HTML

A támla nélküli szék

Amikor véget ért a rendszerváltás, és kialakult a Magyar Köztársaság közjogi rendszere, és Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, akkor sokan, akik részt vettünk ebben a kalandban, nyugodtan hátradőltünk a székünkben. Most a földről látjuk csak tisztán, hogy nem volt támla. (Moderálási elv: Hörgő-morgó kisebbrendűségben szenvedő trollok repülnek. Csúnyán lehet beszélni, de a gyalázkodó repül. Ez a blog nem köpőcsésze. Aki a blogger személyét cinkeli, az nem azért repül, mert nem szívelem a kritikát, hanem azért, mert ez a blog a posztokról szól és nem az írójáról. )

Friss topikok

  • Belagar: Nézd, a szerzői joggal kapcsolatos problémák ismertek. Mondok egy életszerűt is: metálban utazó ko... (2019.04.17. 17:43) A nagy szellemi tulajdon humbug
  • ednet2023: @eloi: “Tudod, ennek logikus magyarázata nem csak a "diktatúra" lehet, hanem az is - és ez a sokka... (2019.03.05. 19:50) A negyvenszázalékos lóláb
  • Mindenki egyéni, én nem.: Meg is lett az eredménye ! Sargentíni már senkit nem érdekel, és Orbán fikázása se. A szépasszon... (2019.01.30. 23:58) A meztelen páva
  • Sir Galahad: @konrada: Szerintem Bayer feljelentése is kicsinyes hülyeség volt. (2019.01.24. 15:26) Közcélú trágárság, avagy basszák meg a sarkantyújukat
  • zord íjász: Böngésztem egy kicsit a blogon, -őszintén szólva nem nagyon ismertem- ebbe csak most futottam bele... (2019.01.24. 10:53) Görény a porcelánboltban

Mondhatta volna szebben kis lovag!

2018.04.13. 11:55 Annyátok

Ellenállás lesz

 ellenallas.jpg

Tévednek, akik azt hiszik, hogy a Fidesz mostani kétharmada ugyanolyan kétharmad, mint ami négy éve volt. Ez a kétharmad olyan, mint a rossz koleszterin. Nem véd, hanem támad. Négy éve még nem sok értelme volt azt bizonygatni, hogy kevesebb, mint a fele szavazott Orbánra, mert a maradék jó része értékrendjét tekintve nem állt túl messze Orbán világától. Egységes Fidesz és megosztott ellenzék állt szemben egymással. Most akarategységben voksoló, de pártjaik által egységfrontot képezni nem tudó szavazók többsége áll szemben a kétharmados patyomkin többséggel.

 

 Simicska-Vona nem hiba és nem hiába

 

Bár lángolva hullott alá Vona Gábor Simicska Lajos Zeppelinjével a jövő égboltjáról, de azért elhelyezett egy-két chamtrailt Orbán egén. Nem sikerült a huszáros roham, de ahogy kicserélte a Jobbik-Fidesz szavazóbázist Vona, annak messze ható következményei lesznek. A Jobbik várakozástól elmaradó szereplésének legfőbb oka, hogy a nácik már átpártoltak a Fideszhez, de a mérsékelt jobboldali szavazók még nem bíztak az új-Jobbikban, mert hatott rájuk a karakter-gyilkolászó ótvar propaganda, meg túl gyors is volt egy konzervatívnak ez a tempó. Orbán konzervatívvá vedlésében sem bíztak hat évig.  Biztonságra törekedtek, ezért fanyalogva bár, de Orbánra szavaztak.

 

 

Viszont a Bálnában, a Fidesz kampányzáróján már zengett a riariahungária. Bizony, a kigyúrt kopasz lények, már ott örültek Semjénnel, Habonnyal. Aki nácit vacsorázik, annak durva éjszakája lesz. Olyan vírust ragasztott a Fideszre a leköszönt Jobbik elnök, amelytől megszabadulni lehetetlen. Hatása nem csak a Fidesz belső szerkezetére lesz végzetes, hiszen nem véletlenül nem tartunk vadállatot kertjeinkben, de nagy segítség lesz egyben tartani a serénység elleni egységfrontot is.

És akkor oda tartotta a harmadik orcáját is

 

Három front közé szorult Orbán.

Az első front, a nyugati világ. A civilizált világ nem a magyar emberek demokratikus döntésének látja a választási eredményt, hanem az orbáni hatalom kiteljesedésének. Már nem hivatkozhat sikerrel a hatalmas felhatalmazásra, mert ez az eredmény nem szabad választások, hanem manipulációk, rendszerszintű torzítások és elnyomás eredménye. Nem az van, mint négy éve, amikor az EU azt mondta, hogyha ezek a magyarok így döntöttek, nekünk akkor ezt tiszteletben kell tartanunk. Orbán győzelme egyszerűen csak arra bizonyíték, hogy zsarnok, és Magyarországnak nincs keresnivalója az Unióban. Salut dictator!

A másik fronton a polgári Magyarországgal harcol. Orbán is hamar felismerte, hogy a kommunikációs eszközökben végbement paradigmaváltás brutálisan megkönnyítette a direkt üzenetek továbbítását és a nemkívánatos üzenetek hangzavarba fojtását. A sajtó háttérbe szorult. A szerkesztőségek, szerkesztők épelméjűségi szűrőmechanizmusai megszűntek.

Akadálytalanul áramolhat az információ a tömegekhez az Interneten, a propaganda kiadványokon, a köztereken és egyéb direkt csatornákon. Ilyesmik segítették Trumpot, Putyint, Erdogant. Ahol az állam nem teljesíti a közszolgálati sajtó semlegességének kívánalmát, de nem csak a szerkesztőségek, hanem a közvetítő csatornák terén is, ott kialakulnak az információs karanténok, ahova hatalmas mennyiségű embert lehet bezárni. Így eshetett meg, hogy értetlenül álltak Trump győzelme előtt az amerikai partokon, hiszen nem találtak a környezetükben élő embert, aki arra az abszurd figurára szavazott. Ez történt most Magyarországon is.

A harmadik front a keleti despoták követelőzése. Ők azok, akiket menekülőútként akart használni, fegyverként az EU ellen, de ott nincs pávatánc, csak nyers erő. Most, hogy győzött, jönnek a számlák, amelyeket kiegyenlíteni törvényesen képtelenség. Gyakorló angolnaként nyilván megpróbál majd ezt-azt, de ne legyenek kétségeink, az oroszok spájzában az egyik üvegre a magyar miniszterelnök neve van írva. Saljut diktátor!

A szavazatok társadalmi értéke

 

Van ennek a cipollai hatalomtechnikának egy kis hátulütője. Komoly vívmány, hogy minden szavazat egynek számít. Emőke, Gábor, Tibi atya és Orbán az urna előtt egyenlő. A gond az, hogy az így begyűjtött szavazatok „társadalmi értéke” viszont egyáltalán nem azonos. A mámorban, félelemben, betyárbecsületben fogant szavazat mögötti teljesítmény messze elmarad a szabad emberek teljesítményétől. Erre példa a nyugati típusú demokráciák tündöklése és a keletiek bukdácsolása. Ezt a jólétet akarják a zsarnokok hanyatlásnak feltüntetni, pont azért, hogy senkinek eszébe ne jusson megkérdőjelezni a modern nyugat tagadásának létjogosultságát. Pedig a választás másnapján nyugati állásokat kerestek százezer szám a fiatalok, és nem török, meg orosz melót.

