HTML

A támla nélküli szék

Amikor véget ért a rendszerváltás, és kialakult a Magyar Köztársaság közjogi rendszere, és Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, akkor sokan, akik részt vettünk ebben a kalandban, nyugodtan hátradőltünk a székünkben. Most a földről látjuk csak tisztán, hogy nem volt támla. (Moderálási elv: Hörgő-morgó kisebbrendűségben szenvedő trollok repülnek. Csúnyán lehet beszélni, de a gyalázkodó repül. Ez a blog nem köpőcsésze. Aki a blogger személyét cinkeli, az nem azért repül, mert nem szívelem a kritikát, hanem azért, mert ez a blog a posztokról szól és nem az írójáról. )

Friss topikok

  • white999: @a nagy hohohorgász: Miből kellene nagyokos? Az analfabta cigányokat pénzért szavazni vivő kocsik ... (2022.04.04. 20:56) Az ellenzék Orbán szuszpenzora
  • ez a nevem senki: index.hu/belfold/2022/03/08/zavecz-orban-a-legnepszerubb-marki-zayt-a-szovetsegesei-is-elozik/ (2022.03.08. 18:08) Csikorgó szélpáva
  • tapló II.: Éljen dr. Orbán Viktor! (2021.04.20. 10:50) Cvikipuszi
  • mojoking77: @jozsef_4: Na és? Téged zavar, ha egy általad nem is ismert ember homoszexuális? Nem mondta még se... (2020.12.06. 11:23) Hitler, Gestapo, fedáksári
  • Belagar: Nézd, a szerzői joggal kapcsolatos problémák ismertek. Mondok egy életszerűt is: metálban utazó ko... (2019.04.17. 17:43) A nagy szellemi tulajdon humbug

Mondhatta volna szebben kis lovag!

2015.03.17. 11:22 Annyátok

Unió pártot!

Címkék: EU Simicska Unió párt

hungarian_-eu_falgh.jpg

   Alighanem igazuk van azoknak, akik szerint a nyereg alatt puhított fifikás agyvelővel szemben valami kívánatosabbat kellene felmutatni fogyasztási célból a magyar embereknek. Világosat, magától értetődőt, vállalhatót, olyat, amivel érzelmileg is azonosulhat a modern európai ember. Olyat, amit nem félszívvel, hanem teljes meggyőződéssel érdemes képviselni, megvédeni.

   Magyarországon a társadalmi törésvonal nem a jobb és bal, liberális, zöld stb. erők között húzódik, hanem a nyugatos, okos, toleráns européer értékrend és a keleti, gőgös, despotikus értékrend között. Nagyon helyes, hogy az európaiak elutasították, hogy a kereszténységre való hivatkozás szerepeljen az EU alapszerződésében, már csak azért is, mert ez még mindig egy vallási csoport hitét jelenti, és mint ilyen, természetesen, intoleráns és kirekesztő. Ami viszont a keresztény gyökerek kulturális lényegét illeti, az nem volt soha vita tárgya.

   Durván leegyszerűsítve: az európaiak a szeretetben és a megbocsátásban hisznek, miközben elutasítják a gyűlöletet és a bosszút. Más kultúrákban a reváns elmaradása a szégyent és a megbélyegzést hozza magával. Ezekben a gyűlölet és a bosszú a társadalom egyik szervezőereje a családtól az államig. Ez nem azt jelenti, hogy a gyűlölet és a bosszú nem lenne az európai mindennapok része, ám az európaiak tudják, hogy ez a rosszabbik énjük, ami ráadásul soha nem is bizonyult hosszútávon eredményesnek. Sikeresebbek azok a népek, amelyek szeretetben élnek, mint amelyeket a bosszú emészt.

   Mindebből következik, hogy a magyar társadalom áhított közös nevezője a nyugati kereszténység alapvető értékközössége, amit minden aktuálpolitikai felhangja és sutasága ellenére is az Európai Unió képvisel a legvilágosabban. Az Európai Uniónak nincs ellenségképe, nem akar „visszaszerezni”, „visszaverni”, „megbosszulni”. Gyönyörűségesen mondva: fejlődni akar boldogságban, jólétben, szeretetben. Ehhez a történelem által kivívott eszméket, a szabadságot, a szolidaritást, az egyenlőséget választja támaszul. Magyarország jelenlegi kormánya a gyönge szeretet helyett az erősen édes bosszút ajánlja polgárainak.

Unió pártot!

