HTML

A támla nélküli szék

Amikor véget ért a rendszerváltás, és kialakult a Magyar Köztársaság közjogi rendszere, és Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, akkor sokan, akik részt vettünk ebben a kalandban, nyugodtan hátradőltünk a székünkben. Most a földről látjuk csak tisztán, hogy nem volt támla. (Moderálási elv: Hörgő-morgó kisebbrendűségben szenvedő trollok repülnek. Csúnyán lehet beszélni, de a gyalázkodó repül. Ez a blog nem köpőcsésze. Aki a blogger személyét cinkeli, az nem azért repül, mert nem szívelem a kritikát, hanem azért, mert ez a blog a posztokról szól és nem az írójáról. )

Friss topikok

  • white999: @a nagy hohohorgász: Miből kellene nagyokos? Az analfabta cigányokat pénzért szavazni vivő kocsik ... (2022.04.04. 20:56) Az ellenzék Orbán szuszpenzora
  • ez a nevem senki: index.hu/belfold/2022/03/08/zavecz-orban-a-legnepszerubb-marki-zayt-a-szovetsegesei-is-elozik/ (2022.03.08. 18:08) Csikorgó szélpáva
  • tapló II.: Éljen dr. Orbán Viktor! (2021.04.20. 10:50) Cvikipuszi
  • mojoking77: @jozsef_4: Na és? Téged zavar, ha egy általad nem is ismert ember homoszexuális? Nem mondta még se... (2020.12.06. 11:23) Hitler, Gestapo, fedáksári
  • Belagar: Nézd, a szerzői joggal kapcsolatos problémák ismertek. Mondok egy életszerűt is: metálban utazó ko... (2019.04.17. 17:43) A nagy szellemi tulajdon humbug

Mondhatta volna szebben kis lovag!

2019.03.03. 20:11 Annyátok

A negyvenszázalékos lóláb

Címkék: Fidesz EP választás Ősfasizmus

 A Fidesz negyven százalékkal vezet az őt követő második helyen lévő párt előtt a legújabb EP választási közvéleménykutatás szerint. Ehhez hasonló különbség egyszerűen nem létezik Európában, de sehol a demokratikus világban. Az eredmény lesújtó.

 

eu_grafikon.jpg

 

   Képzeljék el, hogy ez a negyven százalék egyáltalán nem annak a bizonyítéka, hogy Orbán Viktor mérhetetlenül támogatott demokrata, hanem pont annak, hogy itt egy feketeöves zsarnok munkálkodik, aki felszámolta a politikai váltógazdaságot, mint oly sok diktátor elődje. Ez a negyven százalékos különbség nem csodálatra méltó, hanem rémisztő kell hogy legyen mindenkinek.

   Ez a diagram azt mutatja annak, aki képes egy ilyen grafikonból olvasni, hogy Magyarország elveszett.

   Az pedig, hogy csupán 53 százalékos a támogatottsága a Fidesznek és nem 99,9, mint az MSZMP idejében volt, annak az az oka, hogy ennyi is elég a totális hatalomhoz. Ne legyenek kétségeink, ha a helyzet úgy kívánná, ez a szám simán felszökhetne 90 százalék fölé. Az eszközök rendelkezésre állnak.

   Ez a poszt most nem arról szól, hogy az ellenzék béna, ezért tűnt el úgy, mint a hálapénz a demens bácsi borítékjából. (Arról ez a poszt szól.) Az ellenzékiség ugyanis demokratikus műfaj. Az ellenzék milyensége a demokrácia fokmérője. Ahol a többség megfosztja a kisebbséget minden olyan eszközétől, amely lehetővé tenné, hogy egyszer többségbe kerüljön, az a zsarnokság. Lehet azon röhögni, hogy a megvakított, megsüketített, kiéheztetett és elbutított ellenzéki politikusok milyen röhejesen mozognak, miközben figyelmet koldulva próbálnak életben maradni, de az éhezők viadalává silányított közélet gusztustalansága Kovács Zoltánokba torkollik. A buta ország pedig könnyű préda.

