HTML

A támla nélküli szék

Amikor véget ért a rendszerváltás, és kialakult a Magyar Köztársaság közjogi rendszere, és Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, akkor sokan, akik részt vettünk ebben a kalandban, nyugodtan hátradőltünk a székünkben. Most a földről látjuk csak tisztán, hogy nem volt támla. (Moderálási elv: Hörgő-morgó kisebbrendűségben szenvedő trollok repülnek. Csúnyán lehet beszélni, de a gyalázkodó repül. Ez a blog nem köpőcsésze. Aki a blogger személyét cinkeli, az nem azért repül, mert nem szívelem a kritikát, hanem azért, mert ez a blog a posztokról szól és nem az írójáról. )

Friss topikok

  • white999: @a nagy hohohorgász: Miből kellene nagyokos? Az analfabta cigányokat pénzért szavazni vivő kocsik ... (2022.04.04. 20:56) Az ellenzék Orbán szuszpenzora
  • ez a nevem senki: index.hu/belfold/2022/03/08/zavecz-orban-a-legnepszerubb-marki-zayt-a-szovetsegesei-is-elozik/ (2022.03.08. 18:08) Csikorgó szélpáva
  • tapló II.: Éljen dr. Orbán Viktor! (2021.04.20. 10:50) Cvikipuszi
  • mojoking77: @jozsef_4: Na és? Téged zavar, ha egy általad nem is ismert ember homoszexuális? Nem mondta még se... (2020.12.06. 11:23) Hitler, Gestapo, fedáksári
  • Belagar: Nézd, a szerzői joggal kapcsolatos problémák ismertek. Mondok egy életszerűt is: metálban utazó ko... (2019.04.17. 17:43) A nagy szellemi tulajdon humbug

Mondhatta volna szebben kis lovag!

2017.09.29. 09:07 Annyátok

Simicska Titusz halálugrása

Címkék: gyámság Orbán Simicska

simicska_titusz_magavalrantja_orbant.jpgDugovics Titusz egy kitalált személy. Egy szolgabíró kanyarintotta ki magának a legendáriumból még 1820-ban. Pont abban az évben, amikor meghalt a francia Fouché József, aki szerint  „A farkasokkal együtt kell üvölteni.”  Mondjuk az egy más történet. Dugovics alakja akkor már évszázadok óta létezett és jelképe volt a magukat feláldozó hősöknek. Persze kérdés, hogy tényleg hősi tett-e a zászlót kitűző törökkel együtt a mélybe zuhanni, amikor ez az aktus tudvalevőleg csupán a pont az elvesztett/megnyert csata végén. Nem teszi a bukást győzelemmé. Olyan, mintha egy öngyilkos merénylő "Allah akbar"-t kiáltva robbantaná fel a reptéri tájékoztató táblát. A dugovicskodásnak akkor van értelme, ha a Vezért rántja a mélybe egy vezérközpontú rendszerben.

Orbán a Napba tart

Aki látott már közvéleménykutatást néhány hónappal a választások előtt, az tudja, hogy választásokon Orbánt mára már nem lehet megverni. Például azért sem, mert nem lesznek választások. Szavazások lesznek, mint minden rendes kvázi demokráciában, mint ahogy voltak a kádári Magyarországon is évtizedekig. Választás nincs, mert a rendszer kiépült, komolyan vehető ellenzék nem létezik, a szavazók kommunikációs karanténban vannak, márpedig aki elveszti a tájékozódási képességét, az az útelágazásnál választani sem tud, csak a kijelölt irányt meri követni, mert arra legalább látja, hogy van út. A zsarnok megszőtte tervét. Nyílt sisakkal nem lehet legyőzni, mert érinthetetlen, csellel és ármánnyal meg azért nem, mert abban ő a legjobb. A zsarnok mindig magát veszejti el. De magát mindig. Az önimádat, a sérthetetlenség, a vízen járás és egyéb kézenfekvő képességek birtokában csak idő kérdése, hogy szárnyival a napot célozza meg. Annak meg tudjuk, hogy mi a vége. Simicska ördögi terve tulajdonképpen egyszerű, elindította Orbánt a fény felé.