2014-hez képest az a legnagyobb változás, hogy a tenni akaró és tudó emberek sokasága, a társadalmi munkamegosztásban fontos pozíciót betöltők tömegei érzik magukat becsapva és maradtak képviselet nélkül. Ennek a helyzetnek a hatása felmérhetetlen. Tudjuk, hogy a társadalmi egység csodákra képes (háború utáni újjáépítések hatékonysága), ám a társadalmi frusztráció a kulcspozíciókban teljes leépüléshez vezet (késő kádár-rendszer, Jaruzelski-rendszer).

Bokros Lajosnak volt igaza

 

A Jobbik újra pozicionálásával tulajdonképpen egységes ellenzék jött létre. Teljes akarategységben voksolt az ország többsége a rezsim ellen. Az egymással marakodó pártelitek már nem képviselték/képviselik a szavazóik akaratát. Tulajdonképpen nem számítottak. Minden változást akaró szavazó tökéletesen tudta, hogy miért szavaz a rendszer ellen. A pártelitek viszont kormányváltást szajkóztak. Eszükbe sem volt rendszert váltani. Még a kétségkívül elszánt Gyurcsány is ingyenes közszolgáltatásokkal riogatott. Tizensokadik nyugdíj, béremelések stb. Mintha ez lenne az ország baja, hogy nem jó a kormányzás, meg, hogy egy-két dolgot lehetne jobban csinálni.  Az ellenzéki pártok elbutult, nyáladzó zombihordaként bolyongtak a valóságban. Holdudvaruk gúnyosan „összefogósdinak” nevezte a közös cselekvést, stratégáik megúszásra, pozíciószerzésre koncentráltak. Bokros 500 napos programja volt egyedül értelmes stratégia, hogy ne kormányzásra, hanem új rendszer kialakítására és tisztességes választások kiírására szövetkezzenek teljes egységben. Na, ebben az egyben egyetértettek, hogy ez nem kell. Még hogy ne négy évre menjen valaki a Parlamentbe?!

Nem választás volt, hanem szavazás

 

Mielőtt elsülne a kapanyél a kormánypárti olvasók szájában, hogy a többség, meg demokrácia meg ilyesmi, jobb leszögezni, hogy nem volt demokratikus választás ez a mostani sem. Ez csak ugyanolyan szavazás volt, mint a Kádár rendszer szavazásai. A szavazás valószínűleg lényegében törvényesen zajlott, a választás feltételei azonban nem voltak adottak. (monopolizált média, aránytalan kampányfinanszírozás, közpénzekből tolt propaganda, önkényesen átrajzolt választókerületek stb.) Ez pl. azt jelenti, hogy az országnak csak egy része tartja legitimnek a mostani kormányt. Ráadásul nem a nagyobbik része.

Mi a teendő?

 

Mint Asimov Alapítványában, végül csak egy cselekvési lehetőség maradt. A parlamentáris demokrácia keretein kívül létezik csak megoldás. Az a párt, amely felesküszik arra az Alaptörvényre, amely nemhogy nem alapja mindennek, hanem mindennek a teteje, bunkósbot az elnyomók kezében –, az a zsarnoknak tesz hűségesküt.

 

 

Ellenzék nincs, ellenállás lesz.

 

 Passzív, de bizonyára aktív is. Ha az ellenzéki pártok bemennek a Parlamentbe, akkor azt üzenik, hogy a politizálás terepe továbbra is az Országgyűlés. Ha kívül maradnak, akkor lehetőséget adnak arra, hogy a három front közül ne záródjon be az egyik. 2014-ben még úgy tekintettek a kisebbségbe szorultak a fideszesekre, mint győztesekre. Most messze nem ez a helyzet. Most minden második szembejövő trónbitorló, megszálló, a kultúránkra, vagyonunkra, közösségeinkre, de az egyénekre is rárontó zsarnoki hatalom képviselőjeként tekint az orbáni korifeusokra. Na jó, a falvak közmunkába kényszerített népe előtt még hercegként járhatnak, de a városokban űzött vadak lesznek, akik fölött a szabadság köreinek helikoptere várakozik szállításra.

Na, dőljünk hátra.

 

192 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tamlanelkuliszek.blog.hu/api/trackback/id/tr8613831710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

flydomi 2018.04.15. 10:56:51

@inreallife:
Nem mondtam,hogy mit kell tennie.A vicces az egészben,hogy a vidék totálisan érdektelen számukra.Ha van kocsid,és 1-2 hét szabid,akkor a holidayt töltsd el ország turnéval.

Midnight Run 2018.04.15. 10:58:14

@MACISAJT:
Most éppen a régi oldal nyert egy két csatát, de ha távlatilag nézed, a trend nem ez. Kanada, Franciaország, Németország nem illik bele ebbe a képbe.Trump és a Brexit esetében kellettek oz oroszok, nélkülük nem ment volna a jobboldali győzelem.

De ha azt nézem, Törökország, Ororszország meg előbb utóbb Kína is gazdaságilag meg fog fenekleni.
Szerintem az autokráciák gazdaságilag sikertelenebbek hosszú távon. A nyitott világba pedig az emberek a siketes országok felé mennek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.15. 11:00:34

@ZX:

Ugye fájt, hogy nem volt hatalmas rendőri jelenlét, mert akkor azért panaszkodhatnál?

Mellesleg egy dolgot ne feledj: Orbánnak csak hasznára válik, ha a tünti rendbontásba torkollik. A rendőrség ekkor sem fog erőszakosan fellépni, erre mérget vehetsz, mert egy rendbontással magatokat fogjátok hitelteleníteni.

Tegnap olvastam, volt olyan tüntiző, aki a Készenléti Rendőrség tagjainak arcába fújta a cigarettafüstöt. A rendőrnek meg arcizma se rándult.

A rendőrség óriási béketűrése egyre nagyobb szemtelenségekre fog sarkallni titeket, mert a célotok egy rendőri reakció kiprovokálása. De ez visszafelé fog elsülni, mert a sajtóban nem a tüntizőket verő rendőrökről jelennek meg képek, hanem a randalírozó, rendbontó tüntizőkről.

Öntökönszúrás. :)

2/3 :)

Sir Gombóc 2018.04.15. 11:05:44

@-JzK-: amit a végén írtál az lenne a normális. Mert mist sem az a baj alaovetően, hogy a fideszé a többség, hanem az, hogy minden demokratikus normáz felrúgva ezzel visszaél. Gyakorlatilag blokkolni tudja a parlamenti bizottságok működését, vizsgálóbizottságok létrehozását és ezt meg is teszi, ha az neki kellemetlen. Hány a fidesszel kapcsolatos pl. korrupciós ügyben történt bármi is?
Szeretném azt hinni, hogy a fidesz szavazók jó részének is igénye lenne arra, hogy az ilyen ügyek kivizsgálhatók legyenek, ne lehessen a szőnyeg alá söpörni semmit. Akinek erre nincs igénye, na az a tényleges birka.

Pepibubó 2018.04.15. 11:08:09

@Midnight Run:
"Szerintem az autokráciák gazdaságilag sikertelenebbek hosszú távon."
Miért csak "szerinted"? A "volt" kommunista hatalom óriási sikere hazánkban, hogy ezt 2018-ban még bizonygatni kell. Meg is lesz a böjtje, hamarabb mint a nép hinné.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.15. 11:09:11

@Pepibubó:

"Nem éjjel, nem korommal és nem a kéménybe."

OK, akkor nappal Balaton vizébe vízipisztollyal. :)

Sir Gombóc 2018.04.15. 11:11:41

@Etniez: persze hogy terelnek. A lényegi kérdésekre sosem válaszolnak.

fda 2018.04.15. 11:11:41

Ezt a sok butaságot nem a választás előtt kellett volna összehordani?