   Ilyen prédává válik minden ősfasiszta indíttatású nagyravágyás. Umberto Eco írja az Ősfasizmus definíciójában: ”Az irracionalizmus, a cselekvés-a-cselekvés-kedvéért kultusza, amikor is a cselekvés önmagában is gyönyörű, amelyet bármilyen előzetes meggondolás nélkül végre kell hajtani. A gondolkodás akármilyen formája férfiatlan. Ezért gyanús a kultúra, amennyiben azonosítható a kritikai szellemmel. Bizalmatlanság a szellem világával szemben mindig is az Ősfasizmus egyik megnyilvánulása volt a Göringnek tulajdonított kifejezéstől kezdve ("Amikor a kultúráról esik szó, azonnal a revolveremért nyúlok"), folytatva olyan kifejezésekkel, mint "degenerált entellektüelek", "tojásfejűek", "puha sznobok", egészen "az egyetemek a vörösök fészkei"-ig. A hivatalos fasiszta értelmiség leginkább azzal foglalkozott, hogy támadta a modern kultúrát és a liberális értelmiséget, amiért elárulta a hagyományos értékeket.” Hát így.

 

Azért a többség Orbánt támogatja

 

   Az ősfasiszta rezsimek mindig eljutottak oda, hogy a vezér és pártjának támogatottsága irreálisan megnő. Ha úgy tetszik, ez az egyik ismérvük. Ennek az okai prózaiak és szintén az ősfasiszta hozzáállásból fakadnak. A hadiállapot bevezetése, a hideg polgárháború eredményezi mindezt. Az erre való hivatkozással a sajtó megszállása, a demokratikus intézményrendszer felszámolása feltétlen odaadást eredményez.  Az emberek többségükben nem homo politicusok, nem politizálni, hanem élni szeretnének. Igazodni, elfogadni és főleg nem félni. Az erő biztonságában remélik a nyugalmat.

   Az a háborús hisztéria, ami ma Magyarországra jellemző (Soros, migránsok, EU, liberálisok, nemzetietlenek stb.) a tájékozódási források monopolizálása, a vazallus bürokrataréteg kialakítása, a helytartók kiskirályságainak kialakítása, mind azt eredményezi, hogy az emberekből a jobbító tenni akarás igénye eltűnt és átadta helyét a beletörődésnek. Ez az eredmény csak azt mutatja, hogy bevégeztetett. Innen persze már ismert a forgatókönyv.

   Na, dőljünk hátra.

 

40 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tamlanelkuliszek.blog.hu/api/trackback/id/tr1814666041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szekertabor · provo.blog.hu 2019.03.04. 12:17:34

"Képzeljék el, hogy ez a negyven százalék egyáltalán nem annak a bizonyítéka, hogy Orbán Viktor mérhetetlenül támogatott demokrata, hanem pont annak, hogy itt egy feketeöves zsarnok munkálkodik, aki felszámolta a politikai váltógazdaságot, mint oly sok diktátor elődje."

Hát elképzelni sok mindent lehet, de bizonyítékot nem nagyon látok. Ez a poszt pusztán tényekkel és érvekkel alá nem támasztott ellenzéki panelek puffogtatása.

sírjatok 2019.03.04. 17:55:22

"Lehet azon röhögni, hogy a megvakított, megsüketített, kiéheztetett és elbutított ellenzéki politikusok milyen röhejesen mozognak,"

Nem kötelező egyáltalán ennyire hülyének lenniük.

különvélemény 2019.03.04. 18:36:35

"ősfasiszta rezsimek"

Ha sokat mondogatod a buborékodban, akkor idővel magad is elhiszed?
Ezért nyert Trump is az USA-ban, mert megundorodtak az emberek a folyamatos demagóg hazudozástól.
Ne felejtsük, Trump gyakorlatilag független jelölt volt.
Elég volt neki folyamatosan fake news-ozni, bevándorlózni, és MAGA-zni.
Az emberek tudják, hogy a hírek nagy része manapság fake news, szinte minden hírben van hazugság, vagy csúsztatás, senki sem szereti az illegális bevándorlókat csak egy minimális multikulti-agymosott réteg, és mindenki erős országot akar.

