HTML

A támla nélküli szék

Amikor véget ért a rendszerváltás, és kialakult a Magyar Köztársaság közjogi rendszere, és Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, akkor sokan, akik részt vettünk ebben a kalandban, nyugodtan hátradőltünk a székünkben. Most a földről látjuk csak tisztán, hogy nem volt támla. (Moderálási elv: Hörgő-morgó kisebbrendűségben szenvedő trollok repülnek. Csúnyán lehet beszélni, de a gyalázkodó repül. Ez a blog nem köpőcsésze.)

Friss topikok

  • Attilajukkaja: @Nzoltan: "Az ellenzékienek az a baja, hogy nem az ő seggükre" Kár, hogy te csak seggben és szarb... (2018.10.29. 13:50) Görény a porcelánboltban
  • eßemfaßom meg áll: @CoolKoon: hübazmeg én itt feladtam, pedig elég jónak tartják a hülyetűrésemet (2018.04.17. 11:50) Ellenállás lesz
  • Sándor Aszalós: gy néz ki, hogy báró Eötvös József, posztján Balogh Zoltán, herceg Esterházy Pál Antal helyett Rog... (2018.04.16. 10:36) A nemzetállam vége
  • odysszeusz: @Erő e-meló: Köszönöm a SZOKÁSOSTÓL ELTÉRŐ intelligens válaszodat. Teccik, ha nem egészen értek ve... (2017.10.02. 15:20) Simicska Titusz halálugrása
  • gaboca41: @morph on deer: teljes mértékben egyetértek! (2017.09.06. 12:07) Botka nem érti

Mondhatta volna szebben kis lovag!

2017.04.24. 14:58 Annyátok

Party-forradalom

Címkék: Orbán Forradalom Civilek

tumblr_nmm0q1vfd41qj88rjo1_500.gifNincs abban semmi különös, hogy mindenkinek jól láthatóan, legalább nyolcszor nyolc centiméteres jelvénnyel, ruhára vart, vagy tűzött módon viselnie kell, hogy milyen közösséghez tartozik. Ahogy a miniszterelnök mondta, már a régi görögöknek is fel kellett tüntetniük, hogy melyik párt hívei. Mindezt a konszolidáció jegyében vezette be az Új Magyar Köztársaság parlamentje a Party-forradalom után, melynek során a budapestiek kidobták a várbéli rezidenciája ablakából †Orbán Viktor miniszterelnököt, †Áder János államelnököt és az állampárt több képviselőjét, köztük †Rogán, †Kósa, Lázár minisztereket és †Kovács Ármin villanyszerelőt, akinek családjától később a kormány elnézést kért. Lázár viszont túlélte és elszaladt.

   A Party-forradalom előzménye az volt, hogy a Fidesz, az átlátható viszonyokra hivatkozva, először azt vezette be, hogy az összes egyesületnek, alapítványnak, aki külföldről kap támogatást, ezt a tényt minden kiadványán, kapucsengőjén fel kell tüntetni. Később már azoknak a magán személyeknek is, akik ezen szervezetek tagjai, támogatói, vagy támogatottjai voltak, a névjegyükön, névtáblájukon kék fejkendős, EU csillagos halálfejjel jelezni kellett. Ők a mobil számaik elé „666”-os előhívó számot kaptak. A mobil szolgáltatókat kötelezték arra, hogy a „666” előhívójú előfizetők tiltását egyetlen gombnyomással elérhetővé tegyék szolgáltatásaikban. Az ilyen számmal rendelkezőknek 80 forint extra kapcsolási díjat kellett fizetni hívásonként. A rendelkezést később a családtagokra is kiterjesztették, mondván, hogy sok külföldi ügynök a férje/felesége/gyereke mobilját használja törvénysértéseihez.

    A Party-forradalom közvetlen kiváltó oka mégsem ez, hanem az a rendelkezés volt, melynek során bevezették BKV ötforintos perondíját. A villamos, busz, troli megállókban és metró bejáratoknál elhelyezett perondíj automatákból nem csak a díj befizetését igazoló slejfnit lehetett megkapni, hanem az ugyanebben a gépben üzemelő, és Andy Vajna tulajdonát képző játékautomatából vissza is lehetett nyerni a perondíjat plusz öt forint befizetése mellett. Na, ez a rendszer romlott el, és hiába jelezte a gép minden 100-dik játszónak, hogy nyert, a nyereményt nem adta ki, sőt az ellenőrök keményen büntették a slejfni nélküli bliccelőket. Erre kitört a forradalom. A többi már történelem.

    Most, hogy a véres események már lassan feledésbe merültek, az egyik dezertált Fideszes aktivista közmunka reményében átadta a hajdani híres-hírhedt Kubatov listát a Megtorlószéknek. A lista névadója Guatemalába menekült a nemzeti árnyék-kormány néhány oligarchájával egyetemben. Az új Párt, a Jog&Igazság&Stb nemzeti nagytanácsa arra a következtetésre jutott, hogy a Megtorlószék vizsgálja meg, hogyan lehet igazságot szolgáltatni a megnyomorított életekért. A Kubatov lista egy rém egyszerű Excel táblából állt. Minden mező tartalma egy név, egy cím és egy szám volt. A szám azt mutatta, hogy az illető hány alkalommal adott pozitív választ egy Fideszes megkeresésre, Nemzeti Konzultációra etc. Minél magasabb szám virított valaki neve mellett, annál elkötelezettebb híve volt  Orbán rendszerének. A Megtorlószék Habony Árpád javaslatára azt terjesztette a Parlament elé, hogy a listán szereplők egy legalább nyolc centiméter átmérőjű narancsszínű jelvényt viseljenek, benne fekete Arial-bold betűtípussal a nevük mellett található számmal. A javaslat szerint így mindenki előtt világos lehet, hogy az ancient régime milyen szintű szekértolójával kell egy légtérben tartózkodnia. A törvény lehetőséget biztosított arra, hogy a jelenlegi rendszernek tett szolgálatok függvényében a körbe írt számot csökkentsék, vagy akár a kitűző viselése alól is mentességet adhatott az Igazolószék. Sokan éltek a lehetőséggel.

   Később a törvény több módosító javaslattal egészült ki. Az átláthatóság jegyében a baloldali pártok szimpatizánsai vörös csillagot, a jobboldaliak ferde keresztet voltak kötelesek viselni, a liberálisok viszont választhattak a kék-nihil és a rózsaszín-köd fantázianevű grafikák közül. A trafikmutyiban dohány-jogot szerzettek fehér körben füstölgő cigarettát, míg a devizahitelesek CHF feliratot ábrázoló jelvényeket kaptak. A zsidók kitűzők miatti érzékenységére figyelemmel, a kormány felajánlotta a honi zsidóságnak, hogy maga választhasson jelet a kitűzőre. A főrabbi hamar tolmácsolta a közösség óhaját, hogy ha lehet, már a hagyományok miatt is, ők maradnának a sárga csillagnál. Később, a megszaporodott antiszemita támadások miatt, az addigra bezárt bulinegyed üres ingatlanjaiban helyezték el a sárga csillagot viselőket, úgymond a saját védelmükben.

    Az ország jótevőit pedig onnan lehetett felismerni, és ezt törvény is kimondta, hogy nem viseltek semmiféle jelvényt. Pontosabban némelyikük a kabáthajtókáján belül viselt egyet, és azt időnként, intézkedés előtt megmutatta.

Na, dőljünk hátra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tamlanelkuliszek.blog.hu/api/trackback/id/tr4512450581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.