HTML

A támla nélküli szék

Amikor véget ért a rendszerváltás, és kialakult a Magyar Köztársaság közjogi rendszere, és Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, akkor sokan, akik részt vettünk ebben a kalandban, nyugodtan hátradőltünk a székünkben. Most a földről látjuk csak tisztán, hogy nem volt támla. (Moderálási elv: Hörgő-morgó kisebbrendűségben szenvedő trollok repülnek. Csúnyán lehet beszélni, de a gyalázkodó repül. Ez a blog nem köpőcsésze. Aki a blogger személyét cinkeli, az nem azért repül, mert nem szívelem a kritikát, hanem azért, mert ez a blog a posztokról szól és nem az írójáról. )

Friss topikok

  • Belagar: Nézd, a szerzői joggal kapcsolatos problémák ismertek. Mondok egy életszerűt is: metálban utazó ko... (2019.04.17. 17:43) A nagy szellemi tulajdon humbug
  • ednet2023: @eloi: “Tudod, ennek logikus magyarázata nem csak a "diktatúra" lehet, hanem az is - és ez a sokka... (2019.03.05. 19:50) A negyvenszázalékos lóláb
  • Mindenki egyéni, én nem.: Meg is lett az eredménye ! Sargentíni már senkit nem érdekel, és Orbán fikázása se. A szépasszon... (2019.01.30. 23:58) A meztelen páva
  • Sir Galahad: @konrada: Szerintem Bayer feljelentése is kicsinyes hülyeség volt. (2019.01.24. 15:26) Közcélú trágárság, avagy basszák meg a sarkantyújukat
  • zord íjász: Böngésztem egy kicsit a blogon, -őszintén szólva nem nagyon ismertem- ebbe csak most futottam bele... (2019.01.24. 10:53) Görény a porcelánboltban

Mondhatta volna szebben kis lovag!

2018.02.08. 18:12 Annyátok

Aki Orbánra szavaz, az gazember!

Dali2.jpg    Így kellene kezdenie minden mondatát egy ellenzéki politikusnak 2018-ban. Nahát! Pedig semmi fennakadni való nincs abban, ha legazemberezzük a Fidesz milliós szavazótáborát. (hörgés) 2010-ben még lehetett elszánt rendszerjobbítókról, 2014-ben megvezetett és becsapott jószándékú választókról beszélni, de 2018-ban szimplán gazember, aki a Fideszre szavaz.

 

 

Ilyet akkor sem lehet mondani

 

   De, lehet. Ugyanis a zsarnokság támogatása maga is zsarnoki tett. Nem mentség a tájékozatlanság, a butaság, a félelem, vagy a parancsra tevés. Az csak magyarázat. A magyar történelem a mentegetőzések és mentegetések története. „Nem a te hibád!” - üzeni a kormánypárti és az ellenzéki politikus a választóknak. Ránk rontott a Soros, a migráns, az EU meg a Gyurcsány! – így az egyik. Nem engedjük, hogy az EU a kormány helyett a magyar embereket büntesse a szankcióival! – tromfol a másik. Mindenki hibás, csak a választó nem. Az egy szegény megvezetett, becsapott, manipulált, öntudatlan bábu képében él bennük. És ne legyen kétségünk, magukban a választókban is hasonló kép él a többi választóról. Ők a legyintők, az egyik-kutya-másik-eb, a tutit ismerők, a szitán átlátók, akik ugyan tudnák, hogy a legyet mivel kéne dögleszteni, de az már úgyis le van zsírozva, úgyhogy büszkén leszarják. Úgysem lesz itt semmi, a mocorgók gyanúsak, a hőbörgők veszélyesek. Na, ebben aztán egyetért elnyomó és elnyomott.

   Orbán legalább megértette, hogy van a választóknak felelősségük a döntéseikért és a 2002-es bukásáért alaposan megbüntette az ebadta hordát. Megveti és kirabolja népét, mert az képes volt ellene fordulni. Ő nem felejt, nem bocsát. Az utolsó órán minden zsarnok a hálátlan nép ellen fordul, mert az cserben hagyta. A nép padig mindig cserben hagyja a szeretetre éhes tirannust. Orbán utolsó órája 16 éve ütött. Amit most látunk, az egy bosszúszomjas politikai zombi ámokfutása. Ő az, aki büntet. Aki meg támogatja, az gazember.

A hívő tehet-e a hitéről?