Persze csak az, aki nem "ideológiailag képzett", mert azok papagáj módjára szavalják az oldaluknak megfelelő szólamokat.

énisfélek 2019.03.04. 18:39:46

Ezt a röhejes ellenzéket megelőzni nem kihívás még a gyengécske Fidez számára sem.

Sir Galahad 2019.03.04. 18:45:50

Én emlékszem arra, amikor az MSZP-nek volt hasonló támogatottsága. Akkor ők is fasiszták voltak?

nemecsekerno_007 2019.03.04. 19:06:49

Elképzelt valóság :)

Ha ez így lenne akkor tömegek lettek volna az utcán tavaly tavasz óta....

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2019.03.04. 19:34:52

nyugi.lesz ez meg szarabb is...
sahhhhnjosshhh
lol

2019.03.04. 20:26:29

Az eredmény egyáltalán nem lesújtó, de még csak nem is meglepő. Nincs altenatívája a Fidesznek. Nincs értékelhető, hiteles ellenzéki párt. És ez tény. Folyamatosan lejáratják magukat, hazudnak, nevetségessé válnak. Szóval még kb. 9-13 éve biztosan van a Fidesznek kormányon. Csak az önámító ellenzékiek lepődnek meg mindig a választási eredményeken.

Fülig José 2019.03.04. 20:37:54

a bizonyíték a mindenhova kivezényelt félnótás fitymatrollok hadai... 2030 ig fideSS...pfff, balfasz. sebaj, megvettem a kukoricát, hátradőlök röhögni!

Brix 2019.03.04. 20:58:50

Bizony, nagyon meglepő , hogy a pártok egyenlő versenyèn ès váltógazdálkodásán alapuló, plurális demokrácia elbukott Magyarországon. Egyedül vagyunk az EU- ban, ahol már átlendültünk a kvázi egypártrendszerbe, egy autoriter társadalmi rendszerbe...A lengyel tesókat messze lehagytuk az önkènyuralom útján , ott a PiS bármikor leváltható ès a règi alkotmány is èrvènyben maradt...A mèly társadalmi okokat kellene megvizsgálni:
-Mièrt ennyire tekintèlyelvű, hatalomtisztelő a magyar?
-Mièrt hatásos az uszító propaganda?
-Kik azok trendkövető birkák, akik előbb Gyurcsányt újraválasztották, majd hirtelen orbánisták lettek?
- Ki az az 1\3 nihilista ember, akik soha nem mennek el szavazni?
Szomorú, hogy az orosz világ antidemokratkikus, társadalmilag elmaradott útját járjuk, ès jelentős tömegek tapsikolnak az elnyomásnak, a fasisztoid elveknek...

mahabharata 2019.03.04. 21:01:36

Akik ketelkednenek abban h a Fidesz manipulál , azok magyarázzák meg h miért könnyebb technikailag szavazni egy erdélyi magyarnak aki egy napot se élt Magyarországon, egy filler adót nem fizetett ide és nem is érinti a hazai politikai helyzet nagy mértékben , mint egy Londonba v Berlinbe stb . kiköltözött magyarnak , aki itt élt évtizedeket? Aki mindig is magyar volt . ... és persze sorolhatnánk ...

