HTML

A támla nélküli szék

Amikor véget ért a rendszerváltás, és kialakult a Magyar Köztársaság közjogi rendszere, és Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, akkor sokan, akik részt vettünk ebben a kalandban, nyugodtan hátradőltünk a székünkben. Most a földről látjuk csak tisztán, hogy nem volt támla. (Moderálási elv: Hörgő-morgó kisebbrendűségben szenvedő trollok repülnek. Csúnyán lehet beszélni, de a gyalázkodó repül. Ez a blog nem köpőcsésze. Aki a blogger személyét cinkeli, az nem azért repül, mert nem szívelem a kritikát, hanem azért, mert ez a blog a posztokról szól és nem az írójáról. )

Friss topikok

  • white999: @a nagy hohohorgász: Miből kellene nagyokos? Az analfabta cigányokat pénzért szavazni vivő kocsik ... (2022.04.04. 20:56) Az ellenzék Orbán szuszpenzora
  • ez a nevem senki: index.hu/belfold/2022/03/08/zavecz-orban-a-legnepszerubb-marki-zayt-a-szovetsegesei-is-elozik/ (2022.03.08. 18:08) Csikorgó szélpáva
  • tapló II.: Éljen dr. Orbán Viktor! (2021.04.20. 10:50) Cvikipuszi
  • mojoking77: @jozsef_4: Na és? Téged zavar, ha egy általad nem is ismert ember homoszexuális? Nem mondta még se... (2020.12.06. 11:23) Hitler, Gestapo, fedáksári
  • Belagar: Nézd, a szerzői joggal kapcsolatos problémák ismertek. Mondok egy életszerűt is: metálban utazó ko... (2019.04.17. 17:43) A nagy szellemi tulajdon humbug

Mondhatta volna szebben kis lovag!

2013.11.29. 11:29 Annyátok

Csőszre várva

super hero.jpg    A képlet mára pofonegyszerű. Orbán Viktor káoszt teremt, bizalmatlanságot szít a parlamentáris demokrácia és annak intézményei iránt, elbizonytalanít, minden ellenzéki hangot lejárat. Azt reméli, hogy a csekélyke, cca. egy milliónyi – kommunikációs karanténba zárt és egyenként nyilvántartott – támogatóját buszokkal elviszi szavazni. A többi jelölt meg osztozzon a maradékon, ahogy tetszik. Mivel a választók tudatossága egy rulett golyóéval vetekszik, nem nehéz kitalálni, hogy egyenletesen fog eloszlani, mint Fóton. Ne legyenek illúzióink, minden választókerületben akár tucatnyi induló is lehet, ezt okozza az ajánlás megkönnyítése, az anyagi ösztönzés és Orbán politikai akarata. A választást már elcsalták.

   Szóval a képlet pofonegyszerű, csak egy orbáni módon (azaz nem elvi, ideológiai, kormányzati program mentén, hanem hatalmi logika alapján) szervezett erő lehet esélyes egy elméleti konstelláció esetén győzni, az is csak akkor, ha a védelem utolsó vonala, a szavazat számláláskori csalás sem működik. Vékonyka mezsgye. Azaz két dolog lehetséges: bojkott, o muerte! A bojkottal az a baj, hogy csak mártíromkodni jó, példálózni az állva meghaló fákkal, meg sértetten visszamutogatni. Nincs papír róla, hogy a rendszer nem felel meg a demokrácia kritériumainak, mert ezt az igazolást elfelejtette az ellenzék beszerezni. Meg sem próbálta, hanem helyette cselezni kezdett. Ebben a cselezésre építő taktikában derült ki az érdeklődő közönség számára, hogy úristen, hát ezek is foci. Pár tucat játékos, ugyanannyi bíró, egymást lerúgó, önző, színészkedő primadonnák. Ráadásul mind be van lőve. Amikor a kétségbeesett publikum meg rémülten fújjol, akkor a végén azt kiáltják ki a méltatlankodóknak, hogy „Gyurcsány a hibás!”.

   Szóval a képlet pofonegyszerű, nincs más hátra, mint reménykedni a csodában és várni a csőszt, aki mindenkit kizavar az ellenzéki térfélről, leordítja a lurkók fejét, és a képükbe dörgöli, hogy EZ NEM FOCI! A csősznek egyetlen szerepe kell, hogy legyen: rendet rakni, megtisztítani a terepet, hogy aztán a kijózanodott szereplők visszatérjenek a közönség nagy megnyugvására.