Simicska kicseréli a Jobbik és a Fidesz szavazóbázisát

Hatalmas fanatikus közönség kíséri Orbánt az égbe. Mint egy szárazföldi piranha horda, némi sáska, farkas és sakál génekkel keveredve. Na, őket cseréli ki szépen módszeresen Simicska, méghozzá még elfajzottabb lényekre. Ők azok, akik a magasból aláhulló megperzselődött zsarnokot majdan röptében fogják széttépni, mert minden aláhulló húst etetésnek vélnek. Ott az a törvény, hogy a fenn elhullottból lesz lent lakoma.

Orbán imádja a harcot és mindig felül akar kerekedni. Ebből fakadt, hogy amikor ellenségnek egy velejéig romlott új-nyilas hordát tálaltak neki, akkor habozás nélkül rárontott. Csakhogy Simicska, a pénz és egy értelmezhető agytröszt meggyőzte Vona Gábort, hogy nem olyan rossz dolog helyet cserélni Orbánnal. Ehhez csupán macskákat kell simogatnia, néhány vérebbe belerúgni, a kém Kovácsot hidegre tenni etc. Ehhez kapnak pénzt és sminkest. Mivel a Jobbik és Vona dinamikája éppen be volt fagyva, ráadásul ő, mint az 1. számú orbáni polgári kör alapítója pontosan tudta, hogy mire megy ki a játék, belement az alkuba. Addig húzogatták a zsarnok bajszát, míg az rájuk rontott. Meg a szavazóikra. Azok meg pankrációt, vért, cirkuszt követelnek, vérszomjuk kielégíthetetlen. Meg is kapják nap-nap után. A korábbi törzsközönség a Fideszről szépen lemorzsolódik, a jóllakott és inkább biztonsági játékban érdekelt nómenklatúra diszkréten hátralép. Nekik tulajdonképpen megfelelő lesz a Jobbik, aki garantálja a fő célt, hogy nem jönnek vissza a szocik, így nekik sem kell visszakullogniuk a balettbe. Orbán meg élvezi az üdvrivalgást és az istenítő hozsannázást. Neki minden torok, minden nyelv egyforma. Észre sem veszi, hogyan hajszolják új rajongói egyre gyorsabban a Nap felé. Meg azt sem, hogyan somfordálnak el az utolsó sorok a Jobbikhoz. 

Mi ennek az értelme?

Egy gyenge "talán". A torz választási rendszer (amit Orbán a választások előtt saját érdekében lehet, hogy arányosítani fog, engedve Gulyás Marcinak) hagy egy kis matematikai esélyt az ellenzéknek. Ha sikerül tartani a Jobbik vs. liberálisok, balosok viszályt, amely mára egy kimaxolt teátrális műbalhénak tűnik, akkor az újdonsült Jobbik bázis megnyugodhat, mint ahogy a balos, liberális szavazók sem jönnek zavarba. A Fidesz szavazók viszont elbizonytalanodnak. A jó arcú és számukra mára teljesen vállalható szövegeket mondó Vona Gábor, Mirkóczki Ádám stb., vagy a kínos Németh Szilárd, Tállai András, Szíjjártó Péter, Rogán Antal és a szellemileg láthatóan a zeniten túljutott Orbán Viktor között kell választaniuk. Megosztottságuk annál nagyobb lesz, minél jobban eljutnak a Jobbik üzenetei hozzájuk. Ezért reszket a habonyi gépezet az óriásplakátok láttán, de ők is csak Orbánból vannak, így persze, hogy bekapják a kommunikációs csalikat és nyomban ugranak a provokatív plakátokra, még nagyobb reklámot csinálva nekik. Ha pedig ez lesz, akkor Simicska Lajos jóvoltából a negyedik köztársaság hívei előtt felsejlik egy nagyon halvány reménysugár.