ednet2023 2019.03.04. 21:09:55

Nem értem a posztolót bántó hozzászólásokat. Érdemben kellene reagálni arra, hogy az Európai környezetben mennyire kirívó többpárti környezetben a 40%. Nagyon. (Két párt esetén nyilván nem, de most “több” pártról beszélünk.) Mi lehet ennek az oka? Nyilvánvaló, hogy a koncentrált hatalomszerzés előtérbe kerülése megakadályozza, hogy az állampolgárok a saját érdekeiknek megfelelően pártokat hozzanak létre. Demokratikus környezetben a Fidesznek már osztódnia kellett volna, mert egyértelmű, hogy ennyi embernek nem lehet ugyanaz az érdekérvényesítési igénye. Ilyen tömegesen “egyet gondoló” állampolgárokkal eddig a kommunista és a fasiszta diktatórikus államformákban lehetett találkozni - Európában legalábbis.

Fülig José 2019.03.04. 21:16:27

@ednet2023: valóban értelmes hozzàszólàsod sajnos a célközönség nem érti...esetleg megtekinted az eggyel korábbi hyperintelligens szösszenetet és rögtön megérted... hogy a többi fizetett hazaárulóról ne szóljak. vótmá ilyen ellllképesztő "összhang" honfitársaink közt, rossz vége lett. most is az lesz.

Dzseem 2019.03.04. 21:40:44

@ednet2023: nem sok sok ember akarja a Fideszt. Hanem a Fidesz akarja a sok sok embert! A végeredmény persze ugyan az, X% aki ebbe a körbe tartozónak vallja, vagy nem vallja magát. Diagrammon fel lehet rajzolni. De .. azért aki ebbe a sok - közel 40% -os csoportba beletartozik, ha most nem is .. de egyszer el fog gondolkodni, hogy ő szippantotta be ezt az egészet, vagy őt szippantotta be a gépezet. És értetlenül fog állni, hogy hogyan is lett ez. Mint egy rossz Z kategóriás film végén, aminek a főhőse elsétál az utcan a távolba és kiírják, hogy The End.

sírjatok 2019.03.04. 21:43:54

@ednet2023: (Két párt esetén nyilván nem, de most “több” pártról beszélünk.)

Lol, szerinted ha két párt lenne, és az egyik 40%-kal nagyobb mint a másik, az nem lenne kirívó? 70-30?

@Fülig José: "valóban értelmes hozzàszólàsod sajnos a célközönség nem érti..."

Bocs de aki a fentebbi gondolatmenetet elkövette, az nem értelmes, egy lépést nem bír előre gondolkodni. De tessék, ne mondd, hogy nem olvastam:

"demokratikus környezetben a Fidesznek már osztódnia kellett volna, mert egyértelmű, hogy ennyi embernek nem lehet ugyanaz az érdekérvényesítési igénye."

Baszki, ameddig az ellenzék a migrássimogató, földrevetődő, EU-t leszopó, elkúró csürhe, addig bizony egységes az összes fidesz szavazó abban, hogy na ezeket a büdös életben hatalmon nem akarjuk látni, és akkor is Orbánra szavazunk, ha talicskával tolja haza az aranyat a koronával a fején.

Fülig José 2019.03.04. 21:47:26

@sírjatok: "és akkor is Orbánra szavazunk, ha talicskával tolja haza az aranyat a koronával a fején"
vö:
"...sajnos a célközönség nem érti.."
ugyanazt állítjuk.
de mint mondtam: leszarom, elhelyezkedtem, várom a poénokat...
csak aztán nehogy sírjatok (sic.) a végén...

Nagykörúton túli magyar 2019.03.04. 21:55:33

@mahabharata: a kulcsszó: "kiköltözött".
Egy erdélyi magyar SOHA NEM KÖLTÖZÖTT KI szülőföldjéről, azt nem hagyta el, pusztán csak a saját jobb léte miatt.

