofa a saját duga, meg aki másnak. Érdekes a fejlemény és az utólagos megmegyaráz.

Larry Silverstein 2014.07.14. 00:40:50

Nyugatos az apád fasza.

Mennyi hülyeséggel szállnak még harcba - szakértő, független, demokrata, liberális, szocialista....eddig a fogalmak amiket csatakra sikerült lejáratni, úgy láccik itt a következő...:)

Az lehetett eddig a baj hogy nem vót elég nyugatos a libolsi élcsapat..:DDDDD

polgári kór 2014.07.14. 00:44:26

'Hatalmas esély ez Gyurcsánynak, Kunhalminak, hogy a modern európai Magyarországot képviselő pártjaikat ne lehessen odalökni a balszélre.'

- ilyen Magyarország már volt, de többet nem lesz..:))

L.A.M 2014.07.14. 01:47:50

Gyurcsánynak ahhoz, hogy középen legyen, legelőször tudnia kéne, mit gondol. De eddig 12 év alatt nem jutott el.

A miskolci rendőrkapitányt anno Gyurcsány rúgatta ki. Az akkori MSZP tiltakozása ellenére. Ha most igazat ad Pásztornak, akkor minimum tartozna egy bocsánatkéréssel.

Ami meg a statisztikai adatokat illeti: úgy néz ki, hogy az ún. fehérgalléros bűncselekmények elkövetői Magyarországon kizárólag magyarok. Egy roma sincs köztük. Beszélhetünk-e akkor statisztikailag magyarbűnözésről?

Tyreo 2014.07.14. 01:56:35

A végével egyetértek, de hogy GYF romázással középre tudná magát pozicionálni hááát..
Nem ebben az országban..

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.07.14. 05:49:40

Tény, hogy vannak faji, nemzeti, etnikai sajátosságok. Ezeket tagadni értelmetlen. S ezek a bűnözésbnen is megnyilvánulnak.

32FNewYork 2014.07.14. 06:50:41

"az MSZP-t, a DK-t, és Együtt-PM...ezek a pártok minden ízükben inkább nyugatos középpártok, polgári értékrenddel, gyerekszobával, liberális alapvetésekkel. Élharcosai a kapitalizmusnak."

"Hatalmas esély ez Gyurcsánynak, Kunhalminak, hogy a modern európai Magyarországot képviselő pártjaikat ne lehessen odalökni a balszélre."

Ha a posztoló premisszái ennyire távol vannak a valóságtól, akkor mindegy milyen következtetéseket von le belőle.

jog-ász 2014.07.14. 07:11:13

az alapötlettel(nem attól vagy rasszista..) egyet is értek.
a konkrét esetet ezzel viszont nem lehet megmagyarázni: teljesen egyértelmű hogy minden embernek vannak napi tapasztalatai romákkal, még jó is!sőt biztos hogy vannak tapasztalataink magyarokkal is, még rossz is! ez természetes.
csak a rendőrkapitány azon az eseményen, nem személyleírást adott néhány bűncselekmény elkövetőjéről, hanem az állami bűnüldözés képviselőjeként, az állam nevében nyilatkozott..és a személyes napi tapasztalatát rátolta úgy egy az egyben a romákra(még a jókra is)..szerintem magánemberként megteheti, de az állam nevében nem, mert akkor ez állami rasszizmus, ami könnyen fordulhat bárki, vagy bármilyen ember ellen
az állam nevében neki csak bűnelkövetők-gazemberek meg nem bűnözők vannak.
az a gond, hogy rendőrkapitányként egy nagyon is élő társadalmi problémára akart rámutatni, ami viszont nem az ő dolga LENNE..csak hát akinek kéne ezzel foglalkoznia az mind éppen azon aggódik hogy 386 helyett már csak 199en élhetnek meg az állam pénzén herét lóbálva.
rossz helyen volt, rossz időben, tenni akart, ez lett belőle.
az nyilvánvaló, hogy a bajokról valakinek beszélnie kell, akinek kéne az tojik rá magasról.
sztem arra vigyázni kell hogy állam nevében ne legyenek ilyen megnyilatkozások.
biztos vagyok benne hogy a rendőrkapitány nem rasszista egyébként

tisztapista 2014.07.14. 07:21:18

GYF 2009: "Ez nem egyszerűen felháborító, ez hányingerkeltő!" Ilyet nem lehet mondani, ez szégyenletes, ciigánybűnözés nincs, Pásztor azonnal mondjon le!

