HTML

A támla nélküli szék

Amikor véget ért a rendszerváltás, és kialakult a Magyar Köztársaság közjogi rendszere, és Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, akkor sokan, akik részt vettünk ebben a kalandban, nyugodtan hátradőltünk a székünkben. Most a földről látjuk csak tisztán, hogy nem volt támla. (Moderálási elv: Hörgő-morgó kisebbrendűségben szenvedő trollok repülnek. Csúnyán lehet beszélni, de a gyalázkodó repül. Ez a blog nem köpőcsésze. Aki a blogger személyét cinkeli, az nem azért repül, mert nem szívelem a kritikát, hanem azért, mert ez a blog a posztokról szól és nem az írójáról. )

Friss topikok

  • white999: @a nagy hohohorgász: Miből kellene nagyokos? Az analfabta cigányokat pénzért szavazni vivő kocsik ... (2022.04.04. 20:56) Az ellenzék Orbán szuszpenzora
  • ez a nevem senki: index.hu/belfold/2022/03/08/zavecz-orban-a-legnepszerubb-marki-zayt-a-szovetsegesei-is-elozik/ (2022.03.08. 18:08) Csikorgó szélpáva
  • tapló II.: Éljen dr. Orbán Viktor! (2021.04.20. 10:50) Cvikipuszi
  • mojoking77: @jozsef_4: Na és? Téged zavar, ha egy általad nem is ismert ember homoszexuális? Nem mondta még se... (2020.12.06. 11:23) Hitler, Gestapo, fedáksári
  • Belagar: Nézd, a szerzői joggal kapcsolatos problémák ismertek. Mondok egy életszerűt is: metálban utazó ko... (2019.04.17. 17:43) A nagy szellemi tulajdon humbug

Mondhatta volna szebben kis lovag!

2018.04.13. 11:55 Annyátok

Ellenállás lesz

 ellenallas.jpg

Tévednek, akik azt hiszik, hogy a Fidesz mostani kétharmada ugyanolyan kétharmad, mint ami négy éve volt. Ez a kétharmad olyan, mint a rossz koleszterin. Nem véd, hanem támad. Négy éve még nem sok értelme volt azt bizonygatni, hogy kevesebb, mint a fele szavazott Orbánra, mert a maradék jó része értékrendjét tekintve nem állt túl messze Orbán világától. Egységes Fidesz és megosztott ellenzék állt szemben egymással. Most akarategységben voksoló, de pártjaik által egységfrontot képezni nem tudó szavazók többsége áll szemben a kétharmados patyomkin többséggel.

 

 Simicska-Vona nem hiba és nem hiába

 

Bár lángolva hullott alá Vona Gábor Simicska Lajos Zeppelinjével a jövő égboltjáról, de azért elhelyezett egy-két chamtrailt Orbán egén. Nem sikerült a huszáros roham, de ahogy kicserélte a Jobbik-Fidesz szavazóbázist Vona, annak messze ható következményei lesznek. A Jobbik várakozástól elmaradó szereplésének legfőbb oka, hogy a nácik már átpártoltak a Fideszhez, de a mérsékelt jobboldali szavazók még nem bíztak az új-Jobbikban, mert hatott rájuk a karakter-gyilkolászó ótvar propaganda, meg túl gyors is volt egy konzervatívnak ez a tempó. Orbán konzervatívvá vedlésében sem bíztak hat évig.  Biztonságra törekedtek, ezért fanyalogva bár, de Orbánra szavaztak.

 

 

Viszont a Bálnában, a Fidesz kampányzáróján már zengett a riariahungária. Bizony, a kigyúrt kopasz lények, már ott örültek Semjénnel, Habonnyal. Aki nácit vacsorázik, annak durva éjszakája lesz. Olyan vírust ragasztott a Fideszre a leköszönt Jobbik elnök, amelytől megszabadulni lehetetlen. Hatása nem csak a Fidesz belső szerkezetére lesz végzetes, hiszen nem véletlenül nem tartunk vadállatot kertjeinkben, de nagy segítség lesz egyben tartani a serénység elleni egységfrontot is.

És akkor oda tartotta a harmadik orcáját is

 

Három front közé szorult Orbán.

Az első front, a nyugati világ. A civilizált világ nem a magyar emberek demokratikus döntésének látja a választási eredményt, hanem az orbáni hatalom kiteljesedésének. Már nem hivatkozhat sikerrel a hatalmas felhatalmazásra, mert ez az eredmény nem szabad választások, hanem manipulációk, rendszerszintű torzítások és elnyomás eredménye. Nem az van, mint négy éve, amikor az EU azt mondta, hogyha ezek a magyarok így döntöttek, nekünk akkor ezt tiszteletben kell tartanunk. Orbán győzelme egyszerűen csak arra bizonyíték, hogy zsarnok, és Magyarországnak nincs keresnivalója az Unióban. Salut dictator!

A másik fronton a polgári Magyarországgal harcol. Orbán is hamar felismerte, hogy a kommunikációs eszközökben végbement paradigmaváltás brutálisan megkönnyítette a direkt üzenetek továbbítását és a nemkívánatos üzenetek hangzavarba fojtását. A sajtó háttérbe szorult. A szerkesztőségek, szerkesztők épelméjűségi szűrőmechanizmusai megszűntek.

Akadálytalanul áramolhat az információ a tömegekhez az Interneten, a propaganda kiadványokon, a köztereken és egyéb direkt csatornákon. Ilyesmik segítették Trumpot, Putyint, Erdogant. Ahol az állam nem teljesíti a közszolgálati sajtó semlegességének kívánalmát, de nem csak a szerkesztőségek, hanem a közvetítő csatornák terén is, ott kialakulnak az információs karanténok, ahova hatalmas mennyiségű embert lehet bezárni. Így eshetett meg, hogy értetlenül álltak Trump győzelme előtt az amerikai partokon, hiszen nem találtak a környezetükben élő embert, aki arra az abszurd figurára szavazott. Ez történt most Magyarországon is.

A harmadik front a keleti despoták követelőzése. Ők azok, akiket menekülőútként akart használni, fegyverként az EU ellen, de ott nincs pávatánc, csak nyers erő. Most, hogy győzött, jönnek a számlák, amelyeket kiegyenlíteni törvényesen képtelenség. Gyakorló angolnaként nyilván megpróbál majd ezt-azt, de ne legyenek kétségeink, az oroszok spájzában az egyik üvegre a magyar miniszterelnök neve van írva. Saljut diktátor!

A szavazatok társadalmi értéke

 

Van ennek a cipollai hatalomtechnikának egy kis hátulütője. Komoly vívmány, hogy minden szavazat egynek számít. Emőke, Gábor, Tibi atya és Orbán az urna előtt egyenlő. A gond az, hogy az így begyűjtött szavazatok „társadalmi értéke” viszont egyáltalán nem azonos. A mámorban, félelemben, betyárbecsületben fogant szavazat mögötti teljesítmény messze elmarad a szabad emberek teljesítményétől. Erre példa a nyugati típusú demokráciák tündöklése és a keletiek bukdácsolása. Ezt a jólétet akarják a zsarnokok hanyatlásnak feltüntetni, pont azért, hogy senkinek eszébe ne jusson megkérdőjelezni a modern nyugat tagadásának létjogosultságát. Pedig a választás másnapján nyugati állásokat kerestek százezer szám a fiatalok, és nem török, meg orosz melót.

2014-hez képest az a legnagyobb változás, hogy a tenni akaró és tudó emberek sokasága, a társadalmi munkamegosztásban fontos pozíciót betöltők tömegei érzik magukat becsapva és maradtak képviselet nélkül. Ennek a helyzetnek a hatása felmérhetetlen. Tudjuk, hogy a társadalmi egység csodákra képes (háború utáni újjáépítések hatékonysága), ám a társadalmi frusztráció a kulcspozíciókban teljes leépüléshez vezet (késő kádár-rendszer, Jaruzelski-rendszer).

Bokros Lajosnak volt igaza

 

A Jobbik újra pozicionálásával tulajdonképpen egységes ellenzék jött létre. Teljes akarategységben voksolt az ország többsége a rezsim ellen. Az egymással marakodó pártelitek már nem képviselték/képviselik a szavazóik akaratát. Tulajdonképpen nem számítottak. Minden változást akaró szavazó tökéletesen tudta, hogy miért szavaz a rendszer ellen. A pártelitek viszont kormányváltást szajkóztak. Eszükbe sem volt rendszert váltani. Még a kétségkívül elszánt Gyurcsány is ingyenes közszolgáltatásokkal riogatott. Tizensokadik nyugdíj, béremelések stb. Mintha ez lenne az ország baja, hogy nem jó a kormányzás, meg, hogy egy-két dolgot lehetne jobban csinálni.  Az ellenzéki pártok elbutult, nyáladzó zombihordaként bolyongtak a valóságban. Holdudvaruk gúnyosan „összefogósdinak” nevezte a közös cselekvést, stratégáik megúszásra, pozíciószerzésre koncentráltak. Bokros 500 napos programja volt egyedül értelmes stratégia, hogy ne kormányzásra, hanem új rendszer kialakítására és tisztességes választások kiírására szövetkezzenek teljes egységben. Na, ebben az egyben egyetértettek, hogy ez nem kell. Még hogy ne négy évre menjen valaki a Parlamentbe?!

Nem választás volt, hanem szavazás

 

Mielőtt elsülne a kapanyél a kormánypárti olvasók szájában, hogy a többség, meg demokrácia meg ilyesmi, jobb leszögezni, hogy nem volt demokratikus választás ez a mostani sem. Ez csak ugyanolyan szavazás volt, mint a Kádár rendszer szavazásai. A szavazás valószínűleg lényegében törvényesen zajlott, a választás feltételei azonban nem voltak adottak. (monopolizált média, aránytalan kampányfinanszírozás, közpénzekből tolt propaganda, önkényesen átrajzolt választókerületek stb.) Ez pl. azt jelenti, hogy az országnak csak egy része tartja legitimnek a mostani kormányt. Ráadásul nem a nagyobbik része.

Mi a teendő?

 

Mint Asimov Alapítványában, végül csak egy cselekvési lehetőség maradt. A parlamentáris demokrácia keretein kívül létezik csak megoldás. Az a párt, amely felesküszik arra az Alaptörvényre, amely nemhogy nem alapja mindennek, hanem mindennek a teteje, bunkósbot az elnyomók kezében –, az a zsarnoknak tesz hűségesküt.

 

 

Ellenzék nincs, ellenállás lesz.

 

 Passzív, de bizonyára aktív is. Ha az ellenzéki pártok bemennek a Parlamentbe, akkor azt üzenik, hogy a politizálás terepe továbbra is az Országgyűlés. Ha kívül maradnak, akkor lehetőséget adnak arra, hogy a három front közül ne záródjon be az egyik. 2014-ben még úgy tekintettek a kisebbségbe szorultak a fideszesekre, mint győztesekre. Most messze nem ez a helyzet. Most minden második szembejövő trónbitorló, megszálló, a kultúránkra, vagyonunkra, közösségeinkre, de az egyénekre is rárontó zsarnoki hatalom képviselőjeként tekint az orbáni korifeusokra. Na jó, a falvak közmunkába kényszerített népe előtt még hercegként járhatnak, de a városokban űzött vadak lesznek, akik fölött a szabadság köreinek helikoptere várakozik szállításra.

Na, dőljünk hátra.

 

192 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tamlanelkuliszek.blog.hu/api/trackback/id/tr1313831710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dare 2018.04.14. 23:56:24

Aki beül a parlamentbe az ellenzéki pártok közül, az még egyszer arcon akarja majd köpni a cserbenhagyott szavazóit?
Remélem nem.
Könyörgött rengeteg választó azért, hogy legalább a 2/3-ot valahogy akadályozzák már meg.
Ugyan, minek.
És be akarnak ülni ezek után a parlamentbe?
Szórakoznak velünk?

"Ellenzék nincs, ellenállás lesz."

A Fideszen is múlik, de nincsenek hiú ábrándjaim a kormányzásukkal kapcsolatban, szóval sanszos.

agarik 2018.04.14. 23:59:05

Megint semmi realitásérzék.

Az EU nem csinál semmit. Sose csinált, sose fog. Az EU ténylegesen egy német-francia uralkodójú Birodalom.

A kelethez meg nem fog annyira dörgölőzni. Minek? Felnyalja az EU-pénzt és kész.

Közben meg bezárkózik mint Észak-Korea, így szarhat MINDENKIRE. Beleértve a civileket, és mindenkit.

2018.04.15. 00:10:29

ez eddig a legjobb
érjen kevesebbet annak a szavazata, aki a fideszre szavazott

a nagy demokraták :D

2018.04.15. 00:27:26

@agarik:

EU-s pénz fogyóban, és az is legfeljebb csak 2020-ig lesz. A kelethez nem fog dörgölőzni?

Paks2 szerinted mi?
A Budapest-Belgrád vasútvonal szerinted mi?

Abban van igazad, hogy az EU semmit nem fog csinálni, legalábbis látványosan nem. De a pult alatt tenni fog azért, hogy a vezír ne nagyon ugráljon.

Én ugyan nem vagyok politikusi alkat, de az EU helyében lenne módom arra, hogy megfingassam az egész tolvajbandát. Ahogyan például az USA teszi.
Egyetlen fityiszes tolvaj sem léphet az USA területére.

Idealista vagyok tudom, de remélem és NAGYON remélem, hogy ezt a 4 évet megússzuk valahogy anélkül, hogy ne legyen szlovákiai-, vagy az orosz medve mintájára történő ellenzék vegzálása, elhallgattatása.
Lásd a listázás.
De gondolom a te értékrendedbe ez nyilván belefér!

s 2018.04.15. 00:53:28

@agarik: "Felnyalja az EU-pénzt és kész."

Ameddig még lesz. Senki ne fog ingyenélőket tartani, akik ráadásul ellene pofáznak. A hülye orbán ezt az ellentmondást nem fogja tudni feloldani. Nevezetesen azt, hogy itthon ezzel a szar szöveggel népszerű, viszont az eu.-s pénzre is itthon van szükség. Az eu.-ban ugyanakkor ezzel a hozzáállással meg vannak számlálva a percei.
A másik lehetőség, hogy rábukik putyin faszára.

Good luck, mr. orban!

Most hátradőlök az ország 4 évig újra biztonságban 2018.04.15. 01:16:03

"Erre példa a nyugati típusú demokráciák tündöklése és a keletiek bukdácsolása. "

Ja ott ahol jelenleg a legnepszerubb nev a Mohamed, mert mar tobb arab szuletik mint feher. Ez aztan tundokles.