Tálcán kínált lehetőség

Simicska és Vona ezzel az akcióval nyilvánvalóan kivégzi a Jobbikot. Abban a formájában már soha többé nem fog létezni amiben és amire létrejött. Simicska gyámkodása azt eredményezheti, hogy a megosztott jobboldal szétszavaz és megbukik. Ő sem fog ebből jól kijönni, de tudjuk, hogy ez már annyira nem érdekli. Dugovics Tituszként rántja a mélybe a Jobbikkal a Fideszt. Legalábbis ez a terve.

A kérdés, hogy a demokratikus ellenzék is képes lesz-e gyámság alá helyezni magát? Az MSZP szellemi állapota nyilván segítségért kiállt. A DK elitje egy vérnyugdíjas hordát gründolt maga alá szinte reinkarnációjaként a hajdani kisgazda párt miliőjének. Nem csak a Fidesz által megkaraktergyilkolt Gyurcsány reanimálásával kell megküzdeniük, hanem a tagságuk megítélésével is. Az LMP tovább folytatja a "jobb híján" párt stratégiáját. Az az ajánlata, hogy ha egy szavazó mindenkit utál, akkor az szavazzon rájuk. Most az ifjútitán és menedzser pártokról ne is ejtsünk szót. Szóval valahol egy-két européer "Simicskának" össze kéne hajolni és egy gőzkazán piszkálóval elmagyarázni a jobb híján ellenzéknek, hogy hol a helye. Simicska utat nyitott a negyedik köztársaságnak, ideje lenne, hogy valakik utat mutassanak az ellenzéknek. Nem, nem szép szóval, türelemmel, abból ugyanis ők nem értenek, mert nem is érthetnek, hiszen pontosan ugyanolyan kontraszelektált termékei Orbán rendszerének, mint a Fideszesek. Ők is csak az erőből értenek.

Na, dőljünk hátra

43 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tamlanelkuliszek.blog.hu/api/trackback/id/tr7812908602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Willkommenskultur 2017.10.01. 00:15:59

semmi gondom nincs vele ha marad or ban

KalmanBlog 2017.10.01. 02:47:18

"Simicska kicseréli a Jobbik és a Fidesz szavazóbázisát" Ezt úgy kell érteni, hogy a Jobbik átadta a bázisát, a Fidesz meg úgy néz ki nem adja át?

szabi68 2017.10.01. 04:12:32

Ertem a logikát, a radikális jobbik szavazó átáll a Fidesz -hez, a középen álló jobboldali pedig a jobbik-hoz. Amit nem értek: A demokratikus ellenzék megfogalmazás. Mert ezek szerint demokratikus csak balodali lehet? Ez beteges! Gyurcsány akit a Fidesz tett "tönkre" ( nem saját magát a paranoid vonásaival és nem Ő készül most is az MSZP koporsó utolsó szögét beverni, mint demokrata ) A Fidesz profi szavazat maximalizaló. Ettől még demokratikus. Ha tetszik ha nem. Simicska is profi , stratéga ha tetszik ha nem. A baloldal pedig addig nem fog magához térni, amig elhiszi, hogy csak ők a demokratikusak!
Mert a kirekesztés pont itt kezdődik.

Nati Walter 2017.10.01. 05:43:56

A Jobbik mar az oroszbarat dolgaival is kihzta a gyufat sok nyugdijasnal...a banyatankos kis essze Vonatol mar csak hab a tortan

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2017.10.01. 06:28:54

"Persze kérdés, hogy tényleg hősi tett-e a zászlót kitűző törökkel együtt a mélybe zuhanni, amikor ez az aktus tudvalevőleg csupán a pont az elvesztett csata végén."

A poszt már innentől kezdve zagyvaság. A zászló szerepe rendkívül fontos volt a középkori és újkori hadviselésben, mert az tájékoztatta a harcolókat arról, hogy nagyjából hogyan áll a csata. A vagdalkozás közepette nehéz megítélni, hogy máshol mi a helyzet, ezért is jó, hogy magasan van a zászló, mert lehet tudni, hogy az ahhoz tartozó alakulat hol van, és hogy egyáltalán még csatában van.