Ha eladom az autómat, az a SAJÁT DÖNTÉSEM. Utána semmi jogom beleszólni, hogyan használják azt. Ugyanakkor viszont ha azt ellopják, attól az még az én autóm marad, és igenis JOGOM VAN HASZNÁLNI! Érted?

al Dajjal 2019.03.04. 22:31:18

@mahabharata: A külhoni magyarok csak országos listára szavazhatnak, míg az, aki kiköltözött, szavazhat a lakhelye szerint illetékes egyéni jelöltre is.
A listás levél szavazatokat elég egy központi szavazatszámláló bizottsághoz eljuttatni, de az egyéni képviselőkre leadottakat az adott körzetben számolják - egy kijelölt körzet szavazataiba keverik bele őket. Nem nagyon lehet annyit várni, míg Dél-Amerikából vagy Fokvárosból ideér egy levél. A követségek futárpostája hozza.

legális 2019.03.04. 22:32:04

Ha jól tudom nem kevés cikluson át volt CDU-CSU megszakítás nélkül, néha nyomasztó fölénnyel.
Senki nem látja gáznak azt a túlkapást a németek részéről hogy Kohl is meg a mutti is több cikluson át "uralkodott"?
Ha tart az analógia, akkor még 2-3 ciklus és be kell vonni majd a jobbikot is, mint tette azt mutti a hatalom érdekében.

legális 2019.03.04. 22:35:35

Biztos az, hogy amikor a Bayern 15 ponttal nyerte a bajnokságot a többi bajnok meg csak 3 ponttal, akkor a Bayern csalt?
Nem csak a Bayer volt sokkal jobb a hazai mezőnyhöz képest?

ednet2023 2019.03.04. 22:45:47

@sírjatok: “Lol, szerinted ha két párt lenne, és az egyik 40%-kal nagyobb mint a másik, az nem lenne kirívó? 70-30?”
Kedves Egyszerű Barátom! Ha a poszt diagramjára pillantasz, ott a 40% kimagasló értéket fedezheted fel. Ez azonban csak a kettőnél több pártrendszerek esetében érdekes - ami egyébként Európára jellemző. Pl. az USA-ban jellemzően kétpólusú a politika, ezért egy 40%-os eredmény nem jelent szélsőséget.
Ezt úgy elferdíteni, hogy én tulajdonképpen azt mondtam, hogy egy 70-30% arány szerintem nem kirívó... Próbálj meg jobban koncentrálni a szövegértésre.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.03.04. 22:47:21

PUTYINI MAGASSÁGOKBAN A FIDESZ!

Még egy év tömény illibbantizmus és Orbán már Ceacsescu karrierjét fogja írni.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.03.04. 22:51:06

Amúgy illibaerált fideszbarmok, amint látjátok egyre jobban inog orbán diktátor hatalma. Egypártrendszerben ugyanis csak 40%-ot verni az ellenfélre, ez már elöre látható lámpavasat jelent 1-2 éven belül-

legális 2019.03.04. 23:00:17

@ednet2023:
lehet te tudsz szöveget érteni, de grafikonokkal ne próbálkozz, az neked sok.
Az a 39% bizony különbség, nem szavazatarány - nem jó hír, de szokd meg.
Sírjatoktól meg lehet elnézést kérni, lehet megbántottad

legális 2019.03.04. 23:04:11

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!:
figyelj butus,
a NAGY Csau mintájára Feri barátod építkezik.
Csaunál volt az hogy Elanát tolta már pozícióba, ha neki már sok volt.
Most Kláraasszony nyert egy brüsszeli helyet, nemsokára a ballib vezetésű országok díszdoktorija következik, a többit te is tudod.
Annyi a bibi, hogy Ferinknek 5%-ból kell azt megoldani, amit Csau 99-ből csinált. Na ezért kell nektek a külföldi segítség

ednet2023 2019.03.04. 23:08:16

@legális: akkor neked is: több párt esetén a különbség súlyozott, ami azt jelenti, hogy csak egy nagy erős van és a többi nagyon gyenge. minél több párt van, a súlyarány torzulása annál nagyobb. kétpárt rendszer esetén ez nem ilyen egyértelmű és nem tekinthető szélsőségesnek.

legális 2019.03.04. 23:18:50

@ednet2023: bocs de neked a 70-30 nem tekinthető szélsőségesnek? Miért is? A menő begyűjti a szavazatok 70%-át az nem szélsőséges? Mondj egy ilyen nem szélsőséges demokratikus példát!
A másiknál, a többpártosnál a menő 50%, van még 4 db 10%-os meg 2db 5%-os. Ez azért reálisabb, lásd nálunk működik is.