A képlet pofonegyszerű:

  • Orbánt le kell váltani és fülkeforradalmi eszközökkel megsemmisíteni a rendszerét. Aki jogászkodni kezd (értsd: jogállaminak fogadja el az Alkotmány helyett egy Alaptörvényen álló, egyetlen csoport zsarnoki berendezkedését szolgáló rendszerét), azt pihenni kell küldeni, mert láthatóan semmit nem értett meg sem a történelemből, sem a jelenből.

  • Az új kormánynak átmenetinek, alkotmányozónak és igazságosztónak kell lennie (nem bírói értelemben). Fel kell állítania a független ügyészi csoportot az elmúlt időszak alkotmányellenes cselekedeteinek kivizsgálására, az Orbán-féle hálózat tagjainak felkutatására és az okozott károk felderítésére. A megtorlás nem maradhat el. Senki nem rombolhatja le büntetlenül a Magyar Köztársaságot.

  • A Csősz útitervvel kell, hogy érkezzen, Alkotmánytervezettel, cselekvési programmal, és világossá kell tennie, hogy amennyiben a többség ezt akarja, akkor ez lesz. Nincs trükk, hogy kétharmad, háromnegyed stb. (Képzeljük el, hogy most a kétharmad megszavazná, hogy ezentúl csak 99%-os törvényeket lehet elfogadni. Marhaság.)

    A képlet pofonegyszerű. Igen, ez útválasztó népszavazás lesz.

Na, dőljünk hátra.

 

38 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tamlanelkuliszek.blog.hu/api/trackback/id/tr145667265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LallyPop 2013.11.30. 20:17:33

Hehe újabb kommunista várja a Megváltót.

A biztos a nyalóka. Meg a Lali.

Üdv, Lali

wotan 2013.11.30. 20:47:54

A támla nélküli székről te egyenest fejre estél. Nem mondtál semmi újat a vesztesek régi mantráján kivül: ha nem mi győzünk egy választáson, akkor csaltak és kitört a zsarnokság. De még ezt is hosszan és unalmasan mondod. Helyette legközelebb: ctrl + a , del. Vagy bele se kezdjél.
Egy jóakaród.

meggyes alfonz 2013.11.30. 20:51:26

Jogállamot nem lehet és szabad jogállamon kívüli eszközökkel építeni!

Konzervatív0 2013.11.30. 20:55:27

Mivan???
"Az új kormánynak átmenetinek, alkotmányozónak és igazságosztónak kell lennie (nem bírói értelemben). Fel kell állítania a független ügyészi csoportot az elmúlt időszak alkotmányellenes cselekedeteinek kivizsgálására, az Orbán-féle hálózat tagjainak felkutatására és az okozott károk felderítésére. A megtorlás nem maradhat el."

Próbálom értelmezni: Úgy mint 56 után?
Ha jól értem a demokrácia nevében a demokratikus normákat megcseszve akarsz demokráciát osztani?

Tessen tán nagytöbbséget viritani és nyitott a lehetőség.

Az alkotmány az alkotmány akkor is ha valakiknek ez nem tetszik.

Ha valaki az alkotmányt vagy a jelenleg 2/3-os törvényeket egyszerű többséggel akarja kidobni az készüljön arra is hogy a tömegbe kell lövessen.

Annyátok 2013.11.30. 20:59:01

@meggyes alfonz: De jogállamot lehet jogállami eszközökkel lebontani. Az így kialakult "nem jogállam" nem jogállami eszközei alkalmatlanok arra, hogy a jogállamot újra építsük velük. Az Alaptörvény és a "sarkalatos" törvények, mivel a hatalom kizárólagos megszerzésére és birtoklására irányulnak, nem fogadhatók el normának. Szerintem.

Konzervatív0 2013.11.30. 21:04:24

@Annyátok: Ki szerint nem jogállam?
Szerinted meg az ellenzék szerint.
Még az unió sem talált kivetnivalót benne bár keményen próbálkozott.

Európa közepén az unió tagjaként valaki azt állítja hogy nincs jogállamiság ott valami baj van az emeleten.

Rá kell bizni ezt a szavazókra. Ha a szavazók szerint sincs jogállamiság az ellenzék fog 2/3-ot kapni, ha viszont nem így lesz akkor marad a partvonalon kivülről csaholás.