Petrus Rosidus Maximus 2018.04.15. 01:21:25

Alapvetően jó az eszmrfuttatás, csak ott a gond, hogy tehetetlenek vagyunk. A migránsoktól köztévén keresztül befosatott egybites vidéki szavazók megdták újabb 4 évre Orbánéknak a felhatalmazást. Ami szavazat meg hiányzott azt simán elcsalták. És ezt az egészet eljátszhatják 2022-ben is. Meg 2026-ban meg 2030-ban. Amig Orbán él, ez igy fog menni.

Most hátradőlök az ország 4 évig újra biztonságban 2018.04.15. 01:24:12

"Három front közé szorult Orbán."

Szoval Orban ne haboruzon. Meg elsem kezdodott az uj ciklus, de ti mar harom iranybol megtamadtatok.
De ne haboruzon.

Pepibubó 2018.04.15. 01:28:41

Ez a legokosabb elemzés, amit láttam a mostani helyzetről. Kifejezi, hogy az orbáni maffia diktatúrájának megszűnt a legitimitása. Kádáréknak is ez az 56. miatt hiányzó legitimitás volt a legérzékenyebb pontja, ebben a megszálló szovjet hadsereg jelenléte se tudott segíteni rajtuk.
A valódi, tehát nem putyin-, orbánbérenc ellenzék helyében ezt ismételném naponta, ha kell mostantól ezerszer minden fideszhívő arcába: ne legyenek nagyra ezzel a választással, mert ez már az első olyan, teljességgel áldemokratikus felvonás volt a rendszerváltás óta, amit az 56. utáni Kádár rendszer is rendszeresen produkált "választás" címén! Aminek semmiféle demokratikus súlya nem volt, ezt mindenki tudta, még az elvakult kádárimádók is.

Amit Bokros 500 napos tervéről írsz, az is tökéletesen igaz. Ez lett volna az egyedüli megoldás. Az ebből kimaradó pártok egyből meztelenek lettek volna, közszemlére tett pucér, orbánbérenc testükkel.

Ezzel együtt még mindig nem késő egy ilyen össz-ellenzéki, 500 napos, akár alkotmányozónak meghirdetett átmeneti szövetséget létrehozni. Amelyik elég erőt mutatva - valódi összefogás esetén - népi támogatás mellett, a kormány illegitim voltára hivatkozva még a négy éves ciklus egyszeri, jelentős rövidítését is kikényszeríthetné. Ami az új választást követően a második ilyen kivételes alkalomhoz, az alkotmányozó 500 naphoz vezetne.

kigyozó kigyógyogyók kigyóznak 2018.04.15. 01:43:39

Tanuljatok meg, Orban legyozhetetlen, 22-ben ugyan ez lesz az eredmeny.
Ha nem akartok 22-ben is a vesztesek oldalan lenni, akkor szavazatok a fideszre.

s 2018.04.15. 01:51:19

@kigyozó kigyógyogyók kigyóznak: Ez túl nagy ár. Nem a győztes oldalon akarunk állni, hanem az igaz oldalon.

Pepibubó 2018.04.15. 01:56:13

@Pepibubó:
Továbbá, kiegészítve az előzőt. Ha az ellenzék nem orbánbérenc, gondolkodni képes része most elképesztő sebességgel összefogna az 500 napos alkotmányozó szövetség keretében, akkor máris konkrét célt kapna a népi akarat. Amely a mai, százezres tüntetésen konkrét követelés, cél nélkül mutatta meg magát. Azonban új választás követelése az 500 napos alkotmányozó szövetség részvételével máris jól megfogalmazható, követhető, kikényszeríthető célt jelentene. Ebben az esetben újra és valódi értelmét látnák százezrek akár már egy jövő heti demonstrációnak is.

-JzK- 2018.04.15. 02:58:38

Az választók 85%-a nem az MSZP-re szavazott, a választók 95%-a nem a DK-ra, 93%-a nem az LMP-re... ezt így le lehet folytatni. Ismertek voltak a játékszabályok a választások előtt, ők ezt elfogadták azzal, hogy elindultak. Vesztettek, most meg sipákolnak.

Mit mondtak a balosok 2006-ban a Kossuth térieknek? Hogy nyugodjatok bele, majd 4 év múlva próbálkozhattok. Paff.

Ha elindulsz egy versenyen, akkor az elindulás tényével elfogadod a játékszabályokat. Ha pályára lépsz, mint focista, elfogadod a FIFA által megalkotott szabályokat. Ha tudod, hogy meg van bundázva, nem lépsz pályára. Ha nem tudod elfogadni a játékszabályokat, nem indulsz el a versenyen.

Puzsér véleménye a választásról: www.youtube.com/watch?v=SEcWlgvd33I érdemes lenne megfontolni hisztizés helyett. Ha nyerni akartok, akkor nagyon rossz úton jártok. Ez egy ötéves tempója, miután kikap aputól sakkban, kifakad, lesöpri a táblát, "EZ CSAJÁÁS!!". Ja, meg biztos nyerő stratégia a Brexit meg Trump megválasztása óta az ellenfél szavazóinak sértegetése. Vidéki, meg proli, meg nyugdíjas. Biztos az ilyen ember legközelebb rátok fog szavazni, hogy bekerülhessen ebbe az elitklubba. Ja, úgyse fog.

Érdemes lenne 2002 és 2010 közti balos véleményvezérek szavait fellapozni, emlékszem jól, hogy Lendvai Ildikó hogy aggódott, hogy jaj Orbán "utcára viszi a politikát", akkor még a baloldal volt a "csendes többség", és Orbán volt a gaz ugribugri, aki nem akarja tudomásul venni az eredményt. Hídlezárás is lesz?

Tóta W. írja 2006-ban:

"Demokráciában nincs forradalom. Választás van. Ha valami nem tetszik, akkor nem az a módi, hogy felborítjuk a villamost, hanem elmegyünk szavazni. Aki itt felborítja a villamost, lezárja a hidat meg felborogatja a kukát, az nem forradalmár, hanem bűnöző, huligán, söpredék. Működő demokráciában az ilyennek baja eshet. Ha mégis sikerrel jár, akkor meg puccsista, akit illik lebombázni. Persze elképzelhető annyira hülye puccsista, akit nem kell bombázni, mert magától nekimegy a holnap üvegajtajának, és felkenődik rá, mint egy krumplibogár.

Fogsz kapni egy szép nagy szavazólapot. Megkeresed rajta a gazdit - Isten ajándékát -, beikszeled, és húzol haza. Szépen kivárod a végeredményt, aztán vagy csóválod a farkad boldogan, hogy mégis tiéd a gondnoki állás a székházban, vagy tudomásul veszed, hogy bukta. Utána még ki lehet menni az utcára örvendeni vagy búslakodni, újabb síkidomokat alakítani, egy kis dombra lecsücsülni."

index.hu/velemeny/glossza/puccser/

Az értékelhető listás szavazatok, ha levesszük a be nem jutott pártokat, egymás közti arányban számolva

Fidesz: 53,72%
Jobbik: 20,33%
MSZP-P: 12,88%
LMP: 7,24%
DK: 5,82%

Tehát egy tisztán arányos rendszerben is 107 parlamenti mandátuma lenne a Fidesznek, amely abszolút többséget jelent a 199 fős parlamentben.

g7.24.hu/allam/20180411/az-adatokbol-ugy-tunik-nem-tortent-rendszerszeru-valasztasi-csalas-vasarnap/

index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/04/13/csalasgyanu_valasztas_statisztika/

A határon túli magyarok szavati jogának megvonását csak azzal a feltétellel és csak azon az alapon tudnám elfogadni, ha egyúttal kizárnánk mindenkit, aki nem adózik ide: segélyből-családi pótlékból élő inaktívak, nyugdíjasok, Londonban mosogató bölcsészek, egyetemi előadások helyett romkocsmában üldögélő, ráérő laza egyetemisták. Mondjuk csak az szavazzon, aki évente legalább 500e forintot befizet a magyar államnak jövedelemadóként, akár SZJA, akár KATA, akár osztalékadó, stb. formájában. Nem sokat mondtam, hamar lemenne az aktív választójoggal rendelkező emberek száma úgy két-hárommillió emberre, de legalább csak azok szavaznának, akinek a tárcájából megy a buli. Biztos vagy benne, egy ezen választói kör esetében többsége lenne a ballibnek? Hát én erről nem vagyok meggyőződve.
Minden más esetben ez sima gyurcsányista huszonhárommilliórománozós alapon működik.

Pl. a segélyből-családi pótlékból élő inaktívak konkrétan kárt okoznak ennek az országnak, hiába érvelnek azzal, hogy de ÁFA-t viszont fizetnek, ha maga a teljes bevételük az államtól van. Ha én adok neked 100 forintot és te 27-et visszaadsz, akkor te nálam még mindig 73 forint mínuszban vagy. A határon túliak viszont ugyan nem fizetnek ide adót, tb-t, de nem is kapnak a magyar államtól se segélyt, se családi pótlékot, se gyes-t, se nyugdíjat, tehát nekik konkrétan nulla az egyenlegük, az állam által eltartottaknak meg mínusz hetvenhárom.

Ha valóban úgy gondolták az ellenzéki pártok, hogy a választás nem megnyerhető méghozzá azért nem, mert nem szabad, nem tisztességes a választás szabályzata, miért indult el kétszer is rajta (14-ben is ezen törvény alapján zajlott a választás)? Akkor bojkottot kellett volna hirdetni, és felhívni a hazai és a nemzetközi közvélemény figyelmét, hogy héé, egyetlen ellenzéki párt sem indult a választáson, 100%-ot a kormánypárt kap. Végül kénytelen lett volna tárgyalni végül, mert nem engedhet meg ilyen bélyeget.

m.t. 2018.04.15. 03:29:00

@Most hátradőlök az ország 4 évig újra biztonságban:

Ha egy működő jogállamban élhetek minőségi állami szolgáltatásokra jogosultan (egészségügy, oktatás, független média), ráadásul négyszer annyit keresek mint Magyarországon, akkor nem bánom hogy Mohamednek hívják a szomszédaimat, és esetleg nem fehérek.
Ami azt illeti semmi bajom nincs a más bőrszínű emberekkel, és az is érdektelen számomra hogy kit hogyan hívnak.
Majd szólj amikor tömegével fognak a nyugatló hanyatról hazavándorolni a magyarok (vagy legalább akkor ha lelassul a kivándorlás üteme), és akkor átértékelem a véleményem.

Egyébként nem néztél eléggé utána az általad idézett tényeknek, nem születik több arab mint fehér, viszont Nagy-Britanniában több születik mint a legnépszerűbb angol név. Mivel majdnem mindegyiküket Mohamednek hívják, a névadási statisztika élére sikerült kerülniük.

-JzK- 2018.04.15. 03:36:32

Vegyük innen az adatokat, aztán át az Excelbe: valasztas.hu/dyn/pv18/szavossz/hu/orszlist.html

Összesen érkezett 5.731.821 db listás szavazat, ebben benne van minden nemzetiségi lista (37.532 db), kamupárt listájára adott szavazat, továbbá olyan pártok, amik nem érték el a bejutási küszöböt, stb. Ezeket le kell vonni, és csak azokat a listás szavazatokat alapul venni, amelyek a bejutási küszöböt megugrott pártokra érkeztek. Öt darab ilyen párt van: Fidesz, Jobbik, MSZP, LMP, DK. Erre az öt darab pártra érkezett összesen 5.311.970 db szavazat, úgy hogy az összes érvényes listás szavazatból levontuk a nemzetiségi listás szavazatokat, valamint összesen 382.319 darab olyan szavazatot, amely annak következtében elveszett, hogy ezek a pártok nem érték el a bejutási küszöböt, amely minden országban van. Az elveszett szavazatok közel 82%-a Kétfarkúakra, a Momentumra vagy az Együttre érkezett. Nyilvánvalóan kamupártok összesen 35.130 listás szavazatot kaptak - ez az elbukó szavazatok 9,19%-a.

Lássuk hogyan alakulnak a pártlisták egymás közti szavazati arányai a bejutó pártok közül:

Fidesz: 53,17%
Jobbik: 20,57%
MSZP: 12,85%
LMP: 7,61%
DK: 5,80%

Egy tisztán arányos választási rendszerben, olyanban, mint pl. Hollandiában van, mandátum kiosztás szempontjából ez a következőt eredményezné:

Fidesz: 106
Jobbik: 41
MSZP: 26
LMP: 15
DK: 11

Ezzel a 106 képviselővel a Fidesz egy holland típusú rendszerben is kényelmes abszolút többséget élvezne a 199 fős parlamentben, és csak a Jobbikkal karöltve lehetne kétharmada.

Wod Meselo 2018.04.15. 04:54:24

@-JzK-: Nem vagyunk Amszterdamban.

Wod Meselo 2018.04.15. 05:01:38

"háború utáni újjáépítések hatékonysága"-az bizony, de az ember már csak ilyen enni, inni, baszni, meg tetőt a buta feje fölé akar. Ennek pedig a leggyorsabb módja ha beáll ő is újra építőnek. De itt most erről szó nincs ...
Lesz még egyre csökkenő résztvevővel néhány megmozdulás, de aztán jön a bulika szezon, meg a Sound és a Sziget. Nyárra az X,y,Z generáció a -szerinte- jól megérdemelt szabadságát fogja tölteni. A gulyás csak nagyritkàn robban és akkor is csak alig valamivel több mint közönséges kofa lárma.

invalid user name 2018.04.15. 06:16:17

Jó írás. Csak közben eladósodunk oroszország felé, kivándorol újabb párszázezer fiatal, lojális butákra cserélődik az államigazgatás és a jogszolgáltatás...

Süsüke 2018.04.15. 06:41:27

@Most hátradőlök az ország 4 évig újra biztonságban: mar megint valaki, aki nem erti a statisztikat...... a legnepszerubb nev nem jelenti azt hogy abbol szuletik a legtobb, ertsetek mar meg. Raadasaul szokas puszta tiszteletbol a Mohammed nevet adni a gyereknek egy olyan masodik nevvel, amin aztan a csalad szolitja.

táltos 2018.04.15. 06:43:33

@Pepibubó: és az az 2807174 szavazó csak hobbiból szavazott az ellenzéki pártokra? Megnéztem volna azt a kádár-rendszert ahol a fele szavazó nem az Mszmp-re vagy a hazafias népfrontra szavaz. De ez fel sem merült, mivel nálunk nem volt többpártrendszer így az összehasonlítás is nevetséges. A több tízezres tüntetés meg hiába skandálja, hogy "mi vagyunk a többség" az csak egy hazugság.

dartonita 2018.04.15. 07:14:59

@kigyozó kigyógyogyók kigyóznak: Ne aggódj, úgy lesz. 2022-re már úgyis csak a fidesz-szavazók maradnak itthon. Magyarország pedig egy komplett Észak-Korea lesz Európa közepén, élén egy folyton vigyorgó kövér kis seggdugasszal...
Azt ajánlom emberek, meneküljünk, amíg a Kedves Vezető rá nem jön, hogy rossz helyen épített kerítést és rakta tele puskás emberrel...