Tanácsadó: Feri, az a helyzet, hogy az emberek nem vevők erre az eszmére, nemzetközi liberál támogatóink pedig már csak a Fodort tudták benyomni a parlamentbe. Ha hatalmat akarsz, akkor változtass!

GYF 2014: "Csapdában vergődünk. Van egy igaznak vélt feltételezés, miszerint a ciigány lakosság körében magasabb a bűnözés aránya, mint a nem ciigány magyar lakosság körében. .. Miskolcon tömegesen néznek farkasszemet egymással ciigányok és nem ciigányok. Méregetik egymást, a nem ciigányok menekülnek a ciigányok elől...Pásztor tisztességes demokrata. És mert nekem is voltak rossz mondataim, inkább őt, az egész embert nézem, mintsem sokáig gargalizálnék ügyetlen és sokakat bántó mondatain."

Jól van Feri, szép volt. Ez nem egy mondat megmagyarázása, hanem egy világnézet megváltoztatása.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2014.07.14. 07:53:29

Minden választ elfogadok, csak azt nem, hogy sehogy!"
taln az elvtársaid kellene megkérdezni akik lángpallossal és homlokra sütött bélyeggel harcoltak mindenki ellen aki szerintük rasszista volt.

ebben eörsi különösen nagymester volt. épp ezért hányingerkeltő ez mindenkinek akinek nincs amnéziája.

lavór 2014.07.14. 07:55:07

Gyurcsány egy nagy pozőr. A Nagy Egyeztető. Valójában semmit nem rakott le az asztalra.
Most a Jobbik vitorlái elől próbálná kifogni a szelet, azok megszólításával, akiket a kisebbségi kérdés miatt a Jobbikhoz voksoltak. Sem politikai, sem gazdasági megoldást nem tud kínálni a DK - egyik párt sem jeleskedik e téren -, így maradnak ezek a vissza-visszatérő frázispufogtatások az emberi jogokról, a romakérdésről (szép lassan a "roma" megnevezés pont olyan jelentéssel fog bírni, mint az itt le nem írható megfelelője; mi lesz a következő megnevezés?)... Ennyi elég a magyarnak.

Scagnetti 2014.07.14. 07:55:29

Ezt magyarázhatod blogger, de a valóság attól még nem változik. Feri fordult egy nagyot, saját korábbi nyilatkozatának mond ellent, a birka hívei meg követik. (És ütik azt, aki ezt kimondja.)

És hogy modern meg nyugatos? Aha. Láttad már a szavazóikat? Többségük kádárista nyugdíjas, aki csak azért van mellettük, mert az agyára ment az orbánfóbia. Azt a néhány (egykori szadeszes) liberálist, akiket hosszú évek alatt sikerült magukhoz vonzani, most egy hét alatt elvesztették.

Orbán meg lassan kávétúladagolásban fog szenvedni.

Ad Dio 2014.07.14. 08:04:19

"az anarchista lurkók megkergessenek néhány bőrfejű nácit"

Lurkó és náci. Nincs itt kis kettős mérce?

Segítek: anarchista mihaszna semmirekellő félállatok kergetik az izomagyú senkiházi barom műnácikat. Így helyes. Hogy ez kell-e azon lehet(ne) vitatkozni.

tisztapista 2014.07.14. 08:16:02

Cigányt lehet már írni?

♔bаtyu♔ 2014.07.14. 08:41:20

"nyugatos baloldalt":)))))))))

Magyarul azokat, akik most nem Moszkvai hanem Brüsszeli, Washingtoni és Izraeli politikusok seggét nyalják ezerrel.