 

   Nem véletlen, hogy vallási csoportként írják le a legtöbben a hardcore Fidesz fanokat. Az elvakultság, a kritika nélküli elfogadás és követés a hit velejárója. A hitbe menekülés pedig a frusztráció, a sérültség és talajvesztettség, meg ilyesmik következménye. Esetleg egy kényelmes konzerv magyarázat a meg nem értett dolgokra, de ez simán az enyhe frusztrációhoz csapható.

   Ugyanakkor a hit választás kérdése is. Mindig van egy pont, amikor a rideg valóság és a biztonságos álomvilág között kell választani. Aki belemerítkezett az isteni Orbán rózsaszín vattavilágába, annak már csak védelmezni kell a tökélyt, így egy könnyed vallásháborúra mindig kapható. Ott meg ugye már nincsenek szabályok, mert nem az ő döntése a tett, hanem a felsőbb hatalomé. Az eszközzé válás felelőtlensége azonban ugyanolyan döntés, amely lazán megér egy gazemberség jelzőt.

   Jól tesszük, ha nem akarjuk megérteni, pláne mentegetni az orbáni maffiaállam derékhadát kitevő házmester-inkvizítorok, kereszteslovagok kegyetlenségeit. Ők úgy döntöttek, hogy gazemberek lesznek.

egyut_bontanak_le89_fidesz.jpg

Fidesz plakát 1989-ből

Jó, de a vidéki választók, akikhez semmilyen információ nem jut el…

 

   Igaz. Ahhoz, hogy nyugodt szívvel azt lehessen állítani, hogy aki Orbánra szavaz, az gazember, el kell végezni azt a házifaladatot, hogy a kommunikációs karanténban tartott milliós sokaság értesüljön a valóságról és ne csak annak alternatív mását kapja a közmunka-osztótól, a kormánymédiából, az óriásplakátokról és a templomokban. Erre való az úgynevezett választási kampány. A gaztettek listáját szorgalmas kezek folyamatosan jegyzik, így nem nehéz belőlük egy csokorra valót érthetően összeszedni. Erre még van ereje a maroknyi ellenzéknek.

Jó, de ez csak kritika, mi a program?

 

   Ez egy vacak csapdakérdés. A program az, hogy megalakuljon a negyedik köztársaság, legyen alkotmány és alkotmányos rend, szabad választás és újra kialakuljanak a demokratikus keretek. Aki ellenzéki kormányprogramot kér számon, vagy ellenzéki kormányprogramot mutat be, az semmit nem értett meg a helyzetből. Nem álltak meg az európai hadak Buda alatt 1686-ban, hogy jaj, ha kiűzzük a törököt, akkor vajon mi lesz a programunk? A Szövetségesek nem torpantak meg a német határon, hogy hohó, addig egy tapodtat sem, amíg nincs alternatív kormányprogramunk Hitler ellenében stb.ezt_tessek_valasztani.jpg

    Aki arra hivatkozva szavaz a Fideszre, hogy az ellenzék milyen béna, az szimplán gazember. És nem azért, mert az ellenzék ne lenne béna. Azért, mert elfogadja azt a narratívát, hogy egy kormányzásképtelen ellenzék áll szemben egy kormányképes Fidesszel és ezért jó választás a Fidesz. Ezzel szemben a helyzet az, hogy egy ellehetetlenített, szellemi és anyagi bázisától megfosztott ellenzék próbálja leváltani a zsarnokot a maga elbutult/elbutított módján és szegényes eszközeivel. Nem azért kell az ellenzékre szavazni, mert az kormányképesebb, hanem azért mert ez az egyetlen módja, hogy békésen rendszertváltsunk.

          

Bojkottálom a választást, gazember vagyok?

 

   Ha az ellenzék képes lesz kimondani, hogy nem kormányzásra készül, hanem alkotmányozásra és aztán új demokratikus választásokra, akkor igaz, hogy aki a Fideszre szavaz, az gazember. Ha erre nem lesz képes az ellenzék és tizenötödik havi nyugdíjjal meg alapjövedelemmel és szélenergiával kampányol, mintha tényleg egy politikai váltógazdaságban élne, akkor, aki otthon marad - és így a Fideszre szavaz - az nem lesz gazember. Csak egy rossz időben, rossz helyre született balek.

   Ceterum censeo, egy komoly ellenzéki politikus így kezdi a mondandóját: Aki Orbánra szavaz, az gazember! 2010-ben még lehetett elszánt rendszer jobbítókról, 2014-ben megvezetett és becsapott jószándékú választókról beszélni, de 2018-ban szimplán gazember, aki a Fideszre szavaz.

   Na, dőljünk hátra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tamlanelkuliszek.blog.hu/api/trackback/id/tr8313646622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.