Ha fent van a zászló a váron, akkor a török gondolhatja, hogy még ha az ő végén bomlik is a rend, általában a várfoglalás nagyon jól megy, érdemes kitartani, újrarendeződni. Míg ha nincs sehol zászló, vagy lófarkas kopja, vagy akármi, akkor érdemes rendezetten elhagyni a csata helyszínét, mert mások is azt tették, vagy rosszabb...

Ezt értették a történet romantikus költői a történetbe.

röf 2017.10.01. 07:30:10

Orbánt miért ne lehetne megverni.
Minden adott, több szavazatot kell összeszedni. Egyszerű.
Ezek a szerecsenmosdató írások mind ugyanarra a kaptafára Karinthyznak...
Bukunk, de megmagyarázzuk.

Conchobar 2017.10.01. 07:33:26

Az már az elfogultságnak a csúcsa, mikor azt próbálják fejtegetni, hogy még az ellenzéket (főleg a 'demokratikus ellenzék'-et) is az Orbán kreálta rendszer tette olyanná, amilyenné (és nem a politikai alkalmatlanságuk, meg az hogy ők a saját dogmáik foglyai). Ez a rendszer már 2010 előtt is gőzerővel épült (mikor kiderült egy beszéd kapcsán, hogy az akkori ellenzéket le kell sz@rni, tüntethetnek orrvérzésig a nekik nem tetsző dolgok ellen, majd elunják és hazamennek, meg különben is az ellenzék akadékoskodása miatt nem lehet rendesen kormányozni). Természetesen Orbánnék is hozzátették a rendszerhez a magukét. Másszavakkal: hiába váltanánk le Orbánt(valami csoda folytán), jelenleg csak egy (narancs, vagy más színű) alteregóját tudnánk a helyébe állítani

Törpe minoritás 2017.10.01. 08:08:53

@Vajk a Vitéz Várjobbágy:
És persze ne akadjunk fel azon se, hogy a kitalált esemény a nándorfehérvári csatához kapcsolódik, ami egyáltalán nem egy "pont elvesztett csata", hanem sőt!

NincstelenWalter 2017.10.01. 08:14:23

Mivel a magyar szardobalos iszapbirkozason tul, amit mi magyar politikai kozeletnek hivunk, szamomra nagyobb problemat jelent Europa iszlamizacioja, a kontinens idegen altali megszallasa, az oslakos nepeinek hanyatlasa es lassan elet-halal harca, ezert jo esellyel be fogom X-elni a Fityeszt. Nem mintha nem tartanam oket koztorvenyes bunozoknek, demagog populistaknak, de az Europaban zajlo folyamatokat Orban latja jol es a nemzeti fennmaradas erdekeben o iranyit a helyes iranyba. Nem veletlenul hos a ketsegbe esett nyugati, feher nepek szemeben. O eddig megvedett minket. A masik most meg fel sem fogott helyes dontese, hogy ezekben a kritikus idokben europa utolso nagy feher, kereszteny nepehez csatlakozunk, kik ellen regen sok kuzdelmunk volt, az oroszokhoz. Most az egyszer a jo oldalra alltunk. A nyugat hanyatlik, sajat etnikai-vallasi mocskaban fulldokol, amit rajuk eroltettek, most meg mar lassan ok hagyjak el a szulofoldjukben. A mostani nemet valasztas utan nagyon sok nemet irta szomoruan, de elore nezve: Ungarn ist unsere neue Heimat. Amiert itt mindenki kopkod, az nyugaton egy utolso remeny. Orban es a politikaja.

midnight coder 2017.10.01. 08:37:29

Na, ez megint elég gyenge lett.

"Például azért sem, mert nem lesznek választások. Szavazások lesznek, mint minden rendes kvázi demokráciában, mint ahogy voltak a kádári Magyarországon is évtizedekig."

Én éltem a Kádár-rendszerben, ott nemigen volt több párt. Itt meg van, más kérdés hogy milyenek, de az azért már csak nem Orbántól kellene elvárni, hogy megszervezze a saját ellenzékét, és normális embereket keressen az élükre a Botka vagy Gyurcsány-féléknél.