Hihetetlen, milyen mértékben változott az ellenzék kommunikációja néhány nap alatt... Mintha nem is ugyanazok az emberek, nem is ugyanarról a kormányról, nem is ugyanabban a jogi környezetben beszélnének...

Miközben a dolgok csak mennek tovább a maguk rendje szerint, és bár rengeteg baj, probléma van még, az ország alapvetően normálisan működik. Nem úgy, mint bármikor, amikor a mai ellenzék 1-1 elődszervezete kapott bemutatkozási lehetőséget.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.15. 11:12:42

@Sir Gombóc:

"Szeretném azt hinni, hogy a fidesz szavazók jó részének is igénye lenne arra, hogy az ilyen ügyek kivizsgálhatók legyenek, ne lehessen a szőnyeg alá söpörni semmit."

Hidd el, a Fidesz-szavazók többségének is undora van a korrupcióból, és szeretné ezeket felderíttetni.

Az, hogy erre az elkövetkező 4 évben sem lesz mód, a töketlen ellenzéknek "köszönhető", vagyis nektek, kedves "demokratikus ellenzék". Ha nem marakodással, hanem kellő összefogással készültetek volna a választásra, akkor most lenne erőtök némi elszámoltatásra.

Persze minden párt korrupciós ügyeit ki kell vizsgálni, ugye??? Vagy ti csak a Fideszéit akarjátok?

KőPál 2018.04.15. 11:15:10

Elszomorító és szánalmas, hogy az ellenzékiek egy része nem bírja tisztességgel elismerni/elviselni a vereséget. Elszomorító, hogy becsmérlik a vidéki választókat, elszomorít, hogy veszik a bátorságot azt állítani, hogy náluk van a bölcsek köve, csak ők tudják a tutit. Micsoda felfuvalkodottság ez. Kedves fővárosi, értelmiségi választótársam, tudod a magyar nyelv nagyon beszédes. Bizonyára hallottál már a „józan paraszti ész”-ről? Szerinted van ok-okozat ebben a fogalomban?
Szánalmas, ahogy ellenzékiek harsogják a többséget. Mint már előttem is írták, a többség nem az MSZP-re, nem a DK-ra, nem az LMP-re és nem a Jobbikra szavazott, hanem a Fideszre. Egy ügyben volt köztük egyetértés, erre hegyezték ki a kampányt, Orbán leváltása. S utána a „Káosz”, hogy GyF-et idézzem. Orbánék is egy üggyel nyomultak, a migrációval, s Biztonságot ígértek. Mi a bajod a biztonsággal s miért jó Neked a káosz? Ha azért mentél el szavazni, mert eleged volt a lopásból, korrupcióból, fel kell világosítsalak kedves nagyon sokbites fővárosi választótársam: Hiába mentél, azért kár volt. Előbb utóbb minden oldal lop, még az is fog, amelyik oldal még nem volt kormányon. Azért mert emberek vagyunk, nem Isten. Több ezer év történelme volt rá, hogy ezt megtanuld. Ha ezt nem fogod fel, csak ábrándokat kergetsz. Hogy a migráció nem valós veszély? Ne M1-et nézz, olvass történelemkönyvet, tájékozódj e témával foglalkozó könyvekből, filmekből, olvass Bibliát, Koránt, következtess a tényekből, statisztikákból, de elsősorban, vedd elő a józan paraszti eszedet, ha azt szeretnéd, hogy 20-30-40 év múlva is következmények nélkül írogathass hozzászólásokat hasonló helyekre, mint most!

Alick 2018.04.15. 11:17:11

@Midnight Run: Fel van adva a lecke... persze valamelyest Viktorék nélkül és nemcsak Mo-on is hasonló a helyzet. Vagy hogy Trump mit kezd a rászavazó redneck tömeggel...

flydomi 2018.04.15. 11:17:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Ez mellébeszélés.
A fidesznek volt lehetősége 2010-ben,hogy elkezdje felszámolni a korrupciot,ahogy igérte.Végül is ők fejlesztették magasabb szintre,szóval nem az ellenzéken kell számonkérni azt,amit a fidesz hazudott a saját hívei pofájába is bele. :)

ZX 2018.04.15. 11:21:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne: hazudja csak magadnak ha az jólesik.

flydomi 2018.04.15. 11:22:22

@KőPál:
A káosz is rendezetten zajlik. :) A kozmosz már csak így működik,így a gyarló ember ezt se tudja felülírni,ahogy ők akarnák. :)

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2018.04.15. 11:24:20

Ezt a kétharmadot már mindenki legitimálja. Az ellenzék is, a teljes megmaradt média, mindenki. Ez a legszomorúbb. Ez már a hatvanas évek. Most zavarják el éppen az ellenzéket az ellenzékiek.

Szégyen.

Sir Gombóc 2018.04.15. 11:27:24

@MACISAJT: csak halkan jegyezném meg, hogy Merkel és a cdu az épp hogy jobb oldali irányultságú, konzervatív, rohadtul nem liberális abban az értelemben ahogy te használod a meghatározást.

Etniez 2018.04.15. 11:27:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne: kibasztak a CC-ről, aztán idejössz nyígni? :)

Alick 2018.04.15. 11:28:23

@inreallife: A szokásos kommunikációs séma szerint a szervezők a tudjukki emberei, a fiatalok pedig a tapasztalatlan és sajnálatos módon megvezetett tömeg... ja és aki közülük a CEU-ra jár. :)

Sorossal kapscolatban mindez persze nemcsak hideg fejjel kiszámított és sulykolt tömeg-propaganda (ld. 1984: Emmanuel Goldstein), hanem benne van Viktor frusztrációja is a kilencvenes évekből.
A támogatott séma szerint anno az SZDSZ volt a kiválasztott liberális "haladó" élcsapat - ők már az MDF ellen való vesztést is nehezen viselték '90-ben - , a Fidesz pedig egyfajta fiatalabb, második vonalnak számító tartalék/"keltetős" társaság.
Viktor rájött arra, hogy a liberális tartalékcsapatból nem fognak bajnokságot nyerni, így átigazoltak a nemzeties vonalra. Ez akkoriban nagy felhördülést keltett, a szponzor nem erre számított... és utána kaptak hetet-havat, rossz sajtót. Akkoriban kevesen fogadtak arra, hogy ebből - '94 eredményei után - fel tudnak állni, de 1998-ra Viktor jó érzékkel beletalált a keletkező lyukba.

KőPál 2018.04.15. 11:29:50

@flydomi: Biztosan igazad van, de Káosz elméletekbe most nem mennék bele. Tudom,hogy tudod,miről írtam.:)

rasta.brotha 2018.04.15. 11:33:12

@Annyátok: én meg keresem, mit mondhatott az a szerencsétlen Ménár, amiért hülyézik :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.15. 11:38:44

@Sir Gombóc:

"minden pártét, kivétel nélkül."

Ebben maradéktalanul egyetértünk.

@Etniez:

"kibasztak a CC-ről, aztán idejössz nyígni? :)"

Kicsim, szűkölj csak. :)

@flydomi:

"nem az ellenzéken kell számonkérni azt,amit a fidesz hazudott a saját hívei pofájába is bele. :)"

Szóval azt mondod, hogy az ellenzék abszolút ártatlan abban, hogy a Fideszt nem kényszerítette a korrupciós ügyek felderítésére? Úgy mégis szerinted mi az ellenzék feladata egy demokráciában, ha nem az, hogy ellenőrizze a kormánypárto(ka)t?

Igenis az ellenzék IS felelős a korrupcióért, mert nem szorongatta meg eléggé a Fideszt. Pedig 8 év alatt épp eléggé felkészülhetett volna.