LallyPop 2013.11.30. 21:09:29

@Annyátok: Alkotmány meg sarkalatos tv-ek 90 óta vannak te nagyonhülye.

kulcsar2011 2013.11.30. 21:13:52

A posztoló a jelent kitűnően jellemzi. A teendők szépek, de ilyen birka nép mellett álomvilág marad. A szavazókat is fel kellene pofozni.

zobod 2013.11.30. 21:14:52

@Annyátok: Teljesen félreérted az egész helyzetet. A fidesz támogatottsága jelzi, hogy a rendszerszintű, teljes mértékben jogállami standardok szerinti, és a vitás kérdések elsimítása után immár az EU épp aktuális urainak is elfogadható változtatások, azok bizony nagyon is a szavazók elvárásai szerintiek. A szavazók ezt akarták, mikor 2010-ben a fideszt választották.

Annyátok 2013.11.30. 21:17:24

@Konzervatív0: Igen, szerintem nem jogállam. Látom szeretnél már puskaporszagot érezni. Végül is ez a parancs.

Megoldó 2013.11.30. 21:23:00

Nincs csősz mert az eu leszarja mi van itt.
Sajnos a véres forradalom is odébb van, de én remélem hogy lesz, és ott az egész fidesz csűrhe és kollaboránsaik is mennek a levesbe.

Konzervatív0 2013.11.30. 21:26:11

@Annyátok: Te vagy 1db a 8 millió szavazóból. Ha a többség másként gondolja akkor egyedül maradsz :) Ha meg a kisebbség átveszi a hatalmat mondván hogy a többség nem demokratikus, azt ugy hivják hogy puccs.

Nem szeretnék puskaszagot érezni, tévedsz. Pacifista vagyok.

Egyébként is a tömegbelövetés baloldali érték :)
Mondjak példákat? :) tudok párat :)

zobod 2013.11.30. 21:27:16

@Megoldó: hogy kinyílt a csipátok, mióta előmásztatok a kövek alól 2010 után... miféle "véres forradalom" után epekedsz, te senkiházi? Haljanak emberek, mert neked nem a szád íze szerinti, ahogy alakulnak a dolgok?

Muzsikok közt 2013.11.30. 21:28:09

Már elkezdte a cenzúrát az ÁVÓs komcsi. Pedig még bele se jöttem.

Konzervatív0 2013.11.30. 21:28:50

@Megoldó: nocsak egy ujabb forradalmár, vagy ellenforradalmár? :)
Teccenek szeretni a vérszagot?

Az EU csak tegyen elpbb rendet otthon, aztán vigyen máshová demokráciát:)

itt az uniód demokráciája:
www.hir24.hu/kulfold/2013/11/29/kiengedtek-egy-pedofil-spanyol-gyerekgyilkost/

Nos én ebből nem kérek.

martineden 2013.11.30. 21:32:46

@LallyPop: Egy igazi kommunista csősz nélkül nem élhet......Ezert imadjatok a csuti ciganyt mi?O a csosz nektek....Vagy talan meg sem.Egy csosz nem hiszem hogy ennyit lopna mint a csuti cigany es a fidesz

Konzervatív0 2013.11.30. 21:35:42

@martineden: egy antirasszista is megjelent :)
Megy ez szépen szembeköptök mindent itt a blogokban ami mellett a pártotok ruhát szaggat :) Még nem zsidóztatok, de ahogy nézem ez is összejön 2-3 kommenten belül :)

Csak így tovább.

kulcsar2011 2013.11.30. 21:41:38

@Megoldó: Nem leszarja, hanem nem tud sokat csinálni. Nem gondolták, hogy lesz olyan vezető,aki nem tartja be a játékszabályokat. Azt hitték,hogy mindig értelmes emberek fogják alkotni a csapatot.

Konzervatív0 2013.11.30. 21:43:44

Szépen kopnak a kommentek.
Csak nem a Zildikó a lendvai főcenzor maga aki válogat mi mehet mi nem? :)
Fő ugye a szólásszabadság :)

Akarok én ilyen demokráciát? :)

dr kíváncsivagyok 2013.11.30. 21:54:55

"
Orbánt le kell váltani és fülkeforradalmi eszközökkel megsemmisíteni a rendszerét. Aki jogászkodni kezd (értsd: jogállaminak fogadja el az Alkotmány helyett egy Alaptörvényen álló, egyetlen csoport zsarnoki berendezkedését szolgáló rendszerét), azt pihenni kell küldeni, mert láthatóan semmit nem értett meg sem a történelemből, sem a jelenből.