   

   Ahogy leépült szellemileg és anyagilag a magyar politikai elit, úgy nyert tért az erőszakos bandaszellem az ország irányításában. Mivel a szabadság kivívásának élménye hiányzott, a szabadság megvédésének belső indíttatásai sem léteznek. Annak, aki most szembeszáll a rezsimmel, teljesen hiábavaló olyan szabadságélményekre, értékekre hivatkozni, amelyeket az ország tömegei soha nem éltek meg, és még az oktatás során sem találkozhattak velük soha. Ha egyáltalán létezik kudarc a rendszerváltással kapcsolatban, akkor az az iskolákban keresendő.

   Amit viszont elég sokan megértenek, az a különbség Csap és Nickelsdorf között. A legegyszerűbb elmagyarázni, hogy miért jobb a nyugati nyitás a keleti nyitásnál, ha a keleti és nyugati határainkat összevetjük. Ha Oroszországot, Kínát és a despotikus olajsejkségeket Amerikával és az EU-val hasonlítjuk, akkor teljesen világos a különbség. Hisztérikus kivagyiság vagy nyugodt erő?  Egy szál karddal el lehet rohanni akár Rómáig is, ám Róma áll, Attilának a sírját sem lelik. Az Unió párt válaszai pedig egyszerűen kitalálhatóak lesznek, még a bonyolult problémákra is. Azok ugyanis létező, okos nyugati válaszok, megközelítések.

Harmadik utas a halál!

   

   A cigányság, a bevándorlás, az elöregedés, a versenyképesség hanyatlásának feszítő kérdéseire nem a mai kocsmaharcosok válaszait kell odapökni. Ezeknek a lényegük az, hogy mindenki tőlünk tanulta azt amit tud, a mi utunk nem kerül keletre, vagy nyugatra, hanem átmegy a hegyen. Léteznek azonban érvényes válaszok is, az új pártnak pedig meg kell találnia a valódi kérdéseket is. Az Unió párt okos emberek pártja lesz, tehát nem nézi le a butákat. A buta ember ismérve, hogy megveti az okosabbat, lenézi a nála is gyengébb képességűt. Ettől aztán büszke.

Simicska nem csúnyán beszél, hanem csúnyán gondolkodik

   

   A mérvadó elemzők azt állítják, hogy Veszprémben, ahol egy független jelölt nyert, nem az ellenzék győzött, hanem a Fidesz vesztett. Alighanem egy kis kiegészítéssel igazuk van. Nem az ellenzéki pártok győztek, de a rendszer ellenzéke igenis győzött.

   A bal- és jobboldali pártfelosztás annyira korszerű, mint a munkásosztály meg a parasztság létezésére hivatkozni. Ezek a terminológiák ezen a vidéken olyan 60 éve tartalmukat vesztették.

   Aki ma a „merjünk baloldalinak lenni”, „újítsuk meg, formáljuk át a baloldalt”, „igazi baloldali pártot”, „bocsánat, hogy nem voltunk eléggé baloldaliak”, „mi vagyunk az igazi baloldaliak” stb. szövegekkel támad, az csak azt bizonyítja, hogy nem értette meg a magyar politikai-társadalmi krízis lényegét. Nem a baloldal és a szolidaritás hiánya a baja Magyarországnak. Az csak a tünet. A józan ész hiányától fáj ma Magyarország, amely civilizációs és kulturális diszfunkcióktól szenved.

   Sokan nem vették észre, hogy amikor Simicska Lajos azt mondta az újságíróknak, amit mondott, akkor nem a közvéleményhez beszélt, eszében sem volt a közvéleménnyel tudatni, hogy ő a miniszterelnököt fürge ondónak látja, főleg nem dehonesztáló céllal. Itt a sajtót csak közvetítővonalnak használta, és valójában Orbánnak mondta, hogy: „G@ci vagy, he!” Méghozzá a saját nyelvükön üzent. Fellebbentette egy pillanatra a fátylat a hatalom belső normáiról. És mivel a beszéd náluk is a gondolat közvetítésének egyik eszköze, ezért joggal állíthatjuk, hogy így is gondolkodnak. A macsó, bazári, simlis maffianyelv az, ami a legjobban kifejezi gondolataikat. Aki nem beszéli az útszéli magyart, az nem csak a szavakat, de a tetteket sem értheti meg. Aki arra a kérdésre, hogy „Hová megy?” azt üvölti felháborodva, hogy „Milyen libát?!”, az nyilván más koordináta rendszert használ.