Aquincum 2019.03.04. 23:19:36

Teljesen egyetértek a poszttal. Számomra undorító, ami ma Magyarországon történik. Ez az ún. kormányunk meg szerintem egy rohadt, tolvaj csürhe. Sokszor gondolkodom rajta, hogy el kellene innen menni valami civilizált, demokratikus országba. Azt nem szeretném itthon megélni, hogy ezek a gazemberek kivezessék az országot az Unióból.

ednet2023 2019.03.04. 23:30:16

@legális: “A másiknál, a többpártosnál a menő 50%, van még 4 db 10%-os meg 2db 5%-os. Ez azért reálisabb, lásd nálunk működik is.”
meg is válaszoltad a kérdésed. a “menő” párt 5x nagyobb párt a következőnél. 70-30 nál csak kicsivel több, mint 2x.
Szóval több párt esetén az arányok torzulása jóval nagyobb.

Greccsi Zsot 2019.03.04. 23:31:54

"Képzeljék el, hogy ez a negyven százalék egyáltalán nem annak a bizonyítéka, hogy Orbán Viktor mérhetetlenül támogatott demokrata"

Megkozelitoleg sincs ekkora elonyuk, csak a hazug propaganda media hiteti el az emberekkel. Hazudnak. A gyerekvalalast is csak azert segitik, mert az Orbanek titokban csecsemok veret iszak, es ezert van tobb gyerekre szukseguk.

ember100 2019.03.04. 23:44:50

Helló !

Nincs itt semmi látnivaló !
Ez is mint a többi fityeszes közvélemény kutatási adat meg ilyesmi csak egy olyan Dodonnai jóslat .
annyit mondogatják hogy a végén elhiszik az emberek , MTVA , TV1, TV2 ,Duna ..... rádió csatornák , újságok .... mind ezt harsogja egész addig amíg TÉNYLEG elhiszik a zemberek.
Kb. olyan mint egy közepes dal a rádióban és addig nyomatják hogy sláger lesz belőle.
Ez az egész CSAK pénz kérdése , Pénztáros, Arrogáns , A Vej , meg a többi stróman .
Ahol a pénz van ott a hatalom !

Pop40 2019.03.05. 01:36:30

Jó a poszt, egyedül az ellenzéket felmentő része nem áll.
A mai ellenzék Márki-Zay, Hadházy és társaik kivételével kilóra megvett megélhetésiek gyülekezete.
Semmi nem motiválja őket a győzelemre, bőven elég nekik, ha bejuthatnak, és elücsöröghetnek a parlamentben.

Pop40 2019.03.05. 01:40:01

@legális:

Jogos.
Még szerencse, hogy a Geci nem pozícióba tolja a rokonait, csak odatol nekik néhány száz milliárd ft adófizetőktől ellopott közpénzt.

Pop40 2019.03.05. 01:50:37

@sírjatok:

"ameddig az ellenzék a migrássimogató"

Bolsikám, lehet, nem tűnt fel a 2 agysejtednek, de a vajdádon kívül a világon senki nem hozott ide migránsokat.
A Geci eddig a számolatlanul öntött letelepedési kötvényes migránsokon túl most épp venezuelai "magyarokat" telepített be.