"Hatalmas fanatikus közönség kíséri Orbánt az égbe."
Ez csak a te kis agyacskádban létezik. Pár ezer fanatikusa persze neki is van, ahogy a baloldalon is megvan az a pár ezer ember aki bármire elmegy tüntetni, de nem ezek tartják Orbánt hatalomban, hanem az ellenzéke.

sebi77 2017.10.01. 08:43:32

@Törpe minoritás: Ez nekem is feltűnt, a cikkírónak sürgősen ellenőriznie kellene ezt a Dugovics témát.

sebi77 2017.10.01. 08:53:20

Ha arányosítják a választási rendszert, akkor csak úgy lehet kormányt alakítani, ha a 3 oldal (bal, jobb, szélsőjobb) közül kettő összefog. A népszerűségi adatokat elnézve nem csak jelenleg áll így a dolog, de talán az utóbbi 20 évben mindig is így állt.

Egy ilyen nagykoalíció valószínűtlen és nem kívánatos, valamint negatív hosszabb távú következményei lennének:
- Egy nagykoalíció (ellentétes erők összefogása) mindig radikalizálja a választópolgárokat és csökkenti a demokráciába vetett hitet, ami Mo esetén azt jelentené hogy átmegyünk minuszba.
- Mo-n soha nem volt kormányválság a rendszerváltás óta, míg az olaszoknál évente van, mi is ebbe az irányba mozdulnánk, a végén még visszasírnánk Viktátort.
- Előnye volna hogy rákényszerítené a feleket a párbeszédre, kompromisszumokra. (bár ez a kényszer most is fennáll a baloldalon mégis képtelenek megfelelni neki)

Netuddki. 2017.10.01. 09:33:06

@sebi77: Elég lenne arra az időre összefogni amíg eltakarítják az orbán maffiát. Így, felvállalva.

közép dunántúli régió 2017.10.01. 09:41:24

@Nati Walter: Paks2, és azután, hogy Putyin lassan hazajár Budapestre, még van képed ezt írni... Bravó.
Vona eredeti bejegyzését olvastad? Semmi nem volt benne abból, amit a kormánypropaganda belémagyarázott. Ezt biztos Fletótól tanulták, aki a köteles beszéddel csinálta ugyanezt.

élveteg 2017.10.01. 09:43:07

@midnight coder:

"Én éltem a Kádár-rendszerben, ott nemigen volt több párt."

Így van Sőőőt Nem tudom tudja-e hogy az egyetlen párt ami létezett az sem indult el pártként egyetlen választáson sem

Erő e-meló 2017.10.01. 09:58:59

"Simicska ... Dugovics Tituszként rántja a mélybe a Jobbikkal a Fideszt"

Ilyen legfeljebb csak a poszter vágyálmaiban van. Mint ahogy a "demokratikus ellenzék" is csak egy ködös felhőalak Magyarország egén

Valójában mindenki harca folyik mindenki ellen a szavazók megszerzéséért. Az látszik a legkevésbé valószínűnek, hogy jobbról vándorolnak majd szavazók balra, kivéve akik számára az egyre zavarosabb "baloldali" ideológia megéri a nyomorba való visszacsúszást

odysszeusz 2017.10.01. 10:04:06

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: szerintem is...így. Mellesleg Tituszék "nyertek", ez az erőltetett párhuzamkeresés hülyeség. Álmodik a királylány. Nem "hiszek" Viktorban, szerintem az EU-s köldökzsinór a szerencséje és a miénk is persze. A jövőtől lehet tartani...s ezt nem a döglődő ellenzéki propaganda sugallata teszi, hanem Viktorka kül és belpolitikája s a helyzet körülöttünk a világban.