Az új kormánynak átmenetinek, alkotmányozónak és igazságosztónak kell lennie (nem bírói értelemben). Fel kell állítania a független ügyészi csoportot az elmúlt időszak alkotmányellenes cselekedeteinek kivizsgálására, az Orbán-féle hálózat tagjainak felkutatására és az okozott károk felderítésére. A megtorlás nem maradhat el. Senki nem rombolhatja le büntetlenül a Magyar Köztársaságot.

A Csősz útitervvel kell, hogy érkezzen, Alkotmánytervezettel, cselekvési programmal, és világossá kell tennie, hogy amennyiben a többség ezt akarja, akkor ez lesz. Nincs trükk, hogy kétharmad, háromnegyed stb. (Képzeljük el, hogy most a kétharmad megszavazná, hogy ezentúl csak 99%-os törvényeket lehet elfogadni. Marhaság.)"

Maradéktalanul egyetértek,...de hol a csősz ?

Konzervatív0 2013.11.30. 21:57:23

@dr kíváncsivagyok: jujj, fog jönni amerika minket is lebombázni demokráciabombával?

Megoldó 2013.11.30. 21:57:41

@zobod: Azokért az emberekért nem kár akik azt hiszik hogy mindent megtehetnek következmények nélkül, a mások és az ország kárára.
Ez a csoport jelenleg a fidesz. Az mszp sem ártatlan, de más a dimenzió abban amit ők meg mertek csinálni. Őket le is lehetett váltani demokratikus eszközökkel. A fidesz visszaél a választói bizalmával, és ellehetetleníti a demokráciát, ezért nem is lehet demokratikus eszközökkel leváltani. Diktatúrák ritkán hagyják leváltani magukat...

dr kíváncsivagyok 2013.11.30. 21:58:45

Rosszul kormányoztak a szocik ? Rosszul !
Lopták a közpénzt a szocik alatt ? Lopták !

Orvbán rosszabbul kormányoz ? Rosszabbul !
Több közpénzt lopnak Orvbán alatt ? Nagyságrendekkel többet !

Akkor minek ez a sok okoskodás a csőszről , meg az impotens ellenzékről ?! Tessék elmenni szavazni és A KEVÉSBÉ ROSSZRA SZAVAZNI !
Ez van ...

Konzervatív0 2013.11.30. 22:04:30

@Megoldó: ahha, nehezen értelmezem, de ez azt jelenti hogy ha 2014ben a fidesz nyerne megint akkor tankba ültök demokráciát osztani?

Barátom el kell keserítselek. A demokráca attól demokrácia hogy betartja a demokratikus normákat. nem domoratikus úton nem lehet demokráciát szerezni. Ill a proletárforradalom az valami olyasmi volt ha jól emlékszem :)

Tessék nészerűnek lenni és akkor anép ad hatalmat megáváltoztatni amit akartok.
Addig marad a partvonalról csaholás.

Wz a demokrácia lényege. A nép dönti el mi demokratikus nem az ellezék.

Ezt még az unió is tiszteletben tartja.

Amint a kisebbség akar hatalmat gyakorolni onnét puccsról beszélünk. Az meg nem annyira demokratikus. (asszem)

Konzervatív0 2013.11.30. 22:07:49

@dr kíváncsivagyok: ennyire megalkuvóak lennénk?

Nem jó megalkuvónak lenni, mert onnét csak 1 lépés a guminő.
Tessék akkor olyat keresni aki jól csinálja és nem lop.

zobod 2013.11.30. 22:19:14

@Megoldó: a fidesz demokratikus párt, és Magyarországon jogállami normák szerinti a közélet.

Az mszp valamiért elvárta volna 2010-ben, hogy a fidesz ne éljen a nagyarányú győzelmével járó teljesen legitim lehetőségeivel. A fidesz ezt nem tette meg - ezért a ballibek utálhatják, de ettől még nem sérültek a jogállamiság standardjai. Csak a 2010-ben K.O-t kapott ballib érdekei sérültek. Az csupán csak a szokásos balliberális irritáló arcoskodás, hogy az ő érdekeik és a jogállamiság közé egyenlőségjelet tesznek. Jó lenne ezt megérteni. Az nem a demokratikus plurális közélet vége, ha a fidesz nem foglalkozott a szocik irreális elvárásaival, hanem mandátumaiknak megfelelő súllyal kezelte őket a méltán megérdemelt buktájuk után. A fidesz nem volt nagylelkű, ez tény, de ettől még _nem_ antidemokratikus, és amit csinált az teljesen legitim.