A szavazóikra pedig érdemes ránézni, süt róluk a tolerancia.

inebhedj - szerintem 2014.07.14. 08:44:42

Máskülönben én azon szerencsés belvárosi megmondó ember vagyok, aki még nem látott példát a rasszjegyeken alapuló, más szempontból alaptalan profilozásra.

Azzal ugyanis teljesen analóg a bőrfejű tehát náci típusú profilozás. Ahogy a minőségi öltönyös, úriemberként viselkedő kopasz embereket már nem nácizza le ugyanaz a demokrata, úgy a minőségi öltönyös roma embereket sem profilozza a náci rendőr.

Más a helyzet a bomberdzsekis, horogkeresztes, farmer-bakancsos tizenévesek és harsány, kihívó, agresszívan fellépő romák profilozásával, ott sajnos egyből előjön a vérnáci a magyarokból, még ha oly tenyérbemászó sunnyogó módon is, hogy ugyan nem támadnak rá az említett megbélyegzett bőrfejű vagy roma kisebbségre, de próbálják őket lapuló náci módjára elkerülni.

Demokrataként ezt kellene meglátni, és fellépni ellene, akár példamutatóan, minél nagyobb sajtóvisszhanggal kísérve, amíg a köztünk élő náci többség nem látja a saját példánkon, hogy a megbélyegzett bőrfejűek és romák a mindennapokban ugyanolyan jóravaló, jó szándékú és tehetséges emberek, mint mi magunk, addig nem lesz változás az előítélet fronton.

Szerencsére vannak olyan közösségek, amelyek ezen az úton járnak, és egyre többen csatlakoznak hozzájuk.

opasnost-novbug.ucoz.ru/IMAGES_I/iw-image.jpg

nevetőharmadik 2014.07.14. 08:53:16

A dolog viszonylag egyszerű: a cigánybűnözés nem faji-genetikai eredetű kérdés (rasszizmus), hanem szocializációs (történelmi-társadalmi-pszichológiai). Persze nehéz megkülönböztetni a kettőt, mivel a genetikai csoportok és szocializációs csoportok határai gyakran egybeesnek.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.07.14. 09:03:09

"Merthogy ezek a pártok minden ízükben inkább nyugatos középpártok, polgári értékrenddel, gyerekszobával, liberális alapvetésekkel. "

Ezen szakadtam a röhögéstől. :D:D

Nzoltan 2014.07.14. 09:31:29

@jog-ász: Na, pont nem ezt mondta, de mindegy.

laji 2014.07.14. 09:47:02

@L.A.M: hozzaszolasodbol ugy tunik, hogy szerinted a cigany nem magyar.

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2014.07.14. 09:51:08

"A szélsőbal meg remélhetően megerősödik. Nagy szükség lenne rá, már csak az egyensúly végett is, hogy az anarchista lurkók megkergessenek néhány bőrfejű nácit, mint ahogy az a sikeres demokráciákban szokás."

Bizony erősödik. És úgy híjják, hogy DK, vezetője pedig Gyurcsány Ferenc. Azért a 23 millió románozásnál xenofóbabb kampányt nehéz elképzelni.

inebhedj - szerintem 2014.07.14. 09:59:04

@laji:

Abban az értelemben, amiben roma, abban az értelemben nyilvánvalóan nem magyar. Mint a nemzet tagja, mint állampolgár, egyaránt magyar, de mint nemzetiség, népcsoport (vagy mit tudom én, hogy hívják ezt tudományos korrektséggel), úgy roma.