Erő e-meló 2017.10.01. 10:06:34

Simicska ha jól érzékelem inkább Soros vonalán áll, vagyis pont nem ő akarja a Magyarországot jelképező vár fokáról letaszíteni az iszlám betolakodókat. Inkább az áruló Hegedűs Istvánnal állítható párhuzamba egy másik nevezetes várostrom történetéből

Sem Nándorfehérvárnál, sem Egernél nem érvényesült a Willkommenskultur, a magyarok már csak ilyenek, megérdemlik a brüsszeli szankciókat

Erő e-meló 2017.10.01. 10:18:18

Orbán "Észre sem veszi, hogyan ... somfordálnak el az utolsó sorok a Jobbikhoz. "

Akárhogy nézzük, nem ez jön le a közv. kut-ból. A Fidesz enyhén növekszik, a Jobbik legfeljebb ha stagnál de inkább gyérül, a kommer utódpártok (MSZP, DK) szavazóbázisát pedig mintha megtizedelték volna a piranha sakálok

odysszeusz 2017.10.01. 10:19:24

@NincstelenWalter: Sok igazság van benne, de nem biztos, hogy a Viktori út a helyes, bár "kintről" annak tűnhet. Az a kérdésem csak, meddig??? Lehet ellenállni a migrációnak az embertömegek vándorlásának...menekülésének? Mert a kérdés az, hogy egyáltalán a nemzeti lepelbe burkolózás nem é csak pillanatnyi megoldás egy feltartóztathatatlan folyamat előtt. Esetleg a mi kis hátralévő időnkben...és utána? A migrációt bevállalók a szabályozott bevándorlásban hisznek, mint elkerülhetetlenben. Az én bajom ezzel az, hogy NEM szabályozódik!!! Sokkal következetesebben kéne a bevándorlók elé FELTÉTELEKET, korlátokat kitalálni. A beilleszkedés témájában. Az 56-os magyarok sehol a világon nem változtattak meg alapvetően helyi kultúrákat, rákényszerültek a beilleszkedésre...miért? Kicsi a létszámuk...csak egy dolog de lenne még. A problémát abban látom. hogy nincsenek KŐBE VÉSETT szabályozók...

odysszeusz 2017.10.01. 10:23:07

@Conchobar: Elfogultság...hát ez az, ez az Index. Egyébként Isten őrizz ettől az "ellenzéktől"...ha szerencsénk lesz talán a Momentum MAJD, se még nagyon kevesek mindenféle értelemben.

Bolshevik 2017.10.01. 10:44:10

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: @Törpe minoritás: Nagyon jó hogy nem nekem kellett leírni ezeket, csak ismétlés kedvéért a poszternek:

- a zászlós török mélybe rántása nem szimbolikus, hanem nagyon is gyakorlatias előnyökkel bírt a sereg és az ellenséges sereg morálja szempontjából
- dugovics titusz oldala nyert, szóval nem igaz hogy fölösleges volt az önfeláldozása
- érzek némi különbséget az allahahbaros terrorista tinilányokat felrobbantása meg két hadsereg összecsapása közt, ezeket egy szintre hozni ősi ballib szokás

ulpius66 2017.10.01. 10:50:54

Ezen a "demokratikus ellenzék" kifejezésen annyira azért nem kell kiakadni!

A cikk szerzője szerint, amit átvett a pártok önmeghatározásából, van "demokratikus ellenzék" és van "NEM demokratikus ellenzék" ... magyarul a Simicska által felvásárolt JOBBIK!

kurtakocsma 2017.10.01. 11:00:54

Ahogy és akikkel a rendszerváltás indult, illetve a rákövetkező beteg, belterjes és kontraszelektált politikai folyamatok ezt dobták nekünk. Kb. ezt illetjük, ezt termeltük ki magunkból. Közéletileg éretlenek és értetlenek vagyunk. Aki meg vezető ennek a társadalomnak a nyakán, az meg nem lát a kleptomániájától és a megalomániájától, vagy dilettáns, de még véletlenül sem az érdemi munkával tud és/vagy akar foglalkozni. Ha bármi ebben tud változni, az semmiképpen nem lesz lejtmenet nélkül, de az nem mostanában lesz. Minden ami ezt célozza, remélhetőleg egy pozitív "evolúciós" lépés lesz (mindegy melyik "oldal" és hogy alakítja, de a társadalom felrázása nélkül sajnos esélytelen lesz. A migránsokkal, Sorossal fel sikerül(t) rázni, de csak az említett kontraproduktivitás egy újabb állomása, remek szavazatmaximalizációs manőver, kár, hogy semmilyen más hatásra nincs tekintettel, de miért is lenne, eddig sem volt)