Mellesleg ne hidd, hogy engem mint Fidesz-szavazót nem háborít fel a korrupció. Én is örülnék, ha a Fidesz és holdudvara nem tudna olyan mértékben lopni, ahogy teszi. Ám a mai töketlen ellenzék még erre sem képes.

inreallife 2018.04.15. 11:51:09

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
ez azert kamu, mert ezek mar megvannak. nem fog azert 5* annyi tanart alkalmazni az allam, hogy bivalybasznadon csokkenjen a munkanelkuliseg. tehat a munkahelytermeto kepessege pont annyi, amennyit irtam: 0. raadasul van egy olyan problema is, hogy tul sokan dolgoznak az allamnak, csokkenteni kene...

inreallife 2018.04.15. 11:54:31

@aleksz róz:
igazabol a fideszre erkezo szavazatokkal ket problema van. az egyik a mennyisegi, a minosegi. ti a mennyiseggel akarjatok a minoseget igazolni. ez olyan, mintha a renault lenne a legjobb auto, mert o gyartja a legtobb szart. most is a renault nyert, de meg mindig szar auto...

Sir Gombóc 2018.04.15. 11:55:54

@Kovacs Nocraft Jozsefne: kicsit álságos, amit írsz. Mert épp a 2/3-dal visszaélő fidesz, aki megakadályozza az ellenzéket is ezen feladatának végrehajtásában. És ehhez még hozzájön az alkotmányos fékek szisztematikus lebontása, az elvileg független hatalmi ágak feletti kontroll gyakorlása. Ahol ez még nem sikerült, ld bíróságok ott is várható ez. Az pl.mindennek a teteje mikor egy politikus bírósági ítéletek jogszerűségét kérdőjelezi meg. Ilyet nem tehetne. Vagy itt van a legfrisseb, mint Orbán büntetése a választási kampány során, mi is volt erre a reakciója? Szerrintetek ez elfogadható?
A felelősség mindenkié, nem csak az ellenzéké, ti fidesz szavazók ugynúgy felelősek vagytok, mikor egy korrupt, hatalmával visszaélő pártot támogattok, sőt jutalmaztok.
Tudod, bűnösök közt cinkos aki néma.

MACISAJT 2018.04.15. 11:56:15

@Sir Gombóc: "csak halkan jegyezném meg, hogy Merkel és a cdu az épp hogy jobb oldali irányultságú, konzervatív, rohadtul nem liberális abban az értelemben ahogy te használod a meghatározást."

Merkel asszonyság igencsak jobboldali "liberális".
Ahhoz képest pedig mindenképpen, ami őutána fog következni.

Pepibubó 2018.04.15. 11:58:42

@KőPál: Nem igaz, hogy az "ellenzék" - ami valójában már jórészt csak Orbán lopott pénzből fizetett bábszínháza - csupán egy ügyet hozott volna fel. Naponta jöttek szembe az ügyek - persze nem a kormánypropagandában. Ellopott EU-s ezermilliárdok, egészségügy, oktatás botrányai... sorolhatnám. Egy ügye csak a kommunista - álnemzeti, álkeresztény - kormánypropagandának volt: a migránsozás. Az is hazugság. S ha már a magyar nyelv szép, sokatmondó fogalmainál, jelzőinél tartunk, itt van az, ami a legkifejezőbb az egy ügyről szóló, egy mondatban összefoglalható "kormányprogram" jellemzésére:
EGYÜGYŰ. Ez az! Együgyű propaganda együgyűeknek.
Ami nem az "együgyűek" lekicsinylése, hanem az eljárás aljasságának hangsúlyozása is egyben. A nyugati demokráciák működésének alapja az átlagválasztó tájékozottságának, műveltségi szintjének folyamatos emelése. Enélkül ugyanis - sőt az általános műveltséget gonosz szándékkal degradálva - a demokrácia is veszélyes fegyver a vele visszaélők kezében, mint az látható most is. Ahogyan történelmi példák is igazolják.

2018.04.15. 12:00:25

@inreallife: szerinted. a véleményedet viszont nem kötelező másoknak is osztani, és nem zárhatod ki a más véleménnyel rendelkezőket a döntésekből.

inreallife 2018.04.15. 12:00:34

@flydomi:
oszinten? szamomra is erdektelen. zombi nyuggerek es ciganyok lakjak, minden egyes oda utalt forint kidobott penz, amit budapesten es a megyeszekhelyeken elok termeltek meg. bohockodnak azon, hogy posta meg vasut menjen minden bokorhoz, meg legyen bo't, tokmindegy, hogy gazdasagos-e vagy sem.

magyarorszag nem egy olyan gazdag allam, aminek erre forrasai lennenek. azaz pontosabban megis csinalnak ra forrast, elveszik az oktatastol es az egeszsegugytol a penzt. prediktalhato a nyuggerekebe es a ciganyokba fektetett penzek megterulese, hozama, nyeresege...

flydomi 2018.04.15. 12:02:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

A tények nem azt mutatják,hogy az ellenzék egy része ült a székében,és nem emelt hangot a korrupció ellen.

@KőPál:
A káosz,ahogy írtam,rendezetten szokot lezajlani.A káoszal csak riógatni kell,és akkor mindenki összexarja magát. :) Természetesen a káosz lehet pozítiv és negatív,de ezt a nagyérdemű nem tudja. :) Mert egy kialakult Pavlovi reflex van,ami a negatív érzést célozza. :)

-JzK- 2018.04.15. 12:02:48

@Pepibubó:

Persze, Pityu, egy fejlett nyugati demokráciában, ahol ugye van multikulti meg homokosházasság, ott NINCSEN korrupció, soha egy fillért nem nyúltak le :)

Annyátok 2018.04.15. 12:02:59

@rasta.brotha: Azt hitte, hogy ez a blog köpőcsésze.

flydomi 2018.04.15. 12:05:44

@inreallife:

Kár,hogy te mondod meg,hogy mit-hogyan-hová stb érdemes fejleszteni.Magyarországnak volt egy hatalmas lehetősége,de az inkább saját zsebre vándorolt.Amig a kapzsiság és a hataloméhség vezérli a többséget,addig az ország egyes régiói a mocsokban lesznek.Ez ilyen egyszerű.

flydomi 2018.04.15. 12:07:54

@inreallife:
Mellesleg nem az odaszületett emberek hibája,hogy ott élnek,és a kormány xarik rájuk.Szánalmas vagy,hogy róluk itélkezel,és semmibe veszed őket.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.15. 12:17:46

@Sir Gombóc:

"kicsit álságos, amit írsz. Mert épp a 2/3-dal visszaélő fidesz, aki megakadályozza az ellenzéket is ezen feladatának végrehajtásában. "

Nem igazán. Az ellenzék valóban a 2/3 miatt nem tudja ellátni ellenőrző funkcióját, ellenben a 2/3-ot a saját töketlensége, önzése, egymásra acsarkodása tette lehetővé.

Az ellenzéknek erkölcsi kötelessége lett volna olyan alternatívát nyújtani a választóknak, hogy legalább az ellenőrző funkcióhoz szükséges szavazatszámot megszerezze. De nem tette. Ez bizony az ellenzék történelmi bűne, akárhogy is csűrjük-csavarjuk.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.15. 12:20:30

@inreallife:

Én úgy tudom, hogy az oktatásban és az egészségügyben égető munkaerőhiány van. Kevés a jól képzett tanár, kevés az orvos, nővér. Még takarítőnő is alig akad a kórházakban. Ne mondd, hogy itt nincs munkahelyteremtő potenciál.

"raadasul van egy olyan problema is, hogy tul sokan dolgoznak az allamnak, csokkenteni kene..."