Alick 2014.07.14. 11:11:50

@laji: de akkor hogyan is értékeljük a cigány önkirekesztő felkiáltását akció közben:
"Halál a magyarokra!"
:)

bölcsbagoly 2014.07.14. 11:38:58

No akkor:
1. az szdsz már megalakulásakor egy bizonyos butapesti belvárosi értelmiségi kör tagjaiból alakult, ahova Kuncze is az apósa révén került be fehér hollóként! Az ő eszmerendszerük dominált.
2. Szokásos a libsik és komcsik köpködése Lombroso-ra. pedig hát ő tudós volt és tudományos elvek s nem falvédő szempontok szerint hozta létre elméletét,, amiben nagyon sok igazság van.
3. Látom feltámadt a csürhe ösztön a posztolóban, mert miközben a "nácik" még eddig nem verték halálra a ballibsiket eszméikért, ő máris osztályharcot kíván Szamuelly elvtársa módjára.
4. Még hogy Gyurcsány és Kunhalmi balközép helyfoglalása, miért nem mindjárt közép vagy jobbközép?
No az ilyen marha eszmék miatt nem veheti senki komolyan az ilyen hülye prófétákat.

_most_ 2014.07.14. 11:43:21

a DK igyekszik összegyűjteni a balos csürhét, ezen emberek viselkedése nagyon hasonlít a jobboldali csürhére, sokakat meglep, de baloldal szimpatizánsai közül se mindenki haladó szellemiségű, intelligens, felvilágosult, civilizált.

fog- és Bulawayo magiszter 2014.07.14. 11:43:45

A sok és mégis tömény acsargás után igyekezzünk inkább azon, hogy elvi tisztaságot teremtsünk. "Tiszta vizet a fejekbe!"

Tudvalevően NINCS cigány, a szó értelmetlen, vagy inkább tartalmatlan, mint például a dzsinn vagy a kobold, ezért is meddő minden próbálkozás, amely a név körül táncol. A "roma" éppúgy értelmetlen, mintha "elfet" mondunk "kobold" helyett. A társadalom egészséges sajtóösztöne sújt le azokra, akik a nyilvánvaló tények és az ebből sarjadó békés, bölcs közmegegyezés dacára mégis használják az értelem nélküli "cigány" ("roma" stb.) kifejezést.
Ez azonban más megvilágításba helyezi a "cigánygyűlölet" kifejezést is. Aki nemlétező entitást gyűlöl, okozhat súlyos károkat, de nem tehet kárt magában a nemlétezőben. Ezért bár jogos az ellene irányuló közmegvetés, a "cigánygyűlölőt", "koboldgyűlölőt" nem azon az alapon kell elítélni, hogy ők rasszisták (rassz sincs, tegyük hozzá), hanem mint elmebetegeket kell elszigetelnünk őket, magától értetődően a "cigányokat" szeretőkkel együtt.
Ha kérhetem, közös gumiszobába velük.

bölcsbagoly 2014.07.14. 11:45:20

@laji: bocsi, de ha magyar,akkor mitől cigány? Miért számit Mo-on elismert etnikai kisebbségnek? mire valók akkor a kisebbségi k önkormányzatok, a parlamenti szóvivők?
Ismét egy hülye, aki nem ismeri az állampolgárság és az etnikai identitás közti különbséget!

fog- és Bulawayo magiszter 2014.07.14. 11:46:36

@bölcsbagoly: a magyarországi sellő is magyar, nem is beszélve a híres dióskáli papsajtpálinkáról.

bölcsbagoly 2014.07.14. 11:50:30

@inebhedj - szerintem: a magyar nemzet az csak olyanokból áll, akik magyarnak tartják, vallják magukat , függetlenül az állampolgárságuktól, szülőhazájuktól és nem tartoznak más etnikumhoz, nemzethez! Egy seggel csak egy lovon lehet ülni!
hagyjátok már a francba a hülye francia/libsi "politikai nemzet" fogalmának a használatát.

bölcsbagoly 2014.07.14. 11:51:29

@fog- és Bulawayo magiszter: te is hülye vagy, nem is beszélve a az elvbarátaidról!

bölcsbagoly 2014.07.14. 11:52:41

@fog- és Bulawayo magiszter: gondolom gumiszobában szocializálódhattál, hogy ennyi marhaságot tudtál összehordani?