Szergej Petrovics Pulkovo 2017.10.01. 11:03:24

Én az itt leírt vonal és az orosz szál között ingadozom a Jobbik kapcsán... Talán ebben egy kicsit nagyobb megvalósulási faktort látok...

jog-ász 2017.10.01. 11:45:42

@szabi68: a demokratikus ellenzék ma azt jelenti hogy jobbikon kívüli demokratikus ellenzék..keresd vissza talán két éve volt vona gáborral készített interjú főcíme: a jobbik nem demokratikus pár. a fidesz demokráciában született de nem demokrata már..persze baloldalon is vannak diktatórikus hajlamúak, a magyar nép ezeket szereti. a demokratikus vitákat-már fárasztó neki követni..agyhalál a köbön

Erő e-meló 2017.10.01. 13:11:06

@odysszeusz:
Nem lehet korlátlanul átnevelni az embertömegeket. Afrikai kecskepásztorból nem lesz európai agysebész, még akkor sem ha kőtáblára vésed hogy azzá kell válnia. Épeszű ember ilyennek nem is kísérletezik. Legfeljebb annyit enged be közülük, amennyi üres kecskepásztori állás van, és gondoskodik utána a visszajuttatásukról. Ha ez utóbbi nem megoldott (jelenleg nem az), akkor egyet se enged be

Nincs olyan a történelemben, hogy feltartóztathatatlan folyamat. Minden csak erőviszonyok függvénye, meg néhány helyes döntésé, na és persze a véletlen szerencse

A determinizmus vagy utólagos bölcsesség, vagy olyan tévelygés, mint pl. a marxizmus volt

NincstelenWalter 2017.10.01. 13:30:13

@odysszeusz: itt nem Viktor a hos, hanem a nyugat-europai politikai elitek a sajat nepuk aruloi es tonkretevoi. A legtermeszetesebb, hogy a hazat es az azt alkoto nepet megvedi a politikai vezetes es nem szabadit ra teljesen idegen etnikumu es vallasu megszallo nepesseget, az oslakosok karara, mert nyugaton pont ez tortenik.

sutyerák 2017.10.01. 16:50:28

ne röhögtess! méghogy orbán imádja a harcot!?

tireless treehugger 2017.10.01. 17:54:09

ki van simicska mögött???
és mit jelent ez nekünk???

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.10.01. 18:07:19

@tireless treehugger: Simicska mögött Soros van. Mögötte meg a szíriuszi gyíkemberek. Nem tudtad?

Morpheus. 2017.10.01. 21:50:02

Ma a "ki árthat legkevésbé" esete jellemzi a közéletet és a pártokat. Ha így tesszük fel a kérdést akkor azért sokan kiesnek a potenciális jelöltek közül.

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2017.10.01. 21:50:56

Indul a kampány...... megint lehet ördögöt festeni, no bizonyíték nuku, de azért megy.
Orbán tolvaj. Mindenki tudja, de mivel a komplett ügyészség és rendőrség a kezén van csak JFK megoldása lehet a dolognak.
A bal oldalnak nevezett kreatúra, nos volt régen lehetőségük, de méretesen vagyis orbánosan kapitalizálódtak így a megitélésük elég kampo.
A jobbik pedig, nos rémhírek tömkelege, vádaskodások, stb. Cáfolásnak, vélemények ütköztetésének helye nincs, kuss, nácik oszt csókolom. Bár V. Ihtor a nagy mindent látó a Jobbik ötleteit lopkodja és fideszmódra használja, de az mellékes. Ja, meg oroszkémekkel teli....aha, valaki látott már bizonyítékot, mert folyosói pletyó annyi van, hogy csuda....
Vajon ha valakit ennyire utálnak a nagyok a régi urak akkor van mitől félniük, hmmm?
...

Mizantróp. 2017.10.01. 21:57:05

Az még azért messze van, hogy Orbán nyugdíjba vonuljon. Másként nem lehet tőle megszabadulni.

invalid user name 2017.10.02. 08:42:59

Jó poszt, az elemzés része, de a kilátásokat tekintve van benne egy nagy adag wishful thinking.

invalid user name 2017.10.02. 08:49:02

@Mizantróp.:

Autokratikus vezetők nem szoktak nyugdíjba vonulni. Nem bírnak.