Kivlov 2018.04.15. 07:23:41

Van abban valami földöntúli, amikor a magukat nagy demokrataként poyicionáló ellenzék nem fogadja el a népakaratot...

paráznabillegető 2018.04.15. 07:28:42

@Mónika Bódi: baromság. drága a lőszer és a puskás ember is. másrészt alábecsülöd magyarország stratégiai jelentőségét.
orbán? pár évtizeden belül eltakarodik, biológiailag vagy másképpen. addig viszont remekül kalkulálható tényező.
jó ez mindenkinek, minden szempontból. ja, pár magyarnak nem... meglehet, az egész magyarságnak sem?...
hát, semmi sem tökéletes.

aquaticus 2018.04.15. 07:42:03

Historia est magistra vitae!
Lenin elvtárs Bolsevikjai is azért nevezték magukat többségnek, mert kevesebben voltak! Aztán a külföldről származó néhány milliónyi dollár és márka segítségével addig irtották az ellenfeleiket, amíg tényleg többen lettek...
Önjelöltek vannak, pénz is, ki tudja, hátha nálunk is győz az igazi demokrácia...

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2018.04.15. 07:53:07

@Ménár Atya: Hogy te milyen ostoba vagy! Elképesztő.

Behajtó70 2018.04.15. 07:55:24

Azt hittem valami higgadt, értelmes cikk lesz. De amint beleolvastam maradt a fröcsögős, értelem nélküli, haragtól és bosszúszomjtól elhomályosult látású blődség. Semmit nem értettetek meg a bukásból. Továbbra is igaz: aki összefekszik az mszp-dk tengellyel, az beszarozódik. A jobbik továbbra is ezt teszi. Ha kKriszta hazajön, remélem egy új és erős hazafias pártot épít fel. Hatalom érdekében balliberálissá vedlő turulokra nincsen szükség!

eßemfaßom meg áll 2018.04.15. 08:06:00

A demokrata az aki nem fogadja el a választási eredményt ha nem az ő csapata nyert hanem ellenáll.

Midnight Run 2018.04.15. 08:27:38

A helyzet, hogy a jövő nem az Orbán féle nemzetállamok kezében van, hanem a multik és a nemzetállami szövetségekében.

Lehet itt rúgdalozni, de addig tart ez a móka, amíg a nyugat pénzt ad. Ha megunják, mert mondjuk az oroszokat innen is gyengíteni akarják, vagy éppen gazdaságilag nem a mi életbe tartásunk a fontos, akkor vége a dalnak.
Pénz nélkül Orbán rendszerének vége, na nem azért mert a vidéki lakosság fellázad - azok birkák, szűklátókörűek, szegények és kiszolgáltatottak - hanem azért, mert ideológia nélkül a pártot csak a pénz és a hatalom tartja életben.

A következő négy év nehéz lesz mindenkinek.

Venesz 2018.04.15. 08:36:35

Most az a divatos felvetés, hogy az ellenzékiek ne vegyék fel a mandátumot, ne esküdjenek fel képviselőnek.
Mondjuk akkor nem lesz ki a 199-es létszám. Lesz 2 frakció, és minden egyszerűbbé válik.
De aki az ellenzékre szavazott, az azért szavazott rájuk, hogy az ő képviselője is ott legyen a parlamentben.
Nem értem én ezt. Persze amikor Bernben kikapott a csapat és nem ők kapták meg az aranyérmet, alig tudtak hazaosonni a kertek alatt, de így is érték őket atrocitások. Lehet, hogy ez is közrejátszott az 56-ot követő távozásokban - itt most konkrétan csak a labdarugókra gondolok.
Szép történelmi mondat a spártai jelszó: Győzelem, vagy halál.
De talán nem ezt kéne bevezetni.

Annyátok 2018.04.15. 08:38:17

@Miazmás: Ménár Atya repült. Béke poraira.

Szabó Emma 2018.04.15. 08:53:59

@Venesz: Ez igaz. '68-ban az volt divatos, hogy felgyújtsák a tőzsdét. '89-ben meg az járta, hogy Tovarisi konec. Mindig van valami furcsa mániájuk a fiataloknak. Volt amikor a sajtü szabadságát követelték, máskor meg ezek a hippik nem akartak napalmot szórni Vietnamra. Most meg ez, hogy ne esküdjenek fel a képviselőik az Alaptörvényre. Nem jó ezeknek semmi.

Exploiter 2018.04.15. 08:57:51

Önbecsapás a post, az első szótól az utolsóig.
Csaltak, propaganda, médiatúlsúly, nekik kedvez minden, ugyanaz a nóta.

A fidesz győzelmének egyetlen egy igazi oka van: többen szavaztak rá, mint bárki másra. Majdnem annyian, mint mindenki másra együtt. Ezt akarja a nép, ez a döntés eredménye.

Hogy ez neked nem tetszik, ok. Én se örülök. De tök mindegy, mi a véleményed róla, nem változtat semmin.
Lehet ellenállni, mindent csinálni, de jó lenne 4 év múlva valami értelmesebb alternatívák közti döntést hozni.

Yoss 2018.04.15. 09:02:41

@s: Ez már régen megtörtént..

Etniez 2018.04.15. 09:11:35

@aleksz róz: ilyet nem állított a blog, te kis fideszgeci.

de let e ... 2018.04.15. 09:15:04

@-JzK-: Jól írtad , demokráciában nincsen forradalom ... csakhogy kis hazánkban illiberális demokrácia van , egyfajta puha diktatúra , szóval nagyon is legitim lenne a forradalom ;-P

Etniez 2018.04.15. 09:18:45

@eßemfaßom meg áll: "A haza nem lehet ellenzékben" Orbán Viktor
Gondoltam emlékeztetlek.

Exploiter 2018.04.15. 09:19:41

@Etniez:

"A gond az, hogy az így begyűjtött szavazatok „társadalmi értéke” viszont egyáltalán nem azonos. A mámorban, félelemben, betyárbecsületben fogant szavazat mögötti teljesítmény messze elmarad a szabad emberek teljesítményétől."

Ezt írta a szerző. Szerintem a fideszgecinek igaza van. Ez tényleg új csúcs.

MACISAJT 2018.04.15. 09:19:56

Egyrészt, genetikai a magyarázat. A ballibák, illetve az elsimicskásodott operettnácik hagyományosan nem bírják elviselni, nem tudják felfogni, hogyan fordulhat az néha elő hogy nem ők nyernek.
Így volt ez 1990-ben is, ahogy az SZDSZ vesztett, máris nekiláttak a taxisblokádnak meg a chartazasnak.
Jelzem, a tegnapi tüntetés egy az egyben a 92-es charta újratöltve, ott berecz jános elvtárs menetelt a "demokrácia" védelmében konrád györggyel karöltve...

Másrészt, most a keresztapa elégedetlen és újra osztja a pénzt és a pozíciókat.
Ilyenkor aztán felbolydulnak, mert be kell bizonyítani a gazdi(k)nak hogy ebbe a vircsaftba egyáltalán még érdemes dohányt önteni.

De ajánlom visszaolvasásra gati charles forgatókönyveit, ezek még 2012-ben az első bukta után készültek:
valasz.hu/vilag/charles-gati-5-pontja-44756/

És ne feledjük a világszerte visszaszorulóban levő "liberálisok" utócsapkodásait
Csak hogy mást ne említsek, nézzük mit művelnek az USA-ban, amióta legnagyobb megdöbbenésükre a Lújinszki Mónika Emlékverseny 2. helyezette elvesztette a választásokat...

Etniez 2018.04.15. 09:21:14

@Exploiter: a poszt pont arról szól, hogy MIÉRT szavaztak a fideszre sokan, milyen illegitim dolgokkal érték el. Te is Pisa-negatív vagy.

Etniez 2018.04.15. 09:22:29

@Exploiter: Akkor te sem érted a magyar nyelvet. A poszt nem erről szól, tereltek.

Etniez 2018.04.15. 09:23:38

@Etniez: Origón tanultátok ezt a módszert.
Ezért is lett a hazugság mértékegysége az 1 Origó.

morph on deer 2018.04.15. 09:30:08

@Kivlov:
“Van abban valami földöntúli, amikor a magukat nagy demokrataként poyicionáló ellenzék nem fogadja el a népakaratot...”

Inkább az az érdekes kérdés, hogy mi is az ami a “népakarat” és miért.

Ha például a “népakarat” a kannibalizmus mellett döntene, - amúgy hótt demokratikus módon, - akkor biztos, hogy antidemokratikus álláspont lenne nem résztvenni az ünnepi vacsorán, és nem elfogadni a “népakaratot”?

Jelen esetben a többség olyan érvek alapján döntött és adta az ország sorsát további négy évre a főgeci és csordája kezébe, amelyek metodikus hazugságkampány során lettek belesulykolva az átlagpolgár fejébe, és amelyek igazságtartalma legfeljebb köszönő viszonyban van a valósággal, mindezt a további szabad rablás fenntarthatóságának érdekében!

És én ugyanolyan alapon utasítom el a “népakaratot”, mint a fentebb említett kannibálos példánál: erkölcsi alapon!

Az én erkölcsi értékrendem és meggyőződésem nem esik egybe a “népakarattal”, ennél fogva elutasítom ezt a “demokratikus” döntést!

Amihez demokráciában amúgy jogom van!
A tisztánlátás miatt: az a bolsevizmus, ahol a többség kizárólagosan dönt, és egyedül a többség akarata érvényesül, az NEM dmokrácia!

De további “jó étvágyat” kívánok az ünnepi lakomához, ha megfelel a gusztusodnsk és beveszi a gyomrod...

Etniez 2018.04.15. 09:33:03

Ebesz is leírt, hogy a feltételek nem voltak azonosak... ezt írták egy európai ország választásáról. Szégyen, Fidesz szégyene.

Exploiter 2018.04.15. 09:34:01

@Etniez:

Nem, csak nem érték vele egyet. És mivel a választás eredménye objektív tény, az itt leírtak szubjektív vélemények, ezért gondolom érdemes leírni, hogy a wishful thinking még sosem hozott változást a való életben.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.04.15. 09:35:00

A nyugati világ már elindult az orbáni úton, USA, Ausztria, Olaszország és Németország is jobbra tolódott és a sor folytatódni fog.
A Fidesz, a szocialista legyen minnél több szegény elve ellenében tényleg a középréteget erősíti. Amíg az országban kevés a pénz, addig ez a réteg a felsőrétegnek látszódik, de nem az.
A spájzban levő oroszoké volt a metrotender és Paks. És azon kívül semmi. Sőt, a gáz is lassan jöhet oroszok nélkül is. Ezt a szocik, Gyurcsány nem intézte volna el.
A választásokon nyugaton is trükköznek. A körzetek átrajzolása sem egyedi eset, a Fidesz kampánya sem volt nagyobb, mint az ellenzéké. Az állami média, meg persze hogy támogatja, csak pofátlanabbul használták.
A lopások sem érdeklik a népet, amíg egyre jobban megy a soruk, a baloldal meg nem tudja megmagyarázni, lopás nélkül mitől állt földbe a gazdaság alattuk.

odamondó 2018.04.15. 09:38:11

"mi vagyunk a többség"
Az elmebetegség hatalmas méreteket öltött. A választási szabályokat mindenki ismerte előre. Ott a fidesz nyert. Ennyi. (ráadásul már többen leírták hogy tiszta listás választás esetén is a fidesz nyerne akkor mi megint a vinnyogás oka?)

Exploiter 2018.04.15. 09:39:46

@Exploiter:

További slusszpoén, hogy ha az ellenzék nyert volna, ugyanezeket az érveket felhozhata volna a fidesz is az utcán menetelve. Mivel a túloldalon sem pozitív értékek mentén ment a kampány, csak a migránshiszti helyett orbánhiszti volt a fő téma.
És ugyanúgy nem értettem volna egyet vele.

röf 2018.04.15. 09:43:05

Vesztettetek. Buktatok. Megint. Zsinórban harmadszor.
Mégis mit reklamáltok, mit bizonygattok, miért tüntetgettek?
A demokráciáért? Itt van.
Menjetek szépen dolgozni, ha akartok itt, ha akartok Londonban. Erről szól az EU.

consul 2018.04.15. 09:45:10

Olyan jó olvasni ezt a szánalmas nyavalygást! Még sok ilyet!

Venesz 2018.04.15. 09:45:44

@Szabó Emma: A tőzsde felgyújtása az nincs rendben. A tovariscsi konyec az igen, meg a sajtó szabadsága is. A napalm szórása megint nem tetszik nekem, tehát azzal a követeléssel is egyetértek. És most itt van ez a "vesztesek, húzzatok a picsába", hát ez megint nem. Ezek az én véleményeim a felvetettekre.
Nem elég, hogy a kormány semmibe veszi az ellenzéki képviselőket, most a tiltakozók még ezt is megfejelik?
A kétharmad ugyan arról szól, hogy a parlamentben egypártrendszer van, mert bármit megszavaznak, szinte minden bizottságban a kormánypártnak van többsége, ez egy lefutott meccs. De ha a focicsapat a 70. percben 0-5-re áll, akkor az lenne a dolguk, hogy levonuljanak a pályáról?

MACISAJT 2018.04.15. 09:47:50

@Alick:

Tanulságos kis értékelés:

www.youtube.com/watch?v=BvG2k8M6ZCI

Igen. Jonathan Pie.
Vagy ahogy nálunk Bence György mondta : „A liberálisok nagyon toleránsak, csak a fasisztákkal szemben kérlelhetetlenek. Ja, hogy rajtuk kívül mindenki fasiszta? Arról ők nem tehetnek.” "A liberálisok kétféle véleményt ismernek: a sajátjukat és a helytelent."

Alick 2018.04.15. 09:49:29

"Bokros Lajosnak volt igaza"

Éppen a "panamai szabó" Bokros Lajos jó két évtizedes gazdaságpolitikája (erőltetett privatizáció és a bevonzott multik kiemelt támogatása) alapozta meg az ország önálló növekedésre nehezen képes gazdasági struktúráját. Ez persze a '90-es években hozott egy rövidtávú konjunktúrát, de további diverzifikáció nélkül, "a családi ezüstkanalak és a szabad székek értékesítése" után maradt a szűk gazdasági mozgástér, ami az EU-s csatlakozás után egyre kényelmetlenebbé tette a helyzetet.