fog- és Bulawayo magiszter 2014.07.14. 11:52:44

@bölcsbagoly: figyelmünkre méltó, hogy az SzDSz hatalmas bukását az egy szem Sztravinszkijon kívül (The Rake's Progress) senkisem akarja megzenésíteni. Mert Torgyán lapos átsuhanása a fejünk felett viccesnek vicces volt, de tanulsága nem volt. Az SzDSz-banda viszont, Soros nélkül, megkérdőjelezhetetlen hatalmú szárszói megmondóemberek halszagú gyülekezetéből közmegvetést kiváltó, tekergő tubifexpamaccsá váltak. EZ történet, nem a Torgyáné.

Scagnetti 2014.07.14. 12:00:31

@_most_: Engem nem lepett meg, volt már szerencsém hozzájuk, még abban az időben, mikor egyben volt az MSZP. Semmivel sem intelligensebb, semmivel sem kevésbé agresszív, és pontosan olyan elvakult, mint a jobboldali verziója. A DK esetében még súlyosabbá vált a helyzet, mert ott van egy szinte már istenként imádott vezetőjük is, aki szent és sérthetetlen, hibátlan, és minden szava megkérdőjelezhetetlen.

Röviden, a DK pont olyan, mint a szekták általában.

fog- és Bulawayo magiszter 2014.07.14. 12:03:56

@Scagnetti: maga a DK igen. De a holdudvara igényli a feneke alá a kockás papírt abszcissza- és ordinátatengellyel. Ha Gyurcsány egyszer elökrendi magát valakitől, utána meg azoktól, akik szintén, akkor ez súlyosan összezavarja a holdudvar elméjét.

bölcsbagoly 2014.07.14. 12:06:07

@fog- és Bulawayo magiszter: nem szóltam egy szót sem Torgyánról!-:) Hogy jött a csizma az asztalra?

inebhedj - szerintem 2014.07.14. 12:06:44

@bölcsbagoly:

Nos, ha annak fényében, amit leírtál, összeveted a népszámlálási adatokat a saccolt valósággal, akkor egyből megérted, miről is írtam.

fog- és Bulawayo magiszter 2014.07.14. 12:11:29

@inebhedj - szerintem: szerintem baglyunk a mondatoknak nemcsak a jelentését, de az irányát se tudja belőni.

bölcsbagoly 2014.07.14. 12:15:18

@inebhedj - szerintem: a népszámláláskor két etnikum tagjai a 14-ből, titkolóznak! mindkettő letagadja valós hovatartozását, ergo az adatok nem mérvadóak.
Amúgy, akkor sem értem, mivel a valóságban a letagadók is a bevallókhoz hasonlóan viselkednek.

bölcsbagoly 2014.07.14. 12:16:49

@fog- és Bulawayo magiszter: nem baj, de a szövegkörnyezetben semmi értelme! Kuncze pl. nem Torgyán veje, hanem egy közismert szdsz-es médiaszemélyiségé.

röf 2014.07.14. 12:17:10

" A szélsőbal meg remélhetően megerősödik. Nagy szükség lenne rá, már csak az egyensúly végett is, hogy az anarchista lurkók megkergessenek néhány bőrfejű nácit, mint ahogy az a sikeres demokráciákban szokás."

Hát ilyen jót rég nevettem....köszönet érte.
A hat dioptriás, testnevelésből fölmentett, parízeren nevelkedett anarchista lurkók....