Hogy aztán közmunkásként végezzék ugyanazt? Akkor már inkább dolgozzanak közalkalmazottként, mint közmunkásként vagy legyenek munkanélküliek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.15. 12:24:07

@flydomi:

"A tények nem azt mutatják,hogy az ellenzék egy része ült a székében,és nem emelt hangot a korrupció ellen."

Nem szót kell emelni a korrupció ellen, hanem TENNI kell ellene. Tenni pedig csak politikai felhatalmazás (értsd: választásokon elért felhatalmazás) birtokában lehet.

Nem elég a fotelból ostorozni a korrupciót. De nyilván könnyebb, mint leszállni a magas lóról és megszólítani a mélyen lenézett, műveletlennek, informálatlannak, megvezetettnek, butának nézett, szaros csizmás vidéki lakosságot.

Midnight Run 2018.04.15. 12:43:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Várj, te azt állítod ezzel, hogy az államnak dolgozók képtelenek a privátszférában dolgozni? Ők értelmi képességeik, szakképzettségük vagy hozzáállásuk miatt nem tudnak a magánszférában dolgozni?

CoolKoon 2018.04.15. 12:49:22

@-JzK-: Mondjuk ez se teljesen igaz, mert a határon túliak is kapnak mindenféle támogatásokat, ilyen-olyan formában, meg Mo-n igénybe vehető kedvezményeket is.

Kivlov 2018.04.15. 12:52:43

@morph on deer:
Jogod van.
"Tüntetni lehet. Majd megunják és hazamennek." gyf2006

CoolKoon 2018.04.15. 12:52:55

@Mónika Bódi: ...meg amíg azok a ouskás emberek nem kapnak tűzparancsot az összes szökni próbáló lelövöldözésére....

pizo 2018.04.15. 12:54:07

@MACISAJT: Macika drága, gyenge bérkommentelő vagy, minden fórumba ugyanezt a szöveget teszed be. Megírták, vagy saját agyból született?

Zoli

CoolKoon 2018.04.15. 12:55:36

@eßemfaßom meg áll: A demokrata már csak ilyen. Nem szereti, ha az országában demokráciát hazudva diktatúrát építenek ki...

CoolKoon 2018.04.15. 13:04:55

@megamovieboy: Ez az egész gondolatmenet csak azon az apróságon bicsaklik meg, hogy Mo-n a középréteg igazából nem lett szélesebb, sőt! A vállalkozói szféra lassú, fokozatos, de kitartó rohasztása miatt a középréteg is szegényedni kezdett, a felső középrétegből pedig lassan már mindenki kikerült a NER-lovagokon kívül. A városi lakosságnak pedig ez (az eredményekből ítélve) feltűnt, a vidékieknek nem. Lassan talán majd nekik is fel fog. Na akkor lesz majd királyunk és császárunk a sleppjével együtt igazán nagy szarban....

táltos 2018.04.15. 13:06:30

@Pepibubó: Akkor most az ellenzéki pártok orbán bábszínháza vagy sem?

táltos 2018.04.15. 13:12:56

@inreallife: "akik benne eltek, azok szavaztak orbanra."
Ez így nagyjából hazugság.
444.hu/2018/04/10/a-fiatalok-kozott-a-leggyengebb-a-fidesz

táltos 2018.04.15. 13:22:03

@CoolKoon: 2824000 szavazó ikszelt listán a Fidesz-kdnp-re. És nem csak vidéken. Miskolc, Debrecen, Kecskemét, Gyór, Szeged, Pécs fele stb. És ezek csak a nagyobb városok. Persze aki Bp-ről szemléli a világot annak azon kívűl minden "vidék".

Sir Gombóc 2018.04.15. 13:30:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: igen, az ellenzék töketlen, de továbbra is mellébeszélsz. Elhiszem, hogy kényelmes ez az álláspont, hogy mindenért az ellenzék felelős. De te magad írtam, hogy szerinted a fidesz szavazók nagy részét is zavarják ezek a dolgok. Akkor miért nem kényszerítitek ki ezen ügyek felderítését? Hisz van eszköz a kezetekben, el tudjátok érni, ha akarjátok, hisz a fidesz egy demokratikus párt vagy nem? Miért nem bombázzátok ezekkel az ügyekkel a megválasztott képviselőiteket, ha ennyire zavar titeket is? Nem gondolod, hogy ebben nektek is van felelősségetek? Nem is kicsi?

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2018.04.15. 13:32:46

@Pepibubó: "Lehetett szavazni a Hazafias Népfrontra? Hát persze! Hiszen "többpártrendszer" volt, ezt akkor is az arcunkba hazudták"

Nem volt többpártrendszer még idézőjelben sem, a HNF nem volt párt, a HNF állította a jelölteket a választásokra nem az MSZMP.

Aki ennyire tájékozatlan a politikában az miafaszér kommentel politikáról?

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2018.04.15. 13:34:41

@CoolKoon: és a "diktatúra" a "demokrata" szerint az amikor nem az ő kedvenc pártja nyeri a választást.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2018.04.15. 13:39:06

@inreallife: Ugye tudod, hogy a választásokat szavazatszámra és nem szavazatminőségre játsszák?

Senki A. 2018.04.15. 13:40:30

@JzK-: Konkrétan: teljesen zavarosak a gondolataid.

1./ Senki nem bujtogatott rendzavarásra (hídlezásrás, Budapest szétrombolása, stb.) Ellenben a Fideszesek 2002-ben és 2006-ban megcsinálták. Ha ez akkor szerinted jogos volt (nem emlékszem jobboldalira, bár biztos volt, aki ez ellen nyilvánosan tiltakozott volna. Sőt, a rendőri brutalitás volt a fő téma, nem az ami arra indokot szolgáltatott. A Pestet szétverők azóta nemzeti hősök lettek a Fidesz legendáriumban. A tegnapi tüntetés, a kormánypárti sajtó terroristázása ellenére békén lezajlott.
2./ Senki nem sértegeti a választókat (én legalábbis nem). De az tény, hogy folyt minden csapból a választók hülyítése, s nem mondhatod, hogy ennek nem volt szerepe az eredményben. S az ellenirányú hülyítésre szinte egyáltalán nem volt lehetőség. Nem lehetett szembesíteni a kormányoldalt a hazugságaival. Persze mindez törvényesen zajlott.
3./ Nem az a "nem csalás" bizonyítéka, hogy a választások technikailag a törvényeknek megfelelően rendben lemennek, és hibátlanul összeszámolják a szavazatokat. Bár ez utóbbiban azért vannak hiányosságok. Hogy csak egy extrém példát mondjak, ha a 2/3-os országgyűlés hoz egy olyan határozatot, hogy ezentúl csak a Fideszre leadott szavazatok az érvényesek, akkor az ezt követő választás technikailag rendben lesz, a törvényeknek megfelelő lesz, mégsem mondanám, hogy nem csalták el a választásokat. Ezen gondolkodjál el kicsinyt, mert ez ugyebár egy extrém példa volt, de finomított kiadásai lehetségesek, s azok velünk vannak. A "hibás szavazat esetén mindenkitől levonunk egy szavazatot", stb. mind mind a nagy pártnak kedveznek.
S még abban sem vagyok biztos, hogy ez egy extrém példa a jövőre nézvést.
4./ Senki nem a Fidesz győzelmen, hanem a 2/3-on van kiakadva. Ha a Fidesznek 109 képviselője lenne, nem lenne felháborodás, legfeljebb a kormánypropagandát szidná mindenki.

rasztaszív 2018.04.15. 13:44:02

nincs itt semmiféle ellenállás,vak bolyongás van.az ellenállás az ellenség felismerésével kezdődik.itt és most annak a felismerésével,hogy a liberális világ küzd a klerikálissal.mennyien ismerték ezt itt fel?pár százalék...?képviseli ezt itt valaki?majd ha igen,ott kezdődik az ellenállás.