Az 500 napos program nem mutatott túl a lőzungokon... általában véve üres duma minden olyan program, amely nem tesz mögé forrásgazdálkodási tervezetet, illetve nem szavatolja annak következetes végrehajtását.

Midnight Run 2018.04.15. 09:53:07

@MACISAJT:
Pont az ellenkezőjét látom. Azért mert az öregek és a szegények restaurálni akarják a régi világot, még nem fordul a szekér. Pont, hogy a multikulti és a liberalizmus előretörését látjuk mindenhol. Tele vagyok 20-as, 30-as beosztottokkal, na azok sz**nak a nemzeti érzésre, a migránsokra meg az országra. Egy a lényeges, hogy jól érezzék magukat, mint világpolgárok. Fontosabb, hogy legyen wifi meg 4G, mint az, hogy most éppen Londonban vagy Magyarországon nYomják az ipart.

Az orbáni eszme egy tévút, az ország népét éppen, hogy a szolgaságba és a sikertelenségbe viszi.

Pepibubó 2018.04.15. 09:56:02

@-JzK-:
"Ezzel a 106 képviselővel a Fidesz egy holland típusú rendszerben is kényelmes abszolút többséget élvezne " Miről beszélsz ember?! Egy nyugati demokráciában közpénzeknek pártpropagandára történő felhasználása miatt, már a magyarországinak a milliomod részéért másnap vinnék a börtönbe akár a miniszterelnököt is! Tudod miért? Mert ha nem így lenne - mint ahogyan hazánkban nem így van - onnantól ócska színjáték minden "választás". Továbbá ez csak egyetlen eleme annak a csalássorozatnak, ami a mostani, parlamenti "kétharmadot" eredményezte.

MACISAJT 2018.04.15. 09:59:54

@Midnight Run: "Pont, hogy a multikulti és a liberalizmus előretörését látjuk mindenhol."

Hol látsz ilyet?
Az USA-tól kezdve a Brexitelő Nagy Britaniáig,az un.
liberális multikulti irtózatos csapásokat kapott és
kap az utóbbi időkben.
Hogy Lengyelországot, Olaszországot, Ausztriát se hagyjam ki.
De nézzük akár Németországot, Merkel asszonyság és végvonaglik, és meg lehet nézni az utódjelöltjeit...ű
Igazából a jövő évi EP választások is sorsdöntőek lesznek Európa jövője szempontjából, előre látni hogy
ismét masszív jobbra tolódásnak leszünk szemtanúi.

flydomi 2018.04.15. 10:02:35

@-JzK-:

Az embereknek nem az a baj,hogy egy "arányos" választási rendszerrel is a fidesz győzne.Hanem az,hogy bebizonyosodott,hogy a saját hatalma érdekében létrehozott egy áldemokratkius választási szisztémát,ami nem a többpárt rendszert segíti,hanem az egypárt rendszert erősiti,ahogy ez a kommunizmusban-fasizmusban volt.
Mellesleg az arányos rendszerrel nagyon is messze lenne a 2/3-tol,hiába lenne neki 106 mandátum.A szavazok másik felét meg senki nem tudja képviselni a parlamentben.És ez így már réges rég nem a demokráciával egyenlő,hiába is volt-van választás.Ez már csak színjáték.

John Doe3 2018.04.15. 10:04:57

@-JzK-: Nem kéne hazudni. A htm-ek kapnak anyasági segélyt (64125 Ft), stadionokat, Partiumi egyetemet, hokicsapatot, 50 mrd (!) Ft-os gazdaságfejlesztési programot etc.

Pepibubó 2018.04.15. 10:07:54

@táltos:
"Megnéztem volna azt a kádár-rendszert ahol a fele szavazó nem az Mszmp-re vagy a hazafias népfrontra szavaz. De ez fel sem merült, mivel nálunk nem volt többpártrendszer így az összehasonlítás is nevetséges."
Önmagadnak mondasz ellent. Lehetett szavazni a Hazafias Népfrontra? Hát persze! Hiszen "többpártrendszer" volt, ezt akkor is az arcunkba hazudták. Lengyelországban is volt "Parasztpárt", nem csupán a kommunista kormánypárt. "Csak" éppen ezek a "pártok" is a diktatúra bábszínházának részei voltak, mivel a demokrácia minden egyéb feltétele hiányzott. Ahogyan az elmúlt 8 évben a diktatúra kiépítésével - és azonkívül még lopással - foglalkozó hatalom hazánkban apránként kikapcsolta ezt a feltételrendszert. Azzal jössz, hogy a bábszínház szereplői, az ügynökökkel teletűzdelt, eszköztelenné csalt "pártok" mennyi szavazatot kaptak? Az a nevetséges!

inreallife 2018.04.15. 10:09:15

@aleksz róz:
igazabol azt mondta, hogy az okosabbak szavazata erjen tobbet, odaig megvan, hogy akkor a hulyek szavazata relativ kevesebbet er, onnan viszont mar te forditottad le erre:
"ez eddig a legjobb
érjen kevesebbet annak a szavazata, aki a fideszre szavazott"

ez most akkor freudi elszolas volt?

MACISAJT 2018.04.15. 10:11:56

@flydomi:

Imádom az agyonvert ballibák állandó kreatív választási számolgatását ..Megunhatatlan..:P
Mert egyfelől azt midig valahogy kifelejtik hogy az egyéni mandátumok 91:15 aránya hány százalékos megoszlást is jelent? ( 86%-14%)
Bizony, kedves elvtársaknak elég lett volna megnyerniük ezeket az egyéni mandátumokat és akkor nemhogy fideszes kétharmad, de kormányváltás is lett volna.De nem ment nekik, persze. Ahogy korábban sem, bár 2010 óta kétségtelenül javultak ezen a téren:P
Ha így folytatják 2226-ban egyenlőek lehetnek...

Ami pedig a mostani 49%-ot illeti(asmi már időközben 50% felett lett), idézném az 1994-es választások eredményét, mely nyomán létrejött akkor a "dicsőséges" mszp-szdsz kétharmad:

Szervezet Szavazatok száma Mandátumok száma Mandátumok aránya Parlamenti szerepe
Magyar Szocialista Párt (MSZP) 1 689 081 31,27% 209 képviselő 54,15% kormánypárt
Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) 1 005 766 18,62% * 69 képviselő 17,62% kormánypárt

Na szóval. 1,6 millió szavazattal, a voksok 31 (!)%-val az mszp abszolút szerzett, kapott a parlamentben 53%-ot és lett kormánypárt.
Cimboráik, az szdsz pedig 1 millió szavazattal, a voksok 18%(!)-al pedig 28%-ot.
És így együtt összeállva éppen 49%-al , a parlamentben lett 73%-os kétharmaduk.
A demokrácia legnagyobb dicsőségére, mert nem láttam még ballibát aki akkor vagy azóta ezen fennakadt volna.

Úgyhogy hagyjuk a púdert hogy a választási rendszer miatt nem lehetett leváltani Orbánékat.
Azért nem lehetett őket megverni/leváltani 2010-ben, 2014-ben és 2018-ban( és még jó darabig ha ez így megy) mert az ellenzék nem kormányképes, mert úgy néz ki mint egy Dohány utcai lakodalmas kutya hányása, gárda mellényes heller ágnesek és simicskás zazriveczek, apró piroska veje és az mszmp hivatalos utódpártja...
Ilyenekre épeszű ember nem bízza az országot csak ha 1. elmebeteg 2. gyűlöli azt.

És egyáltalán nem bánom, ha egyesek emigrálnak/Dunába lövik magukat etc.
Legalább megtudják mi mit éreztünk a 2002-es werberi választási csalások , illetve a gyurcsanyizmus közben.

MEDVE1978 2018.04.15. 10:12:12

Mindenki úgy gondolja, hogy 2020-ra elfogy az EU pénz. Mi a francért? Nagy-Britannia kilépett, ugyanakkor a forrástranszfer, vagy de facto a szegényebb tagállamok finanszírozása az EU egyik alapja. A konszenzus egyik alapja. Ezt nyugaton a mi fizetünk jegyében nagyon hamar elfelejtik, de itt nem csak az a kérdés, hogy mit adott nekünk Róma, hanem az is, hogy mit adtunk mi Rómának. A válaszok pedig ezermilliárdokban mérhetők az EU nyugati felének. Mert adtunk képzett munkaerőt az egyébként importálható Juszuf 1.0 és a bantu négerek helyett. Adtunk piacot, ahol el lehet sózni egy rakat terméket. Adtunk biztonságot, mivel a háborús Ukrajna nem Ausztria határán van, hanem a miénken és Putyin először nálunk (és a balti tagállamokban) kopogtat.

A segélyezési rendszer fenn fog maradni, természetesen átalakítással: ami röhej, hogy valószínűleg pont Budapestet veszik még jobban ki az egészből. De facto tehát előfordulhat, hogy a vidéki EU pénzbőség megmarad, Budapest meg megszopja, tehát FIDESZ-es barátaink báróként sétálhatnak vidéken és avathatják az EU-s főtereket, míg a visszaeső Budapestet majd köpködik az ország gonosz liberális fellegváraként.

Nem hisztizni kell, meg tüntetgetni. Miért ment ki tegnap több tízezer ember? Valaki komolyan gondolta ezt az egészet, hogy bárki egyáltalán valamit lép majd erre? Legfeljebb arra jó, hogy megmutassa a gondolkodóbb nyugatiaknak, hogy Magyarországon nem csak Viktor szimpatizánsai élnek. De mi értelem van új választást követelni? Voltak választási csalások? Meggyőződésem, hogy igen, voltak. Elcsaltak mondjuk 40.000 szavazatot. Elsősorban érdes nyelvű FIDESZ aktivisták csalhattak, akik minél közelebb akarnak kerülni a szent fenékhez. Ez változtat az összképen? Kurvára nem. Így is mindenhol vesztett az ellenzék, Budapestet kivéve.
Ott meg azon kellene gondolkodni, hogy miért nincsenek egyértelműen vállalt ellenzéki programok olyan esetekben, ahol a társadalmi konszenzus széleskörű. Határkerítés maradjon, adórendszer maradjon, közmunka lényegében maradjon, segélyezési rendszer maradjon. Észre kéne venni, hogy a társadalom nem ezek miatt utálja a FIDESZ-t, hanem a korrupció, az egészségügy és az oktatás trágya helyzete miatt.

Alick 2018.04.15. 10:15:29

@Midnight Run: "Tele vagyok 20-as, 30-as beosztottokkal, na azok sz**nak a nemzeti érzésre, a migránsokra meg az országra."

Pontosan, ők a saját karrierjük egyengetésével vannak elfoglalva és leszarják a nagypolitikát.
Viszont a trendek veszteseinek nincs más lehetősége, mint abba a politikusba/politikába kapaszkodni, aki az ebbe az irányba tartó folyamatokon némiképpen változtatni szeretnének... ld. Trump, Brexit, stb.

flydomi 2018.04.15. 10:20:20

@-JzK-:

--Pl. a segélyből-családi pótlékból élő inaktívak konkrétan kárt okoznak ennek az országnak, hiába érvelnek azzal, hogy de ÁFA-t viszont fizetnek, ha maga a teljes bevételük az államtól van. Ha én adok neked 100 forintot és te 27-et visszaadsz, akkor te nálam még mindig 73 forint mínuszban vagy. A határon túliak viszont ugyan nem fizetnek ide adót, tb-t, de nem is kapnak a magyar államtól se segélyt, se családi pótlékot, se gyes-t, se nyugdíjat, tehát nekik konkrétan nulla az egyenlegük, az állam által eltartottaknak meg mínusz hetvenhárom.

Azért ez a kijelentés elég meredek.Kárt okoznak.Az életben előfordulhatnak kisebb-nagyobb "gondok"(egészségügyi is),ahol rászorulsz arra,hogy segélyért folyamodj.Mellesleg ha én aktivan 20-25 éven keresztül fizettem a közterhet,de egy baleset miatt már nem tudok "hasznos" tagja lenni a társadalomnak,akkor én csak "Kárt" okozok,a befizetett közterhek ellenére is?
Szóval a helytállásod nem igaz,mert nem hinném,hogy olyan sokan lennének,akik a felnőtt korukat betöltve életük végig nem dolgoznak vagy nem dolgoztak,nem fizettek közterhet,és állam bácsin élősködnek.
Egyébként ha az állam nem fejleszt,nem teremt munkahelyeket,(lásd:vidék),akkor az ottani embereknek vajmi kevés az esélye arra,hogy tiszteséges munkát találjon,és,hogy közterhet fizesen.Max közmunka,de az nem egyenértékű.
Egyébként a kettős állampolgár jogosult az itteni szociális ellátásra,még akkor is,ha nem fizetett adót.

táltos 2018.04.15. 10:21:16

@Pepibubó: a Hazafias Népfront nem párt volt és csak az 1985-ös választáson lehetett rájuk szavazni. Nálunk tényleges egypártrendszer volt. Lengyelországban valóban volt több párt.
Az az érzésem, hogy akik ma diktatúráznak azok vagy nem éltek még a valódi diktatúrában vagy hazudnak.

Alick 2018.04.15. 10:22:14

@MEDVE1978: "Miért ment ki tegnap több tízezer ember?"

A szoros választások után mindig van tüntetgetés, ld. anno a hídblokád kísérleteket:

www.youtube.com/watch?v=OK5jFG2C90A

Viszont most az a vicces, hogy a tüntetés szépen (ön)igazolja a fideszes sorosozó forgatókönyvet. :)

Alick 2018.04.15. 10:23:30

@táltos: "Lengyelországban valóban volt több párt."