 

A siserehad

 

   Minden jel arra mutat, hogy a társadalomnak lenne igénye lerázni magáról ezt a ráakaszkodott siserehadat. Teljes félreértése a Fideszes hatalomgyakorlásnak, hogy az elbutított tömegek még butább vezetőket kívánnak. Ennek az orbáni szelekciónak látjuk nap mint nap tragikomikus megnyilvánulásait, amikor nőverő, lakást növesztő, nyugdíjast hasba rugó, ősmagyar agysebészetről hadováló, lézerblokkoló figurák arról értekeznek, hogy a világ naponta csodálja, de főleg irigyli a magyar leleményt. Az emberek szeretik a jót, a szépet, a magasztost, és a maguk gyarlósága okán nem a talmi, hanem a különb vonzza őket. Európa különb, mint mi vagyunk. Európa különb a németeknél, franciáknál, angoloknál és minden egyes nemzetállamnál. Az egész több, mint a részeinek összessége. Fellini nem Bergmannál, hanem Bergmannal nagyobb. Akivel komolyan elhitették, hogy a nőverés, pálinkafőzés, a fifikás „nemtaggyűlésezés” és az „X”, „Y” és „W” nélküli rovásírás a kimagasló magyar érték, az előbb-utóbb egy kínai gőzmosodában találja magát, ahol 12 órát robotolhat az éhhalál ellen.

 Le mindennel!

 

   A civil mozgalmak valójában csak nem tudják megfelelően megfogalmazni, hogy mi a bajuk. Ezért rontottak kezdetben a pártokra, a parlamentarizmusra, az elmúlt 25 évre. Ezért most a népszavazás-cunami, ami csak a rendszer következményeit célozza és nem a rendszert. Pedig minden megnyilatkozásuk arról szól, hogy a rendszert akarják megváltoztatni. Kelet helyett nyugatot, zsarnokság helyett szabadságot, a hülyeség kultusza helyett az okosak tiszteletét, ősfasizmus helyett liberális demokráciát.

   Unió pártot! Mert az euroatlanti integráció maradt célminimumként a modern Magyarország híveinek. Azt reméljük, hogy a józanság földjén könnyebb lesz majd kijózanodni és józannak maradni.

Na, dőljünk hátra!

17 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://tamlanelkuliszek.blog.hu/api/trackback/id/tr497277453

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Viktor a barikádokra vezetné a népet 2015.03.17. 17:39:54

Már látom is magam előtt patyolat ruhában, csapzott hajjal, kilógó csöcsökkel. "El kell söpörni Orbán rendszerét!" - mondta Szigetvári Viktor az Origo szerint, és forradalmat hirdetett a nemzeti ünnepen. Azt nem írja az Origo, hogy mivel alapozott a m...

Trackback: Tóbiás befőtt megpróbálta eltenni Orbán nagymamát 2015.03.17. 17:34:03

De a nagyi résen volt, és odacsapott a fakanállal a szemtelen befőtt kezére. Az MSZP ma nem ünnepelt. Szégyellték volna a várhatóan 200 fős ünneplő tömeget, amit mozgósítani tudtak volna, ezért nem tartottak március 15-én központi megemlékezést? Vagy ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sexual Harassment Panda 2015.03.17. 16:12:59

Esèlytelen.Korda György, jobbik, ès Oroszorszàg .
Erre van igèny.

Moin Moin 2015.03.17. 16:41:43

@Sexual Harassment Panda: Ezzel szemben az értékorientáció-vizsgálatok azt igazolják, hogy legalább 1-1,5 millióan akarnak konzekvens nyugatosságot - csak éppen nincs olyan szervezett politikai erő, amely ezt a paradigmát HITELESEN képviselné. Legutóbb 2012-'13 fordulóján Bajnairól hihették azt, hogy "Majd ő..!" - de ő aztán összebútorozott kvázi mindenkivel, akit csak ez az egy-másfél millió ember joggal utál: link ökobalosokkal, szerzettjog-bajnok szakszervezetisekkel, MSZP-vel, Gyurcsánnyal.

Ma ott tartunk, hogy azok, akik eltartják az országot, párt (és ezzel parlamenti erő) nélkül vannak. Igaza van a szerzőnek: aki egy ilyen hiteles nyugatos pártot felkínál nekik, az fehér lovon és vörös szőnyegen vonulhat be az országházba!:-)

(Ne feledd: a Jobbik növekedése is csak úgy lehetséges az utóbbi hónapokban, hogy sokan, akik alapból nem rasszisták, csak reményt akarnak, jobb híján a még kipróbálatlan erőhöz csapótdtak - őket onnan könnyű lesz leválasztani!)

Sexual Harassment Panda 2015.03.17. 16:48:58

@Moin Moin: mennyi esélye van egy 2018-as jobbik / fideszjobbik kormànynak?

Sexual Harassment Panda 2015.03.17. 16:50:07

@Moin Moin: 2010 òta senki nem tudta megszòlìtani őket.
A jobbik meg befut nevető 3.kènt 18ban.

ParaZita2 2015.03.17. 16:53:44

@Moin Moin: "...csak éppen nincs olyan szervezett politikai erő, amely ezt a paradigmát HITELESEN képviselné..."
Nos, igen, nincs "szervezett politikai erő".
S mi a megoldás, hogy legyen?