A Brüsszelnek adott kényszerű engedmények után pedig az éppen aktuális befolyási övezetünk elvárásaival is kompatibilissé vált a közéleti szabályok átalakítása. Nincsen rajta fogás.

Ha ezeket a tényeket képes lenne az mszp, és az szdsz utódpártok elfogadni, akkor talán a szavazók sem tartanák alkalmatlan hülyéknek őket. Hupikék törpikés videók, meg "véres forradalom" utáni epekedés helyett ezen kellene agyalni. Többek közt azért is tart ott az ellenzék, ahol tart, mert önmagát hitelteleníti a nevetséges ostobaságaival.

Konzervatív0 2013.11.30. 22:19:52

@Doomhammer: dede. az elképzelések szerint ámerika lebombázná a fideszt, orbánt nyilvánosan lelőnék egy cirkáló rakétával biróság nélkül, a hamvait beleszórnák a dunába, a fidesz szavazókat meg megégetnék mert többen láttak hogy seprűnyélen repültek és többeket trafikká változtattak de már elmúlt, tehát boszorkányok, majd ide tenne ámerika egy demokratikus királyt aki betiltaná a fidesz név kiejtését így örködve a demokrácia felett.

(asszem)

kbs2013 2013.11.30. 22:22:13

@LallyPop: "Hehe újabb kommunista várja a Megváltót."
Félrértetted. Ő egyenesen bejelentkezett megváltónak.

Megoldó 2013.11.30. 22:27:15

@Konzervatív0: Örülök hogy írtad, mert pillanatnyilag a fidesz kisebbségben van a többiekhez képest. Az más kérdés hogy milyen rendszer az, ahol ha 5%-od van, de a másik 95-öt 4%-ok teszik ki, akkor tied az akár 3/4-is...
És kérlek ne írd hogy nem 5% mert lehet akár 20 is, az elv a lényeg.
Szóval ilyen rendszert bármely eszközzel ér lebontani szerintem!
Valamint a fidesznek soha nem volt 50%-a sem, tehát soha nem volt többségi tényező!

Megoldó 2013.11.30. 22:32:34

@zobod: Amit írsz azt hívják cinizmusnak...
A fidesz már rég nem demokratikus párt, magyaroszág törvényalkotása pedig nem a többség érdekeit szolgálja, jórészt személyre szóló...
Szóval ha az egyik fél nem tartja be a játékszabályokat akkor a másik félnek sem szabadna. Remélem hamar rájön a nép...

Liquid_Night 2013.11.30. 22:37:47

Demokráciában a szavazó a csősz, pont. Nálunk nincs demokrácia, mert mi viszont a madarak lettünk...bármely oldal madara.

Többet hadd ne, mert még felhúzom magam, és anélkül is vagyok madár eleget :)

gnme 2013.11.30. 22:52:42

mindenképpen mekk kérdem Dodit, mielőtt elmegyek szavazni

ha aznap éjjel fosott, a jobboldalra szavazok

ha aznap éjjel keményet szart, a baloldalra

..ha a tíz kutya közül nemtom beazonosítani Dodi szarját

marad a DK

..nem kellett volna elvenni az inzulint

zobod 2013.11.30. 23:04:35

@Megoldó: mivel a fidesz állításoddal ellentétben demokratikus normák iránt elkötelezett párt, ezért jövő tavasszal választások lesznek, amin senki nem korlátozza az ellenzék sikeres szereplését. Legfeljebb ők maguk a valótlan vádjaikkal, és az igen rossz emlékű előző kormányzati ciklusaikkal.

Mindenesetre, ha tavasszal a többség veled ért egyet, akkor majd le lesz váltva a fidesz. Demokratikusan. Ha meg kisebbségben maradsz a véleményeddel, akkor folytatják tovább a munkát. Szintén teljesen demokratikusan.

ember100 2013.11.30. 23:24:52

Helló !
azt azért vágod hogy a DEMOKRÁCIA NEM azt jelenti amit most a fidesz csinál , gránit :) szilárdságú valami amit már vagy 4 szer modosítottak , személyre szabott törvények, mutyik pl. föld , trafik a csókosoknak ,és a konzultáció teljes hiánya , ezek mind mind a demokrácia hiányát mutatják !
Lehet azzal jönni hogy a szocik sem voltak jobbak DE most 3,5 éve a fidesz egyeduralkodó és sajnos a szó rossz értelmében :(

fog- és Bulawayo magiszter 2014.07.14. 12:30:26

@ember100: szabadna egy csattanós megtámogatását annak, miért jó a demokrácia?
süti beállítások módosítása