Senki A. 2018.04.15. 13:49:30

@megamovieboy: "Fidesz kampánya sem volt nagyobb, mint az ellenzéké. "

Ezzel mindent elmondtál (magadról).

KőPál 2018.04.15. 13:57:24

@flydomi: Akkor ebben a kérdésben GyF sem méyült el, mert akkor tudta volna, hogy öngól győzelmük esetére a káosz említése.:)

Másoknak: Egyébként én tiszteletben tartom mindenki döntését, azt is tudom, hogy korrupció is van, de megdöbbentő, hogy újra és újra írnak agyonművelt, bőlátókörű, sokbites emberkék, akik nem látnak és tisztelnek más véleményt és döntést mint a sajátjukat. Ehelyet személyeskednek, sértegetnek másokat, magukat felsőbbrendűnek képzelve. Ez sajnálatos és szánalmas.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2018.04.15. 14:00:11

@Senki A.: "Senki nem bujtogatott rendzavarásra (hídlezásrás, Budapest szétrombolása, stb.) Ellenben a Fideszesek 2002-ben és 2006-ban megcsinálták."

hidat nem a fideszesek zártak le 2002-ben

index.hu/belfold/hid0704/

"A tüntetők mögött egyetlen párt vagy politikai csoportosulás sem áll - közölték a tiltakozók a helyszínen. Helyszíni tudósítónk szerint azonban egyes tiltakozók kezében MIÉP-es zászlók, rajtuk MIÉP-es polók voltak. Az eseményt, információink szerint, a Pannon Rádión hirdették meg. "

2006-ban meg a széljobbosok romoltak és a békés fideszeseket verték szét ezért pár héttel később.

Kevésbé kellene átírni a múltat....

Senki A. 2018.04.15. 14:12:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Tegnap olvastam, volt olyan tüntiző, aki a Készenléti Rendőrség tagjainak arcába fújta a cigarettafüstöt. A rendőrnek meg arcizma se rándult. "

Volt idejük megedződni, tanulni, 2002-ben és 2006-ban. S a tapasztalatok nem múlnak el nyomtalanul.

KőPál 2018.04.15. 14:14:49

@Pepibubó: Nem írtam olyat, hogy egy ügyet hozott fel az ellenzék, azt írtam, egy ügyben (Orbán leváltása) volt köztük teljes egyetértés. Az „átlagválasztó tájékozottságának, műveltségi szintjének folyamatos emelése”-ben igazad lehet, de hogy veszi bárki is a bátorságot ahhoz, hogy egyes választókat átlag alatti, míg a vele egyetértőket átlag felett tájékozottnak titulálja?

Senki A. 2018.04.15. 14:18:47

@eßemfaßom meg áll: "Kevésbé kellene átírni a múltat....
"
Szerintem se kellene. A belinkelt cikk erről semmit nem mond. A Fidesz hivatalosan persze nem állhatott az élére, mert hiszen ők szervezték a választásokat, s furcsa lett volna azt állítania, hogy elcsalták. De a Fideszesek valóban így gondolták, bár fogalmuk sem volt ezt hogyan is csinálta az akkori ellenzék (épp erről a kognitív disszonanciáról szól ez a cikk is).
Másrészt a Fidesz állt az egész élére politikailag. Harmadrészt, én mostani Fideszesekről beszélek, aki akkor ott volt, most 100%, hogy a Fideszre szavazott.

Szóval ne írjuk már át a történelmet.

Cycmen 2018.04.15. 14:28:35

A három front szerintem a hataloméhség, Soros pénze és az Orbánfóbia!
Mit lehet erre alapozni? A hataloméhség érthető, azért politizál hogy kormányozzon, ez nem program önmagában! Soros pénze! Nos, ha eléri a célját elzárja a csapot, ha nem, akkor is kivágja őket mint Simicska az újságírókat!
Orbánfóbia? Jogos, megalakulása óta vezeti a pártját kemény kézzel, tanul a hibáiból, sikeres! Naná, hogy lúzereknek ez irritáló dolog és utálják!

Senki A. 2018.04.15. 14:31:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Mellesleg ne hidd, hogy engem mint Fidesz-szavazót nem háborít fel a korrupció. Én is örülnék, ha a Fidesz és holdudvara nem tudna olyan mértékben lopni, ahogy teszi. Ám a mai töketlen ellenzék még erre sem képes.
"

Ez gyönyörű!!!!! Engem annyira zavar a korrupció, hogy a szavazatomat arra adom aki korrupt, hazudozó. De ezért az ellenzék a hibás!

Hibátlan fideszes logika.

satie · http://321.hu/sas 2018.04.15. 15:16:51

Van teljesen jogszabályi-alapú ellenállási lehetőség, amivel a csaló kormány leváltható, a neve: 2 hetes országos, általános sztrájk.

Pepibubó 2018.04.15. 15:42:35

@eßemfaßom meg áll:
Ki nem sz@rja le, hogy a komenisták pártnak hazudták-e a HNF-et? És ha annak hazudták volna, akkor mi van? És Lengyelországnak, ahol volt Parasztpárt és színleg "többpártrendszer", ott nem volt Jaruzelski, meg kommmunista diktatúra? Dehogynem!

Mindenkinek! A lényeg, hogy itt egy alapvető fogalomzavarról van szó.
Azt szokták mondani, hogy a demokrácia alapja a választások megtartása. Ez azonban az egyszerűség kedvéért alkalmazott, rövid megfogalmazás. Többnyire kimarad a "választás" szó elől a szabad és tisztességes jelző. Enélkül nincs demokrácia, ugyanis "választásnak" hazudott színjátékot a legmocskosabb gyilkos, népellenes diktatúrában is rendeznek. A diktátor szórakoztatására és a nép további hülyítésére. Az NDK, a Német "Demokratikus" Köztársaság is "demokrácia" volt ugye, amelyik berlini fallal, szögesdrótokkal, lőparanccsal tartotta országnyi börtönében a "munkások paradicsomának" népét. Vagy Észak Korea nevében is ott van hogy népi, meg demokratikus - no comment. Ahogyan a kommunista diktatúrában vergődő-nyomorgó Venezuela is az, amelyik gazdag ország lehetne ismét, a világ legjelentősebb olajlelőhelyeivel a határain belül.
Akkor most legyünk hasra esve, ha egy putyinügynök diktátor demokráciának hazudja a KGB/FSZB támogatás és lopott EU-milliárdok révén, frissen kiépített diktatúráját hazánkban? Illegitim és kész! Ez a tény az, aminek állításából Orbán rendszeréről szólva ezentúl jottányit sem szabad engedni!

Midnight Run 2018.04.15. 16:03:04

A Viktorék áltál kitalált rendszer legnagyobb problémája, hogy az 52%nyi szavazónak gyakorlatilag nincs képviselete és beleszólása az ország életébe.
Persze mindhatjátok, hogy tessék megnyerni a választást, de sajnos ez nem ilyen egyszerű. A két harmados többséggel, önkényesen bárki, aki megnyeri a választást azt tesz, amit akar. Ez nem demokrácia.

Pepibubó 2018.04.15. 16:32:31

@Midnight Run: A is probléma, amit írsz, de a legnagyobb probléma a büntetlenül ellopott többezer-milliárd, a magyar népnek küldött EU-pénz. Amivel a maffia azt vesz meg, akit és amit csak akar - korlátlanul!
Az hogy emiatt a magyar nép - Orbán örömére, személyes számonkérését megúszva - az EU_n kívül találja magát hamarosan, és pillanatokon belül nyomorba fog zuhanni, az "csak" mellékhatás.

nemecsekerno_007 2018.04.15. 17:57:57

@flydomi: "Az embereknek nem az a baj,hogy egy "arányos" választási rendszerrel is a fidesz győzne..."