Scagnetti 2014.07.14. 12:17:16

@fog- és Bulawayo magiszter: A holdudvarét igen. Csak hát a holdudvar kevesebb szavazat, mint a szektatagok, és mivel a DK semmi másról nem szól, mint Fletóról, ezt is megteheti. A birkái úgyis mennek utána. Viszont ezzel tett egy szívességet az Együttnek is, mert most biztos, hogy az ex-szadeszes dékások átmennek inkább oda. Az MSZP meg ismét megszívja, mert a cigányokat rühellő szociknak most már Feri is alternatíva lehet.

bölcsbagoly 2014.07.14. 12:18:02

@fog- és Bulawayo magiszter: a mondataitoknak a belövéshez értelme is kellene legyen, nem csak jelentése! -:)

bölcsbagoly 2014.07.14. 12:20:21

@röf: azért ha fegyvert kapnak a kezükbe, fene mód gyílkolásznak! ld. az 1919-es vörös terrort is, azt is ők csinálták. Javarészt fel voltak mentve a katonaság alól (lúdtalp, gerincferdülés, sok dioptria okán).

fog- és Bulawayo magiszter 2014.07.14. 12:24:23

@Scagnetti: ige, igen. Az exszadista bölények még lögybölődnek ide-oda, aztán kipusztul mind, természetes biológiai okokból, külső besegítés nélkül is.
Nincs szánalmasabb egy protkós liberálisnál.

fog- és Bulawayo magiszter 2014.07.14. 12:26:06

@bölcsbagoly: persze. Ne becsüljük le a szamuelyket, rákosikat, korvinokat, lukácsokat, vagy későbbi követőiket.

inebhedj - szerintem 2014.07.14. 12:29:21

@bölcsbagoly:

Viszont annak vallja magát.

Ezért is kell szétválasztani, hogy minek vallja magát és az alapján hova tartozik, valamint, hogy etnikailag, és "kulturálisan" mely nemzetiség tagja.

Ennek a jogok és kötelezettségek kapcsán van fontossága.

Valamint a pragmatikus gondolkodás kapcsán, a világos különbségtétel megnehezíti a problémák elmaszatolását, azaz a tökéletlen rendszer fegyverét lehet használni a tökéletlen rendszer ellen.

Máskülönben a regnáló inerciarendszerben a nemzetiség megállapítása elég nehéz (ha nem lehetetlen).

fog- és Bulawayo magiszter 2014.07.14. 12:31:52

@inebhedj - szerintem: pontosan, én heti rendszerességgel vallom magam adófelügyelőnek, özvegyembernek, fogorvosnak és négernek.

Scagnetti 2014.07.14. 12:34:36

@fog- és Bulawayo magiszter: Vannak azért ott fiatalok is, még ha nem is túl sok. Ezek közül soknak búcsút inthet a DK a fordulata után. De ha szereznek helyette az MSZP-től ötször annyi vén munkásőrt, akik pont úgy utálják a cigányokat, mint a jobboldali ikertestvéreik, és csak a DK liberális szövegei tartották őket távol a párttól akkor megéri nekik.

Én igazán csak egy dolgon lepődtem meg. Azok, akik most felháborodnak Feri fordulatán, még mutatják jeleit annak, hogy tudnak gondolkodni. Akkor vajon hogy a francba hihettek eddig ennek a ripacsnak? Tényleg van gondolkodásra képes ember, aki szerint Gyurcsány bármi hasznára lehet az országnak, és el lehet hinni akár egy kérdését is?

bölcsbagoly 2014.07.14. 13:50:06

@inebhedj - szerintem: ez aminek vallja magát egyoldalú dolog, ugyanis minden esetben egy adott közösséghez való tartozást jelent. csak hogy, ehhez a közösségnek is köze van, ergo szükséges az is, hogy a közösség elfogadja a csatlakozási szándékot. ahogy ez egy klubban is történik. nem elég a kinyílvánitása a szándéknak.
Már pedig egy közösség miért is fogadna be valakit,a ki ellenségesen viszonyul hozzá, rossz róla a véleménye, nem akar beilleszkedni a közösségi elvárásokba?

bölcsbagoly 2014.07.14. 14:00:13

Ez persze egy t9bbmilliós közösségnél/nemzetnél elég nehezen követhető, de pl. egy kis törzsnél, falusi közösségnél nagyon jól megnyilvánul. Kivetik magukból a nem közéjük illőket, bármennyire is hangoztatják azok az odatartozásukat.
Azok a honfitársaink/külhoniak, akik folyamatosan pocskondiázzák/allatvalózzák a magyarokat, akik utálják a nemzeti szimbólumainkat, hagyományainkat, szokásainkat, akik csak kritikusan tudnak megszólalni rólunk, miért kellene befogadni a közösségbe, csak mert ők kijelentik, hogy oda tartoznak? L.d Gyurcsányt,aki hol ez, hol az, hol meleg, hol hideg, ami éppen kedvező számára....