Őfelsége ellenzéke. :)

táltos 2018.04.15. 10:23:38

@Pepibubó: jobbik, dk, mszp, lmp, momentum, kutyapárt tele van ügynökökkel? Akkor miért is tüntetnek a népek? Kinek kellene összefognia?

flydomi 2018.04.15. 10:25:58

@MACISAJT:

Sajna benézted,mert nem vagyok ballib. :D Kár fröcsögnöd. :)
És igen,ez a választási rendszer már nem a többpárt rendszerről szól.Ami most megy,az ránk is elég xarul fog hatni kedves párt társam. :) Nincs érdemi demokrácia.Nincs,aki képviselje az ellenzéket.Általában a fasizmus működik így. :)
Vergődjél tovább kedves szavazótársam.(és párt társam) :) Idővel darálnak minket is. :)

Hókirályfi 2018.04.15. 10:30:43

Jó kis írás, gratulálok. Egyetértek, hogy ez a kétharmad már nem ugyanaz a kétharmad, mint ami 2014-ben volt. Biztos vagyok benne, hogy a kialakult helyzet mindkét oldalon frusztrációt fog okozni, mert lelkük mélyén a NER kiszolgálói is tudják, hogy Oviék ezt a 2/3-ot valójában nem érdemelték ki. Abban viszont kételkedem, hogy 2022 előtt mód nyílna Ovi és bandájának leváltására. Lehet hogy lesznek itt frontok, de hogy írásod szavaival éljek - bár nem mozgok annyira otthonosan a prehistória tudományában mint Te - szerintem egy gyakorlott angolnának ezek nem fognak gondot okozni.Naivitásnak érzem a reményt bármiféle nyugati beavatkozásra, ahogyan 56-ban is az volt. Ezek a mi démonjaink, mi teremtettük őket (98-ban pl. én is, a családom is a fideszre szavaztunk), nekünk is kell élnünk és szembenéznünk velük. Kitartani és várni a megfelelő alkalmat, valószínűleg 2022-ig. Megőrizni a hitünket, elszántságunkat. Ahogy indul ez az új ciklus pl eztel a Figyelő listázással, a megmaradás sem ígérkezik könnyű feladatnak. Viszont a kormánydöntögetés szerintem nem járható út, ha csak elő nem ugrik cáfolhatatlan bizonyíték ordas nagy választási csalásról.Igaza volt itt valamelyik hozzászólónak: azzal, hogy elmentünk április 8-án szavazni, azza elfogadtuk a szabályait, azzal valójában legitimáltuk az eredményét.

Hókirályfi 2018.04.15. 10:36:09

@Alick: Szerintem nem vicces, és nem igazolja a fideszes előrejelzéseket. Ovinak és bandájának egy kukagyújtogatós, kirakatbetörős zavargás, amit jósolgattak úgy hiányzik mint egy falat kenyér. De ebben csalódtak, mert békésen zajlott a megmozdulás. És békésen is fog, ha lesz folytatása.

simonpali 2018.04.15. 10:37:34

Hajrá,csak így tovább,már most elkezdeni dolgozni a Fidesz 2022es 2/3-áért!Sőt, amilyen buzgalommal nekifogtál,a 4/5od is komoly realitás.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.15. 10:41:51

Be kell látni a poszt és úgy általában a balliba blogoszféra írásai, kommentjei alapján, hogy Fidesz ezt a választást IS elveszítette, ahogy a 2010-es és 2014-est is.

Orbán a tegnapi tüntetés hatására lemond, és új választást ír ki. Ennek már az időpontja is megvan, 2022-ben rendezik meg. :)

Pepibubó 2018.04.15. 10:42:24

@táltos:
"Az az érzésem, hogy akik ma diktatúráznak azok vagy nem éltek még a valódi diktatúrában vagy hazudnak."
Éltem diktatúrában és sokat tettem a bukásáért, akár hiszed, akár nem. Éppen ezért annyira nyilvánvaló, hogy mit épített ki Orbán, a "volt" kommunista, MSZMP-s kötődésű, sokak esetében valójában is egykori kommunista pártvezetőkből álló gárdájával. A kádári diktatúrában is elejétől a végéig kialakították a "demokratikus választások" színjátékának minden elemét. Volt például "képviselőjelöltállítás" is. "Jelölőgyűlés" volt a neve, ahol a közönség állíthatott képviselőjelöltet az ott hallott beszédeik alapján. Azzal az apró szépséghibával, hogy a jelölőgyűlésre kizárólag a kommunista párt által delegáltakat engedték be. Ilyen Orbán bábszínháza is, sok "kis szépséghibával". Mint az ezermilliárdos lopásaik például.
"jobbik, dk, mszp, lmp, momentum, kutyapárt tele van ügynökökkel? Akkor miért is tüntetnek a népek? Kinek kellene összefognia?"
Éppen ez az összefogás kezdődött el a tegnapi százezres tüntetéssel. Orbán bábszínházán kívül és felül kell összefogni a diktatúrával szemben.

inreallife 2018.04.15. 10:47:26

@flydomi: az allam nem egy varazslo, nem "teremt" munkahelyeket, az meg kulon vicces, hogy meg a lokalizaciojat is megszabod. nem tudom milyen allamot kepzelsz el, de olyan biztosan nincs...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.15. 10:48:04

@Hókirályfi:

Bocsika, kisherceg, de a rendőri fellépés nem Orbánnak, hanem nektek hiányzott. Persze Orbánnak több esze van, a rendőröket nem lehetett kihozni a béketűrésükből. Tudod, ez nem a Gyurcsány-féle szemkilövetős csapat. :)

Sir Gombóc 2018.04.15. 10:48:39

@kigyozó kigyógyogyók kigyóznak: tudod vannak, akik szeretnének másnap is nyugodt lelkiismerettel tükörbe nézni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.15. 10:49:21

@Pepibubó:

"Éltem diktatúrában és sokat tettem a bukásáért, akár hiszed, akár nem."

Éjjel a kéménybe korommal hősies bátorsággal beírtad, hogy vesszen Kádár?

ZX 2018.04.15. 10:49:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Most úgy csinálsz, mintha a Fidesz azért nyerte volna meg a választást mert olyan faszán csinál mindent, és nem azért, mert elcsalta már akkor megalkotta a választási törvényt, meg amikor rátelepedett szinte az összes médiumra.
Nagyon szerette volna a Fidesz, ha autók égtek volna tegnap mert akkor ráfoghatta volna mindenkire, hogy közellenség és jöttek volna a letartóztatások mint Törökországban. Rossz hírem van. Egyszer el fog pattanni a cérna, akkor valóban égni fog sok minden, de akkor már nem csak az ország fele lesz a hazáruló viktor ellen, hanem az egész. Pont mint tőlünk keletre 89 karácsonyán. Tudod.Vagy a másik opció, hogy új Örményország jobban teljesít, és 10 millió magyarból az országban marad 1 millió.Biztos jó lesz akkor az itt maradó Fidesz férgeknek, eljátszhatnak a homokozójukban és 100%-kal megválaszthatják akár minden héten a kis gecit.

inreallife 2018.04.15. 10:50:28

@táltos:
"Az az érzésem, hogy akik ma diktatúráznak azok vagy nem éltek még a valódi diktatúrában vagy hazudnak."
akik benne eltek, azok szavaztak orbanra. ha orban elhelyezed egy demokraciatengelyen, 2010 ota azert nem a demokracia megerositesen dolgozott. a diktaturaban "edzodott" szavazoi, ezt respektaltak...

Colonel H. Stinkmeaner (törölt) 2018.04.15. 10:52:34

@Wod Meselo: hát igen, Hollandiában demokrácia van.

Hókirályfi 2018.04.15. 10:52:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Helyes amíg mindenki megőrzi ezt a békés alapállást, addig nem lesz gond..:)

ZX 2018.04.15. 10:53:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Alig láttam rendőrt a tüntetésen. Amennyien voltak nem lettek volna képesek visszatartani akkora tömeget. Véletlen? Lehet pont ez volt a cél? Hát ez kurvára nem jött be hiába írogat hazugságokat az origotól elkezdve a riposton át a megyei lapokig minden fideszes szennylap.

Midnight Run 2018.04.15. 10:53:44

@Alick:
Pontosan így van. De nem ők lesznek többségben, míg a 20-30-as kollégáim termelik ki a jövedelmet. ők elmennek majd oda, ahol nem lopják meg őket és jó a környezet.
Viktor meg próbáljon teljesítményt kicsikarni a vidéku választóiból.

inreallife 2018.04.15. 10:53:46

@Alick:
erdekes, mert eddig a partok voltak a soros uralma alatt. most pedig olyan emberek mentek tuntetni, akiknek kozuk nincs soroshoz. nem soros cegben dolgoznak, nem tole kapjak a penzt, nem az o iskolajaban tanultak, mint a fideszes kepviseloitek joresze. egyszeru hetkoznapi emberek, zombi nyugger bekemenettel szemben, itt fiatalok, csaladosok vannak a kepeken. pedig biztos vagyok benne, hogy a fideszmedia probalt fiatalokat keresni a bekamenetrol, de nem sikerult...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.15. 10:54:14

@inreallife:

"az allam nem egy varazslo, nem "teremt" munkahelyeket"

Ez azért így nem teljes. Az állam egyrészt tud munkahelyeket teremteni, lásd közmunka ill. közalkalmazottak, közhivatlanokok: a közigazgatásban, egészségügyben, oktatásban nem kevesen dolgoznak. Másrészt a gazdasági szabályzók, adók, ösztönzők ill. a minimálbér révén rendkívül nagy hatással tud lenni a munkaerőpiacra.

Pepibubó 2018.04.15. 10:54:36

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem éjjel, nem korommal és nem a kéménybe. Még államtitkár is belebukott az írásomba, amit nem a kéménybe írtam a kádári diktatúra idején.
Amúgy meg miért kellene a szemkilövő Gyurcsányt szeretnem, ha elutasítom az álnemzeti, álkeresztény, valójában kommunista diktatúrát. Hogy jön ez össze nálad "logikailag"?

2018.04.15. 10:56:15

@inreallife: teljesen egyértelmű az oka a felvetésnek. a fideszre érkező szavazatokkal van baja.

itt tartunk 2018-ban...
az egyiket alapból nem érdekli a demokrácia.
a magát demokratikus ellenzéknek nevező oldal nem tudja, mi is az a demokrácia.

flydomi 2018.04.15. 10:56:51

@inreallife:
Nem mondtam,hogy mit kell tennie.A vicces az egészben,hogy a vidék totálisan érdektelen számukra.Ha van kocsid,és 1-2 hét szabid,akkor a holidayt töltsd el ország turnéval.

Midnight Run 2018.04.15. 10:58:14

@MACISAJT:
Most éppen a régi oldal nyert egy két csatát, de ha távlatilag nézed, a trend nem ez. Kanada, Franciaország, Németország nem illik bele ebbe a képbe.Trump és a Brexit esetében kellettek oz oroszok, nélkülük nem ment volna a jobboldali győzelem.

De ha azt nézem, Törökország, Ororszország meg előbb utóbb Kína is gazdaságilag meg fog fenekleni.
Szerintem az autokráciák gazdaságilag sikertelenebbek hosszú távon. A nyitott világba pedig az emberek a siketes országok felé mennek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.15. 11:00:34

@ZX:

Ugye fájt, hogy nem volt hatalmas rendőri jelenlét, mert akkor azért panaszkodhatnál?

Mellesleg egy dolgot ne feledj: Orbánnak csak hasznára válik, ha a tünti rendbontásba torkollik. A rendőrség ekkor sem fog erőszakosan fellépni, erre mérget vehetsz, mert egy rendbontással magatokat fogjátok hitelteleníteni.

Tegnap olvastam, volt olyan tüntiző, aki a Készenléti Rendőrség tagjainak arcába fújta a cigarettafüstöt. A rendőrnek meg arcizma se rándult.

A rendőrség óriási béketűrése egyre nagyobb szemtelenségekre fog sarkallni titeket, mert a célotok egy rendőri reakció kiprovokálása. De ez visszafelé fog elsülni, mert a sajtóban nem a tüntizőket verő rendőrökről jelennek meg képek, hanem a randalírozó, rendbontó tüntizőkről.

Öntökönszúrás. :)

2/3 :)

Sir Gombóc 2018.04.15. 11:05:44

@-JzK-: amit a végén írtál az lenne a normális. Mert mist sem az a baj alaovetően, hogy a fideszé a többség, hanem az, hogy minden demokratikus normáz felrúgva ezzel visszaél. Gyakorlatilag blokkolni tudja a parlamenti bizottságok működését, vizsgálóbizottságok létrehozását és ezt meg is teszi, ha az neki kellemetlen. Hány a fidesszel kapcsolatos pl. korrupciós ügyben történt bármi is?
Szeretném azt hinni, hogy a fidesz szavazók jó részének is igénye lenne arra, hogy az ilyen ügyek kivizsgálhatók legyenek, ne lehessen a szőnyeg alá söpörni semmit. Akinek erre nincs igénye, na az a tényleges birka.

Pepibubó 2018.04.15. 11:08:09

@Midnight Run:
"Szerintem az autokráciák gazdaságilag sikertelenebbek hosszú távon."
Miért csak "szerinted"? A "volt" kommunista hatalom óriási sikere hazánkban, hogy ezt 2018-ban még bizonygatni kell. Meg is lesz a böjtje, hamarabb mint a nép hinné.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.15. 11:09:11

@Pepibubó:

"Nem éjjel, nem korommal és nem a kéménybe."

OK, akkor nappal Balaton vizébe vízipisztollyal. :)

Sir Gombóc 2018.04.15. 11:11:41

@Etniez: persze hogy terelnek. A lényegi kérdésekre sosem válaszolnak.

fda 2018.04.15. 11:11:41

Ezt a sok butaságot nem a választás előtt kellett volna összehordani?

Hihetetlen, milyen mértékben változott az ellenzék kommunikációja néhány nap alatt... Mintha nem is ugyanazok az emberek, nem is ugyanarról a kormányról, nem is ugyanabban a jogi környezetben beszélnének...

Miközben a dolgok csak mennek tovább a maguk rendje szerint, és bár rengeteg baj, probléma van még, az ország alapvetően normálisan működik. Nem úgy, mint bármikor, amikor a mai ellenzék 1-1 elődszervezete kapott bemutatkozási lehetőséget.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.15. 11:12:42

@Sir Gombóc:

"Szeretném azt hinni, hogy a fidesz szavazók jó részének is igénye lenne arra, hogy az ilyen ügyek kivizsgálhatók legyenek, ne lehessen a szőnyeg alá söpörni semmit."

Hidd el, a Fidesz-szavazók többségének is undora van a korrupcióból, és szeretné ezeket felderíttetni.

Az, hogy erre az elkövetkező 4 évben sem lesz mód, a töketlen ellenzéknek "köszönhető", vagyis nektek, kedves "demokratikus ellenzék". Ha nem marakodással, hanem kellő összefogással készültetek volna a választásra, akkor most lenne erőtök némi elszámoltatásra.

Persze minden párt korrupciós ügyeit ki kell vizsgálni, ugye??? Vagy ti csak a Fideszéit akarjátok?