Írod még azt is:
"...Igaza van a szerzőnek: aki egy ilyen hiteles nyugatos pártot felkínál nekik, az fehér lovon és vörös szőnyegen vonulhat be az országházba!:-)..."
Ez enyhén szólva is túlzás, sőt valóban a magyarok közül kiszakadt, azok lelkivilágát nem értő vélemény.
Jól hangzik, de nem több egy "wishful thinking"-nél.

ParaZita2 2015.03.17. 16:57:23

"A buta ember ismérve, hogy megveti az okosabbat, lenézi a nála is gyengébb képességűt. Ettől aztán büszke." "okos emberek pártja lesz, tehát nem nézi le a butákat."

Mennyien nem értik ezt az egyszerű értékelést, pedig mennyire helytálló.

KUHULIN 2015.03.17. 20:10:49

@ParaZita2: Juhúúú! Én is okos akarok lenni! Hol köll aláírni??? :P

Jon Bovi 2015.03.17. 20:45:38

Ezaaaz! Csináljatok Unió pártot! Nagy ötlet, lehetne mondjuk kiegyezés párt is a neve, akár egy Haynau idézet lehetne a jelmondata!

Maxvall a kloáka (törölt) 2015.03.17. 21:02:44

@Jon Bovi: hát te aztán sokat fölfogtál a posztból, hülye.

ParaZita2 2015.03.17. 21:15:36

@KUHULIN:
"Hol köll aláírni??? :P"
:))
Én is, én is, lécci-lécci. :)

sanyix 2015.03.17. 21:20:56

@Jon Bovi: a zúnió a zellenség mocskos gyarmatosító, fosztogató, megmondta a viktor, aki abból a több ezer milliárdból teszi milliárdossá önmagát és haverjait, amit unortodox módon fosztogat a zeu (úgy foszt ki, hogy küldi, és nem viszi a pénzt).

♔bаtyu♔ 2015.03.17. 21:25:41

Magyar zászlóban a lyuk helyén EU zászló - undorító.

Jon Bovi 2015.03.17. 21:56:00

@sanyix: Ugyan már, a zunió maga a szentéletű Terézanya.

Támogatásaiból gyönyörű szép díszburkolat épül a cigánytelep elé.

A szeplőtlen zunió ezen kívül megbecsülésnek örvend a havi nettó 82.500Ft-ból élő kapcsológyári szalagmunkások körében.

A malaszttal teljes zunió megvédi a kapcsológyárat a csúnya magyar államtól, nehogy az idehaza ipari ágazatok fejlesztésébe kezdjen. Még a végén versenyhátrányba kerülne ez a sokat szenvedett multicég.

Szegény gyár már ezt a 82.500Ft munkabért is óriási erőfeszítések árán teremti elő. A konszern egyen részvényesei vészes alultápláltság miatt kórházi kezelése szorulnak. Az utolsó kenyerület adják nekünk! A szent pénz istene áldja meg ezeket a jótevőket!

A lerobbantott cukorgyárak helyén a zunió jóvoltából a szép parkok kerülnek kialakításra, ahol a segélyből élők üres óráikat pitypangszedéssel és azok szagolgatásával tölthetik.

Természetesen a szőlőültetvények zuniós támogatással történő kivágása is csakis a mi javunkat szolgálja. Csupán a mucsai hülyék nem értékelik a történelmi borvidékeken történő zuniós dózerolás áldásos hatásait.

Boruljunk hát le a szent zunió oltára előtt és tetováltassuk a seggünkre ékes lobogóját. Két példányban.

Alick 2015.03.17. 22:36:48

@Moin Moin: úgy vettem észre, hogy a jobbik szavazóit erősen motiválja a "kétpólusú politikai elit" izomból való elutasítása, a gyakorlatban megnyilvánuló képmutatásának (látható értékrendjének) megkérdőjelezése.

Alick 2015.03.17. 22:43:29

Az európia kulturális felé való orientáció adja magát, viszont a kezdetektől elcseszett brüsszeli intézményrendszer belülről való kritikája egyrészt teljesen jogos, másrészt nem annak elhagyásában, hanem alapos reformjában kéne gondolkodni.
Természetesen kifelé, az EU-n kívüli országokkal is lehet kapcsolatokat építeni, kereskedni, de attól még mi nem tartozunk az ő gangjükhöz és remélhetőleg nem is hozzák őket be a mi táborunkba (pl. Ukrajnát).

sanyix 2015.03.18. 11:52:04

@♔bаtyu♔: jobb mint a vörös csillag amit te szeretnél :)

ϟϟϟ 2015.03.18. 22:50:35

Az összes jelenlegi párt az EU seggét nyalja, minek még egy?
süti beállítások módosítása