lavór 2014.07.14. 16:05:11

@Scagnetti: "Vannak azért ott fiatalok is, még ha nem is túl sok. Ezek közül soknak búcsút inthet a DK a fordulata után..."

És az honnan derült ki, hogy a fiatalok szeretik a romákat?

Scagnetti 2014.07.14. 16:31:43

@lavór: Ilyet nem is mondtam. Nem minden fiatal liberális, de sok liberális fiatal van, akikre Bajnaiék és Fletóék is pályáztak. A DK ezeket bebukni látszik.

lavór 2014.07.14. 16:39:09

@Scagnetti:

Azoknak a 98%-a szelektíven liberális. :)
Lehet, hogy nyíltan nem támogatják Gyurcsányt a kérdésben, de magukban mélyen egyetértenek vele.
Egy biztos, legalább akkora súlya van a kérdésnek választások előtt, mint a nyugdíjasok körbe udvarlásának. Sőt, a hátrányos térségekben még hozhat is nekik szavazókat.

Szabó Emma 2014.07.14. 16:46:47

Milyen érdekes, hogy senki ne a poszthoz szól hozzá! Az ugyanis arról szól szerintem, hogy végre az ultrabalosok, TGM, Hell István, Gulyás Márton és többi, általam igen tisztelt és nagyra becsült értelmiségi végre nem belülről cincálja a baloldalt, hanem szélről löki középre.
Azt csak az itteni ovi-trollok szeretnék, ha a DK, az MSZP vagy az Együtt szélső balos lenne. Nem azok. Már látjuk kik azok a szélső balosok, igen, tiszteljük őket és elveiket, de nekünk más az utunk. Nem a garantált ingyen bér, nem az uborkalopás emberjogi megközelítése, hanem a verseny, a kapitalizmus, a joghatalom, a szolidaritás, és a magántulajdon európai értékei. Akik meg nem így gondolják, azoknak sok sikert a jobb, vagy a baloldal szélein.

fog- és Bulawayo magiszter 2014.07.14. 19:30:59

@Scagnetti: rém kevesen lehettek, akik bedőltek Károlyinak, Kunnak, Rákosinak, Kádárnak, Hornnak, Aprónak vagy Gyurcsánynak. És szép számmal voltak, akik parazitaként ÚGY TETTEK, mintha bedőltek volna, mert hülyének még mindig jobb mutatkozni (de nem LENNI!), mint szadista gyilkosbérencnek.

fog- és Bulawayo magiszter 2014.07.14. 19:32:17

@lavór: romák pedig nincsenek, verd ki a fejedből ezt a mákonyt. Bedőlsz a náciaknak?

fog- és Bulawayo magiszter 2014.07.14. 19:36:05

@Szabó Emma: Emmus, amióta a választópolgár megundorodott a mucsaizásaitoktól, az antiszemitázásaitoktól és a nácizásaitoktól, elkezdtetek próbálkozni ezzel a hányingert keltő trollozással. FOGD MÁR VÉGRE FEL, hogy NEM VAGYTOK MEGMONDÓEMBEREK!!! Soha nem is voltatok, csak egy ideig a ti kezetekben volt a mikrofon és a köcsögduda. DE ENNEK VÉGE! Ne röhögtessétek ki magatokat!