KőPál 2018.04.15. 11:15:10

Elszomorító és szánalmas, hogy az ellenzékiek egy része nem bírja tisztességgel elismerni/elviselni a vereséget. Elszomorító, hogy becsmérlik a vidéki választókat, elszomorít, hogy veszik a bátorságot azt állítani, hogy náluk van a bölcsek köve, csak ők tudják a tutit. Micsoda felfuvalkodottság ez. Kedves fővárosi, értelmiségi választótársam, tudod a magyar nyelv nagyon beszédes. Bizonyára hallottál már a „józan paraszti ész”-ről? Szerinted van ok-okozat ebben a fogalomban?
Szánalmas, ahogy ellenzékiek harsogják a többséget. Mint már előttem is írták, a többség nem az MSZP-re, nem a DK-ra, nem az LMP-re és nem a Jobbikra szavazott, hanem a Fideszre. Egy ügyben volt köztük egyetértés, erre hegyezték ki a kampányt, Orbán leváltása. S utána a „Káosz”, hogy GyF-et idézzem. Orbánék is egy üggyel nyomultak, a migrációval, s Biztonságot ígértek. Mi a bajod a biztonsággal s miért jó Neked a káosz? Ha azért mentél el szavazni, mert eleged volt a lopásból, korrupcióból, fel kell világosítsalak kedves nagyon sokbites fővárosi választótársam: Hiába mentél, azért kár volt. Előbb utóbb minden oldal lop, még az is fog, amelyik oldal még nem volt kormányon. Azért mert emberek vagyunk, nem Isten. Több ezer év történelme volt rá, hogy ezt megtanuld. Ha ezt nem fogod fel, csak ábrándokat kergetsz. Hogy a migráció nem valós veszély? Ne M1-et nézz, olvass történelemkönyvet, tájékozódj e témával foglalkozó könyvekből, filmekből, olvass Bibliát, Koránt, következtess a tényekből, statisztikákból, de elsősorban, vedd elő a józan paraszti eszedet, ha azt szeretnéd, hogy 20-30-40 év múlva is következmények nélkül írogathass hozzászólásokat hasonló helyekre, mint most!

Alick 2018.04.15. 11:17:11

@Midnight Run: Fel van adva a lecke... persze valamelyest Viktorék nélkül és nemcsak Mo-on is hasonló a helyzet. Vagy hogy Trump mit kezd a rászavazó redneck tömeggel...

flydomi 2018.04.15. 11:17:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Ez mellébeszélés.
A fidesznek volt lehetősége 2010-ben,hogy elkezdje felszámolni a korrupciot,ahogy igérte.Végül is ők fejlesztették magasabb szintre,szóval nem az ellenzéken kell számonkérni azt,amit a fidesz hazudott a saját hívei pofájába is bele. :)

ZX 2018.04.15. 11:21:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne: hazudja csak magadnak ha az jólesik.

flydomi 2018.04.15. 11:22:22

@KőPál:
A káosz is rendezetten zajlik. :) A kozmosz már csak így működik,így a gyarló ember ezt se tudja felülírni,ahogy ők akarnák. :)

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2018.04.15. 11:24:20

Ezt a kétharmadot már mindenki legitimálja. Az ellenzék is, a teljes megmaradt média, mindenki. Ez a legszomorúbb. Ez már a hatvanas évek. Most zavarják el éppen az ellenzéket az ellenzékiek.

Szégyen.

Sir Gombóc 2018.04.15. 11:27:24

@MACISAJT: csak halkan jegyezném meg, hogy Merkel és a cdu az épp hogy jobb oldali irányultságú, konzervatív, rohadtul nem liberális abban az értelemben ahogy te használod a meghatározást.

Etniez 2018.04.15. 11:27:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne: kibasztak a CC-ről, aztán idejössz nyígni? :)

Alick 2018.04.15. 11:28:23

@inreallife: A szokásos kommunikációs séma szerint a szervezők a tudjukki emberei, a fiatalok pedig a tapasztalatlan és sajnálatos módon megvezetett tömeg... ja és aki közülük a CEU-ra jár. :)

Sorossal kapscolatban mindez persze nemcsak hideg fejjel kiszámított és sulykolt tömeg-propaganda (ld. 1984: Emmanuel Goldstein), hanem benne van Viktor frusztrációja is a kilencvenes évekből.
A támogatott séma szerint anno az SZDSZ volt a kiválasztott liberális "haladó" élcsapat - ők már az MDF ellen való vesztést is nehezen viselték '90-ben - , a Fidesz pedig egyfajta fiatalabb, második vonalnak számító tartalék/"keltetős" társaság.
Viktor rájött arra, hogy a liberális tartalékcsapatból nem fognak bajnokságot nyerni, így átigazoltak a nemzeties vonalra. Ez akkoriban nagy felhördülést keltett, a szponzor nem erre számított... és utána kaptak hetet-havat, rossz sajtót. Akkoriban kevesen fogadtak arra, hogy ebből - '94 eredményei után - fel tudnak állni, de 1998-ra Viktor jó érzékkel beletalált a keletkező lyukba.

KőPál 2018.04.15. 11:29:50

@flydomi: Biztosan igazad van, de Káosz elméletekbe most nem mennék bele. Tudom,hogy tudod,miről írtam.:)

rasta.brotha 2018.04.15. 11:33:12

@Annyátok: én meg keresem, mit mondhatott az a szerencsétlen Ménár, amiért hülyézik :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.15. 11:38:44

@Sir Gombóc:

"minden pártét, kivétel nélkül."

Ebben maradéktalanul egyetértünk.

@Etniez:

"kibasztak a CC-ről, aztán idejössz nyígni? :)"

Kicsim, szűkölj csak. :)

@flydomi:

"nem az ellenzéken kell számonkérni azt,amit a fidesz hazudott a saját hívei pofájába is bele. :)"

Szóval azt mondod, hogy az ellenzék abszolút ártatlan abban, hogy a Fideszt nem kényszerítette a korrupciós ügyek felderítésére? Úgy mégis szerinted mi az ellenzék feladata egy demokráciában, ha nem az, hogy ellenőrizze a kormánypárto(ka)t?

Igenis az ellenzék IS felelős a korrupcióért, mert nem szorongatta meg eléggé a Fideszt. Pedig 8 év alatt épp eléggé felkészülhetett volna.

Mellesleg ne hidd, hogy engem mint Fidesz-szavazót nem háborít fel a korrupció. Én is örülnék, ha a Fidesz és holdudvara nem tudna olyan mértékben lopni, ahogy teszi. Ám a mai töketlen ellenzék még erre sem képes.

inreallife 2018.04.15. 11:51:09

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
ez azert kamu, mert ezek mar megvannak. nem fog azert 5* annyi tanart alkalmazni az allam, hogy bivalybasznadon csokkenjen a munkanelkuliseg. tehat a munkahelytermeto kepessege pont annyi, amennyit irtam: 0. raadasul van egy olyan problema is, hogy tul sokan dolgoznak az allamnak, csokkenteni kene...

inreallife 2018.04.15. 11:54:31

@aleksz róz:
igazabol a fideszre erkezo szavazatokkal ket problema van. az egyik a mennyisegi, a minosegi. ti a mennyiseggel akarjatok a minoseget igazolni. ez olyan, mintha a renault lenne a legjobb auto, mert o gyartja a legtobb szart. most is a renault nyert, de meg mindig szar auto...

Sir Gombóc 2018.04.15. 11:55:54

@Kovacs Nocraft Jozsefne: kicsit álságos, amit írsz. Mert épp a 2/3-dal visszaélő fidesz, aki megakadályozza az ellenzéket is ezen feladatának végrehajtásában. És ehhez még hozzájön az alkotmányos fékek szisztematikus lebontása, az elvileg független hatalmi ágak feletti kontroll gyakorlása. Ahol ez még nem sikerült, ld bíróságok ott is várható ez. Az pl.mindennek a teteje mikor egy politikus bírósági ítéletek jogszerűségét kérdőjelezi meg. Ilyet nem tehetne. Vagy itt van a legfrisseb, mint Orbán büntetése a választási kampány során, mi is volt erre a reakciója? Szerrintetek ez elfogadható?
A felelősség mindenkié, nem csak az ellenzéké, ti fidesz szavazók ugynúgy felelősek vagytok, mikor egy korrupt, hatalmával visszaélő pártot támogattok, sőt jutalmaztok.
Tudod, bűnösök közt cinkos aki néma.

MACISAJT 2018.04.15. 11:56:15

@Sir Gombóc: "csak halkan jegyezném meg, hogy Merkel és a cdu az épp hogy jobb oldali irányultságú, konzervatív, rohadtul nem liberális abban az értelemben ahogy te használod a meghatározást."

Merkel asszonyság igencsak jobboldali "liberális".
Ahhoz képest pedig mindenképpen, ami őutána fog következni.

Pepibubó 2018.04.15. 11:58:42

@KőPál: Nem igaz, hogy az "ellenzék" - ami valójában már jórészt csak Orbán lopott pénzből fizetett bábszínháza - csupán egy ügyet hozott volna fel. Naponta jöttek szembe az ügyek - persze nem a kormánypropagandában. Ellopott EU-s ezermilliárdok, egészségügy, oktatás botrányai... sorolhatnám. Egy ügye csak a kommunista - álnemzeti, álkeresztény - kormánypropagandának volt: a migránsozás. Az is hazugság. S ha már a magyar nyelv szép, sokatmondó fogalmainál, jelzőinél tartunk, itt van az, ami a legkifejezőbb az egy ügyről szóló, egy mondatban összefoglalható "kormányprogram" jellemzésére:
EGYÜGYŰ. Ez az! Együgyű propaganda együgyűeknek.
Ami nem az "együgyűek" lekicsinylése, hanem az eljárás aljasságának hangsúlyozása is egyben. A nyugati demokráciák működésének alapja az átlagválasztó tájékozottságának, műveltségi szintjének folyamatos emelése. Enélkül ugyanis - sőt az általános műveltséget gonosz szándékkal degradálva - a demokrácia is veszélyes fegyver a vele visszaélők kezében, mint az látható most is. Ahogyan történelmi példák is igazolják.

2018.04.15. 12:00:25

@inreallife: szerinted. a véleményedet viszont nem kötelező másoknak is osztani, és nem zárhatod ki a más véleménnyel rendelkezőket a döntésekből.

inreallife 2018.04.15. 12:00:34

@flydomi:
oszinten? szamomra is erdektelen. zombi nyuggerek es ciganyok lakjak, minden egyes oda utalt forint kidobott penz, amit budapesten es a megyeszekhelyeken elok termeltek meg. bohockodnak azon, hogy posta meg vasut menjen minden bokorhoz, meg legyen bo't, tokmindegy, hogy gazdasagos-e vagy sem.

magyarorszag nem egy olyan gazdag allam, aminek erre forrasai lennenek. azaz pontosabban megis csinalnak ra forrast, elveszik az oktatastol es az egeszsegugytol a penzt. prediktalhato a nyuggerekebe es a ciganyokba fektetett penzek megterulese, hozama, nyeresege...

flydomi 2018.04.15. 12:02:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

A tények nem azt mutatják,hogy az ellenzék egy része ült a székében,és nem emelt hangot a korrupció ellen.

@KőPál:
A káosz,ahogy írtam,rendezetten szokot lezajlani.A káoszal csak riógatni kell,és akkor mindenki összexarja magát. :) Természetesen a káosz lehet pozítiv és negatív,de ezt a nagyérdemű nem tudja. :) Mert egy kialakult Pavlovi reflex van,ami a negatív érzést célozza. :)

-JzK- 2018.04.15. 12:02:48

@Pepibubó:

Persze, Pityu, egy fejlett nyugati demokráciában, ahol ugye van multikulti meg homokosházasság, ott NINCSEN korrupció, soha egy fillért nem nyúltak le :)

Annyátok 2018.04.15. 12:02:59

@rasta.brotha: Azt hitte, hogy ez a blog köpőcsésze.

flydomi 2018.04.15. 12:05:44

@inreallife:

Kár,hogy te mondod meg,hogy mit-hogyan-hová stb érdemes fejleszteni.Magyarországnak volt egy hatalmas lehetősége,de az inkább saját zsebre vándorolt.Amig a kapzsiság és a hataloméhség vezérli a többséget,addig az ország egyes régiói a mocsokban lesznek.Ez ilyen egyszerű.

flydomi 2018.04.15. 12:07:54

@inreallife:
Mellesleg nem az odaszületett emberek hibája,hogy ott élnek,és a kormány xarik rájuk.Szánalmas vagy,hogy róluk itélkezel,és semmibe veszed őket.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.15. 12:17:46

@Sir Gombóc:

"kicsit álságos, amit írsz. Mert épp a 2/3-dal visszaélő fidesz, aki megakadályozza az ellenzéket is ezen feladatának végrehajtásában. "

Nem igazán. Az ellenzék valóban a 2/3 miatt nem tudja ellátni ellenőrző funkcióját, ellenben a 2/3-ot a saját töketlensége, önzése, egymásra acsarkodása tette lehetővé.

Az ellenzéknek erkölcsi kötelessége lett volna olyan alternatívát nyújtani a választóknak, hogy legalább az ellenőrző funkcióhoz szükséges szavazatszámot megszerezze. De nem tette. Ez bizony az ellenzék történelmi bűne, akárhogy is csűrjük-csavarjuk.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.15. 12:20:30

@inreallife:

Én úgy tudom, hogy az oktatásban és az egészségügyben égető munkaerőhiány van. Kevés a jól képzett tanár, kevés az orvos, nővér. Még takarítőnő is alig akad a kórházakban. Ne mondd, hogy itt nincs munkahelyteremtő potenciál.

"raadasul van egy olyan problema is, hogy tul sokan dolgoznak az allamnak, csokkenteni kene..."

Hogy aztán közmunkásként végezzék ugyanazt? Akkor már inkább dolgozzanak közalkalmazottként, mint közmunkásként vagy legyenek munkanélküliek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.15. 12:24:07

@flydomi:

"A tények nem azt mutatják,hogy az ellenzék egy része ült a székében,és nem emelt hangot a korrupció ellen."

Nem szót kell emelni a korrupció ellen, hanem TENNI kell ellene. Tenni pedig csak politikai felhatalmazás (értsd: választásokon elért felhatalmazás) birtokában lehet.

Nem elég a fotelból ostorozni a korrupciót. De nyilván könnyebb, mint leszállni a magas lóról és megszólítani a mélyen lenézett, műveletlennek, informálatlannak, megvezetettnek, butának nézett, szaros csizmás vidéki lakosságot.

Midnight Run 2018.04.15. 12:43:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Várj, te azt állítod ezzel, hogy az államnak dolgozók képtelenek a privátszférában dolgozni? Ők értelmi képességeik, szakképzettségük vagy hozzáállásuk miatt nem tudnak a magánszférában dolgozni?

CoolKoon 2018.04.15. 12:49:22

@-JzK-: Mondjuk ez se teljesen igaz, mert a határon túliak is kapnak mindenféle támogatásokat, ilyen-olyan formában, meg Mo-n igénybe vehető kedvezményeket is.