Azért ilyen puha, hogy ne fájjon... :)

Így magyarázzák itt páran a bizonyítványt.

Jájjjj, nem lesz itt kormányváltás 2022-ben se :)

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2018.04.15. 18:38:18

@Midnight Run: A két harmados többséggel, önkényesen bárki, aki megnyeri a választást azt tesz, amit akar. Ez nem demokrácia.

Ezek szerint itt soha nem volt demokrácia mert kétharmados többséggel aki megnyerte a választást az mindig azt csinált amit akart (lásd mszp-szdsz 1994 első törvénymódosítás a választási törvény átírása egyfordulós önkormányzatira közvetlenül az aktuális önkormányzati választás előtt) és a 2/3-hoz soha nem kellett 2/3 támogatottság (lásd mszp-szdsz 1994, 52% támogatottság -> 72% mandátum)

Senki A. 2018.04.15. 18:58:17

@eßemfaßom meg áll: Azért volt annyi különbség, hogy akkor két pártnak volt 2/3-a (ami nem egy), s a választáson is külön indultak, s csak a választások után kötöttek koalíciót. S eléggé külön ideológiájuk is volt.

2010-ben egy párt nyert (s ne gyere a KDNP-vel!!) s senkivel nem konzultált úgy változtatta meg a választási törvényt, s helyezte hatálypn kívül az alkotmányt.

Gaspen 2018.04.15. 20:09:12

@konrada: Egyetértek. Továbbá blablabla is.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2018.04.15. 20:13:20

@Senki A.: "Azért volt annyi különbség, hogy akkor két pártnak volt 2/3-a (ami nem egy), s a választáson is külön indultak, s csak a választások után kötöttek koalíciót"

ez mit változtat azon a tényen, hogy összesen 52%-nyi támogatottságal lett 72% mandátum?

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2018.04.15. 20:17:05

@Pepibubó: "a büntetlenül ellopott többezer-milliárd, a magyar népnek küldött EU-pénz"

Kezeltesd magad ha ezt komolyan gondolod. De segítek, Az, hogy X EUpénzből nem a strabagdemokraták épít fel egy iskolát hanem a mészároscége az nem azt jelenti, hogy az a pénz ugy ahogy van a mészáros zsebébe kerül hanem azt, hogy felépül az iskola csak a nyereség az nem a strabag hanem a mészáros zsebébe kerül. És még mielőtt tévedésbe esnél, a strabag se jótékonyságból épít.

CoolKoon 2018.04.15. 20:54:49

@táltos: "Persze aki Bp-ről szemléli a világot annak azon kívűl minden "vidék"." - Hát, nem az én hibám, hogy Mo-n városügyben van Budapest, és a "futottak még" kategória. De most konkrétan úgy általában a nagyobb városokra gondoltam, ahol szintén vagy nem volt Fidesz-győzelem, vagy csak nagyon szűk töbséggel. Ugyanis szektások természetesen ott is vannak, de a pénz még a (politikai) szektánál is nagyobb úr. Ha pedig az elfogy, akkor már a vidéki, időnként odadobott alamizsnán tengődők szavazata se fogja királyunkat és császárunkat kihúzni a szarból....

Tom66 2018.04.15. 20:59:07

@eßemfaßom meg áll: A rendszer működése: „A terjedelmes interjúban a kérdezők azt feszegették, hogy sokféle célra kell költenie az EU-nak és az EU-pénzek terén akár meg lehetne torolni, hogy egyes keleti tagállamok kivonták magukat a közös teherviselés alól a menekültválság során. Öttinger erre védelmébe vette a strukturális és kohéziós pénzek rendszerét és azt hangsúlyozta, hogy azok nem valók megtorlásra, hanem az alacsonyabb fejlettségű térségek felzárkóztatását szolgálják.

Annak a pénznek a nagy része, amelyet az EU Lengyelországnak ad, visszaáramlik Németországba. A lengyelek úgy költik el a pénzt, hogy megrendelésekkel látják el a német ipart, német gépeket és kamionokat vesznek. Így tehát a nettó befizető tagállamok, mint például Németország, érdekeltek a strukturális és kohéziós támogatásokban. Gazdasági perspektívából nézve Németország nem nettó befizető, hanem nettó haszonélvező.”

Günter Öttinger / Handelsblatt 2017

Senki A. 2018.04.15. 21:07:42

@eßemfaßom meg áll: Arról volt szó, hogy mi a demokrácia.

Tamáspatrik 2018.04.15. 21:38:15

Jó írás. A Fidesz elkövette azt a hibát, hogy akár már az előző ciklusban nem kereste a szövetségkötést a Jobbikkal, vagy esetleg az LMP-vel.
Minden hatalmat maguknak akarnak, ez a telhetetlenség nagyon nagy feszültséget generál.
Ha egy párt nincs is rákényszerülve, hogy koalíciót kössön egy másikkal, attól még megteheti és vannak is rá példák demokráciákban.
A hatalommegosztás elvetése pedig totalitárius, diktatúra ízű dolog.

CoolKoon 2018.04.16. 00:18:35

@eßemfaßom meg áll: Eláruljam, hogy mi a (szoftos) diktatúra? Az, amikor egy, királyunknak és császárunknak strómankodó, együgyű gázszerelő veszi meg kilóra lassan az egész országot, amit meg nem közvetlenül ő, azt a bécsi szélhámos "haverján" vagy cseh strómanokon keresztül veszi meg, szintén ő. Az, amikor trafikot csak a kiváltságosok kapnak, de azok is csak addig, amíg jól viselkednek. Az, amikor gyakorlatilag bárkit, akinek más véleménye van, lejáratnak, ellehetetlenítenek, megbélyegeznek, vagy tönkretesznek. Na ezek azok a dolgok, amiktől egy demokrata irtózik, és amiket királyunk és császárunk rendszere bevezetett...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.16. 07:03:01

@Sir Gombóc:

Persze, hogy van ebben felelősségünk, nem is tagadom.

De az érvelésed ott hibás, hogy az ellenzék esetében sem elsősorban annak szavazóin kérem számon a hibákat.

A szavazópolgár dolgozik, ellátja, eltartja a csdaládját, neki ez a hivatása. A megélhetésért folytatott mindennapos küzdelem mellett nincs ideje, sem ereje aktívab közügyekkel foglalkozni. A politikusnak meg az a dolga, hogy képviselje a szavazóit, ezért HIVATÁSOS politikus, ezért kapja a nem kevés fizetését.

Tehát az ellenzéki politikusokon kérem számon azt, amit, nem a szavazóikon.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.16. 07:12:04

@Senki A.:

"Ez gyönyörű!!!!! Engem annyira zavar a korrupció, hogy a szavazatomat arra adom aki korrupt, hazudozó. De ezért az ellenzék a hibás!

Hibátlan fideszes logika."

Drága faszkalapka, az ellenzéki pártok nem korruptak, nem hazudozók? Amelyik eddig még nem lopott, az csak azért, mert még nem volt rá alkalma.

Mindegyik párt korrupt vagy hatalomra jutva az lesz. Az ezen túlmenő teljesítményt nézem.

Értelek én, hogy MINDEN rossz, amit a Fidesz csinál(t), ezt mantrázzátok 8 éve. Az elmúttnyócévet is azzal töltöttétek, hogy ha a Fidesz csinált valamit, ti azonnak az ellenkezőjét követeltétek. Ezért kaptatok most ekkora zakót.