Szabó Emma 2014.07.14. 19:50:21

@fog- és Bulawayo magiszter: Fogászka. Nem szégyen az ostobaság, de büszke ne legyél rá. Sok a kapitálisod, nyugi. Neked nem osztanék észt, kár lenne. Nagyon reszketsz ugye, hogy mégis mi vagyunk a megmondóemberek. Mert mi mondunk valamit. Te viszont szépen hörögsz. Maradj a kaptafánál, meg a köcsögdudádnál, mert az nem volt nálunk soha.
Ami nálunk van, azt nem ismered, fel sem foghatod. Ha akarod híjad köcsögdudának, éknek, vagy valami egyszerű tárgynak, ami közel áll hozzád. Na, szaladj a pénzedért, szépen trollkodsz. Lesz dicséret. Tényleg mucsai vagy?? De cuki.

fog- és Bulawayo magiszter 2014.07.15. 00:27:55

@Szabó Emma: Emmucus, csak előhányt belőled a lappangó liberális, ahogy illik. Nagyon könnyen lépre mentek, hiszen síkhülyék vagytok. ;)

egerészölyv 2014.07.15. 08:43:56

@Szabó Emma: "Ami nálunk van, azt nem ismered, fel sem foghatod" :D Ti még mindig ebben a líb öngőzben éltek odalenn a béka feneke alatt? :D

egerészölyv 2014.07.15. 08:45:04

Nézzünk csak egy jellegzetes libbant megmondóembert:

Szabó Emma 0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

:D :D :D

grat

Scagnetti 2014.07.15. 08:47:13

@Szabó Emma: És szerinted ezt ki hiszi el Eörsinek 25 év rasszistázás után? Olyan gyorsan váltotok köpönyeget, hogy Viktor is hozzátok jár tanulni.

Szabó Emma 2014.07.15. 09:14:05

@Scagnetti: 25 éve rasszistázik Eörsi? Ez meg milyen ócska duma? Most akkor köpönyeget vált, vagy még mindig rasszista? Kapd már össze magad, mert így olyannak látszol, mint a hozzászólásaid.

Scagnetti 2014.07.15. 09:24:49

@Szabó Emma: Jaj de kis érthetetlen vagy. Nem csodálom persze. Mikor az eddig a cigánybűnözés szó megemlítéséért leghangosabban tiltakozó szadeszes hirtelen maga is cigánybűnözésről beszél, azt tényleg nem nagyon lehet megmagyarázni. Ezért is etetitek a birkáitokat azzal, hogy titeket provokálnak. Szegény DK-t mindig provokálják, mikor az segget csinál a szájából.

Szabó Emma 2014.07.15. 09:27:27

@Scagnetti: Ok, kösz,most már értem.

Szabó Emma 2014.07.15. 09:30:22

@egerészölyv: Aha, azért vagyok Troll, mert nincsenek fizetett tömeges offjaim. Aha már magad is elhiszed, fizetett provokátor, hogy nem vagy az, hanem a többiek azok. Nincs munkahely mi, csak egy kis gyűlölet meg egy kis jövedelem?

Hell István 2014.09.15. 06:18:38

Én másképpen gondolom. Nem azzal van baj, hogy Pásztor ezredes elmondja, hogy tízenvalahány miskolci rabló mind cigány (Miskolcon kb. húszezer cigány él), hanem például az, hogy vissza akarja hozni a vajdarendszert, azaz kápókat akar a romák fölé állítani. És egyetlen szava nincs a lyukóvölgyi és más nyomorúság, a közelgő - vagy már jelen lévő - humanitárius katasztrófa kezeléséről.

Annyátok 2014.09.15. 07:40:51

Pista, ebben egyetértünk. De akkor ezt kell mondani, hogy az a baj ezzel az emberrel, hogy elfogadhatatlan tervei vannak. Hogy az állam erőszak monopóliumát privatizálná a vajdáknak, hogy "letolná" a felelősséget, hogy sonderkommando-t működtetne a cigányokból - a cigányok között, meg mit tudom én... Azt mondani, hogy fújj, ez a fickó rasszista nem tűnik konstruktívnak. És szerintem ez még akkor is igaz, ha az illetó jelölt úr rasszista. Többet kellene beszélgetni. Szerintem.
süti beállítások módosítása