Kivlov 2018.04.15. 12:52:43

@morph on deer:
Jogod van.
"Tüntetni lehet. Majd megunják és hazamennek." gyf2006

CoolKoon 2018.04.15. 12:52:55

@Mónika Bódi: ...meg amíg azok a ouskás emberek nem kapnak tűzparancsot az összes szökni próbáló lelövöldözésére....

pizo 2018.04.15. 12:54:07

@MACISAJT: Macika drága, gyenge bérkommentelő vagy, minden fórumba ugyanezt a szöveget teszed be. Megírták, vagy saját agyból született?

Zoli

CoolKoon 2018.04.15. 12:55:36

@eßemfaßom meg áll: A demokrata már csak ilyen. Nem szereti, ha az országában demokráciát hazudva diktatúrát építenek ki...

CoolKoon 2018.04.15. 13:04:55

@megamovieboy: Ez az egész gondolatmenet csak azon az apróságon bicsaklik meg, hogy Mo-n a középréteg igazából nem lett szélesebb, sőt! A vállalkozói szféra lassú, fokozatos, de kitartó rohasztása miatt a középréteg is szegényedni kezdett, a felső középrétegből pedig lassan már mindenki kikerült a NER-lovagokon kívül. A városi lakosságnak pedig ez (az eredményekből ítélve) feltűnt, a vidékieknek nem. Lassan talán majd nekik is fel fog. Na akkor lesz majd királyunk és császárunk a sleppjével együtt igazán nagy szarban....

táltos 2018.04.15. 13:06:30

@Pepibubó: Akkor most az ellenzéki pártok orbán bábszínháza vagy sem?

táltos 2018.04.15. 13:12:56

@inreallife: "akik benne eltek, azok szavaztak orbanra."
Ez így nagyjából hazugság.
444.hu/2018/04/10/a-fiatalok-kozott-a-leggyengebb-a-fidesz

táltos 2018.04.15. 13:22:03

@CoolKoon: 2824000 szavazó ikszelt listán a Fidesz-kdnp-re. És nem csak vidéken. Miskolc, Debrecen, Kecskemét, Gyór, Szeged, Pécs fele stb. És ezek csak a nagyobb városok. Persze aki Bp-ről szemléli a világot annak azon kívűl minden "vidék".

Sir Gombóc 2018.04.15. 13:30:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: igen, az ellenzék töketlen, de továbbra is mellébeszélsz. Elhiszem, hogy kényelmes ez az álláspont, hogy mindenért az ellenzék felelős. De te magad írtam, hogy szerinted a fidesz szavazók nagy részét is zavarják ezek a dolgok. Akkor miért nem kényszerítitek ki ezen ügyek felderítését? Hisz van eszköz a kezetekben, el tudjátok érni, ha akarjátok, hisz a fidesz egy demokratikus párt vagy nem? Miért nem bombázzátok ezekkel az ügyekkel a megválasztott képviselőiteket, ha ennyire zavar titeket is? Nem gondolod, hogy ebben nektek is van felelősségetek? Nem is kicsi?

eßemfaßom meg áll 2018.04.15. 13:32:46

@Pepibubó: "Lehetett szavazni a Hazafias Népfrontra? Hát persze! Hiszen "többpártrendszer" volt, ezt akkor is az arcunkba hazudták"

Nem volt többpártrendszer még idézőjelben sem, a HNF nem volt párt, a HNF állította a jelölteket a választásokra nem az MSZMP.

Aki ennyire tájékozatlan a politikában az miafaszér kommentel politikáról?

eßemfaßom meg áll 2018.04.15. 13:34:41

@CoolKoon: és a "diktatúra" a "demokrata" szerint az amikor nem az ő kedvenc pártja nyeri a választást.

eßemfaßom meg áll 2018.04.15. 13:39:06

@inreallife: Ugye tudod, hogy a választásokat szavazatszámra és nem szavazatminőségre játsszák?

Senki A. 2018.04.15. 13:40:30

@JzK-: Konkrétan: teljesen zavarosak a gondolataid.

1./ Senki nem bujtogatott rendzavarásra (hídlezásrás, Budapest szétrombolása, stb.) Ellenben a Fideszesek 2002-ben és 2006-ban megcsinálták. Ha ez akkor szerinted jogos volt (nem emlékszem jobboldalira, bár biztos volt, aki ez ellen nyilvánosan tiltakozott volna. Sőt, a rendőri brutalitás volt a fő téma, nem az ami arra indokot szolgáltatott. A Pestet szétverők azóta nemzeti hősök lettek a Fidesz legendáriumban. A tegnapi tüntetés, a kormánypárti sajtó terroristázása ellenére békén lezajlott.
2./ Senki nem sértegeti a választókat (én legalábbis nem). De az tény, hogy folyt minden csapból a választók hülyítése, s nem mondhatod, hogy ennek nem volt szerepe az eredményben. S az ellenirányú hülyítésre szinte egyáltalán nem volt lehetőség. Nem lehetett szembesíteni a kormányoldalt a hazugságaival. Persze mindez törvényesen zajlott.
3./ Nem az a "nem csalás" bizonyítéka, hogy a választások technikailag a törvényeknek megfelelően rendben lemennek, és hibátlanul összeszámolják a szavazatokat. Bár ez utóbbiban azért vannak hiányosságok. Hogy csak egy extrém példát mondjak, ha a 2/3-os országgyűlés hoz egy olyan határozatot, hogy ezentúl csak a Fideszre leadott szavazatok az érvényesek, akkor az ezt követő választás technikailag rendben lesz, a törvényeknek megfelelő lesz, mégsem mondanám, hogy nem csalták el a választásokat. Ezen gondolkodjál el kicsinyt, mert ez ugyebár egy extrém példa volt, de finomított kiadásai lehetségesek, s azok velünk vannak. A "hibás szavazat esetén mindenkitől levonunk egy szavazatot", stb. mind mind a nagy pártnak kedveznek.
S még abban sem vagyok biztos, hogy ez egy extrém példa a jövőre nézvést.
4./ Senki nem a Fidesz győzelmen, hanem a 2/3-on van kiakadva. Ha a Fidesznek 109 képviselője lenne, nem lenne felháborodás, legfeljebb a kormánypropagandát szidná mindenki.

rasztaszív 2018.04.15. 13:44:02

nincs itt semmiféle ellenállás,vak bolyongás van.az ellenállás az ellenség felismerésével kezdődik.itt és most annak a felismerésével,hogy a liberális világ küzd a klerikálissal.mennyien ismerték ezt itt fel?pár százalék...?képviseli ezt itt valaki?majd ha igen,ott kezdődik az ellenállás.

Senki A. 2018.04.15. 13:49:30

@megamovieboy: "Fidesz kampánya sem volt nagyobb, mint az ellenzéké. "

Ezzel mindent elmondtál (magadról).

KőPál 2018.04.15. 13:57:24

@flydomi: Akkor ebben a kérdésben GyF sem méyült el, mert akkor tudta volna, hogy öngól győzelmük esetére a káosz említése.:)

Másoknak: Egyébként én tiszteletben tartom mindenki döntését, azt is tudom, hogy korrupció is van, de megdöbbentő, hogy újra és újra írnak agyonművelt, bőlátókörű, sokbites emberkék, akik nem látnak és tisztelnek más véleményt és döntést mint a sajátjukat. Ehelyet személyeskednek, sértegetnek másokat, magukat felsőbbrendűnek képzelve. Ez sajnálatos és szánalmas.

eßemfaßom meg áll 2018.04.15. 14:00:11

@Senki A.: "Senki nem bujtogatott rendzavarásra (hídlezásrás, Budapest szétrombolása, stb.) Ellenben a Fideszesek 2002-ben és 2006-ban megcsinálták."

hidat nem a fideszesek zártak le 2002-ben

index.hu/belfold/hid0704/

"A tüntetők mögött egyetlen párt vagy politikai csoportosulás sem áll - közölték a tiltakozók a helyszínen. Helyszíni tudósítónk szerint azonban egyes tiltakozók kezében MIÉP-es zászlók, rajtuk MIÉP-es polók voltak. Az eseményt, információink szerint, a Pannon Rádión hirdették meg. "

2006-ban meg a széljobbosok romoltak és a békés fideszeseket verték szét ezért pár héttel később.

Kevésbé kellene átírni a múltat....

Senki A. 2018.04.15. 14:12:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Tegnap olvastam, volt olyan tüntiző, aki a Készenléti Rendőrség tagjainak arcába fújta a cigarettafüstöt. A rendőrnek meg arcizma se rándult. "

Volt idejük megedződni, tanulni, 2002-ben és 2006-ban. S a tapasztalatok nem múlnak el nyomtalanul.

KőPál 2018.04.15. 14:14:49

@Pepibubó: Nem írtam olyat, hogy egy ügyet hozott fel az ellenzék, azt írtam, egy ügyben (Orbán leváltása) volt köztük teljes egyetértés. Az „átlagválasztó tájékozottságának, műveltségi szintjének folyamatos emelése”-ben igazad lehet, de hogy veszi bárki is a bátorságot ahhoz, hogy egyes választókat átlag alatti, míg a vele egyetértőket átlag felett tájékozottnak titulálja?

Senki A. 2018.04.15. 14:18:47

@eßemfaßom meg áll: "Kevésbé kellene átírni a múltat....
"
Szerintem se kellene. A belinkelt cikk erről semmit nem mond. A Fidesz hivatalosan persze nem állhatott az élére, mert hiszen ők szervezték a választásokat, s furcsa lett volna azt állítania, hogy elcsalták. De a Fideszesek valóban így gondolták, bár fogalmuk sem volt ezt hogyan is csinálta az akkori ellenzék (épp erről a kognitív disszonanciáról szól ez a cikk is).
Másrészt a Fidesz állt az egész élére politikailag. Harmadrészt, én mostani Fideszesekről beszélek, aki akkor ott volt, most 100%, hogy a Fideszre szavazott.

Szóval ne írjuk már át a történelmet.

Cycmen 2018.04.15. 14:28:35

A három front szerintem a hataloméhség, Soros pénze és az Orbánfóbia!
Mit lehet erre alapozni? A hataloméhség érthető, azért politizál hogy kormányozzon, ez nem program önmagában! Soros pénze! Nos, ha eléri a célját elzárja a csapot, ha nem, akkor is kivágja őket mint Simicska az újságírókat!
Orbánfóbia? Jogos, megalakulása óta vezeti a pártját kemény kézzel, tanul a hibáiból, sikeres! Naná, hogy lúzereknek ez irritáló dolog és utálják!

Senki A. 2018.04.15. 14:31:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Mellesleg ne hidd, hogy engem mint Fidesz-szavazót nem háborít fel a korrupció. Én is örülnék, ha a Fidesz és holdudvara nem tudna olyan mértékben lopni, ahogy teszi. Ám a mai töketlen ellenzék még erre sem képes.
"

Ez gyönyörű!!!!! Engem annyira zavar a korrupció, hogy a szavazatomat arra adom aki korrupt, hazudozó. De ezért az ellenzék a hibás!

Hibátlan fideszes logika.

satie · http://321.hu/sas 2018.04.15. 15:16:51

Van teljesen jogszabályi-alapú ellenállási lehetőség, amivel a csaló kormány leváltható, a neve: 2 hetes országos, általános sztrájk.

Pepibubó 2018.04.15. 15:42:35

@eßemfaßom meg áll:
Ki nem sz@rja le, hogy a komenisták pártnak hazudták-e a HNF-et? És ha annak hazudták volna, akkor mi van? És Lengyelországnak, ahol volt Parasztpárt és színleg "többpártrendszer", ott nem volt Jaruzelski, meg kommmunista diktatúra? Dehogynem!

Mindenkinek! A lényeg, hogy itt egy alapvető fogalomzavarról van szó.
Azt szokták mondani, hogy a demokrácia alapja a választások megtartása. Ez azonban az egyszerűség kedvéért alkalmazott, rövid megfogalmazás. Többnyire kimarad a "választás" szó elől a szabad és tisztességes jelző. Enélkül nincs demokrácia, ugyanis "választásnak" hazudott színjátékot a legmocskosabb gyilkos, népellenes diktatúrában is rendeznek. A diktátor szórakoztatására és a nép további hülyítésére. Az NDK, a Német "Demokratikus" Köztársaság is "demokrácia" volt ugye, amelyik berlini fallal, szögesdrótokkal, lőparanccsal tartotta országnyi börtönében a "munkások paradicsomának" népét. Vagy Észak Korea nevében is ott van hogy népi, meg demokratikus - no comment. Ahogyan a kommunista diktatúrában vergődő-nyomorgó Venezuela is az, amelyik gazdag ország lehetne ismét, a világ legjelentősebb olajlelőhelyeivel a határain belül.
Akkor most legyünk hasra esve, ha egy putyinügynök diktátor demokráciának hazudja a KGB/FSZB támogatás és lopott EU-milliárdok révén, frissen kiépített diktatúráját hazánkban? Illegitim és kész! Ez a tény az, aminek állításából Orbán rendszeréről szólva ezentúl jottányit sem szabad engedni!

Midnight Run 2018.04.15. 16:03:04

A Viktorék áltál kitalált rendszer legnagyobb problémája, hogy az 52%nyi szavazónak gyakorlatilag nincs képviselete és beleszólása az ország életébe.
Persze mindhatjátok, hogy tessék megnyerni a választást, de sajnos ez nem ilyen egyszerű. A két harmados többséggel, önkényesen bárki, aki megnyeri a választást azt tesz, amit akar. Ez nem demokrácia.

Pepibubó 2018.04.15. 16:32:31

@Midnight Run: A is probléma, amit írsz, de a legnagyobb probléma a büntetlenül ellopott többezer-milliárd, a magyar népnek küldött EU-pénz. Amivel a maffia azt vesz meg, akit és amit csak akar - korlátlanul!
Az hogy emiatt a magyar nép - Orbán örömére, személyes számonkérését megúszva - az EU_n kívül találja magát hamarosan, és pillanatokon belül nyomorba fog zuhanni, az "csak" mellékhatás.

nemecsekerno_007 2018.04.15. 17:57:57

@flydomi: "Az embereknek nem az a baj,hogy egy "arányos" választási rendszerrel is a fidesz győzne..."

Azért ilyen puha, hogy ne fájjon... :)

Így magyarázzák itt páran a bizonyítványt.

Jájjjj, nem lesz itt kormányváltás 2022-ben se :)

eßemfaßom meg áll 2018.04.15. 18:38:18

@Midnight Run: A két harmados többséggel, önkényesen bárki, aki megnyeri a választást azt tesz, amit akar. Ez nem demokrácia.