Kapacitásainak egyre nagyobb részét teszi ki a potenciális trónkövetelők kinyírása, aztán amikor már ez sem elegendő, valamelyik kontraszelektálódott utód legyűri. A körülményekből adódóan ez az utód általában tehetségtelen vezető, így az autokratikus vezető által felépített birodalom elég gyorsan összedől.

Ahogy Nérónak mondta Seneca:
- Kivégeztethetsz engem is, és mindenki mást, akit fenyegetésnek tartasz, de egy valakit nem fogsz tudni utolérni.
- És ki az...? - kérdezte vérben forgó szemmel Nero.
- Az utódodat.

Még Nurszultán Nazarbajev, a saját halhatatlanságát törvénybe iktató seggfej is meghal nemsokára.

invalid user name 2017.10.02. 09:02:42

@Hunyadi zokogna... ha látná......ezt:

"csak JFK megoldása lehet a dolognak"

Dehogyis. Az autoriter vezetők "segítség nélkül" is a napba repülnek, mert nincs más útjuk. És aztán leesnek. Nézd meg a szovjetunó vezetőit az elmúlt száz évben, van köztük, aki 70 éves kora után még gyakorlhatta a hatalmát? Egy se.

Akit nem puccsoltak meg, az csak báb volt (Csernyenkó például), míg a háttérben zajlott az utódlási harc.

Annyátok 2017.10.02. 09:17:11

@invalid user name: Igaz, túl van tolva vágyálom. Mentség, hogy ha az Univerzum De Broglie hullámhosszával mozdulnánk el a sötét reáliáktól, már akkor is túl lenne tolva.

invalid user name 2017.10.02. 10:47:30

@Annyátok:

Szerintem simicska egyszerűen csak vérig van sértve, mint egy lecserélt szerető. Ettől persze még (lehetséges, hogy) tud fájdalmas sebeket okozni, de azért Orbán se teljesen hülye, sőt, ezen a terepen (és sajnos csak ezen) eléggé otthonosan mozog.

A másik meg, a régi kínai közmondás tartja, akit a bosszúvágy éltet, rögtön két koporsót rendeljen. Akinek Orbán leváltása a célja, az sem lát tovább az orránál.

odysszeusz 2017.10.02. 15:20:27

@Erő e-meló: Köszönöm a SZOKÁSOSTÓL ELTÉRŐ intelligens válaszodat. Teccik, ha nem egészen értek vele egyet. Mondom miért. Orvosegyetem...Debrecen. Régen volt de igaz volt. Nigériából idejött tanulni akaró fiatalember..."kecskepásztor" fia, pontosabban földműves fia. Beszélni angol meg a törzsi nyelv!! Orvosegyetemre nyert felvételt...és az ELSŐ félév után MAGYARUL vizsgázott
Nem ő volt itt az egyetlen "zseni"...a fogadó környezet lehetett más, mit tudom én de így volt. Ragyogóan végezte el az egyetemet Debrecenben ami ugye nem piskóta. Honnan tudom ilyen pontosan...egyrészt ismertem másrészt a feleségem első férje volt. TUDOM, milyen jó eszű tanulékony ember volt..."kecskepásztor" létére...A másik, amiben egyetértek az, a tömeges beáramlás a kontrollálatlanság az nagy hiba!! Sokkal szigorúbbnak és következetesebbnek kéne lennie a törvényeknek mert ezek hiánya az első számú gond...a többi ebből képződik le. Szerintem. És van még. A leszakadó országok miatt zúdul ide a tömérdek ember, s a háborúk. Sokkal több embert kéne kitaníttatnunk és VISSZAKÜLDENÜNK, hogy a hazájuk sikeresebb legyen. Mert el lehet a probléma mellett beszélni de ezzel kell újra és újra szembenézni s ők csak egyre többen vannak!!
süti beállítások módosítása