Pop40 2019.03.05. 01:53:52

@ednet2023:

"Nem értem a posztolót bántó hozzászólásokat"

Mert még nem ismered a fideszes pártházból bérkommentelő papagájkommandót. :-)

Lényeg, hogy ahol csúnyát mondanak a tolvaj törpe gazdájukra, ott megjelennek fejenként 20 nicken, és teleköpködik a blogot a gazda aznap épp aktuális hazudozásaival.

eloi 2019.03.05. 08:54:39

Hát, most rossz lehet nektek.
De mióta mondom, hogy ne a nép elvárásaival SZEMBEN politizáljatok!!! És lesz szavazótok is.
A fasisztázást, diktatúrázást meg abba kéne már hagyni, nagyon gyerekes hiszti így elhárítani a saját felelősséget azért, amiért nincs egy elég erős ellenzéki párt. (A sok kis semmi pártocska építgetését meg gyorsan el kellene feledni, főleg, hogy mind kb. ugyanaz pepitában!)

Eco-t bírom, jók a regényei, de ő is egy igen csak elfogult ballib értelmiségi, akinek szintén nem tetszik, ha nem az ő elvbarátai kormányoznak, nem az ő elvbarátai dominálnak az oktatásban és a kultúrában. És így nem őt támogatják, nem ő érzi magát az "akol melegében". Ez természetes is. De ugyanígy a nem ballibek részéről is.
Én az itt sírókat is megértem. Mi is így éreztünk a ballib kormányok "elnyomása" alatt!

eloi 2019.03.05. 09:16:33

@ednet2023: "Érdemben kellene reagálni arra, hogy az Európai környezetben mennyire kirívó többpárti környezetben a 40%. Nagyon. "

Tudod, ennek logikus magyarázata nem csak a "diktatúra" lehet, hanem az is - és ez a sokkal valószínűbb -, hogy egyes országok különböző modern pártjai már nem is annyira különböznek!!! Ezért aztán nincs is közöttük nagy mérhető, vagy markáns különbség.
Így aztán, ha valahol felbukkan egy olyan párt, amely meg tud ragadni sokakat, és sok ember érzi úgy, hogy végre van képviselete, akkor annak az egynek a támogatottságán ez bizony meg is látszik!
Alighanem ez történik most a Fidesszel.
És ez sem fog örökké kitartani, ne féljetek ettől annyira. Addig tart, amíg az emberek hisznek ebben, és amíg nincsen a többség számára más, potens! alternatíva.
Ne gondoljátok - ahogy sajnos szoktátok :-( - agyhalottnak a Fideszre szavazókat! Mert mindenki jól meggondolja, hogy kire és miért szavaz! Ha más pártban látnák, látnánk azt, hogy a mi érdekeinket képviseli, simán másra is szavaznánk.
Én eddig minden választáson megosztottam a szavazataimat. A Fideszre közvetlenül alig szavaztam, inkább kerestem az alternatívát (Jobbik, LMP...) de szinte mindig "elveszett" szavazatok lettek. A többi párt gyengének bizonyult.
Sok jobb-konzi-ker. szavazó kereste is keresi a lehetőséget, csak nem találunk. Jelenleg pl. ezen az oldalon már nem is maradt egyetlen alkalmas párt sem!!! A Jobbik hiába "néppártosodott", széthullott, és összeállt a ballibbel. Az LMP Schiffer után súlytalanná vált, igazi konzi célok és program nélkül, nímand szereplőkkel. ... :-(
Marad a...

ednet2023 2019.03.05. 19:50:08

@eloi: “Tudod, ennek logikus magyarázata nem csak a "diktatúra" lehet, hanem az is - és ez a sokkal valószínűbb -, hogy egyes országok különböző modern pártjai már nem is annyira különböznek!!! Ezért aztán nincs is közöttük nagy mérhető, vagy markáns különbség. ”
Igen, ez is egy magyarázat. Bár a régebbi történelmi helyzetek nem ezt támasztják alá, de jó érvelés amit írsz. Végülis nincs garancia arra, hogy a múlthoz hasonlóan kellene történnie megint az eseményeknek.
süti beállítások módosítása