Ezek szerint itt soha nem volt demokrácia mert kétharmados többséggel aki megnyerte a választást az mindig azt csinált amit akart (lásd mszp-szdsz 1994 első törvénymódosítás a választási törvény átírása egyfordulós önkormányzatira közvetlenül az aktuális önkormányzati választás előtt) és a 2/3-hoz soha nem kellett 2/3 támogatottság (lásd mszp-szdsz 1994, 52% támogatottság -> 72% mandátum)

Senki A. 2018.04.15. 18:58:17

@eßemfaßom meg áll: Azért volt annyi különbség, hogy akkor két pártnak volt 2/3-a (ami nem egy), s a választáson is külön indultak, s csak a választások után kötöttek koalíciót. S eléggé külön ideológiájuk is volt.

2010-ben egy párt nyert (s ne gyere a KDNP-vel!!) s senkivel nem konzultált úgy változtatta meg a választási törvényt, s helyezte hatálypn kívül az alkotmányt.

2018.04.15. 20:09:12

@konrada: Egyetértek. Továbbá blablabla is.

eßemfaßom meg áll 2018.04.15. 20:13:20

@Senki A.: "Azért volt annyi különbség, hogy akkor két pártnak volt 2/3-a (ami nem egy), s a választáson is külön indultak, s csak a választások után kötöttek koalíciót"

ez mit változtat azon a tényen, hogy összesen 52%-nyi támogatottságal lett 72% mandátum?

eßemfaßom meg áll 2018.04.15. 20:17:05

@Pepibubó: "a büntetlenül ellopott többezer-milliárd, a magyar népnek küldött EU-pénz"

Kezeltesd magad ha ezt komolyan gondolod. De segítek, Az, hogy X EUpénzből nem a strabagdemokraták épít fel egy iskolát hanem a mészároscége az nem azt jelenti, hogy az a pénz ugy ahogy van a mészáros zsebébe kerül hanem azt, hogy felépül az iskola csak a nyereség az nem a strabag hanem a mészáros zsebébe kerül. És még mielőtt tévedésbe esnél, a strabag se jótékonyságból épít.

CoolKoon 2018.04.15. 20:54:49

@táltos: "Persze aki Bp-ről szemléli a világot annak azon kívűl minden "vidék"." - Hát, nem az én hibám, hogy Mo-n városügyben van Budapest, és a "futottak még" kategória. De most konkrétan úgy általában a nagyobb városokra gondoltam, ahol szintén vagy nem volt Fidesz-győzelem, vagy csak nagyon szűk töbséggel. Ugyanis szektások természetesen ott is vannak, de a pénz még a (politikai) szektánál is nagyobb úr. Ha pedig az elfogy, akkor már a vidéki, időnként odadobott alamizsnán tengődők szavazata se fogja királyunkat és császárunkat kihúzni a szarból....

Tom66 2018.04.15. 20:59:07

@eßemfaßom meg áll: A rendszer működése: „A terjedelmes interjúban a kérdezők azt feszegették, hogy sokféle célra kell költenie az EU-nak és az EU-pénzek terén akár meg lehetne torolni, hogy egyes keleti tagállamok kivonták magukat a közös teherviselés alól a menekültválság során. Öttinger erre védelmébe vette a strukturális és kohéziós pénzek rendszerét és azt hangsúlyozta, hogy azok nem valók megtorlásra, hanem az alacsonyabb fejlettségű térségek felzárkóztatását szolgálják.

Annak a pénznek a nagy része, amelyet az EU Lengyelországnak ad, visszaáramlik Németországba. A lengyelek úgy költik el a pénzt, hogy megrendelésekkel látják el a német ipart, német gépeket és kamionokat vesznek. Így tehát a nettó befizető tagállamok, mint például Németország, érdekeltek a strukturális és kohéziós támogatásokban. Gazdasági perspektívából nézve Németország nem nettó befizető, hanem nettó haszonélvező.”

Günter Öttinger / Handelsblatt 2017

Senki A. 2018.04.15. 21:07:42

@eßemfaßom meg áll: Arról volt szó, hogy mi a demokrácia.

Tamáspatrik 2018.04.15. 21:38:15

Jó írás. A Fidesz elkövette azt a hibát, hogy akár már az előző ciklusban nem kereste a szövetségkötést a Jobbikkal, vagy esetleg az LMP-vel.
Minden hatalmat maguknak akarnak, ez a telhetetlenség nagyon nagy feszültséget generál.
Ha egy párt nincs is rákényszerülve, hogy koalíciót kössön egy másikkal, attól még megteheti és vannak is rá példák demokráciákban.
A hatalommegosztás elvetése pedig totalitárius, diktatúra ízű dolog.

CoolKoon 2018.04.16. 00:18:35

@eßemfaßom meg áll: Eláruljam, hogy mi a (szoftos) diktatúra? Az, amikor egy, királyunknak és császárunknak strómankodó, együgyű gázszerelő veszi meg kilóra lassan az egész országot, amit meg nem közvetlenül ő, azt a bécsi szélhámos "haverján" vagy cseh strómanokon keresztül veszi meg, szintén ő. Az, amikor trafikot csak a kiváltságosok kapnak, de azok is csak addig, amíg jól viselkednek. Az, amikor gyakorlatilag bárkit, akinek más véleménye van, lejáratnak, ellehetetlenítenek, megbélyegeznek, vagy tönkretesznek. Na ezek azok a dolgok, amiktől egy demokrata irtózik, és amiket királyunk és császárunk rendszere bevezetett...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.16. 07:03:01

@Sir Gombóc:

Persze, hogy van ebben felelősségünk, nem is tagadom.

De az érvelésed ott hibás, hogy az ellenzék esetében sem elsősorban annak szavazóin kérem számon a hibákat.

A szavazópolgár dolgozik, ellátja, eltartja a csdaládját, neki ez a hivatása. A megélhetésért folytatott mindennapos küzdelem mellett nincs ideje, sem ereje aktívab közügyekkel foglalkozni. A politikusnak meg az a dolga, hogy képviselje a szavazóit, ezért HIVATÁSOS politikus, ezért kapja a nem kevés fizetését.

Tehát az ellenzéki politikusokon kérem számon azt, amit, nem a szavazóikon.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.16. 07:12:04

@Senki A.:

"Ez gyönyörű!!!!! Engem annyira zavar a korrupció, hogy a szavazatomat arra adom aki korrupt, hazudozó. De ezért az ellenzék a hibás!

Hibátlan fideszes logika."

Drága faszkalapka, az ellenzéki pártok nem korruptak, nem hazudozók? Amelyik eddig még nem lopott, az csak azért, mert még nem volt rá alkalma.

Mindegyik párt korrupt vagy hatalomra jutva az lesz. Az ezen túlmenő teljesítményt nézem.

Értelek én, hogy MINDEN rossz, amit a Fidesz csinál(t), ezt mantrázzátok 8 éve. Az elmúttnyócévet is azzal töltöttétek, hogy ha a Fidesz csinált valamit, ti azonnak az ellenkezőjét követeltétek. Ezért kaptatok most ekkora zakót.

Azt is tudom, hogy a többség nem a Fideszre szavazott, nehogy újra leírd, ezért a kormány illegitim, alkotmányellenes stb. Hülyének lenni alapvető emberi jog, semmi baj, hogy te élsz e jogoddal.

Kicsi bogaram, én csak egyet mondok neked: 2/3. :) Lehet szövegelni, tiltakozni, tajtékzani, nyüszíteni, visítani, szűkölni. Majd egyszer megunjátok.

CoolKoon 2018.04.16. 08:13:42

@Tamáspatrik: "A hatalommegosztás elvetése pedig totalitárius, diktatúra ízű dolog." - Talán pont ezért nem is keresett magának szövetségeseket (természetesen a nem létező KDNP-n kívül)...

eßemfaßom meg áll 2018.04.16. 10:31:57

@CoolKoon: Ez a te fejedben létező "szoftos diktatúra".

eßemfaßom meg áll 2018.04.16. 10:33:27

@CoolKoon: "Hát, nem az én hibám, hogy Mo-n városügyben van Budapest, és a "futottak még" kategória."

A te hibád, hogy azt képzeled, hogy "Mo-n városügyben van Budapest, és a "futottak még" kategória."

eßemfaßom meg áll 2018.04.16. 10:35:03

@Senki A.: Nézd, mindenki ismert a ballib legendagyárak munkásságát, felesleges ismételgetned.

eßemfaßom meg áll 2018.04.16. 10:38:48

@Senki A.: Szóval az demokráca ha az mszpszdsz 52%-al 72%-ot kap, az viszont nem demokrácia ha a fideszkdnp 49,3%-al 65%-ot kap

eßemfaßom meg áll 2018.04.16. 10:43:00

@Tamáspatrik: "Ha egy párt nincs is rákényszerülve, hogy koalíciót kössön egy másikkal, attól még megteheti és vannak is rá példák demokráciákban."

Magyarországon meg arra vannak példák, hogy a koalícióra lépett kisebbig párt szépen megsemmisül a nagy mellett így már senki nem is akar egy nagy párt mellé beállni még akkor se ha megoldható lenne.

Szerinted ki akarna az uj szdsz - mdf - kisgazdapárt lenni? Tudod, ezek egykoron egy nagypárt mellett koalíciós társak voltak.

eßemfaßom meg áll 2018.04.16. 10:45:38

@satie: és az új választásokon győzne 4/3-al

dobpergés....... a fidesz

de jó is lenne ugye?

CoolKoon 2018.04.16. 10:48:08

@eßemfaßom meg áll: "Ez a te fejedben létező "szoftos diktatúra"." - Ja, persze. Alles in Ordnung. Alles ist gut. Arbeit macht frei. Nincs itt semmiféle diktatúra. Aki mást állít, annak meg beverjük a pofáját (képletesen szólva, még mielőtt elkezdesz itt a szavaimon lovagolni!!!).

"A te hibád, hogy azt képzeled" - Jaj, csak azok a csúnya számok ne hazudnának olyan rémesen... cca. 2 millió vs. 202 ezer (Debrecen) vs. 161 ezer (Szeged) stb. Szerintem fölösleges is tovább sorolnom. Ez egyszerűen tény. Mindannyian tudjuk, hogy miért, de attól még tény marad.

eßemfaßom meg áll 2018.04.16. 10:51:45

@CoolKoon: amig nem lépsz túl a királyozáson addig marad szánalmas izzadságszagú erőlködés amit művelsz

CoolKoon 2018.04.16. 10:56:38

@eßemfaßom meg áll: Érdekes, a legutóbbi kommentemben nem is említettem semmiféle királyt. Hujjujjúj, nincs már több érv, és még nem jött ki az új sorvezető (meg kéne sürgetni a Takony Műveket, hogy ne lazsáljanak, ráérnek majd akkor kokózni, amikor már sikeresen leszámoltak a belső ellenséggel), mi? Szívás...

És különben is, a kétharmad már megvan, esztergomi érsek zsebben, Fehérvár pedig szinte a szülővárosa. Már csak formaság kérdése a dolog :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.16. 11:12:18

@CoolKoon:

Kisgalamb, vicces is lenne, ha a Fidesz mondjuk a dékával vagy a maszoppal osztaná meg a hatalmat. Neked elmentek otthonról.

"Érdekes, a legutóbbi kommentemben nem is említettem semmiféle királyt."

Üdítő kivétel volt az a kommented.

CoolKoon 2018.04.16. 11:15:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "vicces is lenne, ha a Fidesz mondjuk a dékával vagy a maszoppal osztaná meg a hatalmat." - És miért pont a DK vagy a Maszop? Miért nem az LMP? :P

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.16. 11:17:23

@CoolKoon:

"És különben is, a kétharmad már megvan"

Tudom, hogy ez nagyon fáj neked, és remélem, még sok-sok évig fogom hallani a nyüszítésedet, vonyításodat. Szar dolog lehet a tehetetlen harag, élvezd ki.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.16. 11:23:09

@CoolKoon:

"Miért nem az LMP? :P"

Tényleg, miért nem. Valóban lehet más a politika, az elempében a viták rendezíésének forradalmian új módszerét dolgozták ki és tesztelték:

Ringbe kell küldeni a vitázó feleket, oszt győzzön az erősebbik. :DDD Szél Dettit meg továbbképzik bokszbíróvá.

CoolKoon 2018.04.16. 11:35:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "az elempében a viták rendezíésének forradalmian új módszerét dolgozták ki és tesztelték" - Na jó, hagyjuk......

"Tudom, hogy ez nagyon fáj neked, és remélem, még sok-sok évig fogom hallani a nyüszítésedet, vonyításodat." - Teszek még egy próbát arra, hogy elmagyarázzam: NEM a kétharmaddal van bajom, hanem azzal, amire kapták. A sok birka ezzel gyakorlatilag legitimálta a sok-sok jogsértést és a többi aljasságot. Amikor Gyurcsány eltakarodott, egy darabig komolyan azt hittem, hogy ilyen talán többet már nem lesz. Erre kiderült, hogy lett, és hogy vsz. Gyurcsány is azért csinálta ezt, mert erre volt/van igény. Szemkilövetésre, agresszív bunkókra, és kispöcsű "alfahím"-stílusú nyomulásra ("az én Uram a legjobb ember, csak szülnöm kell, akkor nem ver!"). Valószínűleg a "falu bikája" mindenhol egy ilyen kormányra vágyik. És ez az, amit nem vesz be a gyomrom, mert én ezeket a tömegeket megvetem. Igen, tudom, bennem van a hiba, de én már csak ilyen kis finnyás vagyok, hogy nem tetszik nekem a szarban fetrengés.

Senki A. 2018.04.16. 21:18:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Úgy látom éppen te nyüszítesz. Semmit nem mondtam az ellenzéki pártokról, de speciel ebben a 8 évben a Fidesz lopott hazudott. S nem a pártok lopnak-csalnak, hanem az emberek akik a pártokat alkotják.

Mondom, hogy hibátlan fideszes logika.

eßemfaßom meg áll 2018.04.17. 09:50:46

@CoolKoon: "Érdekes, a legutóbbi kommentemben nem is említettem semmiféle királyt."

Szóval mindig csak a legutolsó kommented számít amit előtte írtál az nincs is.

"CoolKoon 2018.04.16. 00:18:35
@eßemfaßom meg áll: Eláruljam, hogy mi a (szoftos) diktatúra? Az, amikor egy, királyunknak és császárunknak strómankodó, egy..."

CoolKoon 2018.04.17. 09:52:17

@eßemfaßom meg áll: Tudod, amikor már a régebbi hozzászólásaimhoz kell "visszatérned", ott már erősen kilóg a lóláb....

eßemfaßom meg áll 2018.04.17. 11:50:04

@CoolKoon: hübazmeg én itt feladtam, pedig elég jónak tartják a hülyetűrésemet
süti beállítások módosítása