Azt is tudom, hogy a többség nem a Fideszre szavazott, nehogy újra leírd, ezért a kormány illegitim, alkotmányellenes stb. Hülyének lenni alapvető emberi jog, semmi baj, hogy te élsz e jogoddal.

Kicsi bogaram, én csak egyet mondok neked: 2/3. :) Lehet szövegelni, tiltakozni, tajtékzani, nyüszíteni, visítani, szűkölni. Majd egyszer megunjátok.

CoolKoon 2018.04.16. 08:13:42

@Tamáspatrik: "A hatalommegosztás elvetése pedig totalitárius, diktatúra ízű dolog." - Talán pont ezért nem is keresett magának szövetségeseket (természetesen a nem létező KDNP-n kívül)...

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2018.04.16. 10:31:57

@CoolKoon: Ez a te fejedben létező "szoftos diktatúra".

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2018.04.16. 10:33:27

@CoolKoon: "Hát, nem az én hibám, hogy Mo-n városügyben van Budapest, és a "futottak még" kategória."

A te hibád, hogy azt képzeled, hogy "Mo-n városügyben van Budapest, és a "futottak még" kategória."

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2018.04.16. 10:35:03

@Senki A.: Nézd, mindenki ismert a ballib legendagyárak munkásságát, felesleges ismételgetned.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2018.04.16. 10:38:48

@Senki A.: Szóval az demokráca ha az mszpszdsz 52%-al 72%-ot kap, az viszont nem demokrácia ha a fideszkdnp 49,3%-al 65%-ot kap

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2018.04.16. 10:43:00

@Tamáspatrik: "Ha egy párt nincs is rákényszerülve, hogy koalíciót kössön egy másikkal, attól még megteheti és vannak is rá példák demokráciákban."

Magyarországon meg arra vannak példák, hogy a koalícióra lépett kisebbig párt szépen megsemmisül a nagy mellett így már senki nem is akar egy nagy párt mellé beállni még akkor se ha megoldható lenne.

Szerinted ki akarna az uj szdsz - mdf - kisgazdapárt lenni? Tudod, ezek egykoron egy nagypárt mellett koalíciós társak voltak.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2018.04.16. 10:45:38

@satie: és az új választásokon győzne 4/3-al

dobpergés....... a fidesz

de jó is lenne ugye?

CoolKoon 2018.04.16. 10:48:08

@eßemfaßom meg áll: "Ez a te fejedben létező "szoftos diktatúra"." - Ja, persze. Alles in Ordnung. Alles ist gut. Arbeit macht frei. Nincs itt semmiféle diktatúra. Aki mást állít, annak meg beverjük a pofáját (képletesen szólva, még mielőtt elkezdesz itt a szavaimon lovagolni!!!).

"A te hibád, hogy azt képzeled" - Jaj, csak azok a csúnya számok ne hazudnának olyan rémesen... cca. 2 millió vs. 202 ezer (Debrecen) vs. 161 ezer (Szeged) stb. Szerintem fölösleges is tovább sorolnom. Ez egyszerűen tény. Mindannyian tudjuk, hogy miért, de attól még tény marad.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2018.04.16. 10:51:45

@CoolKoon: amig nem lépsz túl a királyozáson addig marad szánalmas izzadságszagú erőlködés amit művelsz

CoolKoon 2018.04.16. 10:56:38

@eßemfaßom meg áll: Érdekes, a legutóbbi kommentemben nem is említettem semmiféle királyt. Hujjujjúj, nincs már több érv, és még nem jött ki az új sorvezető (meg kéne sürgetni a Takony Műveket, hogy ne lazsáljanak, ráérnek majd akkor kokózni, amikor már sikeresen leszámoltak a belső ellenséggel), mi? Szívás...

És különben is, a kétharmad már megvan, esztergomi érsek zsebben, Fehérvár pedig szinte a szülővárosa. Már csak formaság kérdése a dolog :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.16. 11:12:18

@CoolKoon:

Kisgalamb, vicces is lenne, ha a Fidesz mondjuk a dékával vagy a maszoppal osztaná meg a hatalmat. Neked elmentek otthonról.

"Érdekes, a legutóbbi kommentemben nem is említettem semmiféle királyt."

Üdítő kivétel volt az a kommented.

CoolKoon 2018.04.16. 11:15:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "vicces is lenne, ha a Fidesz mondjuk a dékával vagy a maszoppal osztaná meg a hatalmat." - És miért pont a DK vagy a Maszop? Miért nem az LMP? :P

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.16. 11:17:23

@CoolKoon:

"És különben is, a kétharmad már megvan"

Tudom, hogy ez nagyon fáj neked, és remélem, még sok-sok évig fogom hallani a nyüszítésedet, vonyításodat. Szar dolog lehet a tehetetlen harag, élvezd ki.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.16. 11:23:09

@CoolKoon:

"Miért nem az LMP? :P"

Tényleg, miért nem. Valóban lehet más a politika, az elempében a viták rendezíésének forradalmian új módszerét dolgozták ki és tesztelték:

Ringbe kell küldeni a vitázó feleket, oszt győzzön az erősebbik. :DDD Szél Dettit meg továbbképzik bokszbíróvá.

CoolKoon 2018.04.16. 11:35:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "az elempében a viták rendezíésének forradalmian új módszerét dolgozták ki és tesztelték" - Na jó, hagyjuk......

"Tudom, hogy ez nagyon fáj neked, és remélem, még sok-sok évig fogom hallani a nyüszítésedet, vonyításodat." - Teszek még egy próbát arra, hogy elmagyarázzam: NEM a kétharmaddal van bajom, hanem azzal, amire kapták. A sok birka ezzel gyakorlatilag legitimálta a sok-sok jogsértést és a többi aljasságot. Amikor Gyurcsány eltakarodott, egy darabig komolyan azt hittem, hogy ilyen talán többet már nem lesz. Erre kiderült, hogy lett, és hogy vsz. Gyurcsány is azért csinálta ezt, mert erre volt/van igény. Szemkilövetésre, agresszív bunkókra, és kispöcsű "alfahím"-stílusú nyomulásra ("az én Uram a legjobb ember, csak szülnöm kell, akkor nem ver!"). Valószínűleg a "falu bikája" mindenhol egy ilyen kormányra vágyik. És ez az, amit nem vesz be a gyomrom, mert én ezeket a tömegeket megvetem. Igen, tudom, bennem van a hiba, de én már csak ilyen kis finnyás vagyok, hogy nem tetszik nekem a szarban fetrengés.

Senki A. 2018.04.16. 21:18:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Úgy látom éppen te nyüszítesz. Semmit nem mondtam az ellenzéki pártokról, de speciel ebben a 8 évben a Fidesz lopott hazudott. S nem a pártok lopnak-csalnak, hanem az emberek akik a pártokat alkotják.

Mondom, hogy hibátlan fideszes logika.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2018.04.17. 09:50:46

@CoolKoon: "Érdekes, a legutóbbi kommentemben nem is említettem semmiféle királyt."

Szóval mindig csak a legutolsó kommented számít amit előtte írtál az nincs is.

"CoolKoon 2018.04.16. 00:18:35
@eßemfaßom meg áll: Eláruljam, hogy mi a (szoftos) diktatúra? Az, amikor egy, királyunknak és császárunknak strómankodó, egy..."

CoolKoon 2018.04.17. 09:52:17

@eßemfaßom meg áll: Tudod, amikor már a régebbi hozzászólásaimhoz kell "visszatérned", ott már erősen kilóg a lóláb....

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2018.04.17. 11:50:04

@CoolKoon: hübazmeg én itt feladtam, pedig elég jónak tartják a hülyetűrésemet